November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@zuzanca14 no hej,ale bola som tym taka zaskocena,ze kym som vytiahla telefon,tak uz by prestalo,ale teraz uz kope vacsinou tak,ze to vidiet na brusku :D
ahojte,chcem sa opytat hlavne tyh maminiek,ktore su v 27.tyzdni a teheju na 28.tyzden,kolko ste pribrali?
kazdy mi vravi,ze som pribrala malo,ale babatko rastie. v knizke pisu ze minimalny prisrastok vahy je 3,5 kila,ale ja som nepribrala este ani tri,iba 2,6.
uz sa to bojim aj hovorit,kedze taham na 7.mesiac,nikomu to nejde do hlavy a uz som pocula ze ma ohovaraju,ze drzim diety a obmedzujem sa v jedle,aby som nepribrala,ale vobec to tak nie je.
poradte co mate skusenosti. dakujem
@klaudialip no ja som do siesteho M pribrala nejake 2 kg, teraz mam navyse 4,5 kg, aj to som posledne 2kg pribrala za dva tyzdne 😀 neboj, aj ja som mala z toho blbý pocit, ale mam kamaratku ktora porodila pred tromi dnami, mala nabraných len 5kg, brusisko jak kotlinku a malý z toho vázil 3800 g, takze v reali ma teraz menej ako ked zostala tehotna... Tak isto to mala moja mamina a toť čo zo mna vyrástlo 😀 😀 , neboj, telo vie, čo má robiť a ako spalovať. A ak máš z toho zlý pocit, povedz to dr, budeš spokojnejšia...
@klaudialip - myslim,ze ta teraz moze upokojit len tvoj gyn.,urcite Ta vazia (teda neviem,tu u nas nie ) a ak ona nepoznamenala poznamku ze malo priberas,vse je OK,urcite sa jej opytaj,aby si bola kludna aj ked ja si myslim,ze je to OK,ja som zacala teraz 28t.no podla mojej gynekol.som v 27tt a mam 7kg hore ale priberat som zacala posledne 3 tyzdne nehorazne,ale na vahe mam uz asi 2 mesiace 60kg.Tak telo je tazke pochopit...
potesila ma teraz kamaratka - mala strasný porod, povedala že 100x horší ako prvý a ze 5 hodín kričala od strašnej bolesti ☹ Planujete niektorá epidurál????
Ahojte baby,asi to nebude tak lahke vybrat si ci epidural,ci bez,on sa picha ked je zena otvorena na ten mensi pocet prstov a vtedy ta bolest nie je este tak strasna,treba sa rozhodnut skor,. Ja som sa rozhodla bojovat bez,nech to boli co to boli,ja sa bojim toho,ze ked mi daju epidural,nebudem uz vediet vytlacit malinku a pojdem na cisarak,alebo ju budu kliestami tahat,alebo pri mojom "stasti" budem prave ja jedna z tych co po epidurali schytaju tie negativne stranky ☹
ahojte pridam sa aj ja ...
u mna je vacsi predpoklad ze pojdem rodit sekciou no ale keby predsa som sla rodit prirodzene tak urcite s epi a suhlasim co sa tu popisalo ze si ju treba vyplatit dopredu pretoze uz ked ten pride nedaju vam ju aj keby neviem co...
zas si aj myslim ze aj ked pichnu epi tak u kazdeho je inac ale z pocutia viem ze zena vie urcite kedy ma tlacit samozrejme lekar pomaha tak toho by som sa nebala avsak aj ja som typ ze mam na vsetko stastie hehe ...
@klaudialip
ahoj moja vobec sa nestresuj a nevsimaj si okolie nech si myslia co chcu ja som v 28tt a ja som v prvom trimestri chudla a pritom som jedla co som videla a na co som mala chut tym padom som zacala priberat na konci druheho trimestra pribrala som kilo a pol hehe no a v poslednom case take dva tyzdne som zacala nejak priberat na vahe pribrala som tri a pol kila chcem povedat ze kazda zena je ina tym padom kazda pribera inac ale babo pribera v nasom pripade len na seba vahu co je aj super aspon sa nebudeme kotulat hehe je velmi vela zien ktore sa s prepacenim prezieraju a potom maju problemi...nikoho si nevsimaj malicke pribera kolko ma a hlavne ze je zdrave...
