icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

82timka
3. okt 2010

No tvari sa ze ano, no v skolke ma upozornili ,ze sa dost zmenil a to k horsiemu ,ze sa im zda ze zacina ziarlit a citi sa ohrozeny.tak som nasadila taktyku a viac si ho vsimam ,viac mu hovorim ze ho lubim a ze ho budeme s Babatkom velmi potrebovat ,aby nampomahal.tak uvidim co bude.a ty mas kedy termin,okolo10 teho?a co to bude?

mikailla
3. okt 2010

@82timka - mala som husiu kozu pri citani toho prispevku, chudacik sa citi ohrozeny 😔 😔 Bude mat braceka? Tak sa bude mat s kym hrat s autickami 😉 😉 to ho urcite potesi dvojnasobne 😀 😀 a mam termin 19.nnovembra,ale ty to uz mozes mat hockedy aj o dva tyzdne 😀 😀 Maleho si porodila na termin ? ci skor ...

82timka
3. okt 2010

nie naopak s malum som pretahovala skoro 6 dni no lekar vravi ze teraz to vyzera skor naopak,ze asi pojdem skor tak neviem.to ze bude ziarlit som vlastne trosku cakala lebo teraz bolo len Timurko Timurko a zrazu tu budu dvaja,a ktomu este ja som s nim bola skoro rok a pol sama ako slobodna mamicka tak sme na seba neskutocne navjazany a asi nebude pre neho jednoduche sa delit o moju lasku.uz ked som spoznala manzela ,a to bol este malicky tak daval najavo ze on je ten hlavny a ja som iba jeho.ked mi chcel dat pusu ,tak musel tak aby nevidel .a ked nas vydel lezat vedla seba tak sa vopchal medzi nas a otocil sa ku mne ,objal ma a dal mi pusu.tak uvidime ako to bude?

majulienka333
3. okt 2010

@mikailla no hadam to este nejak stihame 😉 ...nasla som len 2 lahucke z tych trojkombinovanych, len jeden by sa asi fakt po prvom schode rozsypal no a ten druhy maju v troch farbach a to cierna, tyrkysova a cervena 😖 no a zas tahat 18 kg kociarik po schodoch len preto, ze ma pekny dizajn... ☹ no fakt velka dilema pre mna...nakoniec to necham na muza a az potom bude sranda 😀

@jenta mna svrbi akoze casto, ale len tak na vrchu nad pupkom, ale vlastne ja neviem ze co to je casto 😀 , alebo ze ako to ma byt, ale ja som si stale myslela, ze to podla toho co mam oblecene, ze ten material mi nevyhovuje 😕

mikailla
3. okt 2010

@82timka - ooch malicky ziarlivcek, nuz to tak byva 😔 😔 a myslim si ze este viac to tak je ked je sestricka. Dobrou taktikou nanho ides,ze Vam bude pomahat.... urcite to vezme zodpovedne a surodencovi bude cumlik nosit 😀 😀 a muzom uz vychadza v poho ? teda uz neziarli ? drobec zlaty, maminka je len jeho 😀 😀

@majulienka333 - to mas pravdu,ze koli dizajnu sa trapit s velkym kocarom, ja by som si urcite vybrala ze teraz s vanickou hlbokou nieco lacnejsie (mozno pozicane) ved hlboka vanicka sa nevyuzije dlho a potom naozaj kvalitny sportovy,nech ti to ulahci tie schody.Ja by som chcela sporovy taky s tymi podlozkami na ruky ak vies co myslim,ze sa tam daju chrumky nasypat a cajik zastrcit ako keby mal maly stolicek pred sebou,ale taky nemaju v 3 kombinacii a zas tu v UK kupovat dva kociky nechcem neviem ako to domov dotiahnem ......... 😔 😔 😔

majulienka333
3. okt 2010

@mikailla hej viem presne co myslis, asi to tak aj mozno rozdelim, ze kupime len hlboky a potom sportovy, ja len ze co s tymi konstrukciami potom, kde to odlozim, jedine ak predam a ja uz som si chcela nechat, ked by sa nam este postastilo v buducnosti, ale tu uz teraz je malo miesta, tak neviem kde by som to poskladala...inak mne sa strasne pacil Babystyle oyster v UK, alebo tak nejak sa to volalo, ale bojim sa objednat 😒 keby nieco doslo poskodene, alebo by trebalo reklamovat, tak by to bolo velmi zdlhave...najskor to vidim tak, ze vyberiem, z tych troch farieb z ktorych sa mi samozrejme ani jedna nepaci 🙄

mikailla
3. okt 2010

@majulienka333 - no tak ten je pekny,aj dobru cenu ma,ale ako pises,spolahlivost ze pride az z UK domov neposkodene... 😖 ja som ho tiez pozerala,len mne zalezi na tom ze by ta sportova cast mala to co som opisovala na ruky.... 😖 uz ma ide porazit ze nemam ani len nejaky favorit.... a akej znacky je ten co sa ti paci len nema velky vyber farieb ?

