icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

andrea_stella
11. máj 2010

Mno to poznam aj ja, ked som ulietana a maju mi ist merat tlak, raz som mala koli tomu trochu vyssi, ale inak je to stale fajn 🙂

midsumergirl
11. máj 2010

ahojte tehulky, tak my sme dnes mali oficialne sono a vsetko vyzera zatial ok 😉
vitaj andre_stella, aj ja som v uk, ale my tu este ostaneme, ja som sa rozhodla, ze chcem rodit radsej tu v uk ako na sk. ja sa zatial nemozem na nic stazovat, zatial som mala so zdravotnou starostlivostou len dobre skusenosti, tak dufam, ze mi to a aj im vydrzi 🙂 drzim palce

jonki
12. máj 2010

ja som za dva a apol roka mala tiez rozne skusenosti s lekarmi v UK...najhorsie je ked sa musis s niekym priecit, ci mas alebo nemas ako cudzinec ( legalne zamestnany a NI cotributions platiaci) narok na osetrenie ktore je pru UK obcanov free...to ma islo rozhodit ked, som to riesila cez velvyslanectvo 😠

je to take rozne aj s kvalitou osetrenia....mala som aj dobru aj velmi zlu skusenost...ale napr co sa tyka porodov...tak mne je sympaticke to, ze k nim pristupuju omnoho prirodzenejsie ako tu u nas...to by som brala aj u nas...ale celkovo ich starostlivost a laxnost v pristupe k pacientovi...ma dozierala 😠 ....pockajte tyzden, a dajte si paracetamol(na vsetko paracetamol)....sak aspon clovek vie preco ho predavaju baleny po sto kusoch 😀 😀 😀

wiwi22
12. máj 2010

dobre ranko 😀
andrea stella vitaj 🙂
monykaa gratulujem ku svadbe 🙂 nech Vam vyjde pocasie a nech sa mate s manzelom stale radi 😅
😀

baby mne sa dnes nic nechce, rano sa mi nechcelo vobec stavat do prace a zacala ma boliet hlava, fnuk 😢

gaja
12. máj 2010

wiwi - to sme dve.. zdieľam podobné pocity.. navyše Danielko sa o pol druhej v noci hral, takže toho som nahánala v noci do postele a o pol piatej mi začala okolo uší bzúkať mucha.. mušisko.. neviem, kde sa vzala potvora.. pol hodinu som ju naháňala von z okna a potom nie a nie sa uložiť.. no a teraz by som spala a spala 😎

lilli136
12. máj 2010

ja som sa zase strhla zo sna o piatej ráno a už nie a nie zaspať 😠
takže som na tom úúúplne rovnako ☹

ollako
12. máj 2010

ahojte babulky, tak moj drobec ma sopliky 😠 , neviem ci ho nakazil bratrancek, v noci sa chudatko budil , a rano sa zobudil s revom...no , ale snad, to nebude nic hrozne...prave frcime na bambulke a tiez sa mi nic nechce 😝

gaja
12. máj 2010

ján bambuľka.. to áno.. alebo pat a mat.. 😀
Ollako - teraz je to všade.. my sme boli chorí cez víkend.. trocha soplíky, ale viacmenej dusivý kašel. Najlepšie je, keď príde domov dieťa piatok poobede s dusivým kašlom.. na víkend, doktorka už neordinuje a tak liečiš jak vieš, lebo pohotovosť je tu na dve veci.. už mi raz "pomohli" ďakujem, neprosím...

Inak k tým pôrodom v anglicku. Švagrina mi tam rodila a keď som to porovnala s mojim pôrodom, tak si myslím, že omnoho lepší prístup tam majú.. Ja som mala otrasný zážitok z pôrodu na slovensku a tá starostlivosť tuto v Piešťanoch.. doma by mi bolo lepšie, už na druhý deň som chcela domov utiecť... 😒 plakala som na izbe každý večer. a tam chodia aspoň na návštevy domov tie midway či čo sú to, premerajú bábo, ukážu kúpanie a pomôžu s kojením, pozrú maminu... ale tuto ste 5 dní v pôrodnici a ani prd o vás nezakopne.. teda aspoň moja skúsenosť... 😖 ako si odstriekavať mlieko mi ukazovali druhorodičky, kúpala som ho prvý krát až doma - sama a podla vlastného uváženia.. keď mal koliky, tak zase mi ho chodili masírovať holky čo už s tým skúsenosť mali - teda viac rodičky.. sestričiek večne nebolo a to prekrikovanie bábetiek... ☹ Ja by som po tejto skúsenosti brala ísť na druhý deň domov a radšej nech príde niekto ku mne domov skontrolovať mňa a bábo..

gaja
12. máj 2010

a ešte viem, že tam sa jej snažili uľaviť aj od bolesti aj pri kontrakciách aj po pôrode.. a mňa poslali s trojminútovými kontrakciami spať na izbu šestonedeliek, s bábätkami.. a keď som ich tam nechcela budiť a chodila po chodbe, tak ma ešte zvozili, že čo chodím po chodbe keď mám spať.. no a ešte kopec iných vecí... radšej nebudem spomínať.. Takže ani neviem, kam pôjdem rodiť, ale PN ma moc nelákajú.. a to šitie.. nemôžem sa ani oholiť poriadne, nechali mi tam akýsi vytrčajúci cuplík.. ktorý sa mi občas zvykne zapáliť... takže asi tak na slovenské zdravotníctvo...

