November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
jeeej vy ste tu toho zase napisali 🙂
funlucy aj ja patrim medzi vas korcule...o necely mesiac mam 30 😀
drzanie babetiek toho sa nejako nebojim...najmensie som drzala na ARE 600 gramove a bolo to fakt skvrna ale dalo sa 😉
kojenie ollako obdivujem ta...vela bab to pri takych problemoch vzda...uvidim co postretne mna...budem sa snazit hladat pomoc este pred tym...snazit sa nazbierat dost info...znama z PO ma myslim kurz laktacnej poradkyne tak budem pytat know how od nej 😀 pre babo je to asi fakt to najlepsie ale su pripady, ked sa jednoducho neda a zivot musi ist dalej a je to OK 😉
ja sa velmi nespolieham na to, ze mi poradia o kojeni v nemocnici(po porode)...ale iste budem hladat moznost aj tam sa dozvediet co najviac
jonki mne v porodnici o kojeni povedali minimu, len sestra co mi povedala a neskor na nete, ale to som uz bola pekne rozkojena, do vtedy sme nemali notebook, a nemohla som sa tak lahko dostat k netu...ale tiez nechapem ako som to mohla vydrzat a nevzdala to, no asi preto, ze okolie dost na mna tlacilo, ze treba kojit a bla, bla, bla... bola som dost psychicky na dne z toho, a cudujem sa , ze som neskoncila na psychitrii, jediny kto mi vravel, ze sa nic nestane, ked nebudem kojit bola mamina sestra a ta mi vravela kasli nato ved ti u mlieko udiera do hlavy, a mozno mi aj trochu svihalo v bedni, no uz je to prec 😉
ollako myslim ze po porode sviha v bedni kazdej 😀 😀 😀
hviezdi no zrejme ano , no len niekedy tak sviha, ze je to nebezpecne....no ale nastastie da sa vsetko prekonat, ked sa chce, len sa netreba branit, ked nam chce niekto pomoct...
ale ja som zvedava, ako mi bude svihat pri dvoch detoch, to bude masaker 😀 😀 😀
no to ti veriim, sle urcute to zvladnes 😉 ked sa narodila moja sestra, ja so sestrou dvojickou sme mali rok a pol 😀 a mamka vsetko zvladla, snad to mame v genoch 😀 😀 😀
ty vole,ale mne asi praskne v tej bedni,nuž nič,musím si dať kávu,takú ľadovú si spravím 😔 vy pijete kafé?dnes končím našťastie o pol 4,a keď budem i naďalej takáto oťapená idem domov zaľahnúť,keď sa preberiem tak s kamoškou na pizza tyčinky 😀
Dve deti tak to je už naozaj len len...obdivujem švagrinú majú dvoch chlapcov jeden lepší ako druhý mne stačí aj hodinka snimi a chytám tiky 😀 😀 😀
hviezdicka jasne zvladneme to , ved nie sme ziadne becka 😉
bozinku moj maly tu uz hodnu chvilku kuka na Jurosika, nova rozpravka ho zaujala 🙂
ollako isto si urobila to najlepsie pre Petka, lebo UM je sice super nahrada ale furt je to len nahrada 😉
ja som sa akurat fajne napapala...mam velmi rada sosovicu na indicky sposob (recept z mimibazaru)...ja len tak obyc (alebo s volskym okom) a pre mm s udenym maskom
inak uz aj ja som zacala mat bolesti krizov...tam kde sa kostrc spaja s panvou (sacroiliakalny klb) tak som sa dnes pytala v skole co s tym...mame velmi dobreho externeho skoliaceho...tak povedal, ze to je normalne...ze sa deju velke zmeny v tej oblasti...nazval to "mala revolucia" a ze hlavne v prvom trimestri treba davat velky pozor na nejake odblokovania a silne masaze...ukazal mi 2 cviky a este odporucal davat na to studene obklady (na sval nie na kost)
keby ste mali niektora zaujem dajte vediet ja sa posnazim tie cviky tu nejako opisat 😉
funlucy ja pijem kavu, tak jednu za den, a obcas kapucino, aj pri Petkovi som pila, ja mavam nizky tlak, tak sa upokojujem, ze to neva 😝
lubka ja tajne dufam, ze druhe bude dievca, no kazdy vravy, ze bude chlapec, akurat mi dneska jedna teta povedala, ze si mysli , ze bude dievka, tak uvidime 😀
Jonki co studujes?
