icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

aduliak
6. máj 2010

jej...ahoj titu....tak tebe uz presli nevolnosti a mne este nie??? a to je ako mozne? 😀
ja uz nosim iba tehu gate 😀

jasterica
6. máj 2010

ahojte spolubojovnicky 🙂
aj u nas je vonku des pocasko...okrem toho ma picha podbrusko...blby pocit 😒 asi rastieme...zajtra koncime 12-ku 😉
k doki idem az 17.5.,dovtedy sotva vydrzim... 🙄

babule,co je to to NT?som asi mimo 😝 😀

titulienka
6. máj 2010

jastericka...je to usg na vyvojove vady....ako dawnov syndrom a podobne....potom sa este od 15.tt robia aj krvne testy na vylucenie ....

titulienka
6. máj 2010

adulka..no sem tam si este odbehnem aj ja na pokec s wc ale uz je to nic oproti tomu co bolo 😀 😀 ...
ja idem na NT az 19.5. juuuuuuuuuj ale som nedockava 😀

jasterica
6. máj 2010

titu,ahaaaa,dik,uz viem a kedy sa najcastejsie robi to NT?v 13.14.tt?

ollako
6. máj 2010

jasterica NT je sijove prejasnenie, to sa meria sirka u deti s dawnom sa v siji hromadi viac tekutiny ako u zdravych...

titulienka
6. máj 2010

..robi sa to od 11-14.tt 🙂

jasterica
6. máj 2010

ollako a to doki vidi na utz?alebo ako?
baby,ja som z tohto mimo,ze ako sa to robi,predsa len-prvorodicka 🤐

moniqe3
6. máj 2010

ahojte kočky.. večer ako vždy som vracala na WC a si predstavte že dcérka sedela v izbe a zrazu utekala na WC a akože aj ona vracká. Kokos ja že Viki to čo robíš, že ju bolí bruško a chichuňala sa.. no tie deti všetko opakujú..

jasterica
6. máj 2010

monique,moja kamoska bola s druhym tehu a tiez cele tehu pregrcala a mala trojrocnu dcerku,ktora videla,ze casto vracia mamina a potom,ked uz mala vacsie brusko a tiez grckala,sa jej dcera opytala:maminka,uz si mi vyvratila toho braceka? 😀 😕 🤐 😎

jonki
6. máj 2010

jasti 😀 deti su uprimne...mne niekto vravel, ze niekolko dni po prichode z nemocky, ked babo len plakalo a plakalo prisiel starsi bracek s tesco igelitkou a spytal sa ci by ho uz nemohli odniest naspat 😀 😉

yesno22
6. máj 2010

prajem vsetkym pekny uprsany den 😀 😠 😅

...no, tie vyroky deticiek stoja za to 😵
ale aj my sme v noci grcali... no nie ja, ale maly ...vecer bol sam s tatikom a ktovie, co pojedol...do jednej v noci sa len vrtel, mrncal ze ho boli brusko...potom som ho konecne prinutila vypit trosku Fatry / pre mna liek na vsetko spojene s travenim/ a do 10min bolo vsetko von...v postielke, na perine a este aj do vecka 😔 ...potom sa este trosku napil vodicky a zaspal ako zarezany...samozrejme kym som dala vsetko ako tak do poriadku bolo po druhej v noci...a kym som zaspala,...hmm a pred siestou hore vychystat sa do prace a maleho do skolky ....som totalne grogy 🙄 😔 ...jaaaaj zlata materska😀

emilyz
6. máj 2010

caute holky. jasterica toho ultrazvuku na NT sa neboj, robi sa to cez brucho, lahnes si na stol, lekar ta natrie tym gelom a prechadza ti ultrazvukom po bruchu, moze ti ho aj tlacit, nezlakni sa. merania si robi on sam na obrazovke, ma na to specialny progran.

emilyz
6. máj 2010

teba tam doktor este neobjednal? robi sa to len na specialnych pracoviskach.

jasterica
6. máj 2010

emilyz,no neviem,hadam mi povie toho 17.5.,ked pojdem na poradnu...spytam sa ho,budem taka drza 😀

hviezdickamaria
6. máj 2010

ahojte drahe 😀
yesno tak to ti tu nocnu sichtu nezavidim 😖 snad bude syncek uz v poriadku 😉
tie vyroky su super, fajne som sa posmiala 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
my sme vcera boli na navsteve u znamych a prisla ku mne ich dcerka (4rocna) a mi hovori, ze ona vie moje tajomstvo. a ja ze ake? a ona, ze mi nepovie, a ja jej hovorim, ze mi povedz, ved ked je to moje tajomstvo, tak mozem ho vediet 🙂 tak mi posepkala, ze som tehotna. 😅 potom povedala, ze ona vobec nevedela, ze ked jedno babatko zomrie, tak ze sa moze narodit zase 😢 tak mi slzy vyhrkli... 😔 a celu navstevu som rozmyslala o mojej minulosti... ☹ ale zlata bola, a vraj sa straaaasne tesi na babatko 😎 strasne zlate dievcatko. ta znama (jej mamka) uz vsak potratila 6 krat, no ma aj tri krasne male deticky, a jej zivotny pribeh ma drzi nad vodou 😀

