icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

weverka11
1. okt 2010

@mikailla aj ja krpate citim vsade, niekedy mam pocit, ze sa doki pomylil a ze su tam minimálne dve 😀, alebo ze ma styri nozicky a styri rucicky, ale brucho nemam az take velike, tak snad je len jedno 😉 Aj ja som na to myslela, ze toto je posledny mesiac, kedy som este 2v1. Sranda, ako to rychlo ubehlo...

Idem upratovat, lebo som taká hnilá tento tyzden, ze ani no... 😎

mikailla
1. okt 2010

@weverka11 - presne to iste hovorim stale mojmu drahemu,ze mam pocit ze su tam DVE 😀 😀 😀 stale sa mrvi a stale inde citim vykop,preto som sa snazila zistit,ze ci moze este v tomto tyzdni casto menit polohu a vacsina odpovedi bola nie,ale nechce sa mi verit.Kedy ides na sono? na poslednom sone si mala drobca ako otocene? neupratuj 🙂 ja som tiez hnila ale ja si pockam na zajtra ked pomoze moj drahy poriadit 😀 😀 😀

weverka11
1. okt 2010

@mikailla naposledy bolo este priecne... Na poradnu idem 18. 10., dufam, ze sa uz otocí, lebo mi dr. povedal, ze by to islo cisarákom a to nechcem teda. Musim upratat, lebo sa na to nemozem pozerat a do zajtra nevydrzim. Ja som dost pedantná na poriadok a uz vidím ze sa nam po rohoch kudole prachu prehanaju. Kurna, ked clovek nema koberce, moze kazdy druhy den ten sprosty prach s vlasami zamotaný vysávat. Este ze mam tak malo nabytku a utretie prachu v celom byte mi trva 5 minut 😉 aspon nejaka vyhoda...

ponyxx
1. okt 2010

@weverka11 ja mam pocit, ze je v brušku to malé uložené ako pavúčik 🙂 . Bruško mám ešte dosť guľaté, takže sa moc netvári, žeby bolo otočené dole hlavičkou. Dnes mi pekne dáva zabrať. Pekne mi to dáva do močového aj kuštek pod rebrá a jeho obľúbená strana je pravobok 😀. Na ľavoboku má asik ricinku 😀 , lebo tam stále spraví veľký kopček 🙂 a na pravoboku menší. Je to fakt ako malý votrelec.
Inak prišla som na to, čo sa mu nepáči...keď si zdvihnem tričko. Asi mu je vtedy trochu zima a už sa tak nemrvý.

Čo sa týka zbytočných vecí, tak ja také nemám. Zavinočku a spací vak som dostala od švagrinej, tak to aj tak vrátim. Že sa fľaše neoplatí nakupovať húfom som tiež vedela. Ak budem potrebovať odsavačku, tak v nemocke požičajú a na Kramároch sú dve lekárne oproti sebe, tak ak mi niečo bude chýbať, stačí poprosiť niekoho z návštev, alebo mužíček po ceste na navštevu nakúpi všetko, čo budem potrebovať. A vecičky som dostala tiež a podľa zoznamu mi budú stačiť bohato. Jedine par košieľok a svetríkov alebo mikiniek novšieho charakteru na predvádzanie sa u lekárky 🙂.

mikailla
1. okt 2010

@ponyxx - no presne som na toto prisla aj ja, ked zodvihnem tricko aby som ju sledovala prestane sa hybat 😕 😕 😕 😕 neviem si to vysvetlit,myslela som si ze si namyslam,lebo v brusku ma stale rovnaku teplotu,ale asi citi ten dotyk oblecenia. Ja ju dakedy aj "prekaram" ked mi vystrci nejaky kopcek tak jej prstom po nom steklim a reaguje na to,zacne este viac 😀 😀 😀 😀 😀 je to uzasneeeeeeeeeee ...... 😵

mikailla
1. okt 2010

weverka11 - az 18.teho ? nechodis kazde 2 tyzd,? ja som citala ze jedna baba aj cvicila nejake cviky aby sa otocilo dole hlavickou,ale neviem ci to pomohlo. Ja som tiez tak trocha viac pedant a uz som sa a stazovala ze je to choroba,lebo neposedim a stale mi nieco prekaza,ale vela ludi mi hovori ze ked pride mimi,ze sa to zmeni.... Akurat ze ja uz 3 tyzdne nevysavam,vysava drahy 😀

