icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

zuzananinka
28. apr 2010

ja ked som bola tehotná pred rokom a pred dvoma rokmi - tak priepustiek som počas tehu mohla využiť neobmedzene ale musela som dodať potvrdenie od mojho dokiho že som tehu - ale na personalnom by vam to mali vedieť povedať alebo v nejakej internetovej poradni - lebo tento rok neviem či to stále platí ja som PN a aj budem - takže som to nezistovala

me5 gratulujem ku krásnym mieram - a kolko si už schudla?

moncika15
28. apr 2010

aknomis , ja som oznamila v 6tt lebo som nezvladala nocne. preradili ma na dvojzmennu prevadzku ale za necele 2tt som ostala PN. vsetka dovolenka mi prepadla, narok mam iba na priepustky a neplatene volno. ale kolko tyx pripustiek to mi nepovedali 😕

laurina245
28. apr 2010

Monika drzkam ti palce,nech ti to vide!!!!

jasterica
28. apr 2010

me5,tak bravo,poradna za tebou,uspokojilo to tvoju dusicku 😉

ollako,kuku som tvoj albumcek-hezke brusko 😉

grelu,si nerob stresy z tukov...hlavne,ze babo bude v poriadku 😉 po porode mozes ist na 90-dnovku dietku 😉

dadinka,vitaj medzi nami 😵

aknomis,ja planujem oznamit v praci stav tehu az v juni,od jula sa chcem na marodku hodit a leto si uzivat... 😅 kedze som ucka,bolo by aj tak divne v skole vysedavat v horucich mesiacoch 😅

monci,aj paragrafy si vycerpala? 😕 my ked sme chodili do iscare,som brala paragrafy a ked som svoje minula,brala som kvazi a manzela,akoze ja idem s jeho problmom ako doprovod...takze k dobru som mala dalsich sedem 😉

kuchtim veceru-kapustne fliacky,babatko si vypytalo 😀 mnam,to bude papanica 😉

moncika15
28. apr 2010

nie par paragrafov este mam ale dovolenku mi automaticky zobrali 😠 aj ja som to tak robila ked sme xodili do gynfivu ale ja mam aj inyx lietaciek endokrinolofia a tak. neva teraz som PN a co bude potom uvidim 😅

pridala som foto kuknite 😀 😀 😀

moniqe3
28. apr 2010

ahojte hlásim sa po dlhej dobe.. je mi stále zle.. som sa tešila že som týždeň nevracala.. a včera som sa strašne dogrcala..:( celý deň mi je zle stále ma napína..ale aspoň nevraciam celé dni ako predtým.. už vážim 53 na začiatku som vážila 56kg takže som dosť schudla.. ale vydržíme no nie?
Dnes som bola v poradni.. bábätko skákalo a aj kľačalo..dcérka bola so mnou tak aj ona sa tešila, že bábo vidí.. 🙂 máme 5cm za 2tt sme vyrástli o 2cm 🙂 Ďalšiu poradňu mám až na konci mája takže za mesiac.

moncika15
28. apr 2010

monique, tesim sa s tebou. neboj ono to raz prejde 😅 drzim palceay si zacala pekne priberat a aby sa ti to zlepsilo 🙂
hehe to muselo byt zlate ked viki videla surodenca 🙂

matakamil
28. apr 2010

Caute baby. Tak saa pridavam po dlhsom case aj ja. Ja som uz tehu v praci oznamila. Tiez pracujem v skole a v júni chcem ist aj ja na pnku. moja lekarka mi odporucila uz v septembri zostat doma, pretoze zacne byt zvysena chorobnost a mozem nieco od deti chytit.
Vcera som bola na odberoch a poradnu mam 5.5.
Vsetky sa drzte a prajem prijemny vecer.

romy31
28. apr 2010

ahojte kočky 🙂 zdravím nové tehuľky....ja už netrpezlivo odrátavam dni do pondelka, kedy uvidím svojho krpca 😵
moncika ty máš už riadne bruško 😵 mne sa pred pár dňami aj zdalo, že niečo tam už reálne vykúka, ale teraz je zas také ako predtým....tak som zvedavá, kedy sa to zmení 🙂

zuzananinka tu je ten link na BKM
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/bezplenkov...