weverka11
4. okt 2010

zasa som od pol stvrtej hore 🙄 🙄 🙄 ja uz mam pocit, ze sa tu len stazujem... Dlabem na to, sak komu sa druhemu postazujem, ked nie tu.. Mam doma akurat psa - muz v robote... Vcera som spomenula tie žily, no a večer som sa sama seba normalne zlakla - vyzerala som ako z filmu Votrelec vs predator - prsia komplet modré, brucho ako tí zombíci z filmu - no bléééév 😝 😝 .... uz je to trochu lepsie, ale stale som čiarkovaná 😒 musim zavolat dokimu, ci to nieje nejaky blbý príznak, alebo vysoký tlak či čo. A aj ma bolia ruky a nohy - taka ťažoba... Jej, nech už rodííííím...

matkoj
4. okt 2010

Ahojte dievcence,aj ja uz mam dost,hoci termin mame az 9.novembra,no dufam ze sa nam podari ist aj skor pre nase babulo.Neviem ci je normalne to,ze sa nejako citim zvlastne,uz asi 2 dni take zvlastne nevolnosti a bolesti ako na menzes.Neviem ci je to tym ze sa to tam pekne pripravuje uz na finisch,alebo radsej ist k dokimu,hoci kontrolu mam planovanu az na buduci tyzden.Na zaciatku tehu to bolo uplne bezne,ale teraz?Uz davno mi tak nebolo,iba sa kontrolujem ci nahodou sa nieco nedeje,neviem,ma niektora z vas s tym skusenost? A kociarik my uz mame,kupili sme NeoNatto reverso,velmi spokojni sme.

ani_sama_neviem
4. okt 2010

@klaudialip Tak prepac nechcela som ta urazit ja len ze kopat mladych bab si hlada starsich iba z toho dovodu ze maju vela penaz ale netvrdim ze taka je kazda hej 🙂)) Len vacsina 🙂 A ja sa nikomu doporosovat nebudme pokial ide o tie akoze kamosky, kby chceli tak by sa ozvali som kazdy dne na facebooku keby chceli tak napisu ja mam svoju hrdost a j sa nikomu prosit o nicn ebudme to radsej si na to nadrem sama taka osm ja 🙂)

dadika1114
4. okt 2010

@mikailla ja naapodobne ... donedavna som hladala temu kde som pisala chichi a az potom ze ved sa da aj ulozit :D

klaudialip
4. okt 2010

@ani_sama_neviem V pohode,ja som sa neurazila,len aby si vedela ze niekedy su tam aj ine dovody,a ked som s nim zacala chodit tak nemal nic, tak priemerne,ked nam to vychadzalo tak zacal premyslat nad tym ze si kupi auto a dom,ale to spravil az pocas nasho chodenia :D

peha81
4. okt 2010

@matkoj ahoj,,no tak si na tom rovnako ako ja,,,tiez mam termin 9-teho,,a posledné 2 dni mi je tiež nejako zvlaštne,,iba sa pozorujem, že či nahodou to už nie je 😅 tiez mam take bolesti ako pred krámami,,včera ma pichalo pri ľavom vaječníku,,proste všetko mi už pride take iné ako predtým,,len dúfam,že malý ešte vydrží, nech je aspon november, hadam sa nebude až tak ponáhľať 😲 ja mam poradnu teraz v stredu, tak sa už neviem dočkať čo mi povie doktor,,hadam je všetko ok a ja som este celá (a hlavne zavretá 😅 )

anndrea
4. okt 2010

Ahojte novembrovky ((o: ja som tiež rodila svoje mimi 3.11.2006 a ja som tiež november, takže pre nás úúúžasný mesiac. Pamatám sa že vtedy už snežilo, takže si radšej pripravte teplučké oblečenie pre svoje bábatká. Ak budete rodiť niektorá na Antolskej, tak ju pozdravte od nás. Držím Vám veľmi palčeky a nič sa nebojte, tento mesiac Vás bude bolieť doslova celý človek, všetko tlačiť a pichať to je normálka. Tak veľa zdaru a zdravučné bábatká 😵

