November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
Dobre ranko, dnes som tu prva? 😀
ahoj aduliak
ja som už od 6,40 v práci 🙂 ... len tu nikoho nebolo, tak som nič nepísala 🙂
AHojte babulky zajtra idem na to meranie NT a zacinam byt statocne nervozna, maly spal v noci v pohode, len sa ptal za mnou do postele, co tu uz davno nebolo a spal o hodinu dlhsie 😕 , nechapem to , lebo naposledy som mu vadila a chcel byt vo svojej postielke, ale nevadi, pekne sme sa vyhajali 😵 teraz sme na jurosikovi....a ja som hladna ako fras, tak sa idem poobliekat a nieco si dat 😝
ahoj ollako
ja som dnes ráno po dlhej dobe nevracala.... snažila som sa odhryznúť si aspoň z rohlíka, aby mi bolo lepšie a buď to pomohlo, alebo mi už ustupujú tie nevoľnosti... no bolo by to super, lebo niekedy sa vychystať do práce trvá oveľa dlhšie, ak trávim čas telefonovaním do záchodovej misy 🙂 🙂
jéééj, aj ja by som si pozrela Jurošíka 🙂
lili noa ja som nevracala ale ked som hladna, tak som mala divne stavy od zaludka, takze sa musim hned najest a ono to prejde, aj som dkade citala, ze kedy byvaju nevolost, tak je dobre este v posteli zjest aspon piskoty s nejakou ovocnou stavou, no ale neviem, ake to je ked sa zvracia, zrejme to ani nestihnes a letis rovno k WC 😝
dobre ranko tehulky,
tak ja som dnes zase mala pokec s wc keramikou :(
uz ma to vazne prestava bavit :(
baby vsimla som si taku blbost 😀 , ze zopka ma ineho panacika ako napr lili namiesto fotky lili sa na nas viac usmieva 😀
ollako
ja som to mala také, že som sa zobudila - hovorím si pohodička, všetko v poriadku, vracať dnes nebudem...
vstala som a stačilo dačo "zaňuchať" a už aj som išla.... alebo stačil glg vody alebo akejkoľvek inej tekutiny a už aj to išlo ☹
monykaa
tiež som z toho už unavená - každé ráno nad wc misou, ale tak hovorím si, že možno to už ustupuje.... aj keď dnes som teda nevracala a stále mám taký pocit, že to v sebe "držím" a bojím sa, aby som neletela na záchod tu v robote... predsalen keď si to vybavím ráno doma, tak je to viac v pohode.....
to je pravda ollako... ja som tam viac vyškerená 🙂 ... ktovie, čím to je 😒
musím nájsť nejakú foto a pridať si tam 🙂
ahojte, ja som mala celu noc bolest brucha, skoncilo sa to hnackou a strasnou nevolnostou, tak dnes som na diete, je mi mizerne ☹ , ale musim utekat do obchodu kupit nieco svokre, ma narodeniny a tak sa mi nechce maleho obliekat, zase bude protestovat, je to vecny kolobeh
kaminka....ja som mala brusnu virozu minuly tyzden..... hnacky+vracanie.....dva dni nonstop, ani vodu som v sebe neudrzala.... ☹
baby, ani nestrašte s takýmito virozami ☹ ...
aj si bola u dokiho s tým, aduliak? dal ti niečo na to? či si dala samoliečbu?
ahojte, pozeram ze je vsetkym dnes nejak zle 😖 no ja som od rana strasne hladna a do coho som sa zakusla, nic mi nechutilo, tak neviem cim to bude...
teraz som sa objednala na 4D MuDr. Holaňovi, povedali, ze najlepsi termin je medzi 19-24tt. tak som sa objednala na 19 tt a povedali mi cenu, ze do 100,- € ☹ ale nevadi, Holaň je najlepsi tak aspon budem mat dusu na mieste....
baby, ja idem za chvilku do prvej poradne a na vysledky z krvi, tak mi drzte vsetky prstiky, nech je vsetko ok....
ked bude secko fajn, idem kuknut do babymarketu anieco si za odmenu kupit 😉
vecer sa ozvem, ako som dopadla..
pekny dnik seckym a nech vam uz je lepsie.....
dadi drzim palce 😉
Dobry ranko bambulky...mna dnes caka velke balenie 😒 ...dovolenka sa skoncila 😢 ..a sup naspet do prace v nemecku.....ale sa mi nic nechce len sa motam stale v pyzame 😀
wiwi aj ja som sa dnes objednala k Holanovi do medifery a mam termin na 22 juna 🙂
mne napisali ze cena od 10 do 100 eur za morfo. ultrazvuk.
kamoska mi poslala potom tento link na cennik:
http://www.medifera.sk/uploads/media/cennik_Med...
som z toho jelen co vlastne potrebujem a co vlastne zaplatim...