u nas tiez uz od vcera leje... ale fajne... dobre sa bude vylihovat... len mi je luto vas, co ste v praci... 🙄

hviezdickamaria
6. máj 2010

dnes sa idem pokusit nieco navarit (moje druhe jedlo od kedy som tehu) a to zemiaky na kyslo 🙂 tak som zvedava, ci sa zase nepo.. toto 😖 ale dnes mi je lepsie ako vcera a v noci... tak snad to zvladnem 😎

emilyz
6. máj 2010

jasterica ale to uz budes v ktorom tyzdni? myslim, ze dobre pomerat sa to da len 12.-14. tyzden. Vola sa to 1. screening a musia ti k tomu odobrat aj krv. Tu v Cechach ta na to posielaju automaticky, mozes to odmietnut, ak tam nechces ist, ale je dobre vediet, ze babatko aj ty ste v poriadku, meria sa tam napr. aj mnozstvo plodovej vody atd, ci je vsetko OK.

jasterica
6. máj 2010

hviezdi,zaujimavy pribeh...trosku smutny,ale ma stastny koniec 🙂 😉
a ja som sice v praci a niekedy aj nervy tu mam,ale zasa by som si nevedela predstavit doma byt,ja som taka vrtula... 😀 aj po praci dost aktivit....kamosky,stretka,no budem to musiet veru casom obmedzit 🤐 dnes ideme kukuc babo s kamoskami k jednej nasej spolocnej kamoske 😵 malinka ma 1.5 mesiaca,tak si popestujeme 😵

jasterica
6. máj 2010

emily,to budem prave zac.14 tt 😅

hviezdickamaria
6. máj 2010

jasterica ale u nas to NT nie je povinne ale vacsina doktorov posiela... ani moja sestra, kt. je tehu nebola na tom 😉

emilyz
6. máj 2010

hmmm... 😅 tak tvoj doktor asi zabudol na to alebo co, ved to ti aj krv musi niekedy zobrat 😀 😉

hviezdickamaria
6. máj 2010

emilyz mne na NT nebrali ziadnu krv, vlastne mne nebrali od zaciatku krv ani raz az v 16 tt na tripple testy 😉

moniqe3
6. máj 2010

hej aj aj viem, že ten 1. scre. sa robí od 12-14tt.Potom sa ďalší robí v 16tt a tieto dva sa porovnávajú..aspoň tak mi to doki povedala, že majú súvis len spoločne.

emilyz
6. máj 2010

hviezdicka ale potom do akej miery ti pocitaju riziko? lebo dobre, NT ti mozu zmerat, ale vlastne spolu s tymi krvnymi hodnotami to az moze ukazovat skutocne rizika, lebo napr. downov syndrom sa vyznacuje aj prilis vysokym HcG v krvi, a to sa zisti prave jej odberom. Tak potom ten ultrazvuk bol pre teba len neuplnym vysetrenim podla mna, lebo ti to nespocitali spolu s krvnymi hodnotami
Z netu: Screening v 1. trimestru těhotenství – zhodnocení koncentrace PAPP-A, volné beta-podjednotky hCG v krvi matky a fetální ultrazvukové vyšetření nuchální translucence.
(http://www.labtestsonline.cz/tests/pren_screen....)

jasterica
6. máj 2010

hviezdi,ale ja to budem chciet,poviem doki,v tomto budem neoblomna...ako blizenec som tvrdohlavka 😀

emilyz
6. máj 2010

ak ti vyjde ten screening dobre, nemusis uz ist na tie tripple testy, pretoze tie nie su tak presne ako prave ten 1. screening

jasterica
6. máj 2010

hviezdi a presne,ved krv ti musi vziat na celkove prve vysetrenie-leukocyty,erytrocyty,rh faktor na vysetrenie toxoplazmozy a pohla.chorob a vylucenie aids 🤐

ollako
6. máj 2010

baby asi mi sibe, ale stekli ma v podbrusku, akoby som drobca citila, ale to je asi blbost tak skoro? ze 😀 😝asi len creva 😎

hviezdickamaria
6. máj 2010

no mne fakt nebral nic, ani kvapku krvi!!! AIDS urcite nemam a krvnu skupinu viem aku mam... joj ale ste ma teraz nalakali 😕