weverka11
1. okt 2010

@mikailla ja uz som povysavala, chvala bohu, idem este na riad 😀 na predporodnom kurze mi sestricka povedala, ze tie cviky nepomahaju, tak neviem... Zevraj kazde tri tyzdne 😒 mne sa to zdalo, tiez divne, lebo v materskej knižke je napisane, ze by sa malo chodiť každe dva... Ja neviem, ten moj dr. je nejaky iny...

weverka11
1. okt 2010

dievcence, uz sa vam tvori mliecko? mne uz ano, take priesvitné - to kolostrum, ci ako sa to vola... Dokonca vcera som si musela trosku odstreknut, lebo ma strasne boleli prsia 🙂 tak dufam, ze v tych mojich stvorkách, s ktorými cely zivot zápasím ho bude dosť 😀... Aspon na niečo budú 😀 Inak som povedala, že ako dokojím idem na plastiku, uz ma tie velké kozy nebavia a pocitam, ze ich budem mat vytahane az po pupok 😝

mikailla
1. okt 2010

@weverka11 - no Ty si sikulka,uz aj povysavane,mne vysavanie robi problem a aj drhnutie kupelky,ako som zohnuta mi tvrdne brucho 😒 😒 No moze byt,ze su tie cviky len povera (zase raz jedna) . No uz len vydrzat pri tom doktorovi a bude Ta aj rodit tvoj gynekolog?

klaudialip
1. okt 2010

@mikailla Ani ja nechodim kazde 2 tyzdne,naposledy som bola 22.9.a to mi poriadne ani vysetrenie nespravil len sestricka tie zakladne,bo dr.musel letiet k porodu.najblizsiu poradnu mam az 25.10. takze neviem do kedy to vydrzim,bo som chcela vidiet malinku ☹
No dufam ze najblizsie ked pojdem na poradnu tak mi nepovie ze pomalicky pojdem,pretoze by som mala byt v 35.-36.tyzdni

mikailla
1. okt 2010

@klaudialip - tak ziaden boj,ked vas kazde 3 tyzdne objednava asi ma skusenost ze to staci. 😉 😉 😉

weverka11 - humor s tym mlieckom,ja sa musim usmievat ked ho vidim nasiaknute v tricku 😀 😀 😀 Ale stvoriek sa ja neobavam 🙂

weverka11
1. okt 2010

@mikailla nemam ho zazmluvneneho a je mi to jedno. Ked bude mat sluzbu, budem rada, ale tam su vsetci lekari okrem jedneho velmi prijemni a dobrí. Ten neprijemny dokonca neni ani porodnik, ale onkolog a je hnusný - nadáva mamičkám a tak... No a este primár je taky psí čumák, ale zevraj velmi dobrý odborník, tak to nejak vydrzím... Ved tam bude buduci tatino s nami, tak si snad nebudu dovolovat... Aj tak je najvacsia robota na sestrickách...

mikailla
1. okt 2010

@weverka11 - Tu v Uk je to tak,ze doktor chodi iba pozerat a vsetko robia porodne asistentky,asi tak ako pises Ty ze aj tak je vsetko na sestrickach, tak to je fajn,ze ti je jedno kto ta odrodi,hlavne ze odrodi,a ked chces svojho gynekologa musis mu zaplatit extra?

weverka11
1. okt 2010

@mikailla v tej porodnici, kam idem rodit ja sa to zatial ani neda, ale v inych ano... Plati sa okolo 200 - 250 eur, niekde aj viac. Ale podla mna to nieje prirodzene, lebo ty sa snim dohodnes na urcitý termín a on ti vyvolá porod... Podla mna je lepsie ked sa mimi narodí vtedy, kedy ono uzna za vhodné. Samozrejme ked sa vyvolava z lekarskych pricin, to je nieco ine... Neviem, to je len moj nazor.

