icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

weverka11
26. okt 2010

padaj sniežik, padaj náááám.... tušim si ozdobim stromček 🙄

jenta
26. okt 2010

@vlastusss materská sa ti ráta z platu, ak si nepracovala, tak nárok na materskú nevznikne a poberáš rovno rodičovský príspevok, ktorý je momentálne 164€. Ale ak si pracovala, tak po materskej nabiehaš na vyšší rodičovský príspevok, čo je 256€. Ale uvidíme, či to bude pravda aj po 30.11. 😒

jenta
26. okt 2010

@weverka11 nestraš ešte so sniežikom. Aby som to potom stíhala do pôrodnice utekať 😀

weverka11
26. okt 2010

@jenta takto ked nasneží sa budeš moct do porodnice kllllzat, alebo korčulovat, poprípade ta mm odvlecie na sankach 😀

weverka11
26. okt 2010

potrebujem nutne jahody a šlahačku, mm si robil srandu, že či si má na trening zobrat auto, aby mi mohol v prípade krízy skocit nieco kupit a ja blblá, ze chichichi chachacha nééééé..... Do riti, teraz mam taku chut na slahacku a jahody zavarane ze asi zhyniem biednou smrtou...... 🙄 🙄 🙄 🙄

jenta
26. okt 2010

@weverka11 fúha, no po tých kopcoch by sa mu asi zle išlo 😀 Mne stačí, keď nenasneží, kým prídeme do pôrodnice. Keď už zaparkujeme tam, tak môžu aj traktory padať 😀

jenta
26. okt 2010

@weverka11 jahody mám aj tri konzervy, len si dones šlahačku 😉

vlastusss
26. okt 2010

@jenta nooo nepracovala..este som nestihla poriadne...som vyuzivala "vyhody" apsolventou apsolvenska prax, medzi tym som na dohodu robila a tam som robila dva roky a ked uz som chcela odist tak ma balachali ze nech neodidem ze od buduceho mesiaca davaju zmluvu...ooh a nedockala som sa...takze ja budem len ten prispevok..no ale chcu ho zvysit na 190eur...nie?? a to by bolo od noveho roka?

nika147
26. okt 2010

žienky, vidím, že ste tu písali za pupoč. krv a ja som sa chcela opýtať, či ste niektorá vo výskume prenatal? ...my sme sa s manželom do toho zapojili a dostala som takú nálepku na tehu knižku a už hned na začiatku som svojmu dokimu povedala, že chcem, aby potom vzali pupoč. krv, no ale v tehu knižke to nie je poznačené a dnes ako som bola na tie pásy, tak tam jedna sestrička pozerala môj preukaz a povedala, aha vy ste v tom výskume, čo vám automaticky budeme brať pupoč. krv ale ja nemám ako vy píšete tie zmluvy od ceptry a ja hlupučká som sa na to zasa zabudla opýtať dokiho....

weverka11
26. okt 2010

@jenta boze ja som uplne mimo, to sa aj ja tak musim zasobit konzervami. vcera mandarinky, dneska jahody.... Ale krava bola som v obchode a kukala na ne, ale hovorím si: jedz zdravo, nežer konzervy, nič si nekupuj.... Doprdele a teraz mi tečú sliny na noťas 😝 😝 😝 😝 ja už ich vidím pred sebou, také červené, vlhké, sladké 😝 😝 a strašne moc, na to šlahačkuuuu.................... absťák

jenta
26. okt 2010

@vlastusss no ale ak máš zaplatených aspoň 270dní do nemocenského poistenia (z tej práce na dohodu), čo za dva roky asi máš, tak máš nárok na materskú. Pozerám, že máš termín mesiac predo mnou, tak to už musíš byť na materskej 😕

jenta
26. okt 2010

@weverka11 ja som včera bola pozrieť, že čo máme v skrinke, keď si písala o tých mandarinkách 😀 tak preto viem, že tam sú aj jahody aj mandarinky a aj ananásik sa nájde 🙂 Ja by som si tiež niečo dala, ale neviem čo. Teda viem, len sa neviem rozhodnúť medzi mandarinkami a krupicovou kašou 😀

vlastusss
26. okt 2010

@jenta ano minuly tyzden som bola ale ja som bola na urade prace, a tam som zaniesla prefoteny papier od doktora-matersku...no a to bolo sicko...povedal ze ked sa mala narodi mam prist s rodnym listom prefotenym a az pak si podam ziadost na narok..ale len na tie pridavky ci co to je...no komplet miz maz mam s toho... 😕 😨

weverka11
26. okt 2010

@jenta daj krupicovu kašu na to mandarinky a zasyp to vanilkovým cukrom... a pošli aj mne...

weverka11
26. okt 2010

@jenta alebo to sem, odfoť a porád si hodím mašlu...

