November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@cistko no na tom baliku mam napisane dve kavove lyzicky na 2dcl vody a davam si to samozrejme do tej blbosti , ktora je na luhovanie sypanych cajov, minuly tyzden som zacala pit iba jednu salku denne a vraj kazdym tyzdnom si mas pridavat, cize teraz som uz zacala dve salky denne popijat, vidim, ze ty si ale o dva tyzdne dopredu tak podla mna mozes zacat hned aj s dvomi salkami, vraj nemas presiahnut jeden liter caju denne 😉
@cistko noo ked sme upratoali tak som ho umyla a postavila na zem ze aby sme ho nezabudli zaniest...aa co sa nestalo..chodili sme vedla neho a zabudlo sa na neho tak dufam ze nikomu nebude chybat..vcera som tiez pohar rozbila ale to bola tiez len nahoda 😒 😒 ale co sa opustam...ved crepy prinasaju stastie.. 😀 😀 😀 a zo svokrinho pohara ich bolo hojne 😀 😀 😀
@cistko ked si das do vyhladavaca cinsky kalendar pocatia, tak ti ich tam par 100% 😀 naskoci 😀
@vlastusss ja tiez vobec nemam chut jest, ale musim sa nutit bo mimi je malicke... a posledne noci vobec nespim, len vzdycham a prevalujem sa, boli ma brucho aj na dotyk uz hadam. mala cele noci kope, vzdy na jednom mieste, v pravo v boku, uz to mam take citlive to miesto ze je mi az na vracanie ked vecer zacne, a nijak sa neviem ulozit, ked si lahnem na pravy bok, tam ma nohu na ktoru ju asi tlacim a zacne kopat ze je stlacena, ked si lahnem na lavy bok, tak sa zas pcha tam kde je volno, zas do praveho boku, alebo zacne na vsetky strany. mrnus maly.len nech kope, bo pred tyzdnom som bola na nervy ked cely den nedala o sebe vediet, ale musi zrovna ked chcem spat??? a v noci???
@bamarama82 to mame taku predpripravu na tie nevyspate noci co nas cakaju, uzb sa pomaly pripravujeme, ja tiez v noci malo spim, na pravej strane ma po 15 min. zacne boliet pod rebrom, na lavej ma asi nozicky lebo hned zacne domna kopat aby som si lahla inak, a na chrbate mi je zle tak nemozem spat, ale vcera som si doniesla z kniznice 5 knih a hadam ich do porodu precitam🙂
@danielita13 ja neviem ako to moje male babo moze mat ruky nohy vsade, naraz mi tlaci na mechur a do rebier a pritom kope nozkami do boku, chobotka
@bamarama82 no ja to mam tak podobne..posledne noci som bola hore stale...ked konecne zaspym..alebo teda kym zaspim tak mi treba cikat a pak dalsie dve hodiny z boku na bok.aj ja mam bolesti ale v lavom boku to sa podoba skor na krce a pak sa mi vyduje kopcek na pravej strane..neviem co tam v nutri robi.sem tam by som to fakt chcela vediet 😀
jáj,,taka som rada,,mne sa dá este dobre spat,,akurát to trvá kým zaspím ale potom uz spím,,uz iba cikpauzy cez noc,,ale to uz potom zaspím hned ako lahnem,,ja si neviem predstavit ze to na mna príde v noci,,ze sa zobudím,,ved ja som taká unavená uz len ked sa mám premôcť ist na wc sa mi nechce a nieto ze uz rodit,,,nech len sa malý vypýta pekne ráno,,no najlepšie tak okolo tej 10,,to by stačilo 😀
mne tiez čínsky horoskop nevychádza,,podla neho by to malo byť dievčatko a my sme videli gulky 😵
@bamarama82 🙂 🙂 🙂 🙂 ja ho uz dlho citim mrvit sa v brusku aj dolu niekde v nutri ale vyduva sa mi brusko len na lavej strane a tam citim ze ma bud nozicky alebo rucicky, a to uz minimalne od 34 tyzdna, necitim ze by sa nejako pretacal alebo kopal raz na jednej alebo druhej strane 😉
a cikpauzy, kazde 2 hodiny, a samozrejme sa preberiem a kym zaspim idem cikat zasa 🙂 ale ja to mam cele tehu 4 mesiaci som mala zapal mechura, tak som cikala o 106 a postupne ako mimo tlaci tak stale 🙂 ale si my zeny uzijeme pocas toho tehu ze? a zevraj najkrajsie obdobie zeny v zivote 😀 😀 😀 😀 😀
ja idem aj 6krat za noc na wc, uz som z toho chora... stale curam, stale stale. vecer si lahnem a idem tri krat, vratim sa z wc a idem o 2 minuty
@bamarama82 ja sa snazim vecer tak chodit, ze ked uz citim ze uz uz mam na malicku 😀 lebo to by som chodila non stop...uz viem rozoznat kedy mi mala po nom brnka, tak vtedy len drzim a o chvilku to prestane, cize falosny poplach...a to ja stale pijem este aj v noci som smadna..musim mat pohar prichystany na stoliku
@danielita13 mne to podla cinskeho kalendara vychadza 😀 😀
@vlastusss aj mne to podla jedneho vyslo ze chlapcek, a potom som si klikla na druhy a tam uz bolo dievcatko a my cakame chlapceka 🙂 🙂
jáj kočky,,je to staré ale vždy sa nad tým zasmejem,,,tu máte recept na vianočné cukrovinky,,tento rok aj tak nebudeme mať čas vypekať 😀
RYCHLÉ RUMOVÉ PRALINKY:
Suroviny:
2 kg dutých čokoládových figúriek, 1 litr kvalitného rumu
Postup:
Vezmite dutú čokoládovú figúrku a odhryznite jej hlavu.