peha81
4. okt 2010

kočky otázočka... prali a žehlili ste aj vnutornú časť kočíka, fusak, deku.... či stačí iba oblečenie??? 😖 😅

alenka82
4. okt 2010

No baby, ked to tu tak citam, tak sa mi ulavilo...uz som si myslela, ze to nejak moc prezivam, ale tento posledny mesiac to asi fakt nebude bohvieco. Herecka som si myslela, ze pojdem rodit rovno od pocitaca, cha cha. Rano k PC sadam poloprispata po prebdenej - cikacej- neulozitelnej noci a uz na obed som ako mechom ovalena, akoby som tahala 12-tku. A to nehovorim, ze som este prechladnuta, tak neviem, z coho ma telo boli viac. Juuuj, krpec jeden, ani nevies, ako sa uz neviem dockat Tvojho prichodu!!! 😵

klaudialip
4. okt 2010

Ja mam tiez take problemy,ale hovori sa ze vraj 8.mesiac je ten najhorsi.
Kazdu noc sa mi uz sniva o babatku a neviem sa ho dockat,i ked nechsi tam chvilu este polezi 😀 ale uz sa tesim ako ju budem objimat a mojkat 😝

weverka11
4. okt 2010

mne už robia strašný problém tie schody! štvrté poschodie je strašnéééé 🙄 najprv som to vybehla, potom vyšla, vyliezla, ale teraz sa už len vlečiem a na každom poschodí musím dohnať kyslikovy dlh 😖 a to mam len 8 kg hore, neviem si predstavit, že by som mala nejakych normalnych 15!!! Asi by som si ustlala v kočikárni 😝

Aj u vas je dneska tak hnusne??? U nas je ako keby mal byť koniec sveta. Strašne fučíííí a je uplne šero... Jediné čo ešte oblečiem je vesta, takže už mi je aj dosť kosa. Musim si kupiť nejaku bundičku, ale je mi to luto na ten mesiac! Ved po porode budem musieť dokupiť celu garderobu... Totižto moja mama, ked zistila ze som tehu mi vybrakovala celu skrinu, vsetky rifle... 😀 Herečka 😀

lennka79
4. okt 2010

@weverka11 To štvrté poschodie ti nezávidím to musí byť strašné a to si spomínala že máš aj psíka s ktorým chodíš von. Moja sestra tiež býva na štvrtom poschodí bez výťahu najskôr som k nej chodila dosť často teraz tak dva krát do mesiaca a to mi musí doniesť na druhé pohár vody aby som tam vyliezla vôbec 🙂 🙂 🙂 Tiež ma v poslednej dobe všetko bolí, pichá a dosť často dostávam v noci do nôh kŕče a tŕpnu mi ruky a to mi do teraz absolútne nič nebolo.

weverka11
4. okt 2010

@lennka79 no je to des, ale chvala bohu, mam jednu kočku 13 ročnú - taku psačiu au-pair 😎 a ta mi pre havina poobede chodí, aspoň volačo, večer chodí už venčiť manžel... Ale aj tak minimálne 3-4x denne tie schody spravím... Dufam, že mi to pomože aspon pri porode, lebo ritku mam vytrenovanu ako gymnastka 😀 😀 tak dufam, že toho krpca vytlačím ako nič 😝

mikailla
4. okt 2010

@peha81 - ja kocik nemam tak som to nemohla este zehlit, ale zehlila som vsetko, ci deky,ci ponozky,ci uterak atd.... 😉 😉

Mne sa niekedy stane ze ked mi treba cikat a dviham sa tak mam taky tlak v (ako to slusne napisat) zadnej casti tela,boli to hroozne,neviem si predstavit ze pride ten porodny tlak 😖 😖 😖 😖 😖 😖

lennka79
4. okt 2010

@weverka11 schody sú najlepší tréning 🙂 Nepribrala si veľa budeš mať dobrý pôrod, uvidíš! Ja som to tak mala pri malej, veľa pohybu a malo kilou na sebe a za desať minút bola vonku! Teraz to bude horšie 17 kilou urobí svoje ale čo už musíme to vydržať. Ty budeš kde rodiť? Babo máš dobre otočené!

majulienka333
4. okt 2010

@mikailla ten s tymi troma UZASNYMI farbami je graco symbio, vyhoda je ze ma prehadzovaciu rucku a vazi nejak 6.5 kg, a ja nemusim mat kvetinkovy, ale tak z tych farieb mne ani jedna nesedi, aj ked uz som ich videla na zivo vsetky ☹

