icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

moncika15
11. máj 2010

tak to zvieratka by som nezvladala skor psyxicky ☹ mne by to bolo luto.
mna nastastie este nikto "neobtazuje" len parkrat kolegyna a kolega ked ma boli pozriet doma 🙂 . ale od cudzix sa osahavat rozhodne neneham 😠

romy31
11. máj 2010

no tak ja ich chcem potom liečiť, tak sa musíme aj takto učiť 😉

a inak aj mne sa veľmi páčilo to tričulo s nápisom že Áno som tehotná a nie nesmieš sa dotknúť mljho bruška 😀 ale stálo dosť, tak nič 😀

moncika15
11. máj 2010

😀 ozaj poslem ti link jedna baba ix sije doma

romy31
11. máj 2010

tak pošli 🙂 to by bolos uper
alebo ešte ma napadlo kúpiť si nejaké lacné tričulo a napísať si to tam fixkou na textil 😀

moncika15
11. máj 2010

😀 vidis aka si kreativna 😅

neviem sa z toho vydebilit tak si ju najdi na POKEC.sk pod "dales10" a v albumox ma jej pracicky alebo tu v inzeratox pod "dales"

romy31
11. máj 2010

kukla som si ju v inzrátoch....vyzerá to fajn 🙂 ale zas neviem, či to budem až takto riešiť....asi si to fakt napíšem na nejaké tielko za 5 eur fixkou 😀 😎

moncika15
11. máj 2010

😀 😀 😀 a neskusis vysit? ved to nemoze byt take tazke 😅 ci?

romy31
11. máj 2010

no to nemôže, ale neviem či sa mi to bude chcieť 😀 anikdy som nevyšívala...musela by mi to mamka ukázať 😀

moncika15
11. máj 2010

romy asi mas pravdu s tou fixkovou texnikou 😕 aha https://www.modrykonik.sk/fotoblog/eyya/album/m...

romy31
11. máj 2010

no tak asi do toho pôjdem 😀 mončika ty to tu máš ale dobre prebádané 😀

moncika15
11. máj 2010

to som len tak nadabila na to 😀

moncika15
11. máj 2010

a toto je moje cielene hladanie 😀 : http://www.google.com/images?oe=UTF-8&gfns=1&q=...
obrazky na obkreslenie pre menej zdatne maliarky 😝

romy31
11. máj 2010

to je super 😀 😀 😀
ja sa fakt na to dám 😀

moncika15
11. máj 2010

inak diky za typ 🙂 ja uz objednavam farby z netu 😀 😀 😀

andrea_stella
11. máj 2010

Ahojte babule,
Tak aj ja sa k Vam pridavam, tiez mame termin v novembri a velmi sa tesime, zatial som , ale svoje malinke nevidela, lebo zijem v UK a tu robia prvy ultrazvuk az od 12teho tyzdna, ale na buduci tyzden mame termin na scan tak sa neviem dockat kedy ho uvidim, drzim Vam vsetkym palceky... 🙂

moncika15
11. máj 2010

ahoj 🙂 tusim sa k nam budu pridavat nove tehulky az do novembra 😀 vitam ta. ja by som tolko nevydrzala nevidiet malicke 😨

andrea_stella
11. máj 2010

Dakujem 🙂 Ani mi nehovor, to je strasny pocit, na SVK by som ho uz davno videla, ale nastastie ideme odtialto prec, tu nie je tak dobra starostlivost o tehotne ako na SK, vlastne celkovo zdravotnictvo nula bodov a ze aka vyspela krajina 😀

moncika15
11. máj 2010

t by som nepovedala aj ked velakrat som to tu citala 😨 vcom sa lisi starostlivost v UK a v SR?

