icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

gaja
10. máj 2010

tak on už teraz je iný ako pri prvom.. úplne inak všetko bere, lieta .. xixi
veď aj pri pôrode bol..
takže vie o čom to je....

me5 - môže byť už vidieť... mojej sestre bolo vidieť už na normálnom sone v 16tt pohlavie.. mala dobre otočeného malého...
Ale na tom 3d by to už mohlo byť dosť dobre vidieť. 😉

hviezdickamaria
10. máj 2010

lilli ja chcem dietatko 😀 je jedno, co to bude, ale citim, ze to bude holka 😎

gaja
10. máj 2010

no u nýs chlapi prehlasovali, že chcú babu.. ale ja si myslím, že to bude chalan.. je mi jedno čo to bude.. pri prvom som síce hovorila,že je jedno len nech je zdravé, ale v kútiku duše som trošinka dúfala,že by to mohlo byť dievča.
Teraz mi je to fakt jedno.. NIekedy mám pocit, že by som možno skôr chlapca.. 😝

jonki
10. máj 2010

mne je to jedno ci chlapec alebo dievca....znie to mozno ako klise ale tuzim po zdravom babetku 😉
az do vcera som si nevedela vymysliet meno pre dievca....napadalo ma len zopar mien pre chalanov a ziadne dievcenske....pomenovat babu napr.Simon by bolo trochu divne ale vcera ma osvietilo...ak to bude dievca bude Ester...takze teraz je to uz uuuuuuuplne jedno, ci chlapec ci dievca 😎

zajtra ideme na krv a aj na ten NT ultrazvuk...tak dufam, ze bude vsetko OK 🙂

me5
10. máj 2010

no to je jasne, ze najhlavnejsie je aby bol drobec v poriadku a zdravucky. inac tiez sme na tom s drahym tak, ze akosi nepreferujeme ani jedno ani druhe. kym som nebola tehu, muz chcel syna, ale teraz mu to je jedno. ja som na tom rovnako. druha vec je, ze tiez mam nejaky pocit co tam v brusku je - inac sranda, ze to sa proste objavi ten pocit u tehotnej 😉
ale uz som zvedava a chcela by som sa k brusku prihovarat aj podla pohlavia 😀

jonki
10. máj 2010

ja nemam absolutne ziadny pocit co sa tyka pohlavia....vobec nic...ani raz ma nenapadlo pohlavie...volame ho buby (BUduce baBY) a oslovujeme ho strednym rodom, to buby a mna mm vola bumka (BUduca maMKA)

ak by to bolo podla chuti tak ja som mala asi mesiac extremnu chut na stiplave...picante pizzu som si este v restike prikorenovala chilli omackou...mm na mna kukal ci som OK 😀 ale to uz preslo tak neviem

sa zvykne hovorit, ze chut na stiplave znamena chalan, nie?

me5
10. máj 2010

no mne idu na chut tiez take chlapske chute a tiez mi niekto povedal ze aj podla toho sa to da urcit. ale ja tie vsakovake babske zarucene recepty na urcenie pohlavia beriem s rezervou. bud nieco uvidime na utz alebo sa prekvapime na porodnej sale 😀

ajka0077
10. máj 2010

Ja som si prvé dieťa strašne priala mať zdravé 🙂 to je samozrejmé (asi u každej z nás je táto myšlienka na mieste), no čo sa týka pohlavia sme oba s manželom chceli chlapca . Keď mi na sone doki povedal že je to dievča (to som ešte nevedela že sa mýli) bolo mi do plaču....tešila som sa z bábätka ale čakala som naozaj chlapca ☹ Neviem prečo som tak zareagovala - možno tá tehotnosť a zvýšená citlivosť 😀 No a potom čo som prijala myšlienku, že to bude dievčatko sme šli na 3D sono a doktor mi hovorí - muž chodí na polovku???Ak hej tak bude mať s kým....a ja som si myslela ...nooo doki dievčatku v sukni sa sotva bude chcieť polovať 😀 A on že je to veľký, zdravý chlapisko!!! 😝 Neverili by ste ako som išla od doktora - minimálne ako keby som vyhrala miliony 😎 No a teraz si zasa naopak prajem dievčatko....aj keď mám vybraté meno pre chlapca 😅 Len nech je zdravučké....ale mohlo by byť dievčatko - a ja to tak aj cítim - aj keď ma okolie presviedča že to bude chlapec

