icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

weverka11
12. okt 2010

@camilapo no cítala som to, prehánat to nebudem, ale si myslím zas, ze ked sa mi to ziada, tak to telo asi vie prečo... Najlepsie na tychto britských alebo hocijakých iných vedcoch je, ze raz nieco skodí, raz to je dobrééé.... Ale to ze vsetky tie elektrické odsávačky, monitory dychu, podlozky, baby chuvicky, elektrické kolotoče a premietačky a dalsie taketo vymozenosti vylucujú elektrosmog a sposobju zle geopatogénne zóny to nespomenu, lebo by ich vyrobcovia a trh s baby pomockami zlynčovali 😀

camilapo
12. okt 2010

@weverka11 😀 tak to si pekne napisala,myslim si to iste co si telo ziada to si dame 😀 nebudeme sa predsa trapit ja napriklad jem strasne vela kukurice a ked nemam konzervovanu tak jem mrazenu a to ani uvarit nestihnem lebo ju az hltam 😀

weverka11
12. okt 2010

@camilapo jeej, to som este nepocula ze mrazenú kukurku 😀 😀 😀 ja zas zjem na posedenie velku pikslu konz. hrášku, ale musí byt iba bonduel 😀!!!

kraviatko
12. okt 2010

@camilapo tak to je super že sa takto drží ... 🙂 ja som si myslela že aj moja nebude často chorá, lebo do tých 2,5 roka sme brali iba jedenkrát antibiotiká a inak len bežné prechladnutie ... no ale jej telíčko nezvládlo to nové prostredie toľkých detí a každučký bacil sa na ňu prilepil, dokonca sme minulý rok aj predminulý chodili na imunologiu, brala rôzne lieky ... no teraz od septembra veru už bola doma, ale nemali sme antibiotiká ... no radšej som ju nechala u mamy...

weverka11
12. okt 2010

plánujete chodiť s bábatkami na plávanie??? mne sa to strašne páči a ked bude maličké zdravučké, tak určite budem chodiť... Ja som v znamení ryb, takze ja to len a len uvítam sa čvachtať vo vodičke, kedže v tehotenstve som si to nedopriala 🙂 ten náš bobeček má zas štikutku, cele bruško mi skáče 😀 to asi preto, že ho maminka furt spomína 🙂

camilapo
12. okt 2010

@kraviatko no ja len dufam,ze jej to vydrzi co najdlhsie!!hoci sa dost bojim teraz k malej bude nosit tie bacili 😖 no uvidime co to bude.mi sme tiez nebrali ziadne antibiotika a ani ine vaznejsie choroby sme nemali okrem nachladnutia a kaslu tak dufam,ze to tak ostane 🙂

ponyxx
12. okt 2010

akože dobre ráno 😒 Ja už druhý deň zle spím, včera to bola katastrofa, dnes taká mnešia.
Prietoky mi robili aj v 32 tt a buduci týždeň idem zas. Vraj zakaždým sa sleduje niečo iné. V 36 -37 tt sa pritokmi sleduje zrelosť placenty. Stery na streptococa mám negatívne, aspoň niečo, lebo krvný obraz jemne pod hranicou. Tak musím stále brať železo aj pre prípad komplikovanejšieho pôrodu, aby som bola ok.
Rodičovský príspevok rozčuľuje viac môjho mm ako mňa, lebo maminky sa rozčuľovať nemajú, tak mám to v pufke, lebo aj tak sa to ešte trikrát zmení a schvália aj tak niečo iné.
A čo sa týka hlúpych otázok, tak na to som si nejak zvykla. Robila som v mecu a mala som cca 100 kolegov. A samozrejme, že každý sa pýtal to isté 😀, tak ja som úplne vycvičená. Keď si chceli pohladkať bruško, tak sa opýtali a ja som im to dovolila, lebo deťúrence to prežívali viac ako ja 🙂. Keď sa ma pýtajú na pohlavie...majú smolu, lebo ja budem mať kinder surprise 😀 . Od začiatku tvrdohlavo odmietam vedieť pohlavie bábatka.
Mená sme s manželom vyberali síce trošku komplikovane, ale zvládli sme to. Najmä sme sa na začiatku dohodli, že keď sa len jednému z nás vybrané meno nebude páčiť, tak ho do užšieho výberu nedáme. 🙂 . Aj keď som tak prišla o mojich favoritov, ale tak isto prišiel aj on o svojich. Teraz sme obaja s výberom spokojní a ostatní nech si hovoria, čo chcú. TAK 😀

camilapo
12. okt 2010

@weverka11 no kukuricku si ja taku papkam mrazenu a ani sa nezujimam ci je to skodlive ci nie zavriem oci a jem 😀 ,proste nieco mi chyba a ten hrasok je zdravy to je super,len papkaj 🙂 na plavaren som chcela chodit tiez s malou este predtym ale nejak mi to nevyslo,tak uvidime teraz ci to budem stihat 🙂 a o tej stikutke mi ani nehovor mne je uz hockedy az do placu kolko sa tam naskace a hlavne vecer ked zaspavam ☹

