November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
monika, držím palčeky...určite sa to podarí!!! 🙂 ........
hviezdi, ja mám tiež poradňu až 3.5. ☹ ☹ ☹ .......zatiaľ z genetiky nevolali, tak snáď je to OK!!!!
veru, veru paštéky a vnútornosti moc eee......
už neviem kto 😎, ale tie šaty sú krásne 😵 😵 😵 ...jednoduché, elegantné........
mimču sa zažiadalo zmrzky 😀 😀 ....utekám z práce....pekný zvyšok dňa 🙂 ...pa tehuľky
este aj pasteky mi zakazete ☹ 😀
ja som to nemyslela tak, ze ich zjem kilo za den...za posledne 2 tyzdne som zjedla asi 200 g...tak snad som to neprehnala...a pasteky tie ee fakt len ta pecenovka a k tomu cerstva kaiserka 😉
inak pytala som sa na poradni lekarky, ci sa moze domaci tvaroh a na mna pozerala jak puk ze preco nie 😕 no tak babo rad...o listerioze a kliestovej encefalitide som uz radsej ani nehovorila 😀
babulky dakujem ste zlaté ,ale teraz na nejaku dobu možem zabudnut... ☹
monika...je mi to strasne luto ☹
leninka...a dakujem za pozitivne okomentovanie siat.... 🙂
baby, ja by som si dala zmrzku..... 😎
preco monika? az terazsom citala tvoj pribeh... drzim palce 😔 vela sil do zivota...
baby, ja sa to aj hambim napisat,
ale vcera som zozrala 6 kopcekov zmrzky 😲
cudne na tom je ze varenu stravu do seba nenapcham, teda snazim sa ale ide to tazko, maso ani vidiet,
chuti mi ovocie, jogurty, a tavene syry, a teraz som objavila zmrzlinu a cuduj sa svete, maly vobec neprotestoval :D
ahojte 🙂
monika...je mi to luto...drz sa ☹
aduliak....pekne saty, ale take smutne cierne...nejakej inej farby nemaju? 🙂...ked bola kamoska tehotna, tak jej lekarka zakazala nosit ciernu farbu :D
jastericka....ja som sa az dnes dostala k fotkam tvojej zahradky a uzasna je...aj domcek...ja by som taaaak strasne rada mala take citenie a vztah k takymto veciam, ale v tomto som absolutne mimo....nadhera a ticho zavidim 🙂
...baby ja idem na NT teraz v stredu...sa mi to zda skoro, ale lekarka v aprili konci, tak to chcela este spravit kym odide...dufam, ze to nejak neovplyvni vysledky a chrobak je v poriadku .-)
...inak mne sa uplne otocili chute....v 6tt-7tt som chodila okolo masiarstva a ked som zbadala kus masa, tak som nevedela zastavit prival slin 🙂...kupovala som si sunku a tu som jedla len tak....teraz ked si spomeniem na maso, tak sa mi dviha zaludok...a celkovo mi velmi nechuti jest...ale zle mi nastastie nebyva
...a prave som dostala brutal chut na tresku, tak sa asi zastavim cestou z roboty v tescu 🙂)
ja som teda mala vcera "iba" dva kopceky zmrzky, ale dala by som si aj dnes 😀
ahoj grelu.....na NT tak skoro? ty brdo.... ja idem zajtra....
praveze inu farbu siat nemaju a predsa len, cierne su klasika, vyuzijem ich...
nj...budem v 9tt+6, tak snad to bude ok...ved ta lekarka snad vie co robi
no cierna je naozaj univerzalna...len mi taka smutna prisla 🙂...ale vlastne ani neviem ako vyzeras, mozno sa ti typovo hodi 🙂
fakt ta nechcem strasit...ale NT sa robi od 11.tyzdna, aby bolo co najviac presne.....pozri tu http://www.cegys.sk/ ....ja by som asi pockala a isla inde...ide o to, ako veris svojej doktorke 😀
ja mam kratke tmave vlasy, zevraj mi cierna ide ( co mne sa az tak zase nezda 😀 ) a tie saty chcem osviezit nejakou satkou a doplnkami 😀
utekam k zubarovi, prajem vam krasny zvysok dna 😀
aduliak - presne to som ti chcela napisat, ze oziv to farebnymi doplnkami, napr. cerveny topanky, nieco do vlasom a mozno ta satka a kabelka. to budes brutal chic 😉
a k tej zmrzline, ja mam v mraznicke min. 4 ks jahodovoej drene. kazdy vecer ku telke, musi byt, ako jedine jedlo poobedia a vecera 😀 varena strava tiez nula bodov u mna.
