November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@bamarama82 no mne to tak pripadá že pre chlapov sme my ženy úplné ho....akože ked sa nepýtaš tak si myslia aká si hlúpa a ked sa na všetko pýtaš tak si príliš zvedavá...och nebudem sa rozčulovat koli chlapom a sestričky tiež tie staršie sú mrzuté ako keby boli v prechode..možno aj sú....kašlat na nich dám si ja čokoládku na ukludnenie a bude 🙂
@pepinka79 to ma mrzi, ze sa Budinsky takto spraval a to ja ked pojdem rodit do Skalice, chcem k nemu 😒
@weverka11 no ved jasné,bolo vidno že sú nervozny z toho že tam majú vela tehuliek....ale tak neviem prečo mi niečo povie čo ma vystraší ked tomu nerozumiem a nechce mi to laicky vysvetlit...vraj niečo s pupočníkovou šnúrou čo v pupočníkovej šnúre či čo to,šak už ani sama neviem čoto povedal.....och dneska zjem asi celú čokoládku 😉
@e.l.i.e.n.k.a ahoj, este sme na poucení neboli, buduci stvrtok mam poradnu v porodke, tak sa tam dohodnem s dr.
Ved ja tam skusim najprv zavolat zajtra tomu sulekovi, dufam ze nas zoberie, aj tak nemam este auto a má dojst zajtra kamoska s 2 mesacnym babatkom na navstevu doobeda, tak sa teším 🙂
@pepinka79 inak Budinský je zevraj velmi dobrý dr. Svagrova si ho velmi chvalila...
@e.l.i.e.n.k.a ved každý chlap má své dni 😉 akože ked ma odrodí tak može byt aj on,hlavne nech to je rýchlo 😉 nboj sa nezanevrela som na neho,ved každý občas nemáme náladu 😉 inak som na neho počula len samú chválu,tak ešte mu dám šancu 😀
@weverka11 ja idem na poradnu tuto stredu, opytam sa, keby sa malo ist zvlast na poucenie o epi, mohli by sme ist spolu..zajtra volaj 6513051, vypytaj si Suleka, prepoja ta a potom uz len dohodnut sa so sestrickou 🙂
uzi si zajtra navstevu, urcite bude inspirativne rozkosna 😀
dievčence bolo mi potešením, idem na gauč 😀 papa
@pepinka79 nemyslíš ty tie prietoky??? jedine to ma napadá, ohladom pupočníka.... mne to meral dnes a ze vsetko v poriadku, ale čísla mi nehovoril tiez.... Iba tu vahu ze cez 2,5 kg... som sa pytala tej spoluziacky a ze jej mala mala mesiac pred porodom 3,4 kg!!!!! a porodná váha 4060!!!!!!!!!
@pepinka79 co maju chlapi radi, ked maju svoje dni? Ferneta? 🙂 ak by som vedela, ze ma niekto odrodi rychlo a kvalitne, nech je to aj cert 😀
@luckaar mne robil primar kyret, dva roky dozadu, ked som potratila a ja mam na neho zlé spomienky... Nepovedal mi ani fň, keby nebolo Budinského, nechal by ma lezat hladnu a smadnú na izbe viac ako 24h, ani mi sono nerobi... Potom si pre mna prisiel na izbu, dal ma na vozíče a celú cestu na sálu aj vo vytahu ani jedno slovo, len si volaco pohmkával, pospevoval a mne slzy tiekly...... Brrrrrrr
@pepinka79 to ti robí normálny utz a volaco tam prepne, ono to tak zašušťalo, ako ked srdiečko počuval a potom mu to na tom monitore vyhodilo nejaké kopčeky, tie premeral a hotovo...To je vlastne ze ako prudi krv cez pupočník
@e.l.i.e.n.k.a aj ja som toho nazoru, nech je tam kto chce, hlavne nech to ide vsetko v pohode! a hlavne ze tam bude stano, to si tí doktori nedovolia na teba kricat...
@e.l.i.e.n.k.a jáj no tak za týžden mu donesiem toho ferneta do ambulancie teda 😀
veru mna rodil primár aj s doktorkou aj s inými lekármi velmi dlho,na koniec som ich musela prosit nech ho vytiahnu bo nevládzem,už som tam bola ako ryba na suchu som sa hádzala 😀 takže toho čerta by som brala 😉
@luckaar poradím ti len jedno,nemajú radi ked kryčia tie čo rodia to majú blbé keci že ked ste zarábali tak ste nekryčali...ja som teda nekryčala aj ked to bolo dost na hranici,ale radšej som rozdýchavala poriadne z hlboka a to mi dodávalo energiu na dalšiu kontrakciu..ale ak možem poradit nebud ako ja,nechali ma úplne vyčerpanú stále tlačit a ked to stále nešlo tak sa zobrali preč a došli zas za nejaký čas sa pozriet či už to pojde...keby som im už skorej povedala že už nevládzem a vypýtala si ich pomoc skorej tak to nemuselo byt také tažké....jo a taktiež chcem epiduralku,bo som bola bez nej a nikdy viacej....aj ked tú dávajú len cez pracovnú dobu...inak si musíš viacej priplatit aby došiel nejaký anesteziolog z domu a dal ti ju po pracovnej dobe...
