icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

elkazu
6. máj 2010

ja som sa zabudla opytat dr. na tu kyselinu listovu, ale kdesi som tu precitala, ze uz len dobrat balenie, aj tak uz mam asi len na tyzden.

strelka11
6. máj 2010

ahoj xlea,idem ti napisat IP 🙂

elkazu
6. máj 2010

tak pekny podvecer, my ideme cosi popapat. drzte sa tehulky aj babenka ....

antonia1
6. máj 2010

Ahojky..hlasim sa z daleka 😉 ..cesta dopadla ok..pripravene sacky nebolo treba 😅 ...ja mam kyselinu listovu, tiez zachvilku konci ale ta ista znacka potom ponuka na dalsie mesiace, ale uz je tam znizena davka...
baby kde je ta tabulka? nemozem ju najst, ked som si klikla na fotoblog..tam je toho cez 600 stan a to sa mi nechce hladat 😖

xlea
6. máj 2010

🙂 oki streli, I m waiting 🙂 akurat som dotlacila zemiakove placky co som narobila, hned mi je lepsie 🙂 som si dala tu namahu, ze som zemiaky v rukach na struhadle struhala a tak kukam na tie prsty svoje a vidno ze som cosi robila 😀

xlea
6. máj 2010

antonia - skus si dat do fotoblogu potom hore do okienka vyhladat nick novembrovky2010 a mas to 🙂

jonki
6. máj 2010

jeeej vy ste tu toho napisali 😉

lulu to co za sestricku 😕 dobre "pokrokove" nazory ma...rad takych sa musime drzat 😀 trubka to musi byt kvalitna a me5 ma pravdu hlavne necitliva
to ja som s takou mala tiez cest u minuleho lekara...ked si navolala k sebe 3-4 pacientky a potom sa zacala pytat, ze ktora ma aky problem...sukromie jej tiez vela nehovorilo 😝

no to holenie ja neviem...tiez som to tak videla, ze to nepojde ale tak su medzi nami aj svetle vynimky ktore to zvladli same 😉
mm sa celkom potesil ze on rad 😀
ale neviem si predstavit seba ako sa v slabych kontrakciach este doma holim...taky flegmos teda nie som 😀

wiwi22
6. máj 2010

stelka11 hej do materskej aspon dufam 🙂 doma by ma to asi nebavilo, no ani tu to nieje ruzove 😉
elkazu, stelka11 dakujem za podporu

wiwi22
6. máj 2010

antonia super, ze si to zvladla 🙂 takze celu cestu si vydrzala bez sackou, parada 😀 kolko vam trvala cesta?

strelka11
6. máj 2010

neni zac wiwi,ak to v robote zvladas tak potom je to v pohode 🙂
jeeeeeeeeeeeej xlea ma fotecku 😅 😅 😅 😅 😀 😀 😀

xlea
6. máj 2010

jjj xlea sa snazila a skusila najst nejaku, na ktorej sa nezlakla sama seba 🙂)) bo sa nerada foti 🙂)))

strelka11
6. máj 2010

ano teraz ta uz spoznam,tak ked ta uvidim u doki tak sa ti prihovorim 🙂 sa potom nezlakni 😅 a co sa tyka obchodu s tehu vecami,tak neviem lebo ja som sa nakoniec rozhodla,ze si tehurifle nekupim,ale iba nejake bedrace,inak s tym gombikom mam aj ja problem 🙂

strelka11
6. máj 2010

no idem sa vzdialit od pocitaca,lebo dneska pri nom sedim uz dlho a bojim sa ze si tu vysedim zlatu zilu 😀 ,idem sa pekne vyvalit na gaucik,tak zatial sa lucim so vsetkymi tehulkami 😵 😵 😵

xlea
6. máj 2010

nooo tak ked ma spoznas buduci tyzden v cakarni, tukni do mna 🙂 urcite sa tam budem situovat 🙂 i ked uz teraz mam hrozu z toho, kolko tam bude mamiciek... naposledy som ich napocitala pred sebou asi 23, potom doslo dalsich asi 15.... nebola volna ziadna stolicka, tak som len dufala, ze sa po 5 minutach statia nezveziem na zem, bo to ja rada 🙂)) neznasam plne cakarne a vydychany vzduch.... tehurifle nescem, len nejake fajn volnejsie gatuse s pasom na gumicku a na leto take satocky... uvidime, pobeham nejake obchody i ked ako sa poznam, nikde nenajdem nic, co by sa aspon trocha priblizovalo mojim predstavam 🙂

romy31
6. máj 2010

jaj tak ja hlásim prícho z McDonaldu 😀 ste mi včera narobili také chute, že až! 😀 tak som musela ísť... 😀 😀 😀

