icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

ollako
11. máj 2010

gaja ukaz aj ty tvoju vypuklinku 😉

funlucy
11. máj 2010

baby,som na nervy 🙄 kukám teraz na tie eko-plienky,ale som na váhách..máte s nimi niektorá skúsenosti?Čo budete preferovať látkovky alebo jednorazovky?V apríli porodila jedna kočka z koníka,s ktorou si teraz píšem ona si kúpila látkové-síce počiatočná investícia 500 euro,ale vraj sa jej to vyplatí..to koľko ich treba na začiatok?A teraz je dobre aj to,že to môže krásne sušiť vonku,ale čo my v zime?Ja neviem..vyjadrite názory pls.

hviezdickamaria
11. máj 2010

aaano gaja ukaaaaaaaz 😀 ollako super brucho!!! 😎 fakt 😉

catrin1
11. máj 2010

funlucy...ja sa priznam ze by som nemala nervi na tie latkovky,ano urcite je to zdravsie..mozno usetris..ale musis to prat,susit zehlit...ja bi som do toho nesla...aj ked fandim tym co maju na to nervi.. 😉
pozeram ze ste dali bruska do albumu novembroviek..dnes aj ja odfotim a kto to tam pridava ???

hviezdickamaria
11. máj 2010

no funlucy ja sa tomu totaalne nerozumiem a este nad plienkami vooobec nerozmyslam 😉

lubica69
11. máj 2010

Ahojte Kočenky A ja vás stále potajme čítam hi hi Dúfam,že môžem Keď mi táto téma tak prírastla k srdcu Jonki že buby a bumka To je krásne Moni držím palčeky na svadbu Nech vám to vynde Inak ja som mala mykozu v 8tt a doki že to býva normálne My 2.6 odchádzame na dovcu tak ak budú všetky výsledky Ok a aj sono tak ako mi to tu niekto písal "do pooranej pôdy sa lepšie sadí"tak hádam skúsime zas Všetky sa Držkajte A príjemné tehulkovanie Ahojte

hviezdickamaria
11. máj 2010

catrin sama tom tam pridas ze sa prihlasis ako novembovky2010, zadas heslo a pridas foto 🙂

lubica69
11. máj 2010

A tú mikózu som mala v 8mesiaci nie tt Ja motka Som zle napísala

catrin1
11. máj 2010

funlucy ale pokial to je prve babo tak skus mozno to bude dobre..ale ja si neviem predstavit pri mojom hyperaktivnom dietati este toto robit... 😉

ollako
11. máj 2010

funlucy, ja som nad latkovkami pri Petkovi nerozmysla vobec pouzivam jednorazovky, no neviem teda ako to funguje s latkovkami, co sa tyka "udrzby" 😕 , viem ze ekologia trpi, ked sa tolko plienok vyhadzuje 🤐 , ale neviem teda, novorodenec kaka do kazdej plienky, takze neviem ako to ide vyprat a tak, cika kazdu chvilku, tak neviem, ci hned po vycikani treba prebalovat, lebo v jednorazovkach, to vydrzi aj dlhsie ten pocit suchosti a predsa v latkovke, ked sa raz vycika asi to ma mokre a treba druhu plienku, aby sa ritka neparila 😕 , a co v noci, treba prebalovat potom aj x krat 😕 , alebo ako?neviem mozno by s bolo dobre sa poradit s niekym kdo pouzival aj tak aj take, nech to porovna 😒

catrin1
11. máj 2010

hviezdicka o.k a mozes mi potom poslat heslo do IP?

catrin1
11. máj 2010

lubica tak nech sa vam na tej dovce zadari,drzim palce.. 🙂

strelka11
11. máj 2010

baby mna ide slahnut,tesila som sa ze sa pojdem prejst,lebo doobedu svietilo u nas slniecko a pekna modra obloha a teraz zacalo prsat,no to je na porazenie 😠 😠 😠
pridala som fotecku bruska do novembroviek,boze vy mate vsetky take vacsie bruska a ja take male akoby som bola iba najedena,aj ked cez obtiahnute tricko to uz dobre vidno 😅
catrin ty si to tam mozes sama pridat tu fotecku

ollako
11. máj 2010

lubica drzkam ti palce moc, nech sa vam to podari 😵

hviezdickamaria
11. máj 2010

uuz catrin 😉
lubka tak krasnu dovolenku, uzite si ju 🙂 som rada ze sa mas uz lepsie (aspon to tak vyzera) 😎

monykaaa
11. máj 2010

funluci mna tie latkovky tiez strasne oslovili,
vraj sa nemusia zehlit a peru sa lahsie ako tie klasicke co pouzivali nase mamky
v kazdom pripade to chcem skusit a uvidim. vyhoda je ze je to prirodny material a ritka sa tolko nezapari
ako v klasickych pamperskach. Tiez ma odradza ten cas straveny pri prani ale hadam si len daky system najdeme?
urcite ale budem mat v rezerve aj jednorazovky, ked pojdeme na navstevu alebo nakupy ale doma by som chcela latkovky.

ollako
11. máj 2010

monykaaa myslis , ze sa v tom tak ritka nepari, ja neviem, mne sa to proste nezda, ked mas mat na zadku nieco mokre, tak sa to zrejme parit bude a v jednorazovkach sa to tak vsaje, ze to potom ani necitis nic mokre, skusala som to x krat, a s tym zehlenim podla mna to zehlit treba kvoli dezinfekcii, predsa len ked a sa ti do tej plienky vykaka, tak pranim sa zrejme tie bakterie uplne neznicia treba na to vysoku teplotu, ci nie, ja teda neviem, mozno je na to uz nejaka ina finta 😅

funlucy
11. máj 2010

no pozerala som albumík,fakt sme rôznorodé 😎 Inak Romy je jaká kočka ale tiež zatiaľ jak jasterica -vôbec by som nepovedala že tehuľky..ploché brušká..to ja z rodu mamutov 😀 len ticho závidím.
Monyka kde budete mať svadbu?A pozývate veľa ľudí?Celkom rada by som si to zopakovala aj ja,bolo to pekné 🙂 mňam zákusky 😀

catrin1
11. máj 2010

hviezdicka vdaka.. 🙂 pridala som uz aj ja...