leile
28. apr 2010

Ahojte tehulky 🙂 po velmi dlhej dobe sa pridavam a vitam nove tehulky, nestiham vsetko citat 😒 len sa chcem opytat, ci uz sa pomaly chystate na 3D ultrazvuk, ak ano viete mi niekeho v BA odporucit? Dakujem a zelam krasny vecer 🙂

moncika15
28. apr 2010

ja to prave riesim. planujem ist v 13tt do BA do GYNFIVu na zahradnicku 42 a potom do CEGYSu do TN okolo 20tt

leile
28. apr 2010

Teraz som citala o Dr. Cunderlikovi alebo Dr. Holan z medifery, zevraj je to u nich super zazitok 🙂

janielka1
28. apr 2010

Ahojte dievčatá. Rada by som sa aj ja pridala k novembrovkám. Pomaly končím 10 týždeň, ale ešte stále sa trošku bojím tešiť. Som totiž na PN. Pred dvoma týždňami som začala krvácať, ale snáď už sme z najhoršieho vonku. Budúci týždeň idem 1 x do poradne,tak sa už neviem dočkať. Držím vám všetkým palčeky, aby sme to šťastlivo dobojovali.

leile
28. apr 2010

janielka vitaj 🙂 neboj stastlivo to vsetky dobojujeme a v novembri si nebudeme stihat gratulovat k babatkam 🙂

jasterica
28. apr 2010

moniqe,vela sil,ale hlavne,ze babo pekne rastie 🙂

janielka1
28. apr 2010

Ďakujem leile. Dúfam,že máš pravdu. Juj ako sa opatrne teším.

kvetinacik
28. apr 2010

Ahojte tehulky! 😀

No musim povedat, ze mate krasne bruska 😉 🙂 ...teda mame. Ja este nosim aj normalne rifle, len mi je hrozne neprijemne, ked ma tlacia na brusko.
Ja som v robote oznamila tehu uz pred 3 tyzdnami....no a od tej chvile musim robit za dvoch 😝 Kolegovci si vyberaju dovolenky a ja chudinka tehulka musim robit bez volna a rano uz o 6,30 vstavat....fuj ☹ 😒
Moja sefka je taka tyranka a neznasa deti....takze tak. Uvidim dokedy vydrzim, ale od septembra som konecne doma na Slovensku a mm od oktobra 😀 😀 😀 Joooooj uz teraz sa tesim!

Ollako....dobre si si vybrala 😉 , ja chodim k Mifkovej (oni robia spolu) a pojde mi aj na porod. Som rada, ze som sa k nej dostala, lebo pred tym som nebola vobec spokojna. Robia aj 3D sono, tak normalne rozmyslam, ze by som v 16tt aj isla.
Potom napis, ako si dopadla.