ollako
12. máj 2010

gaja ja som teda nebola moc spokojna s porodm, mala som velmi tazky porod...a myslela som si,ze ako horor ten pristup, ale tak s tvojim pripadom sa to neda porovna, to som mala proti tebe raj 😉 ...takze zrejme je to o ludoch a mozno inde by to bolo lepsie 😒

gaja
12. máj 2010

mno.. ja som malého vytlačila na nejaký 12-13 krát štýlom, že sestrička sa mi brutálne hodila na brucho.. nástrih som riadne cítila, malý ma aj natrhol, zašívali ma asi pol hodinu zvnútra zvonka asi 15-18 stehov.. blbo mi to umrtvili, kúsala som chlapovi môjmu do prsta... a večer po pôrode zo mňa vypadlo niečo vo veľkosti husieho vajca.. asi kúsok placenty.. asi na neunúvali na to pozrieť, ani na sono ma nezobrali, či tam ešte niečo mám.. mala som teplotu 38,7, dali mi akože niečo od bolesti a to bolo celé...
a ešte sa mi nepáčilo, že vôbec mi nezmonitorovali malého, či žije, či mu srdiečko búcha.. nič.. o jednej v noci pri príjme asi na 5 sekúnd mi priložila to počúvatko na brucho a to bolo všetko.. a že mal šnúru okolo krku a mala som to podčiarknuté v tehu knižke ich netrápilo...
A šitie mi odpuchlo až po týždni v domácom prostredí. Ako správna alegička som s niečím fajnovo zreagovala.. to ich tiež netankovalo. prvý krá som si úspešne sadla na mäkký gauč s poduškou pod riťou 2 a pol týždna po pôrode.. dovtedy som len ležala alebo chodila...

Tak a teraz mi odporučte normálnu pôrodnicu...

V podstate som si uvedomila, že nebyť takéhoto krásneho zážitku, tak už asi máme dávnejšie detičky dve.. prvé čo mi muž slúbil pred tým, než sme sa rozhodli že budeme mať ďalšie bábo bolo, že ma zaveze aj na kraj sveta a že mi zaplatí epidurál... 😀

gaja
12. máj 2010

no dobre.. prehoďme krajšiu tému.. čo máme dnes k obedu?? 😀

antonia1
12. máj 2010

fuuha, babulky, ked citam tak musim priznat ze ma zacali chytat porodne bolesti ☹ 😀 ...zažitky mate hrozne, tak napisem ja v skratke moj...o 16:00 som prisla do nemocnice, lebo brusko mi spadlo az do gati 😀 ..sestrcky ma pripravili, skontrolovali drobca, trosku som sa este poprechadzala a o 2 hodinky bol Max na svete 🙂 ...

monykaaa
12. máj 2010

dobre ranko novembrovky, tak ja mam dnes homeoffice a som leniva ako taky cunik.
spapala by som taku dobru mamcinu svieckovu na smotane. hned pisem drahemu nech kupi masko a aj tusim spravim.

funlucy
12. máj 2010

ty kokso gaja,hustá téma na ráno 😒 teraz pred mesiacom rodila 1 kočka z koníka v Trenčíne a bola veľmi spokojná s nemockou,tak skús tam,veď to nemáš až tak ďaleko..
no neviem,či po tomto čítaní prejdeme dnes na niečo vtipné 🤐

gaja
12. máj 2010

jéj antonia - ja verím, že druhý budem mať taký.. xixi (niečo ako kompenzácia).. xixi... 😀

už som zistila, čo mám k obedu.. konečne tú plnenú papriku.. len si tam musím zavolať, nech mi odložia.. no nemusím si ju doma cez víkend robiť.. spravím si francúzke zemiaky.. xixi
Len dúfam, že sa mi nesprieči prvé sústo v žalúdku.. už sa mi to tak stalo, že tešila som sa na karfiol, konečne som si ho doma spravila a keď prišlo na jedenie, tak nie a nie to do brucha dostať...

ollako
12. máj 2010

Antonia no , tak to bol porod super 😉 ....ja som moj uz tusim rozpisovala, jednou vetou kontrakcie 48 hod poslednch 20 po dvoch minutach, a potom konecne vykupenie cisarsky rez, no potom to bola bolest tiez, takze parada 😝 ...gaja zo mna vychadzali kusy asi tri dni to je normalne a este ktomu pri cisari cistia maternicu rucne 😒

gaja
12. máj 2010

ozaj baby - to NT sa dokedy merá? lebo ja mám ísť na poradnu budúci týždeň.. to budem cca 12+3 podľa MS.. to je ešte v pohode?