strelka11
10. máj 2010

ahojte tehulky 🙂
vidim,ze po vikende ste sa rozpisali,cez vikend tu bolo nejako pusto,inak to pocasie cez vikend ma prekvapilo,lebo vsede hlasili ze bude skaredo,v telke,na internete,tak to je super,inak aj teraz sa u nas striedaju mraku so slnieckom 🙂
nam je tiez s muzom jedno co to bude,hlavne nech je zdravucke a bude super ked bude aj dobrucke 😀 😀 😀
inak na tie chute moc nedajte,bola som sa pozriet v teme o chutiach v tehotenstve,tak to vobec nesedelo 😒 a ja mam take striedave chute trochu sladkeho,nie moc,ale aj kysle,ale sranda ze nie uhorky,ale skor kysla kapusta 😅
okolie tvrdi,ze to bude chlapec,ale ja budem tomu verit az ked mi to doki potvrdi 😵

rozpravocka
10. máj 2010

Ahojte, prave som si kupila vitaminy calibrum mami a je tam napisane, ze sa maju brat dve tabletky denne? Nemate niektora tieto vitaminy? Beriete dve alebo len jednu?

moncika15
10. máj 2010

rozpravocka to je len na to aby si si castejsie kupovala nove balenie 😉 jedna staci

strelka11
10. máj 2010

rozpravocka to branie vitaminov je asi individualne,pretoze mne doki vravela,ze uz nemusim brat kyselinu listovu,ze stacia vitaminy zo stravy a ovocia a zeleniny,takze uz len doberiem balenie a uz nebudem brat

romy31
10. máj 2010

ahojte 😀
tak ja som dnes absolvovala 6 hodinový pochod po Poodří 😀 ale prešli sme asi len 10 kilometerov....no hrôza 😀 strašne pomaly sme išli a asi každých sto metrov sme sa zastavovali a pozorovali vtáčiky 😎

vitamínky- ja som sa presne na to pýtala mojej doktorky, že či ich je nutné brať aj v tom ďalšom trimestr, lebo že som čítala, že potom sa rodia veľké deti, že či nestačia vitamíny zo stravy.....a ona mi na to odpovedala len toľko, že ono je to veľmi indivindi, že nech ich radšej beriem.... 😖

aduliak
11. máj 2010

dobre ranko....je tu niekto??? 😀

lilli136
11. máj 2010

ahoj adu 🙂
ako?

gaja
11. máj 2010

kto by tu jedol.. ja už som dojedla 😎

bré ránko.. Nechce sa mi hneď takto zrána silno pracovať.. tak reku cucnem čo nové... (kým príde šéf) 😀

lilli136
11. máj 2010

ahoj gaja

ja som tu sama... tu ešte ani nohy... všetci chodia tak na deviatu...
takže som ráno stihla ísť po ceste do práce umyť ešte aj auto, okrem toho som objednala nálepky na sprchový kút a už pilne pracujem ako včelička 🙂

dnes mám na sebe tehu pančuchy a tehu riflovú sukňu... bože to je takááá pohoda, keď ma nič netlačííí na bruchuuuu 😀 😀

aduliak
11. máj 2010

lilli...tak to verim.....ja som si tak pochvalovala minuly tyzden..... 😀
ja som uz tiez v praci, ale strasne sa mi nechce a dnes ma toho caka dost 😖
obcas ma pichne na pravej strane v brucku, dufam,ze sa to len maternica roztahuje 🙂

gaja
11. máj 2010

jéj, mňa včera podbruško táák ťahalo pichalo.. som ani nedovešala prádlo a ráno som zistila, že sa mi zas pupok zväčšil... ja schovám do vačku hocijakú tehulu v piatom mesiaci.. 😝
ja pracujem oficiálne od pol ôsmej.. Ale bývam tu skôr..

ja sa vám inak čudujem, že tak dlho ste vydržali nosiť normálne veci. Pri Dankovi som až takéto brušisko nemala, ale proste mi to všetko na bruchu vadilo a tiež som skoro nosila tehu veci...

lilli136
11. máj 2010

ja len čakám, kedy sa ma v robote nejaký prvý odvážlivec opýta, či som tehu 😀 . Lebo teda len slepý by nevidel to brucho.... aj keď ešte stále sa ho snažím maskovať nejakými voľnejšími zvrškami. Ale keď tehu gate a tehu sukne zvýraznia to bruško tým, že je tam nadšitý ten pás.......
ale čo ma teší je, že dnes má byť krásne počasie, tak dúfam, že mi niekto tento pekný deň nepokazí, ako to býva dobrým zvykom...