@scrabble 😀 😀 doktorka hovorila, ze na anesteziologickom oddeleni kazdu stredu o 14.00
@weverka11 tak to máme podobné spomienky na kyret,ja pred rokom ☹ tiež mi ráno dali tabletky na stahovanie maternice a ja v strašných krčoch od rána od osmej do poldruhej ked som išla na operačku a tam ešte ma neuspali hned mi tam do vnútra strkal tie nástroje že mi až zle došlo a som sa skoro zosypala čo som sa rozrevala a potom pán doktor vravel že asi vám to nerobí dobre tak počkáme a za sekundu som bola uspatá....vtedy som si hovorila nikdy viacej tehotná...no tak a sme tu 🙂
@luckaar tak to je správne bo neni ani druhým príjemné ked tam niekto reve na retu a ty sa snažíš sama sebe dodávat odvahu a silu...lepšie to rozdýchat a ked tam máš chlapa tak to je o vela lepšie... 🙂 a najlepšie je ked tá čo kryčala 3 krát zatlačí a má porodené a ty tlačíš 3 a pol hodky a nič 😉
baby vy tu uz rodite teoreticky...nestraste ja na to vobec nemyslim. zacnem az 25. ked mam ist do porodky hladat porodnika... dovtedy na to odmietam co i len pomysliet.
ja tiez ked som sa dr. nepytala nic mi ani nepovedal, ked som sa pytala, bola som moc mudra alebo zvedava, najprv ma sprdol ze nestudujem literaturu ked sa pytam, a potom ked som sa opytala tak zas ze moc citam...
inak ako to je stým uložením dietatka v brušku,kedy by sa malo uložit na jedno miesto a nie sa stále otáčat dokola ako to to moje robí 🙂 možno koli tomu tie prietoky sú naprd ,lebo sa točí dokola a sukuje si pupočníkovú šnúrku jeden nezbedník malý 🙂
@pepinka79 vraj, ak sa neotoci hlavickou dole do 36 TT, tak pristupuju k planovanej sekcii, ale ked ti lekar nic nepovedal, snad ma dost priestoru, aby sa nezbednik umudril 🙂
@pepinka79 mne sa malá otočila v 31tt dole hlavičkou a stále tak je, na pravej strane mám jej chrbátik a na ľavej jej nožičky a viem, že stále tak je otočená, lebo tie nožičky niekedy dosť parádne cítim 🙂 ale aspoň viem, že je ototčená tak ako má byť 🙂 ale keď sa hýbe, tak len cítim bud ručičky tam dole, až utekám na wc a niekedy ked sa zaprie nožičkami o moje brucho, vtedy je to aj au, ale je to zlaté 🙂
@kraviatko ja som tiež nemala v pláne kupovať kozmetiku dopredu,,ale dnes som si bola obzrieť pôrodnicu, že čo a ako sa kde robí a sestrička mi dala zoznam, že čo do pôrodnice a tam že aj detský sprchový gél a zvláčnujúce mlieko pre mimi,,tak som hned aj kúpila
fúú, baby ked som videla tu pôrodnú sálu a tri postele tak cca 2 metre od seba,,teda neviem si predstaviť že tam budeme naraz 3 rodiť a oddelené iba plachtou,,no snád mi to bude vtedy jedno,,,a akurat tam bola jedna maminka po pôrode,,tam ležiš este 2 hodiny po pôrode,,no mala tam manžela,aspon to,,to kebyze tam on neni tak tam samá lezi 2 hodiny a nikto nic.
som sa pýtala aj na epi,,ja idem v stredu na poučenie a pýtam sa sestričky že či anesteziolog je 24hodin k dispozicii, bo u nas je teraz len jeden,,ze to zalezi na nasom dohovore a ze ci nebude mat vtedy volno,,no velmi ma tým nepotešila,,a ze mi oznamia ze uz si ho môzem zavolat a ja ze to si volá rodička sama,,a ona ze väčšinou hej,,,no som zvedava, ze v tých bolestiach aby som niekomu volala a prosila ho ze nech mi to pride pichnut,,bohvie odkial ho vytiahnem a či stihne príst včas,,,hm,som myslela ze to je nejako lepšie vymyslené,,ale čo už 😖

@pepinka79 Bóooože niektorí Dr. sú fakt nemožní.... Nechať si pre seba info ktoré sa týkajú teba???? Minimálne ti mal povedať čo sa mu nepozdávalo! Keď už nemal čas riešiť váhu a pohlavie. Skús na to teraz nemyslieť, veď na druhú stranu, keby to bolo niečo naozaj vážne tak by to určite povedal, to by si nijakí Dr. nezobral na trikom že ťa neinformoval 😉