andrea_stella
11. máj 2010

noo ako vybavenie a nemocnice a zdravotne centra su ciste, nove proste krasa, ale co sa tyka doktorov, tak oni ta maju uplne na haku, ty sama si tu musis vsetko vynutit. Napr. co sa tyka tehotnych a tak, nasa znama potratila v prvych troch mesiacoch a poslali ju domov, ze nech pocka doma, ze aby z nej vyslo co najviac von a potom sa dostavila ☹ dost smutne a co sa tyka porodov, tak ak si v poriadku tak ta pustia uz dve hodky po porode domov aj s malinkym a len midwife sa pride na druhy den pozret na male ci je v pohode. Potom napr. ked zistis, ze si tehotna, ides za GP to je ako keby u nas obvodny, on sa pozre do takeho kalendarika a povie, ze v kolkatom si asi tyzdni, potom ti vybavia midwife, ta pride za tebou domov v 8tyzdni vypise s tebou knizku, odmera ti tlak, da ti taky balik s roznymi informacnymi letakmi a objedna ta do nemocnice na krvne testy a na scan, a to vsetko az od 12teho tyzdna...My sme si tu museli vynutit aby mi zobrali krv na stitnu zlazu, kedze mam znizenu funkciu, bo v tehotenstve sa hladiny toho hormonu menia a je pravdepodobne, ze sa musi zvysit davka liekov, aby aj babo dobre rastlo a malo sa v pohode. My sme o tomto probleme hovorili aj nasej midwife a ona sa nas nechapavo opytala, ze to odkial mame, ze sa to v ehotenstve musi robit, potom po dlhom dohadovani sa nam to podarilo a aj mi museli zvysit davku liekov. Je to tu cele take cudne s tym zdravotnictvom. A je toho este vela vela co by om ti mohla napisat. Ja uz sa len tesim domov 🙂 a k mojmu doktorovi🙂

moncika15
11. máj 2010

fuu tak to je huste 😨 ze po 2 hodkax po porode domov. tu je prve co robia testy na stitnu zlazu, aj mne zvysili davkuv tehu, a stale dokola kontroly a gyn. si potrpi aby to bolo sledovane. teda aspon ten moj.
tak to teda ryxlo domov do ruk slovenskemu dr. 🙂

andrea_stella
11. máj 2010

No ved aj moja endokrinologicka mi este davno hovorila, ze hned ako zistim, ze som tehu musim prist na krv a ona je taka super, ze mi do karty na SK zapisala vysledky, ktore mi vysli tu co mi robili testy, takze ako keby som bola u nej na krv...a vravela, ze som to mala iba trosicku zvysene a ze sa nic nestane, horsie by bolo keby som o tom nevedela a neliecila stitnu zlazu vtedy by to mohlo fakt ublizit babu...

moncika15
11. máj 2010

mne sa znizila cinnost a dostala som vacsiu davku a kazdy mesiac na krv a kontrolu 🙄 ale ked to treba tak sa neda nic robit. oni su tam asi ozaj pozadu lebo toto je na SR tiez len par rokov

andrea_stella
11. máj 2010

Su 100rokov za opicami 😀 Na SVK vsetci tiez nadavaju, ze ake mame zdravotnictvo, ale oproti tomu co je tu v UK mozme nasim doktorom iba ruky bozkavat🙂

moncika15
11. máj 2010

no ale prehanat to nebudeme ani v SR 😀

andrea_stella
11. máj 2010

Hehe tak to mas pravdu, tiez s mierou🙂

moncika15
11. máj 2010

a ako sa citis? nebyva ti zle?

andrea_stella
11. máj 2010

Ja sa citim uplne super, len som viacej zvykla spavat a asi 3x som sa dogrckala a to vacsinou iba ak mi jedlo nesadlo... 🙂 sem tam aj brusko pobolievalo, ale to vsetko uz ustupilo a ty ako si prezila prvy trimester?

moncika15
11. máj 2010

haa do 11tt som myslela ze som stastna negrckajuta tehulka ale od toho 11tt to ide dolu vodou ☹ navyse mam problemy s nizkym tlakom ale inac komplikacie nemam len tehu priznaky a za tie dakujem bohu 😵

romy31
11. máj 2010

baby keď sa tak bavíte o tom tlaku....ja normálne mávam tiež dosť nízky....tak max 100/ 60, ale väčšinou aj nižší....to si doma meriavam na digitálnom....
a minule som prišla na poradňu a prvýkrát mi išli merať tlak a namerali nejaký ch 124/75....proste super tlak 😀 tak ale to bolo asi z toho, že som sa tam naháňala a hneď ako som došla tak mi ho merali....no tak im asi nabudúce poviem, že normálne ho mávam nižší alebo čo....nech si ma sledujú 😎

moncika15
11. máj 2010

ja som mavala vzdy ukazkovy ale vzdy v poradni mam 100/70 ale nic s tym nerobi iba ze keby mi byvalo casto zle tak sa mam ozvat. zatial som mala len raz taky nizky ze som nemohla vstat z postele a le vacsinou to potom rozxodim.
urcite mu to povedz, nex spravy ako uzna za vhodne 😉