Ide mi hlavne o to aby sa zistilo ci je babo zdrave, ci sa vsetko vyvija ako ma. Tiez vsade citam a pocuvam ze Dr. Holan
je naj a morfo. UTZ je u neho super zazitok, vraj je dosledny a dlho skuma ci je vsetko oki.
Dnes tam ide kamoska, uz sa tesim na referencie z prvej ruky.
Co sa tyka mna, uz sa neviem dockat na ten UTZ a to ked si odnesieme DVD domkov a budeme obdivovat nase drobciatko 🙂
ja sa na to male tusim tesim kazdym dnom viac a viac, aj ked to bude nase prve a v podstate neviem do coho idem,
uz sa neviem dockat kedy bude pri mne a prvy krat si ho objimem 🙂
baby, vy sa už teraz objednávate na 3D??
to treba už takto dopredu??
a ja som videla u mojej doktorky, že ona má na sone aj 3D a 4D.... to nestačí tým pádom, keď mi to spraví ona???
monykaa jeej tak to je super ja idem 16.6. tiez sa neviem dockat 🙂
tak uvidis co ti povie dnes kamoska a daj potom vediet co a ako, velmi ma to zaujima 🙂
aj ja sa strasne tesim na malicke 😀
neviem sa uz vobec sustredit na pracu, stale surfujem po nete a hladam rozne veci pre malinke... teraz som pozerala ceny na baby monitory. Uvazujete, ze si ich kupite? Ja som pozerala na stranke www.chrapanie.sk tam ich aj poziciavaju, cena je 7,-€/mesiac.....
lili,
treba sa objednat aspon mesiac dopredu a 20t je najidealnejsi.
tvojej lekarky sa treba spytat co vsetko je schopna vysetrit a pokial viem,
tak 3D, 4D niesu preplacane zdravotnou poistovnou. Niesu to ani povinne vysetrenia,
ide o teba ci si chces byt istejsia ze vsetko je na spravnej ceste alebo ci ti stacia standardne
vysetrenia kt. sa bezne robia. Takto to aspon chapem ja.
monykaa
určite na 3D chcem ísť, ale bolo by to najideálnejšie, ak by to vedela urobiť aj moja doktorka.Nemusela by som sa nikde zložito objednávať....... musím sa jej teraz vo štvrtok spýtať... ale ak má na sone že 3D a 4D, tak podľa mňa to vie robiť... a že si to zaplatím, tak s tým počítam 🙂)
wiwi
čo sa týka baby monitoru - v pôrodnici, kde by som mala rodiť ich na pol roka požičiavajú, tak to určite využijem....
tak majú to aj na ich stránke, takže ja na 3D pôjdem k svojej doktorke...
tehulky,helou 🙂
dnes mam celkom roima dnik,som sa doruzova vyhajala...aj v robote je klud 🙂 poobede mam prve stretko v ramci kurzu predporodnej pripravy 🙂
na 3 D sa aj ja idem objednat...takze 20 tt ideal? 😅 oki,prepocitam to... 🙂
moncika,letime v pondelok a priletiem v piatok...cize rychlovka...dufam,ze sa nic vazne nevyskytne 😉
zopka,kolko mas rockov,ak to nie je tajomstvom? 😉 a nekonci 1.trimester 12-tym tyzdnom? 😕
baby,vy tu stale grckate,mate nevolnosti...normal mi je to luto a neveim sa az tak vzit,lebo ja take nezazivam...az neuveritelne,citim sa prave velmi dobre...klop-klop 🙂
jasterica
vidíš to, a my ti zase závidíme, že nevoľnosti nemáš 🙂
inak som pozerala na tú stránku, kde si mi dala tip na oblečko a zistila som, že sú aj v BA, tak ak vo štvrtok všetko dobre dopadne u doktorky, tak si tam v piatok pôjdem kúpiť nejaké oblečko 🙂
jáááj baby,ja som sa tak super vyspala..som včera zaľahla o 21h,bola som úúplne K.O.Muž sa mi smeje že prechádzám na pravidelný režim,odkedy nerobím tie nočné,tak som hádam ešte viac unavená..žiadne ponocovanie,vyspávanie do obeda..ale je pravda že som mala pekne rozhodný systém!!
Teraz každý deň o 6 h ráno vstávám,tak už nič nevydržím 😀 Súcitím s babami ktorým je dnes zle,aj mňa ráno 2x naplo,ale som to rozchodila,teraz som sa dobre nadžgala,tak mi je fajn 🙂
Midsumergirl-gartulujem ku svadbe 😎 a želám vám veľa lásky,šťastia a trpezlivosti.Určite pridaj fotky,chcem vidieť šťastnú nevestu 😉 Dúfám,že cestu ste zvládli..takisto aj tebe Antonia,prajem šťastnú cestu.
lili,no vidis,pokukaj,pokup,potom nam povies 🙂
Ahojte.
