icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

rozpravocka
29. apr 2010

Ahojte, tak už to máme konečne potvrdené 🙂 Boli sme dnes na UTZ a všetko bolo absolútne ok 🙂 A to som sa tak strasne bála 🙂 Malicke ma 6,5 cm, NT 1,55. Akurat teraz neviem termin porodu, kedze babo je vacsie ako by malo byt. Podla PM sme 11+5, podla sprievodneho papieru, co mi dali pri UTZ 12+3 a podla toho, co je napisane na foto 12+5, no tak si vyberte 🙂 Ale zajtra ideme na krv nasmu lekarovi, takze nam to hadam povie 🙂 A vraj cakame dievcatko 😉 (hoci ja som chcela chlapca). Robia vraj teraz nejaky vyskum, podla nejakej vydutinky alebo co, a vraj na 75 percent je to dievca - no tak uvidime 😉
No, kedze je to uz taketo oficialne, idem konecne popridavat foto do albumu 🙂
Ozaj, neviete, kde by sa dali kupit nejake cinske tehotenske nohavice v BA?

dadinka
29. apr 2010

rozpravocka ..a kam chodis k lekarovi? ja by som tiez brala, keby mi uz povedali, ze co to bude 🙂

musim sa na to dokiho v utorok spytat, ze co je to za prieskum....a co znamena to NT? ja v tom mam este trosku chaos :D

rozpravocka
29. apr 2010

Ja chodim k Fifikovi na Kramare, ale UTZ mi robila dr. Gottschallova (tiez na Kramaroch) NT znamena nuchualna translucencia t.j. prejasnenie sije a urcuje sa tym moznost Downovho syndromu. Vraj velkost do 3mm je v norme. No a ten vyskum, to si robi ta doktorka Gottschallova, vraj sleduje nejaku vydut alebo co, a podla toho sa snazi urcit, ze co to bude. Vraj jej to celkom dobre statisticky vychadza. Ale 100 percent to samozrejme nie je- Iste to bude az pri porode 😉

yesno22
29. apr 2010

Ahojte...tak som vas rychlo precitala, ani neviem co som chcela napisat....ktosi tu spominal stare korcule, hmmm tak ja mam uz tiez po tridsiatke, ale nastastie som Jakuba stihla tesne pred 😀 .... malinke dnes asi strasne vystraja lebo cely den mi je na grc a to mi posledne dva dni uz bolo lepsie 🙄 ja len dufam, ze to prestane ako pri prvom, tesne po 1.trimestri 🙂
No a citam, ze mierne stresujete s kojenim....netreba sa toho bat, dolezite je, ci chcete kojit alebo nie....ja som chcela a tak som to neriesila...ak nemate problem s bradavkou, tak to pojde samo....v nemocnici a este par tyzdnov doma som sa pred kazdym kojenim musela nadychnut a zatat zuby....maly totiz zuzlal baradvku aj pol hodinu, kym sa napil a papali sme cca kazdu 1,5hod asi 2 mesiace 😀 potom to bolo na striedacku lepsie alebo horsie ale nikdy nespal dlhsie ako 3hod .... no, klamem obcas cez den v kociari asi 3,5 😀 ale noci boli desne....po pol noci aj kazdu hodinu hore....aj nase mesacne vahove prirastky na poradni tomu nasvedcovali....zakazdym 1,4kg 😎 skoro do pol roka, potom sa to mierne znizilo 😅 ....ale kojila som cca 13m, potom to uz nemalo vyznam..maly bradavku len cmulal namiesto cumlika, a kedze sa stale v noci casto budil, stopla som kojenie....sice sa nam spanie nejako nezlepsilo, ale aspon sa pomne nedriapal,ked sa chcel ukludnit 🙂 ....a bradavky jasne ze boleli...hlavne na zaciatku....ale mne pomohli hlavne dve veci 1. ked sa dalo, chodila som bez podprdy aby boli bradavky "na vzduchu" a 2. masticka na bradavky od firmy Avent, je sice najdrahsia ale ako jedina mi pomohla a to som skusial fakt vsetko 🙂
no som sa mierne rozpisala, ale aspon budete mat co citat 😉

ollako
30. apr 2010

Dobre ranko prajem, co som tu kazdy den prva 😝 ....
yesno super , ze si to kojenie tak pozitivne vnimala, uprimne zavidim 😉 Dufam, ze teraz si to aj ja budem viac uzivat 😎
Znova frcime na bambulke a ja mam znova neuveritelny hlad 😲

moniqe3
30. apr 2010

grelu: nabudúce idem 26.5 ty ideš kedy? ... to budem v 16tt a to mi budú robiť aj další screening.. a ked sa uvidíme tak dúfam, že už aj pár viet prehodíme 🙂 neboj sa maličké spinkalo.. my sme zase boli hore a skákali ako žabka.. doki hovorila, že to treba vystihnúť správnu dobu..