mikailla
1. okt 2010

@weverka11 - 😕 😕 😕 😕 😕 tak ked mu uz zaplatim 200-250 eur tak nech sedi na telefone a caka kedy to na mna pride,nie to ho vyvolavat,to je nezmysel este za taky peniaz....

weverka11
1. okt 2010

@mikailla mozno ze to niekde funguje aj tak, ze caká na tel. 🙂 to by bolo fajn - tak by to malo byt. Mozno mam zle info, ale takto mi to hovorilo uz viacero zien.

mikailla
1. okt 2010

@weverka11 - to by bolo fakt super, aj ked ja by som si asi tiez nepotrpela na to aby ma rodil moj gynekolog....

weverka11
1. okt 2010

uz mam celý bytík poupratovaný a aj zááááchod 😀 jeeee aka som spokojná 😀 rozmyslam, ze este pozehlim, lebo tam mam navliecky do postielky oprane a kompletik v ktorom pojdeme z porodky... Este by mi mohol niekto umyt okna a je to na parádu... Dufam, ze to niekoho napadne, lebo mne uz sa do toho moc nechce 😖

peha81
1. okt 2010

u nás sa dá lekár zajednať za dákych 165e,,z toho cca 100e zostáva nemocnici a zvysok ide doktorovi,,ale pôrod sa nevyvoláva,,dr. fakt sedí na telefone a čaká kedy mu zavolajú,,,ja si ale nezajednávam lekara k pôrodu,,u nas v nemocke, že su všetci dobrý,,práveze ked sa lekar zajedná tak potom tí ostatní ta potom ignoruju v podstate,,ten ta len odrodí,,a ostatní si myslia ze sa o teba bude aj starat a tak potom o teba ziadna starostlivost 😒
kočky a idete si zajednávať aj samostatnú izbu? ja stále nad tým rozmýšlam,,má to svoje výhody aj nevýhody,,ale u nás je to skôr náhoda ked je nejaká volná,,máme tu 3 a väčšinou sú obsadené,,stojí to od 300-500korún na den

camilla_1
1. okt 2010

Ahojte
Chcem sa opytat ci aj vy citite v podbrusku sem tam pichnutie,bolest a tak zvlastne ako keby uz chcelo babo von ? Asi to je uz v tomto tyzdni normalne ale doteraz som aj pohyby pocitovala inac ....dufam ze maly sa nikam neponahla este mesiac nech pocka ....My uz chodite do nemocky do poradni tak aspon vidim jak to tam funguje a uz sa aj menej bojim porodu a poradnu mam kazdy tyzden a pol tak sa cudujem ze niekto stale raz do mesiaca asi kazdy lekar ma inac ....Ide niekto rodit do novej nemocky ?

ponyxx
1. okt 2010

Ja som bola na poslednej kontrole 13.9 a idem teraz v pondelok, tak som zvedavá, že kedy mi dá ďalší termín.

Upratovať veľa nemôžem, lebo potom mám pocit, že sa mi malinké pretlačí spodom bruška. Stačí ak povysávam a zmopujem podlahy a môžem ležať celý deň. Dokonca sa tomu krpcovi nepáči ani keď dlho sedím. Tak si ľahnem a čakám kedy dostane rozum a aspoň na chvíľu mi dovolí v pohodičke niečo zrobiť. Upratovanie bytu som si rozdelila na fázy 🙂 jedeň deň povysám, hodím niečo do pračky, ďalší deň upracem kuchyňu a zase hodím niečo do pračky...medzi tým mám naplánovaný spánok a surfovanie po internete. Už som si aj konečne spísala, čo mám ešte dokkúpiť a cez víkend mám naplánovanie pranie vecičiek pre malinké a žehlenie bude opäť na etapy budúci týždeň. No stress 😎

ponyxx
1. okt 2010

@camilla_1 pichanie v podbrušku ma niekedy teda pristihne. Ale podľa mojho dokyho je to spojené so zväčšovaním maternice a veci s tým spojeným, takže zase NO STRESS 🙂 , ale ideš niekedy teraz na kontrolu, tak sa na to opýtaj. Ja keď začnem niečo také spomínať, tak sa na mňa doky len usmieva a pritakáva a furt mi opdovie to isté s tým, že aj tak to každá baba pociťuje a popisuje inak 🙂 Stále ma aj prezrie od spodu a potvrdí svoju teóriu tým, že tam dole je všetko tak ako má byť a odchádzam spokojná.

camilla_1
1. okt 2010

@ponyxx
ano dakujem opytam sa ... v pondelok idem tak uvidim 🙂

ponyxx
1. okt 2010

@camilla_1 držím palce nech je to v poriadku. 🙂

klaudialip
1. okt 2010

S tym upratovanim,aj ja som si cely tyzden pekne naplanovala a aj som to splnila.