Aj mne je dnes nejako na grc. Viem, že z toho nebude nič viac (je to skôr od toho, že netlačím stále niečo do seba), ale aj to mi vadí. Vôbec vám nezávidím, čo vraciate a prajem vám, aby vám to už prešlo.
Ollako, dobre si si všimla. Ja som si ten všeobecný obrázok z modrého koníka trošku upravila. Fotku si nechcem dávať (ja som taký stihomam a myslím si, že by ma tu všetci moji známi našli, čo nechcem) ale nechcela som byť rovnaká s ostatnými dievčatami, čo si tiež fotku nechcú dať. Úsmev som si zmenšila, lebo vtedy som práve nemala dobrú náladu (keď som to upravovala) a teraz to už nejdem meniť. A ešte aj šatôčky som si dala ružové. 😉
Dadinka, držím palce!
Antonia, šťastnú cestu ti prajem!
Jasterica, tento rok 39. A 1.trimester by mal končiť ukončením trinásteho týždňa, čo píšu napr. tu: http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=22
zopka,vsade inak pisu...mne doki povedal,ze 12.tt je koniec 1.trimestra a aj v jednej tehu knihe je to tak...ale neva...vsetko preklenieme 🙂
takze to je tvoje prve baby...nedarilo sa tiez roky? 😕

Ahojte.
buducamama, misinn, je mi to veľmi ľúto, čo sa vám stalo. Súcitim s vami. ☹
me5, gratulujem k zázračnému zlepšeniu stavu. Musíš byť happy. 🙂
Pohyby: ja som si pri prvom tehu vôbec nebola istá žiadnymi prvými pohybmi. Mala som placentu vpredu a vraj vtedy kopance menej cítiť a teda som nevedela rozlíšiť, či sa mi krútia črevá alebo ten môj živý červík. 😀 Teraz mám placentu vzadu, tak som zvedavá, kedy niečo pocítim. Zatiaľ nič. A preto necítime bábätká, lebo si plávajú vo vodičke a tá to od nás izoluje. Keď im bude tesnejšie, tak už začnú kopkať. 🙂
Catrin, snáď je rezanie OK. Ja si vravím, že kým nekrvácam, nejaké divné pocity si nepripúšťam a všetko je OK. Niekedy, keď sa celá povystieram (ruky dám hore), tak ma tiež riadne pichne v bruchu, čo sa aj zľaknem, ale to je všetko. Tak to bude normálne.
A mňa práveže prsia včera nejako viac rozboleli. Dúfam tiež, že je to OK. Možno sa zväčšujú, lebo doteraz som nezbadala žiadny nárast (ale nemerala som sa). Aj ja by som si už mala asi väčšiu podprsenku kúpiť.
Ja som toto teho ešte vo sne nerodila. 😀
Strelka, aj mne sa veľmi páči malý lyžiar. Mala by si tú foto poslať do nejakej súťaže, určite by vyhrala. 🙂
Ani my nejdeme do toho odberu pupočníkovej krvi. Tiež na to nemám a ešte mám taký blbý pocit, že by z toho materiálu mohli niečo naklonovať. Možno na smiech, ale o niečom takom som raz čítala a už mám chrobáka v hlave.
Ollako, ja som tiež ešte často riadne hladná. Boli sme dnes v meste, ja nič na jedenie v kabele, tak som musela vydržať domov a kým som si zohriala polievku, už mi bolo skoro zle od hladu. Ale papanie to napravilo. 🙂
midsumergirl, som rozmýšľala o tebe, že ako cestuješ z a do UK, keď bola tá kríza s lietadlami. Prajem šťastnú cestu na ostrovy! 🙂
Podľa jednej stránke na nete sa mi dnes končí prvý trimester, tak som rada. A aj vitamíny mi celkom dobre vyšli. Zajtra mi ostala už len jedna tabletka Calibrum babyplan (na 1.trimester) a potom prechádzam na Calibrum mami (to bude do konca a je to aj na dojčiace obdobie). A za tento trimester som pribrala 1 kg, tak som celkom spokojná, lebo toho dosť popchám do seba. Pri prvom som pribrala 18 kg, ale teraz som mala štartovaciu váhu o takých 7kg viac, tak by mi stačilo pribrať nejakých 11kg spolu.
Inak, dievčatá, zbytočne tu rozoberáte vyšší vek, kým vás nikto neotravuje rečami o amniocentéze kvôli veku. Keby ste mali po 35-ke, potom to snáď stojí za reč, ale aj tak, keď je človek zdravý, dátum narodenia nie je dôležitý. Ja som tu asi druhá najstaršia (myslím, že Antonia je predo mnou), ale vôbec sa tým nezaoberám. Amniocentézu som doktorke už dopredu odmietla a vec veku je vybavená. 🙂