moncika15
6. máj 2010

ahojte
dnes mam za sebou prve grcaknie a to na namesti v meste 😅 😀 s mamou som vybehla kupit dar k promociam len na otocku a mne doslo tak zle. asi nizky tlak, len som mala cierno pred ocami tak som si sadla a kym mama vysla z obxodu tak ja som letelaaaa cez cele namestie do travy za roh 😅 na xvylu sa mi ulavilo a zaxvylu zas 🙄 horko tazko som to odsoferovala domov a spala az do teraz. zjedla som len jeden pomaranc a chipsy 🙄

nexce sa mi vas citat dnes tak skusim zajtra

janielka1
6. máj 2010

Ahojte babenky. Tak som dopadla v poradni super, babenko je v poriadku,má 4,77 cm a krásne sa hýbalo. Hematóm už zmizol. Som celá šťastná. Ja som sa doktora pýtala na to NT, keď sa tu o tom tak veľa píše. Povedal, že na to netreba špeciálne chodiť, že mi to pozrel a je to OK. Tak mi neostáva len mu veriť. Vraj je rozhodujúci USG v 20-tom týždni. Aj mňa dnes scedili z krvi,tri ampulky.

midsumergirl
6. máj 2010

cafte baby, tak sa vam hlasim uz z uk, cesta dopadla v pohode. teraz uz len musim niekde najst chut aj pracovat a pojde to. dnes som sefovi oznamila, ze nemozem robit 12 hodin za den tak na mna kukal divne a ze sa o tom musi poradit ale uz mi volali z roboty a zmenili mi to. my totizto robime normalne po 8-9 hod denne ale raz do tyzdna 12, lebo si sef zmyslel ze mame malo hodin...(pred rokom sme robili len 8-9, to bolo pred krizovu :D) ako je to na sk?

moncika15
6. máj 2010

ahoj nevesta 🙂
dobre si spravila ze si si dala zmenit pracovny cas.12ka je moc 🙄
tu na sk vsetko postarom, zima a prsi 😒

moncika15
6. máj 2010

ake mame heslo do novembroviek 2010? poslite do IP
dik

zopka
6. máj 2010

Ahojte 🙂
Vy teda fakt píšete ako keby vás za to platili. 😀 Už ani neviem na všetko reagovať. Tak aspoň na niečo:
Aj ja chválim tabuľku. Pekný obrázok tam je. 🙂
Neviem, ktorá z vás písala, že našla kolonku pre zubára v tehu-knižke, ale mohla by napísať na ktorej strane a či hore/dole/v strede? A akú má farbu tej knižku (lebo v prvej žlto-modrej som to mala, ale v ružovo-modrej to teraz nemám) Dík.
Kýchanie: keď viem, že idem kýchnuť, radšej sa skloním alebo čupnem si, tak mám pocit, že sa taký tlak na brucho neurobí
K chúťkam: ja som sa nejako dala na kukuricu v konzerve. Každý deň o nej snívam, ale nie vždy si ju doprajem. Synovi z nej zvyčajne vydelím 4 lyžičky a ja zjem zvyšok. 😀
Spev: čítala som niekde, že ja vo svojom 14.týždni už môžem začať spievať bábätku, že vraj to už začína vnímať, ale pri mojom synáčikovi to veľmi neuplatňujem, lebo hneď mi povie, aby som nespievala. 😀
Šlofíky: no ja si teda skoro stále dávam s dieťaťom, lebo sám nechce zaspať, tak ja často zaspím skôr ako on a kľudne aj 2 hodiny spím.
lili, tak tvoja sestra mala tiež tú smolu, že ju tie testy len zostresovali a aj tak to bolo OK. Zbytočne bola na amniocentéze, keby tie krvné testy boli presné, nemusela tam ísť. Ja keď si predstavím, že by mi mali pichnúť nejakú strašnú ihlu do brucha a trafia placentu a bábätku tam zakrvavia plodovú vodu, tak mi je z tej amniocentézy nanič, že aké metódy používajú.
Viem o troch prípadoch, čo ženy kvôli tomuto potratili.
lulu, držím palce, nech duphaston zaberá. A aj podľa mňa tá sestrička bola riadne trafená, keď také niečo o potrate vyhlásila.
Inak, DUPHASTON SA MÔŽE NORMÁLNE DO 20. TÝŽDŇA BRAŤ. Je to napísané v príbalovom letáku. 😉 Ja ho budem brať asi do takého 17. týždňa - tak, ako mi vyjdu krabičky, čo som nafasovala.
Farbenie vlasov: čítala som o tom aj v nejakej gyn.poradni na nete, že sa môže. Ani ja som si v živote nefarbila vlasy. Tiež ešte nemám šedivé vlasy. 🙂
Lubka-cmuk, aj ja si myslím, že je to OK s tým Calibrom. Porovnávala som Calibrum mami s Maternou a Calibrum má menšie množstvo tých vitamínov ako Materna, tak si sa určite nepredávkovala. 🙂
kaminka, svokru s jej jedálenskou ponukou teda nezávidím. Asi by som k nej často nechodila.
Antonia, midsumergirl, gratulujem, že ste v pohode zvládli cestu.
moncika, heslo na novembrovky nie je tajomstvo. Je to: babatko.
No, idem spať. Mi to dalo zabrať, kým som toto všetko prečítala.