No co sa tyka tej epiduralky,tak ja sa rozhodnem podla toho ako budem otvorena a ake bolesti bude sprevadzat porod, ved ak uz budem dost otvorena,tak hadam by porod uz nemal dlho trvat,horsie ked sa zena neotvara a doktory stale cakaju a cakaju a zena trpi v bolestiach,no som zvedava co si maly na mna vymysli,ochvilu ma caka sono tak som zvedava ako je ulozeny 😵 😵 😵
no čo sa týka spania, tak katastrofa. ☹ Celu noc sa prevalujem, medzi tym aj parkrat na wecko.
Tvrdnutie bruska po nejakej namahavejsej cinnosti je oki.
Baby a otazka za sto bodov pre cukrovkarky: Ako sa da priberat popri diete? Ja vobec nepriberam 😕
Jaaj epi....kamarat, ked videl zenu rodit bez epi, tak povedal, ze nabuduce bez epi ani nahodou 😀 Niekedy sa zase porod tak rozbehne, ze je na epi uz neskoro. Ja to bez epi teda rozhodne riskovat nebudem, lebo mna ked nieco boli, tak vsetko ostatne ide bokom a teda asi aj porod by isiel. Ale nikto nevie... 🙂
Co sa tyka toho spania - ja porodím asi netopiera 😀, pravidelne okolo tretej rano take premety, ze uz niesom schopna zaspat - ten prcek vobec tusim nespíííí! Dnes som vystriedala spalnu, obyvacku a nakoniec som o siedmej rano zaspala v detskej na matracoch co mame pre navstevy - su velmi makke a este som pod sebou mala dva paplony...
baby co je to ta sekcia no ja som prvorodicka takze neviem? 😕
@klaudialip ja som 27tt a pribrala som iba 5kg a bojim sa ze je to stale malo snazim sa stravovat normal a neprehanat to!!
ano som zo se nie idem na myjavu,a ty kedy mas termin?
ja 18.11.manzel sa narodil 21.11.a ja mam 25 zasa menininy jaj keby ze to tak vsetko vide jeden mesiac 🙂
...uz nech je streda,,,ideme na poradnu, dr. mi bude robit podrobný ultrazvuk v 30tt,,,jááj, uz sa tešíme, kedy znova uvidíme nášho chrústika 🙂 ,,dufam, že bude všetko v poriadku 🙂
@ponyxx ja som bola v piatok u svojho gynekologa a ten mi vyslovne povedal, ze nam uz diabetologicke chodit, nad dietou sa zhrozil, ze nechape naco ma stresuje a znovu opakoval, aby som tam uz nesla..budem jest vsetko, mensie porcie, castejsie za den, vylucim sladke, bielu muku a biele pecivo a ovocie trochu doobeda..v sladkostiach som si nasla vela pochutok s fruktozou, takze kazdy den si doprajem aj sladkost 😀 ..inak na poslednej kontrole u diabetologicky som mala cukor po obede 3,5, co je zase malo!!! a to som fakt drzala dietu!!! kto sa ma v nich vyznat!
vela zdravicka vsetkym, co dietuju 🙂
@peha81 pri rychlej chodi sa mi stava, ze tvrdne brusko, je ako kamen..beriem nato magnezium, rano a vecer..urcite budeme v poriadku 🙂 ale setri sa a oddychuj..este s tym mas problem?
@leile potrebujem este hodit rec s kamaratkou, co v Antolskej odrodila 2 deti, vraj v Ruzinove nie je laktacna sestra, ak by nastal problem s kojenim a Antolska je lepsie vybavena pristrojmi..ak budem mat dalsie plusy a minusy, dam vediet..bola som rozhodnuta pre Antolsku, ale moj gynekolog posiela svoje pacienky ku konkretnemu lekarovi v Ruzinove, tak iba preto zvazujem..preco si sa rozhodla pre Ruzinov?

@zuzanca14 ahoj no tieto posledne dva tyzdne som pribrala 1kg, hovoria , ze v poslednom trimestri je to uz co mesiac to plus 2kg , tak uvidime, teraz som celkovo pribrala 8kg, inak to podla mna nevadi, ze mas navyse len 5kg, babatko si zoberie co potrebuje 🙂 neboj sa 🙂 zelam pekny vikend
@lussy007 niekde som pocula, ze tvrdnutie ak nieje viac ako 10 krat za den je v pohode, ak je to viac treda vyhladat lekara, ale neviem co je na tom pravdy, mne tvrdne tak asi 5 krat za den, zelam pekny vikend 🙂