aj sa mi zdá, že mi tuším trošku povoľujú tie nechutenstvá a nevoľnosti.... aj s tým spánkom to už tuším bude trošku lepšie, aj keď ešte stále chodím spať so slepicami..... ale posledné dva mesiace boli extrém..... už som predsa takmer na konci 3.mesiaca, tak snáď to bude už len lepšie a budem si už len užívať bruško
🙂

leninka75
11. máj 2010

ahojte tehuľky!!!..........veru s tým oblečkom svätá pravda 🙂 ..........tiež som od včera začala nosiť tehu gate a neskutočná úľava!!! 😵 😵 😵 ............ku mne tuším už tá sľubovaná energia prichádza, lebo cez víken som bola jak duracelko, makala som dlho do večera......a potom som spokojnučká obdivovala konečne vyčistenú domácnosť 🙂 🙂 🙂 🙂 ...........len teraz mi je zasa na dve veci lebo som dostala nejakú virózu.......bolia ma kĺby,hlava, hrdlo a dobre na prd je, že si môžem dať tak max paralén ☹ ☹ ☹ ☹.............to bude dnes deň v práci!!! 😖 😖 😖

lilli136
11. máj 2010

leninka
okolo mňa sú tiež všetci chorí, tak sa bojím, aby som niečo nechytila aj ja ☹
tak dávaj čajíčky, medíky, citrony a veľa veľa veľa... aby si to vyplavila čím skor...

gaja
11. máj 2010

Ja som mala teraz Danka chorého.. som nasadila Céčko 500ku..
Ja som bola chorá hned na začiatku tehu 2x... 😒 a pomedzi to mykoza 😝 Tak hádam tiež neostanem chorá 😀

catrin1
11. máj 2010

ahojte...
gaja a co si si dala na tu mykozu?mna teraz chytila asi z tych antibiotik a neviem co nato... 😒

leninka75
11. máj 2010

lilli, ešte som nasadila cibuľovo - cesnakovú kúru, síce rozvoniavam do široka ďaleka, ale aspoň to ničí tie potvorské baktérie 😀........

dievčatá a cansten sa nemôže na mykózu??? 😨

lilli136
11. máj 2010

baby, ešte som sa Vás chcela spýtať, či ste sa nestretli s tým, že Vám počas tehu robil gynekológ cytologiu...
ja keď som bola vo štvrtok, tak mi doktorka hneď urobila cytologiu.... asi videla moj zdesený výraz v tvári, lebo ma ubezpečovala, že to je v poriadku, že bábatku nemože uškodiť......

leninka75
11. máj 2010

lilli, mne to dr. robil na prvej prehliadke, potvrdil tehu a urobil ešte akože preventívku, tak v rámci toho.........

gaja
11. máj 2010

catrin - mne dal doktor normálne candibene tablety.. len som si ich nemala vkladať tou paličkou ale len prstom..
ja som mala (ako správna alergička s chabou imunitou) aj pri prvom tehotenstve stále tieto problémy.. takže verte - neublíži to bábatku. vo vyššou štádiu mi zväčša dával klion či ako sa to volalo...

cytologiu mi ešte nerobil...

lilli136
11. máj 2010

tak potom je to asi v poho... mne keď to robila ,tak som bola v 10 tt.... spolieham sa, že snáď teda vie, čo robí, len mi to nejak nešlo do hlavy, že prečo mi chce robiť cyto teraz, keď som tehu.... že najprv pozrie a povie, že je všetko OK, som zatvorená a potom hurá kliešte a ideme na cyto...... tak som sa len for sure opýtala, či som bola jediná.....

čo sa tej mykózy týka - s canestenom neporadím. asi najlepšie sa fakt opýtať dokiho, aby si bola na istom...
... ale mám taký divný pocit, či niečo také nechytá aj mňa.... cítim trošku pálenie, ale inak nič... ani žiadny výtok, a aj to pálenie nie je sústavné, len tak občas... tak neviem, či mám ísť k doktorke po niečo alebo to vydržať.... lebo zatiaľ to nie je vobec hrozné.... je možné, že mi to prejde "samo"????

funlucy
11. máj 2010

ahojte,tú cytologiu robila doktorka aj mne hned pri prvej prehliadke a potvrdenia tehu,lebo som bola u nej naposledy pred rokom,tak asi koli tomu.
S mykozou tiez neporadim,chvala bohu nemam s nou zatial problem..mala som to asi raz v zivote 🙂