ale dnes mam strasnu chut na cheeseburger, len sa obavam, ze to je len v hlave a zaludok bude proti. 😀
mam otazku - ked ste do albumov davali fotky vasich drbocov, tak ste si prescanovali tie fotky od lekarky, ci ste to len odfotili s fotakom? ide mi len o to, ci sa to da prefotit, prip. prescanovat, bez toho aby sa to poskodilo.
ahojte baby,
monykaaa dakujem za kontakt na lekarku, popozeram na internete...
mne chuti jest absolutne vsetko 😀 uz nemam z nicim problem...
co sa tyka siat aj mne sa pacia 🙂 dobry vyber...
ja sa natieram tiez olejom weleda, kupila som ho v DM drogerii, stoji 15,-€ a odporucila mi ho gynekologicka a aj jedna moja kamoska, ktora ho pouzivala a nema ziadne strije. V DM-ke maju aj taky za 3,- eura, zevraj aj tie su celkom fajn....
baby drzim palce v poradni, nastastie mam po tom a vsetko je v poriadku 🙂 🙂
Ahojte dievcata! Som sice len 5tt a patim k secembrovkam, ale v 8tt mam letiet 6 hodin lietadlom a v 9tt zase naspat. Leteli ste niektora teraz? Je to bezpecne pre mimi?
ja som letela v 6 tt do svajciarska a uplne v pohode..
ahojte baby,
ste za tyzden toho napisali, teraz som nebola cez vikend dama ale nieco som aj stihla precitat.
biancarv je mi luto ze to takto dopadlo ☹ urcite to zvladnes.
Hviezdicka tie nohavice su velmi pekne.
Co sa tyka jedla neviem o tom ze by sme nemohli pasteky a pecienku. Jedine co nejem su hriby v akejkolvek forme.
Minuly stvrtok som bola v poradni. Tlak mam ok, moc tiez. Bola som konecne na ultrazvuku. Babatko sa hybe, ale je mensie ako by malo byt, ma 1,39 cm co podla lekara je 7 tyzden. Som cakala ze bude vacsie. 😉 Za ultrazvuk som platila 3,30 Euro ale stalo to zato vidiet malicku bublinku. 🙂 Dalsiu poradnu mam o tri tyzdne.
Som lekarovi spomenula, ze mam v poslednom case problem s uchom. Casto mi v nom zalahne ako ked sa meni tlak alebo co. Myslela som si ci to nemoze mat nieco spolocne s tehu, povedal ze urcite nie, tak ma poslal k usnej ale ona nic nenasla ziadny zapal nic, ze to budeme sledovat a keby som sa citila horsie, ze mam zavolat. Tak som asi cudna. Ma niektora z vas podobny problem?
ahojte tehuľky 🙂
no tak dnešný môj deň nevyzeral moc ružovo.....dvakrát som dostala nechutnú štikútku, ktorá sa potom pretavila na beh za záchodovou misou 😀 a teraz keď si pomyslím na jedlo....ach 😖 ale aspoň viem, že to krpec robí neplechu, tak nech sa vyšantí 😀
aduliak....páči sa nám rovnaký kočík 😉 hlavne tá cena je úplne neporovnateľná....na koníkovi má aj samostatnú tému, ked maminy píšu celkom dobré ohlasy, tak asi ani nebudem meniť výber....ale farbu ešte neviem....možno tú s tými tyrkysovými kruhmi......