lilli136
11. máj 2010

jééj, monyka - tak krásnu svadbu, pekne si to uži... je to /bohužiaľ/ len jeden deň a strááášne rýchlo ubehne.... veru, ja by som si to aj zvopákla 🙂
baby, vy máte jaké pekné brušká..... ja si stále pripadám, že to vyzerá ako nejaká prerastená slanina 😒
no musím odfotiť a dať sem.... 🙂

ollako
11. máj 2010

este som chcela napisat, ze Petka som balila takmer tri mesiace nasiroko a to pampersku , potom klasicku bavlnenu latkovu plienku a postolky a tu plienku, aj ked nesla na ritku som zehlila vzdy, aj oblecko asi do styroch mesiacov, a to niektore mamicky (mam na mysli tie o nezehlia vobec), zehlia pre baby aj dlhsie...iba tom som tym chcela, ze ja by som tu latkovu kazdopadne zehlila, predsa len to ide rovno na pokozku babatka a ked ma diteko ritku zaparenu amen maria, mojmu sa zacala zaparovat az teraz, lebo zacal kakat,a ked sme niekde vonku na ikrisku nie je ho kde prebalit je v tom 5 min a hroze, potom chodi nasiroko s nozickami a nechce si ani sadkat, ale nastastie, mame zazrak , ktoremu sa hovori cista voda z vodovodu 😉

jonki
11. máj 2010

lubi69 prajem peknu dovolenku a nech su vysledky dobre a mozte sa snazit 😉

funlucy ja tiez planujem latkovky....zatial to neriesim...zo zaciatku by som to asi striedala s jednorazovkami a ak by nam to vyhovovalo tak dokupim vybavu...podla mna sa to oplati aj ked kupim zo zaciatku aj jednorazovky a nechcem to robit koli peniazkom ale koli babu
Mnozstvo: kolko akych treba, to neviem...to sa poradim s babami na fore az to bude pre mna aktualne.

Udrzba: na ulahcenie prace pri kakani sa dava separacka, ta ma zachytit stolicu...je bud jednorazova alebo sa perie (neviem ako dobre to funguje neviem si to predstavit
zehlenie...nezehlia sa vsetky...resp vacsina sa nezehli...takze pranie, vesanie a skladanie
co sa tyka susenia...su rozne druhy a rozne dlho schnu....v zime to je samozrejme komplikovanejsie

gaja
11. máj 2010

no dobre. v priebehu tohto týždna odfotím a doložím.. Idem kuknúť aj tie ostatné...

Lubi - veľa zdaru na dovolenke.. Kam idete?

ja si tiež neviem predstaviť že by som pomedzito prala x plienok.. ja som mala dieťa, ktoré absolutne nespalo.. ani cez deň ani v noci.. ked som za noc naspala dokopy pomedzi krmenia tri hodiny tak som bola vyhepená...
Takže som bola rada, že žijem, nie že by som nonstop prala.. s dieťaťom nonstop na rukách... 😝

dúfam, že toto bude papať a spať a minimálne koliky (panebože čo si hore - zariaď)

ollako
11. máj 2010

takze sa nemusia zehlit, tak to je super, jonki teraz ked si to napisala poznam separacne plienky, predavlai sme to v lekarni, tak to je velka pomoc urctie, len neviem ci to akoze neprepusta aj tu riedku stolicu z materskeho mliecka 😕

monykaaa
11. máj 2010

ollako, aha, pozri tento link

http://www.latkoveplienky.sk/preco-latkove-plienky

no ja neviem, ale predsa bavlna je bavlna a tie sajerajty ktorymi napustaju jednorazovky su nic ine len chemia.
ale mozem sa mylit.

strelka11
11. máj 2010

ollako krasne brusko 😵 😵 😵 aj catrin tiez uz sa ti to tam pomaly dviha, ved ja si to svoje brusko este uzijem 😅

lilli136
11. máj 2010

ollako aké máš krásne bruško 🙂

jonki
11. máj 2010

ollako ano 😉 no ale je pravda ze s tou riedkou stolicou si to ani ja neviem predstavit, ze ako ju to zachyti 😕 a separacky tiez maju zvysit pocit suchosti

nemyslim si ze toho prania je az tak vela...baby co frcia pri babe len na latkovkach tak peru cca obden jednu pracku...takze to mi az tak vela nepride...

co sa tyka zehlenia...ked som pozrela na niektore tie plienky...tak oni vyzerajuze su z takeho matrosa, ze by ich zehlenie prave mozno aj znicilo..je tam prave upozornenie ze nezehlit...a dokonca az zmykat len na max 1000 otacok
neviem nakolko to zehlenie je odovodnene...ved ani papierova plienka nie je sterilna a nikto nevie ako sa pred zabalenim vo fabrike uskladnovala 😉

jonki
11. máj 2010

tou jednou prackou som myslela plienky...samozrejme celkovo je toho pradla trosku viac 😀 😀 😀

ollako
11. máj 2010

monykaaa ja si to prestudujem, dik za link... 😉 tiez som nad nimi uvazovala, len to susenie v zime neviem , pri jednom decku som sa na to nedala a teraz nad tym rozmyslam 😅