hviezdicka,aj nás s bratom mala mama rok po roku-tak tiež sa spolieham na tie gény 😀 Jonki,aj mňa bolí občas tá kostrč,zrovna dnes sme to preberali v robote.Tie cviky by bodli,len neviem či to z popisu pochopím..hádám ano,na nete niesú žiadne foto ako na to?
Takže sa tešíš na 4-5mesiac ked už budete vidieť čo to je??? ja si želám chlapca ale ako na just mi každý povie bude malá Lubka ni ni ni 😨
no ja mam tiez daco zaseknute nad riťulou 😀 😀 😀 🙄 to iste som mala aj minule tehu, ked napr. lezim na chrbte s pokrcenymi nohami, tak sa potom nemozem postavit!!! straaasne 😠
A kaffe si dám aj ja jedno denne...Tlak mám tiež nízky vraj tak že ani nežijem 🙂 bojím sa ked bude teplo či sa mi nezačne točiť hlava alebo tak...zatial som o.k.
A ja že starnem v sobotu som čistila jahodnisko a nie a nie sa vyrovnať 😀 , asi na tom niečo je asi si budem dávať prestávky abi ma nesklo raz a poriadne...Opatrujte sa babenky..
ollako,pozerala som fotky vášho Peťka,no roztomilý je,nechávate mu dlhé vlásky? 😎
funlucy uz je ostrihany, 😉 musim dat fotky do PC potom ich dam na kona, prave kukam videjko ked sa maly narodil, juj sa tesim na druheho drobca 😵
mas video z porodu??????
nie nie porod tam nemam, iba uz ked maleho merali umyvali obliekali a tak 😉
ja som rodila cisarkym
ollako som zdravotna sestra (robila som 2 a pol roka)...studujem denne fyzioterapiu
pomylila som 😠 sa nie kostrc ale krizova kost...to je v podstate len trosilinku vyssie 🙂
oba cviky su v lahu na chrbte...jedna noha je vystreta na podlozke druha vystreta kolko ide a dvihnuta hore akoby v pravom uhle...rukami chytit dvihnutu nohu na stehne tesne pod koleno a jemnulinko pritiahnut a zaroven vtedy aj pritiahnut spicku smerom dole a celu nohu akoby trosku viac narovnat....stale napnut na 2-3 sekundy a potom uvolnit a cele cvicit asi minutu
druhy: jedna noha je pokrcena v kolene a chodilom polozena na podlozke, druhu nohu akoby polozit na nu- tazko sa to opisuje...prosto vonkajsi clenok nohy plozit tesne pod koleno...(akoby ste si v sede vylozili nohu na nohu) a v tejto polohe chytit nohu (tu ktora je polozena chodidlom na podlozke) na rovnakom mieste pod kolenom ako pri prvom cviku a len jemulinko ju pritahovat k sebe...zase 2-3 sekundy a cvicit asi minutu
pri oboch cvikoch je normalne pocitovat tah v svaloch na zadnej strane stehna az na zadku...su to v podstate cviky predpokladam prave na ponatahovanie tych svalov
a este poradil ze ak boli ten sval co je vedla toho klbu (gluteus medius) ....tam ako mate na zadku akoby taku jamku ze sa to da jemne rozmasirovat lopticou...prosto jemne(urcite nie celou vahou tela) prilahnut napr tenisovu lopticku a trosku ju tam pogulat
baby ale ak mate bolesti v tejto oblasti...nehladajte ulavu v nicom teplom ani v nejakych silnych masazach alebo u nejakych "domacich liecitelov" co odblokuvavaju....prvy trimester je VELMI haklivy na toto...to ma zvlast upozornil, ze to sa fakt moze ublizit
jaaj presne, som zabudla 🙂 ale asi keby si aj mala natoceny normalny porod, tak by si sa asi nanho znova nepozerala ne? ci hej? 😉
ooo jonki dakujemeee 🙂 mozno skusim pocvicit 😎
idem sa ja ucit...zajtra snad mam dalsiu skusku 😖
hviezdi ja myslim, ze hej ja som zacala normalne rodit, dva dni som mala kontrakcie no maly nie a nie tlacit hlavku dole, tak mi spravi koooonecne cisara moje vykupenie 😒 , al e na tie bolesti sa zabudne
jonki ja som farmaceuticka laborantka no uz takmer sest rokov mimo praxe 😲 😒
Vítam nové tehuľky! 🙂
Grelu, gratulujem k pondelkovému zahájeniu dlhočizného voľna. 🙂
moniqe3, riadne pálky si platila pri Dr. Ten poplatok za knižku nejaký abnormálny, nie?