moniqe3
30. apr 2010

rozpravocka: Fifíka som mala pri pôrode... je celkom zlatý... ale nakoniec mi aj tak cisársky robil nejaký doktor z antolskej..

saxana
30. apr 2010

Ahojte kocky, som vas trochu zanedbavala a zatial ste toho popisali cele romany 😲
My sme vcera zacali 13 tt a boli sme aj na ultrazvuku, babatka sa riadne predvadzali, jedno tusim ckalo a nadhadzovalo sa cele do vysky, asi sa tesilo, ze nas vidi 😀 a tiez pustalo bublinky, druhe ma trosku menej miesta, tak malo pokrcenu hlavicku a bolo ho tazke zmerat. Kopali nozickami, rucickami, manzel bol z toho uplne hotovy, pomaly mi nedovoli zakaslat, ale ked videl ako tam vyvadzaju a pohybuju sa, tak to uz berie inak 🙂
Jedno babatko ma 6 cm a druhe 6.1 a NT mame 1.3 podla ultrazvuku, ale boli sme este na krv a bude sa to porovnavat, tak do 10 dni mame vysledky. Bol to super zazitok, skusim cez vikend nahodit nejake foto.

sein
30. apr 2010

ahojte, niekolko dni som tu nebola - nic nestiham. idem vas trochu pocitat 😉

janielka1
30. apr 2010

Ahojte kočky. Chcem sa opýtať či je niektorá z vás na PN-ke. Nemáte skúsenosti ako je to s kontrolami zo sociálky u tehotných? Ja som už PN dva týždne a poctivo tie vychádzky dodržiavam, ale hrozne ma to obmedzuje. Hlavne keď chce byť malá ešte vonku a ja už musím utekať domov. Díky

sein
30. apr 2010

No tak som vas zbezne precitala. Dalo mi to zabrat. Ja som dnes objednnana tiez na NT screening na 17:30 - tak drzte palceky. Trosku sa bojim aby bolo vsetko OK ale zaroven sa aj tesim, ze s mm uvidime malicke

janielka - ja na PN niesom ale tiez by ma to zaujimalo

aaaaa zabudla som - vitam vsetky nove tehulky. horajda - ake pekne aj jedno aj druhe dietatko v novembri. ste sa trafili 😉

funlucy
30. apr 2010

rozpravocka-wau,takže dievčatko?no,môžete začať rozmýšľať nad menami 🙂 inak tie gate kde sa dajú kúpiť v BA by zaujímalo aj mňa.Cez víkend urobím prieskumnú akciu.
Yesno,máš v albume úplne perfektné fotky,malý je veľmi krásny a hlavne také momentky,tie milujem 😎
Saxana,však som sa aj pýtala kde nám zmizli mamky dvojičiek -fotky určite nahoď,bude to aj pre nás zážitok 😵
Sein,držím palce,dobre to dopadne,potom daj vedieť. 🙂
Ollako aj ja som hladná 😝

sein
30. apr 2010

moncika - mna nemas medz fotoblogmi/ dufam, ze si to bola ty/ a aj ja chcem byt v klube 😀
funlucy - ty si na NT uz asi bola - vsak - ako dlho to trvalo?

jasterica
30. apr 2010

tehulky,ahojteeeee 🙂 je krasne slnecno a ja musim v kancliku tvrdnut 😝 ale tesim sa na obedik s drahym a spolocny nakup,domkov pojdeme skor a spravime si pekne popoludnie 😅

funlucy,ja som si vcera po dlllllhej dobe take ladove capuccko dala,ozaj som kavu nepila,odkedy som tehu,sem-tam som si bezkofein.spravila,no to taka zbrnda,ze sa to pit nedalo 😝 mohla by som jednu denne,bo mam nizky tlak,ale akosi mi nesmakuje kafe...teda okrem tej ladovej,to je moja srdcovka 😉

rozpravocka,no supis,mas rozpravkove miery 😅 😵

sein,myslime na teba,dlho si tu nebola,tak vitaj medzi nami zasa 😅

saxana,no uuuuzasne,tak bambulinky sa predvadzali? 😀 a krasne narastli... 😵

ollako,myslis,ze aj druhy budes mat cisarak? 😕 boli zeny,ktore po cisarskom druhe normal porodili,ale to skor vynimka,ze? 😕