monykaaa
7. máj 2010

Dobre ranko 🙂
tak ja sa hlasim s totalne spalenym hrdlom od toho grckania :((
cista katastrofa, cele ma to boli ked nieco prehltam a uz sa citim pomaly ako bulimicka.
Vcera drahy vytiahol na veceru konzervu tuniaka a to bol teda koniec :( uz som aj bezala.
Uz pomaly prestavam verit ze sa to niekedy skonci.

lilli136
7. máj 2010

dobré ránko všetkým...
monykaaa, neboj, niekedy to musí prestať 😒 . ja som sa ráno tiež nadrapovala nad WC, myslela som, že aj vianočného kapra mi chce ten mrnus poslať smerom hore ☹

kamka17
7. máj 2010

pekný deň prajem po dlhej dobe všetkým 😎
píšete veru ako keby to bola pracovná náplň,ale však dobre, aspoň má človek čo čítať a aj sa veľa dozvie...

chcela som sa spýtať, myslíte, že je nevyhnutné užívať nejaké vitamíny počas celého tehu?? ja som dobrala femibion800, teraz mám len magnezko a na poradňu ideme až 25.5., neviem či mi niečo doky dá alebo odporučí...
a nemáte niektorá skúsenosti s nižším tlakom a čo proti tomu?? viem že káva pomáha, len nie vždy mám na ňu chuť a nie vždy sa dá, hlavne v robote

a me...tabuľka je fajná, len som sa tam nenašla 😅 lae to neva, však som tu ani dlho nebola, tak mi treba 😀

lilli136
7. máj 2010

kamka
ja budem brať vitamíny celý čas... keď sa občas "obzriem" na to, aké vitamíny do seba dostávam, tak je mi jasné, že to nie je dostatok pre mňa aj pre mimi.... viem, že najlepšie sú prírodné vitamíny, ale tak keď to inak nejde, tak budú aj "syntetické"...

a dokiho sa na také veci ani moc nepýtam.... idem do lekárne a tam majú viacero značiek na výber, a vyberám také, ktoré sú práve pre dané obdobie /I.trimester, II. a III., potom sú nejaké aj po porode a tak/....

moniqe3
7. máj 2010

kamka: v tehu je nízky tlak dobrý... hrošie by to bolo s vysokým... myslím,že ak ti nerobí nijaké problémy tak to nerieš ale buď rada... ja som mala včera 100/60 a vôbec bolo mi fajn okrem grcania.. ale ak sa ti krúti hlava tak si daj slabú kávičku. 😉

kaminka1
7. máj 2010

dobre ranko! 🙂 zopka aj ja stale zaspavam s malym, na obed aj vecer, a vacsinou zaspim skor 😵 , a ked ho nahodou uspava muz, pocujem zachvilu jeho chrapot z izby a maly si tam este rozprava 😀 , inak ja mam dost hyperaktivne dieta, asi preto sa mi este nepyta na nocnik, vcera som vycitala na nete, ze tieto "aktivnejsie deticky" nemaju na nocnik cas a je to pravda, inak je na vsetko sikovny, rozprava od roka , od dvoch rokov plynule vety
bilancia ranajok-3 krajce s bryndzovou natirkou plus rajcina, na obed bude salatova omacka, tesim sa uz teraz 😀 , muz mi hovori, ze rozpravam iba o jedle 😀 , je to pravda, prajem pekny den 😵 😵 😵

lilli136
7. máj 2010

baby, ja by som si tak rada dala dobré presso.... pred tehu som kávu milovala, vypila som aj 3 denne..... a odkedy som tehu, tak sa mi protiví už len tá vôňa ☹ ... ale zvláštne je, že aj napriek tomu mám na ňu obrovskú chuť 🙂

monika0001
autor
7. máj 2010

Monikám všetko najlepšie prajem 😵 😵 😵 😵

lilli136
7. máj 2010

Ozaj, všetky Moniky - všetko naj naj naj k meninám 🙂 🙂