zopka
28. apr 2010

Ahoj, všetky 🙂
Mala som čo robiť, kým som vás dočítala.
Gratulujem všetkým, ktorým poradne dobre dopadli a vítam nové tehuľky. 🙂
biancarv, drž sa, je to fakt zlé, že v 11.týždni to takto skončilo. ☹
monika0001, aj mne je ľúto, že to zase nevyšlo, ale fakt sa poskús zabudnúť na snaženie a bude to! 😉
kaminka, máš pravdu, že ti syna na ďalší rok nemusia zobrať. Ja na ten ďalší rok zatiaľ ani nemyslím. A tie plienky skús poriešiť cez leto. Bude teplo, tak to je vhodný čas na odučenie. 😉
Moja pondelková poradňa tiež dopadla v poriadku, len sa mi nezdá, ako mi určila Dr. termín pôrodu na 11.11., lebo to by som musela byť o týždeň menej bol ako rozmer bábätka v pondelok (6,2cm). Aj mi napísala, že som 12/4 ale termín dala ako keby som bola 11/4. Iba doma som nad tým začala rozmýšľať, tak sa jej musím na budúce spýtať ako to vlastne je. Tak si nechám v pase termín podľa PM (9.11.). A aj ja som mala riadny stres, keď som vošla dnu, k sestričke. Tak sa mi srdce rozbúchalo, že som si myslela, že budem mať tlak 200/100, ale bol 136/86, tak aspoňže tak. 🙂
A pred poradňou sa mi riadne somarinky snívali: že v ambulancii mojej doktorky bol aj doktor Juríček z "Ružovej záhrady"-zahováral ju tam a že bábo malo na ultrazvuku brčkavé vlasy a bolo vidno, že je to chlapec. 😀
A NT teda netuším, či mi Dr. merala. V teho-knižke nemám žiadny záznam v tej kolonke. Ale ani mi vôbec nič o tom nehovorila a ja som na to nemyslela, keď som tam bola. Inak neviem ani, aké som to mala v prvom tehotenstve. Ale ja sa tým ani nejdem zaoberať. Predpokladám, že je všetko OK a basta. 🙂 Keby bolo niečo zlé, iba by som sa stresovala a aj tak na žiadny potrat (na základe nejakých blbých hodnôt testov) nemienim ísť.
Ja si na cukrový test pri prvom spomínam ako na celkom normálnu sladkú vodu. Čakala som niečo príšerné, čo som počula alebo čítala, ale vôbec to nebolo také zlé. 🙂
Aj mne chutia paštéty. Hlavne Pali na hriankach. A dnes som zase zjedla spolu 6ks bratislavských párkov. Nejako mi prišli na chuť (Bambuľka ich dedovi Jozefovi "uvarila"), tak sme boli kúpiť a potom som aj tri manželove zjedla. Neprotestoval. 🙂
Inak, to je hrozné, že čo by sme všetko nemali jesť. A ešte keď niekde na nete človek nájde, že niečo nesmiete a na inej stránke, že je to v tehu vhodné, tak je fakt najlepšie sa riadiť "všetko s mierou".
Ja som svoj stav opatrne oznámila zatiaľ len sestre, sesternici a kamoške. Ostatní ešte neprišli do rany, ale tento týždeň sa už snáď dozvedia. 🙂
xlea, aj ja ďakujem za tip na mliečne koktaily. Pijem málo mlieka a toto mi určite bude chutiť. A herpes som mala aj ja. Dala som si na to hepresin mastičku (vraj sa môže, hoci leták to až tak neodporúča), tak to prešlo.
Ollako, bruško si mala v pohode. Ja som mala tuším ešte väčšie pred pôrodom. 😉
Jonki, gratulujem ku skúške. Tak tá prvorodička s veľkým bábom bola riadna šikovnica, keď ho vytlačila sama. Mne podobné bábo radšej z brucha vyrezali. 😀
No, idem spať. Majte sa pekne. 🙂

ollako
29. apr 2010

Dobre ranko prajem, my sme uz hodinu hore, Petulko mi robi kazdy den skory budicek 🙄 hladna som ako slak, tak hadam sa aj pomaly pojdem napapkat 😝
kvetinacik moja sestra nemala s Mifkovou dobre skusenosti, tak ma ona nejak nelaka, aj ked je to uz 5 rokov, tak od vtedy sa mohla zmenit, alebo vtedy proste namala dobre obdobie, ale stale musim na to mysliet 😒 Preto som isla k Hudecovi, a nie k nej, ale aj preto, ze mam radsej chlapov gynekologov 😉

catrin1
29. apr 2010

ahojte..tak mna zajtra caka poradna....dufam ze bude vsetko o.k..moc sa bojim... ☹ ..potom vam dam vediet ako som dopadla..mne NT asi este nebude moct robit ze ked budem len 10+3?