ja idem na poradňu až v pondelok....tak sa neviem dočkať a zároveň sa modlím, aby bolo všetk ok.... 😔
a tie čierne šaty sú ozaj krááásne 😉 možno by sa mi nejaké také zišli aj ako popolnočné na svadbu.... 😵
jankaroy s tým uchom skúsenosti nemám...ja mám len štikútku 😀
me5- ja som fotku len odfotila mobilom alebo foťákom....skenovať som neskúšala, ale myslím, že to by ti nemalo nič urobiť....veď to je tiež len zaschnutá farba..........
ahojte ja som spala 2 a pol hodiny 😅
ukazala som babke a dedkovi foto vnucatka a ti teraz lietaju 😵
ahojte baby - spomínate tu, že ste boli alebo sa chystáte na NT? To je ten prvotrimestrálny screening? Mne tiež doktorka kázala objednať sa na to do blízkej nemocnice. Že tam mi určia termín podľa PM alebo podľa posledného UTZ, že kedy by bol najvhodnejší čas. To je ako UTZ? Dostali ste aj nejaké foto? A čo sa týka výsledkov, tak aké hodnoty sa tam merajú? Čo je v norme? Viem, že sa tam prepočítava nejako pravdepodobnosť nejakej vývojovej vady, tak keď ste mali výsledky že OK, tak aké hodnoty vám vyšli?
ahoj zuzu...ja som na to bolo pri mojom Maxovy a teraz 6.maja ma to caka znova...presne hodnoty sa nedaju napisat..pretoze dr. ti ich vypocita na mieru 😉 podla toho kolko mat rokov..
zhruba ide o toto:Čo je to prenatálny skríning? Prenatálny, znamená predpôrodný a skríning je vyšetrovacia metoda, ktorej úlohou je zachytiť najčastejšie sa vyskytujúce ochorenia alebo vady. Prenatálny skríning teda znamená vyšetrenie na vrodené vady plodu. Informácie, ktoré získavame zo skríningu sú len podozrenia. Každé podozrenie potrebuje potvrdenie ďalším testom. Pozitívny skríning teda v žiadnom prípade neznamená existenciu choroby. Pozitívny skríning znamená nutnosť ďalšieho potvrdzujúceho vyšetrenia. Je tomu tak preto, že skríningové vyšetrenia majú vysoku senzitivitu (citlivosť) na zachytenie ochorenia ale majú nízku špecificitu na potvrdenie ochorenia. Teda, ak je skríningovy test pozitívny, objednávame test, ktorý ma vysokú špecificitu na dané ochorenie a tým ho buď potvrdíme alebo vyvrátime.
Jednou z najmodernejších metod je skríningove vyšetrenie v prvom trimestri tehotenstva. Jedná sa o takzvaný kombinovaný test, ktorý sa skladá z viacerých podtestov. Jedným z nich je ultrazvukové vyšetrenie nuchálnej translucencie plodu, čo je meranie hrúbky vodnatého tkaniva krku bábatka a zvýšené hodnoty merania dávaju základ podozreniam na Downov syndrom, na iné chromozomálne abnormality alebo vrodené srdečné vady. Vyšetrenie NT (nuchálna translucencia) musí byť prevedené medzi 11. až 14. tyždnom tehotenstva. Posledný den na vyšetrenie je 13 tyžden a 6 den tehotenstva.
Senzitivita (citlivosť) [70-80%] tohoto testu sa zvyšuje jeho kombináciou s krvným testom ß-hCG a tzv. PAPPA, čo je "pregnancy associated plasma protein A". Pri vypočítavaní risku sa do úvahy berú aj ďalšie faktory ako vek mamy, gestačný vek bábatka a podobne. Vek mamy je dôležitý, pretože s rastúcim vekom sa zvyšuje výskyt chromozomálnych vad....
antonia vďaka za info - z toho som pochopila, že to sa popritom môžu robiť aj krvné testy? a výsledok ti povedali hneď alebo si čakala niekoľko dní? to sa robí normálne ako UTZ? zospodu? som z toho ešte hlupáčik

hej ja viem, ze by sa nemali, ale som toho nazoru, ze s rozumom sa moze vsetko, pasteky som jedla iba na chate 🙂 v beznom zivote ich nekupujem, ked uz tak len nejaku paly na hrianku, ale to musi byt šveto 😀 😀 😀