babulky,ja sa idem na buduci tyzden nahlasit na kurz predporodnej pripravy... 😅 bude so mnou aj muzik chodit...budeme cvicit,dychat spravne,kuki video porody,dostaneme poucenia a rozumy,pojdeme kuk aj do porodnice 😉

sein
30. apr 2010

jasterica - vdaka. nestiham vas lebo mam toho v praci dost vela. ale snad bud. tyzden sa uz polepsim 😉
min. piatok som bola v poradni - vsetko bolo Ok malicke skakalo odusu - bolo to nadherne. Dr povedal, ze mame 4,5 cm. Vysledky z odberov boli tiez v poriadku - tak uz len dnes nech to dobre dpoadne a budem taaaaaaakaaaa stastnaaaa 😉

misinn
30. apr 2010

ahojte, ja sem ani nejak nestiham chodit, inak u mna da sa povedat vsetko tak ako aj bolo...akurat som bola v stredu u doktora, lebo som mala trosku presilenu maternicu, pichala ma po bokoch, dr povedal ze som to mala z toho ze som bola na dlhej prechadzke, vraj sa mam setrit...dal mi magnezium a duphaston,..ale inak ma pozrel a povedal ze je vsetko v poriadku,,,nastastie uz na druhy den ma nic nebolelo. 🙂 🙂

me5
30. apr 2010

ahojte, ja idem na dalsiu poradnu 26.5., budem 16 tt (teda 15+3) takze nam uz urobi aj prvy 3D utz. sa tesime. dufam, ze drobec nebude spinkat a trosku sa nam predvedie. 😉

monykaaa
30. apr 2010

Ahojte baby,

tak my s mimcom sme boli vcera prvy krat na tehu cviceni na zahradnickej v BA,
celkom sa nam to pacilo, nechodite tam nahodou daktora?

catrin1
30. apr 2010

ahojte...tak mi sme boli s malym cele doobeda vonku,je krasne,aspon mi ubehol cas..o tretej mam byt u doktora..tak uz potom budem hadam kludna...🙂..bojim bojim... 🙂 ...ale bude to o.k..verím tomu... 😵 ..potom vam napisem...

ollako
30. apr 2010

jasterica, zatial sa lekar nevyjadril jasne aky porod budem mat, povedal, ze je mozne rodit aj prirodzene no ale ze mam maly rozdiel , tak sa este uvidi, no menim lekar, tak uvidim ako sa na to bude pozerat ten druhy , ale sama neviem rada by som rodila prirodzene no mam velky strach , aby mi to neruplo alebo sa neopakoval prvy porod 😒 ze bolesti jak svina a potom aj tak sekcia 😠

antonia1
30. apr 2010

Ahoj bambulky...nasla som taku tabulku, akoze kolko pribrat 😀 Vypočítajte si svoju ideálnu hmotnosť v tehotenstve

Koľko kg by ste mali pribrať ku koncu tehotenstva

Ak ste pred otehotnením mali
Podváhu
Normálnu hmotnosť
Nadváhu
Obezitu

môžete celkovo pribrať
12-18 kg
9-12 kg
7-10 kg
5-7 kg

z toho

v 1. trimestri
2,3 kg
1,2 kg
1 kg
0,7 kg

v 2. a 3. trimestri priemerne
>0,5 kg/týž.
0,40 kg/týž.
0,25-0,35 kg/týž.
<0,25 kg/týž.

Kde sa ku koncu tehotenstva nachádzajú nabrané kilogramy?

Dieťa v termíne pôrodu
2,5 – 3,7 kg

Zväčšená maternica
cca 1 kg

Placenta
cca 0,5 kg

Zväčšenie pŕs
0,5 – 1 kg

Plodová voda
cca 1 kg

Zvýšenie množstva krvi v tele
1,1 –1,8 kg

Zvýšenie množstva zadržiavaných tekutín
1,8 kg

Materské zásoby tukov, proteínov a iných živín
2-3 kg

Celkovo
10,4 – 14 kg

moncika15
30. apr 2010

ahojte 🙂 ja som dnes spla do 11 😅 vyzera ze dnes mi je ok 😝 vy sa akoo citite?