Do takto vzniknutého otvoru nalejte rum a ihneď konzumujte.
A POTOM, ŽE VIANOČNÉ PEČIVO ZABERIE VEĽA ČASU !!
Tak Vám držím päste, aby se Vám tohtoročné pečivko podarilo...
Dovoľujem si recept zjednodušiť a zlacniť, a to tak, že napečiem
rumové pralinky bez čokolády, čiže si hrknem rum priamo z fľašky.
Keď zvolím správne dávkovanie, tak budem mať pocit, že je na
vianoce aj upratané, že sú ľudia vôkol milí a konečne si užijem
sviatky „pohody a klľudu“.
@danielita13 no aj mne vychadzal chlapcek ale pak ma napadlo ze vo februari-pocatie som mala este 21..takze baba 😀 😀
@bamarama82 ja už toľko cikať v noci nechodí, tak maximálne 3x za noc, ale zase nemôžem spať ☹ , stále sa prehadzujem z boka na bok 😒
@peha81 😀 😀 a ja som rozmyslala ako budem stihat piect a upratovat na vianoce pri mimku, no takto 😀 😀 dik za recept 😀 😀
babeny, tak ja som si muslela dať toho šlofíka, lebo už som bola jak handrová bábika 😖 a hneď sa cítim lepšie 😀
@vlastusss no ohľadom toho veterníka, za normálnych okolností by padli za vlasť obaja hneď za sebou. Ale na tehu cukrovku si aspoň trošičku dávam pozor a v ten deň keď mi kúpil tie koláče už toľko sprostostí požrala čo nemôžem, že som to nechala na neskôr 😀 . Hneď ako som sa zobudila , tak jeden za vlasť padol 😀 😀
ja ked si pospim cez den, v noci sa mi neda a sedim tu pri konikovi s mikailou do 2
@e.l.i.e.n.k.a a spol, už ste sa teda najedli aj bez mojej omáčočky, ale do zbierky receptov pridávam:
Na oleji rozpustíte kocku kuracieho bujónu (pozor zvykne sa rýchlo spáliť)
ja hneď pridávam roztlačený cesnak, lebo tomu tiež netreba veľa
šuchnete na to konzervu pasirovaných paradajok, nie pretlak lebo ten je kyselý a zmení to celú chuť, ja kupujem taká nejakú zelenú plechovicu
a nakoniec teglik smotany na šľahanie a necháte to spolu trochu prevrieť a hotovo....
ja mám rada aj morcadelu tak jednú malú plechovku si do toho tiež šupnem
a navrh, čo chcete hociaký syr, šunka, báárs jaká zeleninka, ja veľmi ľúbim k tejto omáčke brokolicu.
tip: porciu cestovín si zohrejte spolu s omáčkou nadruhej panvičke, potom sú aj cestoviny aj omáčka rovnako teplé 😀
@bamarama82 ja možem spať teraz donemlátom, ja sa cítim stále vyflusnuto, ale niekedy viac a niekedy menej 🙂
@bamarama82 mozno je to chobotnica 😀 😀 😀
@andrea_stella ved to ze na sacku ju 2-3 krat denne a ja som na nete nasla ze len raz...tak perto sa pytam
sladeny nesladeny teply pred jedlom po jedle?:D ci to edno? 😉
ze vianocne pecenie 😅 ja som si nedavno pozerala stare fotky ze kedy sme boli prvy krat s jakubkom vonku, kedy sme boli prvy krat plavat, kedy prvy krat autosedacka kedy boli krstiny a tak...a ked som fotky z krstin videla a tolko druhov kolacov napecenych ako na vianoce tak ma zamrazilo ze to aj to????? menu uz mam vymyslene ale na kolace som uuuuuuuuplne zabudla 😀
@cistko no ja ho pijem nesladeny, podla mna chuti dobre a pijem ho vacsinou po obede, je to jedno kedy 😉
@andrea_stella dakujem tak si ho zavarim vecer ku zahrade:D
@kraviatko s toho si nic nerob...mne brat pisal z ciech ze objednal som ti malej ciapocku a rukavicky...a opar dni na to..nooo prislo mi to..su modre nevadi??? 🙂 no reku nevadi...ted mi pisal nedavno zas..objednal som ti ruzovu teplu supravicku....o par dni na to....prislo mi to a je to modre nevadi?? 🙂 🙂 no co mu mam na to napisat...tak ja som sa tesila z toho a povedala som si ze nevadi dako skombinujem 🙂 🙂

@cistko ja som v nedelu na oslavu robila cesnak.natierku kt. ozaj nemusim, a tak som sa jej obzrala ze mi bolo v noci tazko, ale ked ju jem mimo tehu tak to som z nej na zlcnik.zachvat, teraz v tehu mi chuti...
ja uz neviem co navarit...moj mm doma nevari, len obcas pecene zemiacky ked ma chut... a som uz leniva aj pri sporaku stat, akosi ma to pocasie zlomilo