ollako
29. apr 2010

catrin a preco sa tak bojis? no asi ti to NT este nespravia mne to ide robit na buduci tyzden a to budem 12+2

aduliak
29. apr 2010

dobre ranko krasky 😀

dadinka
29. apr 2010

dobre ranko kocky...tak aj my sa hlasime....pozeram, ze od vcera vecera zase toho tolko pribudlo.....ja mam prvu poradnu buduci utorok, tak som zvedava, co ma caka a neminie....co sa vlastne robi v tej prvej poradni okrem vysledkov krvi? chodim do medifery k dr. hruzikovi a je super...nemam sa na co stazovat....tym, ze som mala ten hematom predtym, tak mam uz 3 obrazky z uzv a dokonca z minuleho tyzdna aj 3d 🙂
inak, uz ste si nieco kupili do vybavicky ci este len vyberate? ja teraz haluzim nad kocikmi....asi sa nakoniec rozhodnem pre teutoniu spirit.....
ollako, vyzera to, ze mame rovnaky termin 😎
a este nieco,.....uz ste sa rozhodli , ze kde chcete rodit? ja mam z tychto BA porodnic dost strach po tom seckom, co sa tu na konikovi popisalo.... 😨

catrin1
29. apr 2010

ollako neviem ja som taky pesimista..bojim sa ze nieco nebude o.k... ☹

funlucy
29. apr 2010

tiež prajem dobré ráno.Mala som o 6 h budíček,dala som si hormón na štítku,išla som sa do kúpeľne umyť a keď som si čistila zuby tak to prišlo. 😝 natiahlo ma a bum,a už som grcala..a to som už verila,že to skončilo.
Catrin,ty sa nestresuj,musíš jednoducho myslieť pozitívne,ani si len nepripustiť,že by niečo nebolo ok.
Teším sa,že sem prispieva toľko tehuliek 😉 držme si navzájom palce.

ollako
29. apr 2010

catrin neboj, urcite to bude OK 😉 aj ja som mala take pocity, to ma asi kazda, a to male vo mne pekne rastie a hybe sa , neboj urcite aj tvoja fazulka podrastla a budes dojata, ked zbadas UTZ 😵

jedina30
29. apr 2010

caute novembrovky,aj ja sa k vam pridavam...teraz som v 11+6 tyz...konecne mi je lepsie a uz nevraciam...ustalilo sa to a zacina mi chutit,no este stale mi vadia tie pachy a vone..muzicek ma zakazane vsetko co sa tyka vone... 😀

dadinka;= aj ja si citam vela na modrom konikovi,ale ja mam osobnu skusenost s Ruzinovskou nemocnicou..rodila som tam svojho 1 syna a bola som spokojna..nikde to nie je dokonale a vsade sa najdu nejake za a proti..jedine v nejakej sukromnej klinike-nemocnici je to super..mas este cas sa rozhodnut...ja si svoje druhe dieta odrodim zase v tejto nemocnici..mam vynikajuceho doktora a som s nim velmi spokojna...to je pre mna velmi dolezite..

tak drzim palce vsetkym a nech si to vychutname az dokonca... 😉

catrin1
29. apr 2010

dakujem vam baby..dufam ze zajtra o tretej budem pocut len pozitivne spravy... 🙂 😵

janulienocka77
29. apr 2010

tak babenky, moje tripple testy dopadli na vybornu 🙂 este idem 10.5. na meranie hlavicky a prvy screening bude kompletne za mnou 🙂

grelu
29. apr 2010

cafte 🙂

...tak ja som bola vcera na poradni....dala som si aj vytlacit fotku a aj som ju tam zabudla :D...ale dnes rano som bola na odberoch, tak som si ju zobrala...len nemam scaner, tak sa z nej budem vytesovat asi len ja 🙂

...malinke ma 3,21cm, len asi spinkalo, lebo sa velmi nehybalo....dufam, ze je v poriadku...NT sa este nedalo zmerat, tak mam prist o 2 tyzdne (rozmyslam, ci to radsej pre istotu nepotiahnem az o 3🙂 )...no a priekak u lekara, lebo moja lekarka mala poslednu ambulanciu a neviem ci maju za nu nahradu, tak dufam, ze nabuduce budem mat ku komu prist 🙂

...inak sa vytesujem, lebo idem na PNku od pondelka a asi sa uz do prace nevratim...teda dufam, ze nie skor ako o 3 a pol roka .-)