November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
ja mam riadnu alergiu - na pel, travy, ..... milion veci..... 😒
Ahojte babenky, tak som bola dnes u dokyho, mame 5 mm som na PN nakolko nemam sily a je mi zle skoro cely den. o 3 tyzdne kontrola v poradni, brali mi konecne aj krv /asi o 10.00 hod. / tolko bolo ludi.Povedal ze som asi v 6-7tt, mimi ma 5 mm a ze vidi akciu,prietok krvi, pytala som sa ci je to srdiecko tak povedal ze toto nie je srdiecko...tlak mi sice nemerali ale meram si sama doma, a mam nizky... 😀 😔
gabena....gratulujem!!!
a pomaha ti nieco na nevolnosti? lebo mne zatial nic ☹
grelu - ja mam tiež tzuky ale modriny riadne 😀
ale v pohode.. dalo sa to vydržať..
me5 - ja by som mala byť, ale neliečim sa.. 😅
a je mi fajn aj bez liekov...
Okrem pelu mám alergiu tiež na veľa vecí..
gabena - gratulujem 😵
takze som oficialna tehu...len nech to vsetko dobre skonci....neviete mi povedat, ze ked som PN treba dat zamestnavatelovi vediet ze som tehotna???? niekde som citala ze treba dat pisomne, ale zas aby mi nedali vypoved...
Ahojte, konecne som sa k vam dostala, pozdravujem nove tehulky. tak sa to tu rozrasta... 🙂 . u nas nic nove, na prve sono ideme az bud. tyzden. Inak zle mi je cely den, nastastie, alebo mozno nanestastie, nevraciam, hlavu mi ide roztrhnut cely den, no a stale by som spala, co je nemyslitelne pri mojej superzivej dcere 😝 . aha a este mi volali z roboty, ze chcu, aby som nastupila aj napriek tehu , co ma na jednej strane potesilo, ze im chybam 🙂, no na druhej strane, vobec si neviem predstavit, ako zvladnut tehu, malu aj robotu. Je tu niekto, kto robi a ma doma takeho maleho drobca? Da sa to zvladnut?
qabena, ak oznamis, ze si tehu, mala by si byt chranena proti vypovedi.
vsetkym dakujem... 😉 😉 😉
ale kedy to odniest na personalne, ked som PN alebo po PN???dik
"Zákonník práce považuje za tehotnú iba zamestnankyňu, ktorá „svojho zamestnávateľa písomne informovala o svojom stave a predložila o tom lekárske potvrdenie“. "
aj ked, ja som pisomne neoznamila, iba ustne a u nas to tak plati, zalezi ako to je uvas vo firme.
A mozem sa opytat ako vyzera to potvrdenie, pokial tehotensku knizku nemam????
A kolko budes PN?
Neviem ako to chodi v nasej firme ale pre istotu to dam pisomne, a este kedy to odniest....
gabena nesmie ťa vyhodiť a PN mu treba poslať do 3 dní od jej vystavenia.. 😉
Vo chvíli, ako zamestnankyňa oznámi svoje tehotenstvo, vzťahuje sa na ňu ochranná doba. Chráni ju pred skončením pracovného pomeru.
„V čase tehotenstva zamestnankyne plynie ochranná doba, počas ktorej jej zamestnávateľ nesmie dať výpoveď,“ vysvetľuje právnička Michaela Nosa. Ani táto ochrana nie je neobmedzená.
Nevzťahuje sa napríklad na prípady, keď sa ruší zamestnávateľská organizácia, prípadne prechádza reorganizáciou, pri ktorej sa ruší jej časť. Vtedy môže výpoveď dostať aj tehotná zamestnankyňa.
ja by som sla tiez najradsej na pn 🙂
Zatial 3 tyzdne ...
Neni zavazna forma, staci len napisat jednoduche oznamenie a k tomu dolozit kopiu teh. knizky (firmy to vascinou pytaju). Najlepsie mas zavolat na personalne k vam a opytat sa, co im k tomu treba.
a podla mna staci aj za tie tri tyzdne. A uz mas knizku?
aha uz citam, ze nemas 😀 😀
nemam ☹ 😢
ale vyhodit ma nemozu ked som na PN, ze??? tak do tej doby asi budem musiet oznamit,co???
gabena nemožu.. a je tu inak aj taka tema kde sa to rozobera..
😉
tak ja by som len zavolala na to personalne 😉 , tam ti povedia najlepsie, co treba. A ak sa u vas prepusta, tak radsej by som to oznamila co najskor, dr. ti moze dat hadam aj ine potvrdenie o tehu ako je knizka.
jediné čo zamestnávateľ môže urobiť je, že zruší tvoje pracovné miesto a tým si skončila.. Ale to neurobí.. To by musela byť mega dili 😉
by musela byť.. Igen... 😀 😀 😀 😀 😀
by musel byť

baby, ste tu niektora liecena alergicka - astmaticka?