Ja letieť určite neplánujem - na to nemám odvahu. A najradšej by som ani autom nikam teraz nechodila, len doma sedela. Lubka-cmuk, to si mala riadny adrenalín pri tom potápaní. Ja som sa len raz pokúšala potápať sa - v Chorvátsku, ale po teoretickej príprave a navlečení do výstroja som to vzdala a išla z vody von, hanba-nehanba. Zľakla som sa už len predstavy tej hĺbky a obrovského množstva vody nado mnou.
Ja som tiež zatiaľ pribrala 1 kg. A tiež negrciam, iba tlačím do seba, čo sa dá. Je mi vás ľúto, tie čo sa musíte kamarátiť s WC misou. ☹ Prajem vám, aby vám to čo najskôr skončilo.
me5, pekné bábätko. 🙂 Ja tam vidím aj tváričku.
Ollako, aj ty máš pekné bábätko. 🙂
Hviezdicka, fakt slušné bruško. 😀
No, mňa teda kojenie bolelo. Vždy som zaťala už dopredu zuby, keď sa mal syn prisať, bolo to nepríjemné, ale už som na to skoro aj zabudla. A kojila som 14 mesiacov, tak to u mňa také strašné nebolo. Žiadna krv alebo chrasty.
Ollako, ja si to ani nepredstavujem, ako to bude s dvomi deťmi. Zvládli iné, zvládneme aj my. 😉
Môj malý dnes som mnou kukal Fantomasa. Celkom sa mu páčilo, lebo som mu to komentovala. 😀
ahojte - vidim, že už kojenie rozoberáte 🙂 - ja som mala trošku komplikácie po porode - tak mne malu ani velmi nenosili na kojenie - iba kuk som ju mohla - lebo kedze som sa o seba nevladala postarat nevedela som ani o nu - ale na taký tretí den ked som sa dozadovala malej - že predsa by som aj kojiť mohla - že čo jej davaju jest - tak prekvapená sestricka na mna vygulala oci, že ci ja mam mlieko a potom mi hned malu zacali nosiť - no mna to ani nebolelo, mliecka som mala na rozdavanie - ale kojila som bohužial kratko - len 2 mesiace - dostala som silny zapal priedusiek s takymi teplotami - tak antibiotika a mlieko ako keby uťalo - bolo mi to velmi luto ale mala neutrpela aspon do teraz ziadnu ujmu - je šťastna a zdrava
sorry som sa rozpisala
teraz by som chcela kojiť aspon ten pol rok - no ak vydá aj dlhsie - vsak ale uvidime - svet sa nezruti ak by to nevyslo
jaj a my sme sa dohodli, že na dovolenku ideme buduci rok určite - lebo minule nam to nevyslo koli manželovmu zdraviu, tento rok zatial nemožem ja - a ked bude aj babo kludne chorvatsko zvladneme - my to tam milujeme - ja som letela len raz v zivote- a to bola iná panika ale este grecko musim navstiviť - tak ten let raz este budem musiet zvladnuť 😀 😀 😀 😀 😀

nie ste dve 😒 ja mam 31 😖 Jasterica trosku som sa potesila, ked som videla tvoj profil, ze si odo mna starsia 😅