ollako
12. máj 2010

gaha ani je to v poho... aj mne to merali 5.5 minulu tredu a to som bola tiez 12+2 a NT bolo 1mm 😉

ollako
12. máj 2010

prepac gaja sa dokomoleny nick, a meria sa to tusim do 14 tt

antonia1
12. máj 2010

gaja...jasne ze sa ti to kompenzuje 😉 ..ja som tomu aj verim ze pomohla, cvicila som gravid-jogu a teraz tiez...mam ju vyskusanu ze zabera, kamaratka ma 4 deticky pri 2 cvicila a porod mala jednoduchy takmer bezbolestny a hlavne rychly..ved s druhym nestihala ani do porodnice a tak sa maly narodil na zadnom sedadle ich auta....len jej manzela nakoniec trebalo skoro kriesit 😀 ...

strelka11
12. máj 2010

ahojte tehulky 🙂
tak gaja,tu skusenost s porodnice ti nezavidim,este ze si dneska mozes vybrat porodnicu a nemusis rodit v meste v ktorom mas trvale bydlisko 😵

strelka11
12. máj 2010

inak baby,planujete nejake cvicenie alebo uz cvicite ?

gaja
12. máj 2010

jéjda.. ja som chodila na cvičenia tehotenské od 16 tt.. aj sme posilovali panvové dno aj dýchanie aj všetko možné.. od chrbtice až po žily.. xixi..
no neviem.. možno som mala len proste smolu na personál.. hádam bude lepšie.. šak sa hovorí, že cesta je už vyšlapaná, že druhé ide rýchlejšie 😀

ale šak môžem vyhrabať gravid - jogu niekde vyskúšam.. xixi.. alebo doma, nech sa synátor zabaví (jemu prídu vtipné akékoľvek moje pohyby.. napríklad aj ked som len tak zo srandy tancovala, tak sa mi rehnil, že mami ty to nevieš, to musíš takto a začal riťkou vrtieť...

gaha - to je náhodou dobré meno.. dalo by sa použiť.. xixi 😀

antonia1
12. máj 2010

ja jogu cvicim tak nepravidelne uz velmi dlho...a knih o gravid-joge je viac..ale podla mna je najlepsia jedna velmi stara kniha, najdes ju asi uz iba v knizniciach alebo v antivariate 😀 je od Natialii Makedonovej-gravidjoga-porod bez bolesti..stoji zato vyskusat, cvicenie je uplne jednoduche 😉

ajka0077
12. máj 2010

ahojte. Môj pôrod bol veľmi rýchly. Mala som prísť do nemocnice v pondelok ráno o 7. hod . presne v deň vypočítaného termínu pôrodu- Zobrala ma na vyšetrenie, niečo mi šupla...a ja som nestačila zaregistrovať že už sa niečo deje 🙂 zaviedli ma na tzv. ,,vzdycháreň" a kázali prezliecť sa. Potom som išla do ordinácie spísať osobné údaje a následne ma dali na monitor či je všetko ok....naraz hukotu kriku...a ja nevedela čo sa robí - priložili mi na tvár masku - a po chvíli na mna doktorka vyvalila - rýchlo lahnúť na pôrodnú sálu - tam musela prepichnúť plodovú vodu a tam to začalo....bolesti sa stupňovali asi tak od pol9 rána, mala som zajednanú aj epidurálku- ktorá mi však pri pôrode nezabrala - no pri zašívaní a čistení to bolo fantastické - nič som necítila . iba som si predstavovala , že toto čo somnou dováďajú keby som cítila tak skolabujem. Malý sa narodil 11.15hod - muž bol stále pri mne - tiež mi bol veľkou oporou 😉 No a potom som s ihlou v chrbte spala a behala 2 dni čo mi ju nemal kto vytiahnuť bo sestričky sa vyhovárali že to musí primár - no a keďže sa dosť často striedali tak na 100násobné upozornenie ho konečne dotiahli aby mi to z chrbta vytiahol - vám poviem ani ľahnúť som si poriadne nemohla a chrbát ma bolel teda riadne. Toľko z mojich skúseností .

me5
12. máj 2010

no musim uznat, ze uz sa zacina "tesit" na porod. osobna skusenost zatial ziadna, tkaze uvidime, cim budem prispievat do takejto temy ja. 😀 😀 😀
ozaj blavacky - kde sa chystate rodit? Ruzinov, Petrzalka ci kramare?

funlucy
12. máj 2010

ženy vás by mali normálne vyhlásiť za blahoslavené-šak takéto muky prežívať 😕 ja teda i naďalej zostávám v mojej naivnej bubline,radšej ani nemysleť na to čo ma čaká 😅

rozpravocka
12. máj 2010

Ahojte, nestraste ma, lebo si to s tym porodom este rozmyslim a zostanem vecne tehotna 😉
Inak ja cvicim pilates - cvicila som ho aj pred tehu a lekar povedal, ze mam pokracovat. Akurat som vsak presla na tehu pilates, i ked ani to uz nie je az take lahke.Neviem, ako to budem robit s velkym bruchom.

rozpravocka
12. máj 2010

ja asi na kramaroch, ale este neviem. Myslim, ze je to zajedno - zavisi od toho aky personal chytis.