ponyxx
12. okt 2010

@weverka11 na plávanie by som chcela strašne chodiť, len sa bojím zimy, vraj má byť pekne tuhá zima. Sa bojím, aby nebolo choré, keď ho vyberiem z vody a potom šup vonku do mínusových teplôt. Ale keby som mala babatko v lete, tak neváham ani sekundu 🙂

weverka11
12. okt 2010

@ponyxx o tej tuhej zime mi ani nehovor ☹ neznasam zimu, som zvedava ako budem chodit na prechádzky s miminkom a co sa tyka toho plavania, tak budeme tam chodit autom, síce aj v tom bude zima, ale nebude fukat aspon, ved uvidime

camilla_1
12. okt 2010

Aj ja prajem dobre rano :T ....tiez som celu noc nespala,nedalo sa...☹ Maly si vybral taku polohu ze ked som sa otocila na lavy bok,rozbolelo na brucho a ked som sa otocila na pravy bok tak to iste ☹ Tak som si lahla rovno na chrbat a vtedy sa rozhodol ze si urobi party :D kopal a kopal .... S pribudajucimi tyzdnami to je uz tazke , uz sa ledva hybem,chodim sem tam si aj ponadavam....a Tento 35 tyzden je nejaky tazky pre mna boli ma v podbrusku a sem tam sa aj zlaknem ze uz to prislo :DDD hehe , okrem toho to zelezo co uzivam .... ach jaj ....zle travenie ☹ Strasne sa bojim porodu ale uz by som si ho aj priala uz mi je to jedno ...inac som si vybavila PEDU tak som zvedava ci ju pouzijeme pocas porodu alebo nie ale myslim ze ked sa to da ulahcit tak preco nie vsak? ....No popisala som tu same staznosti hehe ale tak sa momentalne citim a myslim ze nie som jedina ktora by to ela mat aj uz dneska za sebou aj ked babetka by mali pockat do novembra aby boli okej 🙂 Tak prajem pekny den ,,,,dufam ze sa dneska konecne vyspim ☹ ....A inac su uz vase babetka otocene hlavickou dole? ja som sa zabudla pytat na to ...sakra...ci je to este skoro ?

e.l.i.e.n.k.a
12. okt 2010

@weverka11 ja chodim plavat aj teraz, je to fakt super, rano vstavam, ze sa citim, ako lego, ale ked som vo vode, noham i klbom sa ulavi 🙂 takze aj s drobcekom chcem chodit plavat, myslim, ze od 4 mesiacov sa da a ked vidim, ako si deticky vodu uzivaju (bo s tehulkami vo vedlajsom bazene plavu aj malicky drobci) tak sa tesim, ked sa budeme takto cvachtat my 🙂

ponyxx
12. okt 2010

@camilla_1 heh no kopanie, ja to volam breakdance 🙂 Sa ma doky včera pýtal, že či sú pohyby..Hovorím, že sa naťahuje ako žaba, krížom cez celé brucho, tak sa usmial a povedal : A to mu to vaše bruško dovolí? 😀 V páse mám 98 cm. Tak som len kývla plecami. Mne by teda nevadilo, keby ma toľko nešťuchal 🙂 Aj som sa posťažovala na pichanie a tvrdnutie bruška, tak ma pre istotu prezrel a povedal, že je všetko ok. Krčok zatvorený a hlavičkou je už pomaly dole.
@weverka11 ja neviem, či budem mať auto k dispozícií. 😒

camilla_1
12. okt 2010

@ponyxx
No mna sa tiez pytal ci citim dobre pohyby a ja ze .... su divoke ok 17tt , tak sa smial a povedal ze to tak ma byt .Akurat som sa zabudla spytat ci sa uz otaca ale to by mal povedat sam nie ? Niekedy mi idu lekari fakt na nervy ked budem mat po porode nechcem ich vidiet aspon dva roky hehe a ked ma zacne boliet zub,vytiahnem si ho sama :DDD

ponyxx
12. okt 2010

@camilla_1 ja sa na svojho dokyho nemôžem sťažovať, sám od seba síce nič nepovie, ale keď sa posťažujem, tak ma vždy prezrie. Síce palpačne, ale prezrie a pritom vždy okomentuje stav.... Len keby som rozumela aspoň polovici tých lekárskych výrazov, čo mi rozpráva 🙂 . Ale keď povie, že je to v poriadku, tak snáď je to v poriadku. Aj keď som sa opýtala na krvný obraz, či sa zlepšil, tak mi k tomu povedal svoje, len som sa musela opýtať. Zvykla som si 🙂

camilla_1
12. okt 2010

@ponyxx
🙂 No o mne vie aka som hysterka hehe takze sa zo mna aj smeje :D ale chcela by som vidiet co len jedneho chlapa ako by znasal tehu a porod :D to by som si kukla :DDD

ponyxx
12. okt 2010

idem si urobiť tú svoju kakavkovú kávičku a musím sa donútiť donatierať detskú zábranu ku schodom 😖