@weverka11 pekne sa vystazuj, mozno trosku sa ti aj ulavi...no ja s tym bruchom vyzeram ako by ma macka poskriabala, ale uz to radsej ani nesledujem, len nakremujem a zalahnem a cakam kym si tam maly poupratuje do vsetkeho pobucha, postlaca 😀 jedine coho som sa vcera zlakla boli fakt ze nechutne opuchnute nohy, len take 2 gule dole 😕 ale zajtra mam poradnu a do rana to mierne odpuchlo, tak hadam to nebude uz horsie 😖

@peha81 ja sa akurat dnes chystam prat fusak, to mi mama nariadila 😀 aj postupne vecicky, lebo akosi doteraz na to nebol cas 😎 deku vravela ze nemusim prat a s tym kocikom netusim...

jenta
4. okt 2010

@peha81 ja akurát periem deky a taký teplý návlek na zavinovačku, čo mi mama doniesla od jej vedúcej 🙂 Opraté už mám vlastne všetky vecičky, ponožtičky, pančušky, plienky, deky, zavinovačky...už nám ostáva len fusak dať oprať a rozmýšľam, že dám oprať aj to vnútro z kočíka, aby to aspoň pekne voňalo 😉

Pred pol hodinkou som došla z poradne, z veľkého sona. Mimi je v poriadku a konečne vieme, že čakáme chlapčeka 🙂 🙂 🙂 Pipíka som teda ani ja, ani mm poriadne nevideli 😅 , ale guľky tam boli jasne vidieť. Takže budeme mať malého Mareka. A doktorka nám povedala, že termín pôrodu bude pravdepodobne až okolo 3. decembra (ja som si aj tak myslela, že okolo druhého - tretieho ). Dala mi rovno aj papiere na materskú a prenatálny box, tak sa idem hádam pozrieť, čo tam vlastne je 😉

peha81
4. okt 2010

@jenta tak to gratulujem k chlapčekovi 😉 konečne si sa dočkala a vieš čo to bude 😵 tak ty budeš až v decembri? ja dúfam, že naš malý vydrží aspon do novembra 😅

ja som už tiež požehlila vecičky,,este zostáva dačo dokúpiť,,,fusak mi bolo povedané že nemusím prať,,že stačia v podstate iba vecičky, ktoré idú bábu priamo na telo,,,tak neviem,asi ho neoperem 😕

weverka11
4. okt 2010

@peha81 ja som prala vnutko kočíka, aj fusaky aj deky, ale nežehlila

Baby anketná otázka: Čo vy a sex???? Ja už mam totiž vyčitky svedomia, lebo my od piateho mesiaca nič 😲 ja nemam vobec chut - chudak manžel, akože nepovie nič, ale.... Ked ja mam taky blby pocit, ked sa tam to maličké mrví 😝 Som divná? 😀

peha81
4. okt 2010

@weverka11 ja som sa tiež chystala na túto otázku 😅 no my mame sexuálne volno asi od konca 7 mesiaca,,takze teraz tomu bude už asi aj mesiac,,,mne je to teraz uz tiez take divne,,stále som dávala pozor a upozornovala mm, nech dáva pozor a toto a hento,,,a jemu to uz tiez, čo mi hovoril neni dvakrát príjemné,,,a už nemám ani takú kondičku 😅
neviem si predstaviť že to niekto robí až do pôrodu 😕 ale zas ked sa malému nebude chcieť von tak možno... 😅

mikailla
4. okt 2010

Baby tak vy ste na tom este dobre, my sme mali sex za cele tehu 3x (od februara) 😎 😎 😎 😎

klaudialip
4. okt 2010

Ani my to nemame so sexom ruzove,ja som predtym mala chute a uhanala mm,ale odkedy som tehotna chute prestali,a teraz ked sa zacalo malinke hybat a mam velke brusko tak uz vobec.
Manzel to chape,ale ak sa chcel milovat tak som suhlasila,doslova ako sa hovori:Len som drzala 😀
A mm sa uz velmi ani nesnazi,takze u nas je to tiez tabu. Nemam chut a dokonca som mala aj problemy,takze sme nemohli

weverka11
4. okt 2010

ooo dobre, niesom na tom sama tak 😀 lebo ked som bola prvykrat tehotna tak som mohla fuuuuurt a stááále, už aj muž sa čudoval, no potom som v 8-9tt potratila... Mozno aj preto to teraz tak prezivam, neviem 😒 teraz nemam chut od začiatku... A aj ked volačo teda bolo, tak som mu nezabudla do toho kecat nech si dava pozor, nech je opatrný a blablabla...