etnuska, ano bola som to ja a uz som si ta pridala.pardon ze az na tvoju vyzvu 😅
rozpravocka, gratulujem

saxana, to ty si s tymi dvojickami 😵 dvojita radost

jastericka si mi narobila sxuti s tym kapucinom, idem si spravit aj ja 😝
ozaj vsimate ze uz nas tie xute opustaju 😕 uz to tu nerozoberame

k tomu kojeniu...ja poctam ze moc mliecka nebudem mat, hlavne koli mojej vegetarianskej strave aj dedicnej predispozicii. zato moja svagrina ta nakrmila svoju hladosku a este zasobila pol dediny 😅 a to jej este aj na masky na tvar zvysilo

krasne je vonku keby som nebola PN hned by som sa isla niekam pod horu poperexadzat

cukruska1920
30. apr 2010

Ahojte... som u maminy v robote tak ze vam napisem kedze doma som stale bez notebooku 😠 ako sa mate? ja za dva dni zacinam druhy trimester...jupiii.... 😅

moncika15
30. apr 2010

saxana ty si sa rozsupla s nakupovanim veciciek 🙂 mas sam krasne kusky

hviezdickamaria
30. apr 2010

janielka ja som na PN uz od zaciatku, na PN som bola aj minule tehu aj po nom ☹ presne 7 mesiacov, a nikdy mi nebola kontrola zo socialky, vychadzky sa tiez snazim dodrziavat, ale neda sa to vzdy, tento vikend som bola na tri dni na chate a nic 😵 , takze sa nestresuj, v niektorych mestach tehotne kontrolovat nechodia 😉 ale neviem no... mozno niekde hej 🙄 ale na tvojom mieste by som bola s malou vonku dovtedy, kym ona chce 😎 naozaj 😉
inak prave som sa vratila z mesta, kupila som si balerinky 😔 nejake gatky, bo vsetky ma zacinaju v pase tlacit 🙄 a knihu pre mojho maleho braceka, ktory ma zajtra 7 rokov (len nedavno sa narodil a uz je z neho chlop) 😀

a janielka zajtra opat porusim vychadzky, ideme s mm sadit zemiaky do babky 😎

horajda
30. apr 2010

cafte, baby nebojte sa toho kojenia tak, hlavne treba hned zacat prikladat ako Vam prinesu babatko,kym sa nerozkojite a to kolostrum je pre babtko velmi prevelmi vyzivne takze aby ho spapalo co najviac, z toho dostava imunity.no a ked budu krizicky tak nic ine netreba robit iba kojit aj viac krat za hodku a lezat pri babatku a oddychovat. vsetko som to zazila tak hovorim z vlastnej skusenosti. kojila som do 14 mesiaca Zuzky. Ozaj a este jedna vec je dolezita, na zaciatku si treba nacvicit techniku, netreba nechat babatko okusovat perami prsnik, lebo potom budete mat ranky a z toho sa tazko dostava. proste ked sa zle prisaje treba ho malickom jemne odstavit a zase hned na to prilozit. nebojte sa zvladnete to vsetky ak sa chce tak to ide!!!

ollako
30. apr 2010

mne drobec zaspal, tak som zisla dole do kuchyne (ja mam svoju, ale varime spolocne), ze urobim cestoviny , mamina ide prec a tak reku budem mat nato klud a pridem a moja 83 rocna starka robi halusky, chapete to 😠 , a pritom ju v nedelu tak pichlo v kolene , ze nemola behat a tak stonala, ze sme si mysleli, ze je uz s nou zle 🤐 ...tak si idem umyt svoje riady v mojej kuchyni...no co uz aspon nemusim varit, len zase ta hlada riadu a bordel, co po nej ostane, to bude parada 😝 lebo ona vzdy spinavymi rukami vsetko chyta, stolicky, klucky a uchytky na linke, sudliky na sporaku, tak to hodinu, vzdy po nej riadime celu kuchynu, juuj ci mi to ide na nervy 🙄 uz nech sme vo svojom domceku 😵

ollako
30. apr 2010

horajda mne maleo prvy krat prilozili az na treti den po porode a rozkojili sme sa, takze je prevda, ze ked sa chce da sa 😉 ako som pisala kojila som 15 mesiacov, ale ako som uz pisala, nebolo to med lizat 🙄

moncika15
30. apr 2010

hviezdicka, ja sa socialky az tak nebojim ale skor ze mi z roboty pride kontrola.u nix neplati ze len prve 2tyzdne. minule mi prisla po mesiaci a len len co ma zastihli doma 😅 . v ten den boli este trom jo ja viem a z toho 2 vyhodili lebo ix nezastihli. viete kriza musia sa pozbavbovat ludi.
narok na vyxadzky nemam tak asi pekne dlho budem kysnut doma 🙄

ollako
30. apr 2010

tak baby u nas v PD zrusili dalsi podnik a prepustili okolo 1000 zamestnancov, tak mi povedze, z coho budu ti ludia zit 😲 , to je strasne, u nas uz tolko podnikov zavreli 🙄