ponyxx
12. okt 2010

@camilla_1 ten môj aj so setričkou sa skôr pousmejú na mojich slovných výrazoch a kometároch 😀. Ja beriem celé tehotenstvo (zatiaľ) dosť s nadhľadom, aj tú moju cukrovku. Už ostáva dúfať, že bude všetko v poradečku a všetci budeme zdraví. 🙂

camilla_1
12. okt 2010

@ponyxx
Drzim silno palce ... ja som tiez nemala jednoduche tehu ale som rada a ani tomu neverim ze idem do finale 🙂))

katka14
12. okt 2010

@camilla_1 ahoj cami, no to nase mimi uz uspesne bolo dolu hlavičkou, no na poslednom sone bolo zasa ritkou dolu. takze ked sa da, tak polohujem pre otocenie, ale je to narocne, hlavne postavit sa z tej polohy. a ona sa mi potom sice zvrtne a je horizontalne ale za chvilku je zasa vertikalne, len neviem ktorym koncom. tak som zvedava na pondelok, ci uz bude dobre otocena. nasa mala je trosku vacsia ako ma byt, takze by asi porod koncom panvovym bol dost tazky. robia sice aj cisarak v takychto pripadoch, ale potom zasa to zotavovanie je vraj horsie. no hlavne, nech je zdrava, pripadne zdravy ... lebo clovek nikdy nevie, hoci nam dokina pohlavie prezradila, na 100% je to asi az pri porode - na 3D som nebola

katka14
12. okt 2010

kočeny, mam otazocku. mate uz vysterilizovane veci pre mimi - cumlik, flasky, odsavacku? a co si pre mimi beriete do podonice pri porode? lebo ja mam zbalenu kapsu pre seba, ale akosi sa mi tam uz nezmestia plienky pre mimi ☹

hanickastar
12. okt 2010

@katka14
Veci pre mimi Ti stacia po porode. Odsavacku si vysterilizuj, ostatne nebude treba- ak budes kojit, nepotrebujes flasky. Skusene rodicky navrhovali mat malu tasku na porod- so zakladnymi vecami a potom tasku na sestonedelie- vacsiu a tasku pre mimi, ked budes odchadzat- tie veci treba mat oprane a ozehlene 🙂

kraviatko
12. okt 2010

@katka14 no ja ešte nemám zbalenú tašku ale už sa chystám, čo Ti treba pre bábatko, tak to by Ti mali povedať v nemocnici, alebo tvoj lekár, lebo niekde treba aj oblečenie, plienky, .... atď a niekde nie

kraviatko
12. okt 2010

@katka14 ja keď si teraz spomínam, prvú dcéru som rodila v BA Ružinov, a tam mi neboli treba ani plienky, ani vlhčené obrúsky, ani oblečko, len potom na domov .... takže som brala len cumeľ a odsávačku s fľašou

camilla_1
12. okt 2010

@katka14
noo tak ja sa musim popytat ako je to s nami....tak drzim palce aby sa babetko otocilo ako ma lebo ak by sa nase rozhodlo ze ide na svet nozickami tak urcite by som trvala radsej na sekcii

katka14
12. okt 2010

@hanickastar tie vecicky su nachystane, sice nie v taske ale na jednej kopke, len neviem ci potrebujem mat aj plienky a vlhcene utierky hned po porode pri sebe ci nie, lebo sa mi do tasky uz nezmestili - ja mam pobalenu task pre seba. pre istotu, človek nikdy nevie kedy to pride 😉
@kraviatko ja mam zoznam z nasej porodnice, len nie je tam rozdelene ci z tych veci pre mimi budem daco potrebovat hned alebo neskôr. nechcela by som draheho hned na zaciatku moc stresovat 🙂

@camilla_1 aj ja by som chcela trvat na sekcii v takejto nevhodnej polohe, len neviem ci je to dobre oponovat lekarom. aby som si potom cely ten porod sama neskomplivala. no ved dufam ze sa este zvrtne 😉

camilla_1
12. okt 2010

@katka14
chapem ale radsej ako ked by sa malo malemu nieco stat

chiarra8
12. okt 2010

caute kocky, ja mam tiez pripravene veci pre babo az v taske po porode.. hadam mi povedia, co mam doniest.. vsetko mame vyprate, vyzehlene, pripravene, tak hadam muzicek pochopi, co su body a co dupacky 🙂 inak vcera som bola na kontrole, tak este sa mala na svet nechysta.. zajtra sa chystam na prednasku o EPI, tak sa tesim, ze to budem mat za sebou a potom uz len zaplatit a cakat 🙂

ponyxx
12. okt 2010

@katka14 sterilizované zatiaľ nemám nič, ale určite budem 🙂 a čo sa týka veci pre bábo do porodky , to som si našla na internete. Napr.odsavačku zatiaľ nemám,v porodke vedia zapožičiať, ak by som ju však intenzívne potrebovala, tak manžel dokúpi. 🙂

ponyxx
12. okt 2010

na kramáre stačí veci pre bábo doniesť aj na druhý deň po pôrode.., len ich pripravím mangelovi do jednej tašky a uvidíme