U nas je to s dr.tak ze sa plati nejakych 200 eur a ked to na teba pride tak ho zavolaju,ale napr.moj gynekolog ze braj vobec nechodi v noci,a to je blbe,ja som ho povodne chcela,bo mam k nemu doveru ale on nechodi rodit do tej nemocnice kam chcem ist,tak som si povedala ze to necham tak. A zatial som od kazdej pocula,ze ak mas vlastneho dr.tak na teba kazdy kasle,dokonca aj sestricky,sesternica bola dva dni bez vody a jedla,bolo tam toho naozaj vela,radsej ani pisat nebudem,bo naozaj hrozne.

Pichanie v podbrusku som mala aj ja,a ked som sa na to spytala dr.tak sa ma opytal kde konkretne,ak by to bolo totizto pri vajecnikoch tak to je zle.ale ja som to mala priamo ako je maternica a mocovy mechur a to mi povedal ze sa maternica roztahuje a preto to pichanie

mikailla
1. okt 2010

@ponyxx - drzim palce pri zehleni 😉 ja som s tym mala pred mesiacom problem a zehlila som na etapy.Teraz ak mam pozehlit tri tricka uz mam dost ☹ fakt sa citim ako pred porodom,ale ja sa asi opustam viac ako je treba.

mikailla
1. okt 2010

Baby a viete mi povedat,aka je norma tvrdnutia bruska v nasom stadiu tehotenstva????? neriesili ste to s doktorom ? budem musiet asi zavolat mojej dokt.na SR ak mi neporadite..... tu v UK to neriesia....... 😔 😔

peha81
1. okt 2010

kočky tak dneska ste ma inšpirovali 🙂 prvý den matertskej úspešne za mnou,, poupratovala som celý byt a este som aj urobila palacinky 😀 trochu ma bolia kríže ale už sa to dostáva do normálu. mňa nič v podbrušku nepichá,,teda teraz už nie,,skôr to bolo zo začiatku alebo tak v polke tehu,,teraz uz je maternica asi uz dost roztiahnutá 😅 a myslím,že mi netvrdne ani bruško,,to len malý sa sem tam viac našponuje a potom kope hore-dole,tak vtedy ma to trochu boli ale inak uplná pohodička,,ešte aj spať môžem v kľude až na malé výnimky, ked si myslím ze malý pojedol asi divé huby 😀
ja sa tiež chystám na to žehlenie na budúci týžden,,a už konečne idem urobiť aj nákup do nemocky, aby predsa len nebolo neskoro 🙂

alenka82
1. okt 2010

@mikailla Ahoj Mikailla, aj mne tvrdne brusko a Dr. sa ma vacsinou pyta, ci je to castejsie ako 5x za den. Stale mi radi jest magnezium, zatial si davam 1 tabl. rano a ked treba, tak aj poobede. Kazal mi to brat aspon 3x denne, ale to zas nechcem.
Ale inak mam chvalabohu taku pracu, ze ked citim, ze mi tvrdne castejsie, mozem si ist na hodku lahnut, to je to nejlepsie, co mozes urobit.

mikailla
1. okt 2010

Ahoj @alenka82 dakujem za odpoved, tak sa pyta ze ci viac ako 5x,a nevies ci je to 5x norma,alebo uz aj kusok castejsie? viem ze asi v druhom trimestri vystihali ze to nesmie byt viac ako 10x ale teraz je to uz priprava na porod tak si myslim,ze aj castejsie. Ja chcem vysadit magnesium preto sa pytam,chcem ho pouzit iba ak to tvrdnutie bude nad normu....