jenta
26. okt 2010

@weverka11 hm to ti ale vôbec nie je zlý nápad 🙂 akurát ten vanilkový cukor vymením za masielko a granko a bude to fajn 😀
@vlastusss no ja som nezamestnaná od júna, tiež som evidovaná na ÚP, ale tlačivo na materskú od doktorky som zaniesla na sociánu poisťovňu, na odbor nemocenského poistenia, a kópiu som dala na ÚP, aby som už nemusela na kontakty chodiť. Tiež budem musieť doniesť potom rodný list malého a na základe toho ma odhlásia. No ja byť tebou tak sa idem na sociálku opýtať, aby ťa neodrbkali náhodou.

vlastusss
26. okt 2010

@jenta sakra to by mi hadam neurobili..ved som tam pol roka praxovala... ☹ ☹ no uz som pisala aj kamoske co mi tam robi a pojdem sa tam opytat ze co ako a ze ci by nam aj nieco nevyslo, hoci je mael zivnostnik ale moc mu to nejde...tak uvidime..som s toho trosku smutna... ☹ ma sa mi o com snivat

jenta
26. okt 2010

@vlastusss veru len choď, to bude najlepšie 🙂 A to, že manžel je živnostník, to je jedno. Tam sa jedná o tvoje odvody 🙂

To akože kedy bude reklama v tom Paneláku, šak už bych si aj dala tú kašu 😀

weverka11
26. okt 2010

kde ste vsetky??? ordinácia?????panelák??????

jenta
26. okt 2010

@weverka11 ja čakám na reklamu 😀

majulienka333
26. okt 2010

@e.l.i.e.n.k.a spagety boli s kuracim maskom, sampinonmi a syrom 🙂 akoze uplne taky deficit som mala, ze som sa nevedela dockat kym budu uvarene 🙂

nika147
26. okt 2010

nooo, tak ste mi veľmi nepomohli ženy ☹ ...

vlastusss
26. okt 2010

@jenta hej len my sme mysleli aj na to , ze ci nam est neuznaju dake davky..v ramci toho ze sme rodiny a on je prakticky nulovy, a prijem budeme mat len ten prispevok na dieta...teda tak nam to nejako vychadza..sa zacalo vsetko nejako drb..t ☹

mikailla
26. okt 2010

No kde ste nemam co uz citat 😀
@nika147 nuz moja ja som pocula o tom co si pisala prvykrat od teba,ja ti nepomozem,ale napis to na plochu urcite sa niekto ozve co Ti poradi.

jenta
26. okt 2010

@nika147 ja som to tiež ešte nepočula, tak ti ani neviem poradiť 😒 Skús dačo vygoogliť 😉
@vlastusss aha, no tak na to sa tiež môžeš popýtať na sociálke, že či nebudete mať nárok ešte na nejaké príplatky alebo soc.dávky, alebo niečo podobné.
@weverka11 pod tým grankom je krupicová kašička 😉 na tie mandarinky som si akosi netrúfla, ale tak noc je ešte mladá 😀

vlastusss
26. okt 2010

Čo robíte babenky???? som si myslela že budem mať čo dobiehať, a čítať a prídem a nič 😨 ....už mám hrôzu s toho že je znovu večer, ach....znova sa trápiť v postielke a pokúšať sa zaspať ☹ ☹

kraviatko
27. okt 2010

dobré ráno "dévušky", no tak včera sa Vám asi nechcelo ponocovať, čóooo 😀 , ja mám po dlhšom čase za sebou celkom spaciu noc, som bola len 2 krát cikať a medzitým som spinkala 😎 , no a ráno sme sa s tým mojím troška "muchlovali" 😀 aj s povestným mikaillyným " napúšťaním " 😀 😀 😀
vonka je asi riadna kosa, ako som sa pozerala cez okno, fúúúú ja nemám rada zimu ☹
dnes klasika, troška dať byt do poriadku, navariť, zbehnúť do obchodu .... pokecať na koníkovi 😀 ......

romy31
27. okt 2010

@nika147 ahoj ja som tiež v tom prenatal výskume....oni ti odoberú pri pôrode vzorku tej pupočníkovej krvi na nejaké testy, ale to vôbec nesúvisí s odberom do ceptry....to si musíš zavolať priamo tam na infolinku a oni ti pošlú zmluvy.....a dr mi povedala, že keby bolo tej krvi málo tak prednosť má ceptra...takže najprv si odoberú oni a čo zostane použijú na výskum 😉

majulienka333
27. okt 2010

@kraviatko Dobre ranko 🙂 ...hovoris, ze krasny start do noveho dna si mala 😀 alias "napustanie"...no u nas vykukuje nejake akoze slniecko...ale tiez to vyzera na riadnu kosu 😖 a samozrejme nic sa mi nechce....dnes mozno tak maximalne nieco operiem a budem funat na gauci 😒

kraviatko
27. okt 2010

@majulienka333 no veru tak 😀 , aj tu už svieti slniečko ale riadne zubaté 😎 , dnes budem musieť ísť k lekárovi s dcérou, lebo ten kašel čo má už skoro 2 týždne jej vôbec neprechádza ☹ , asi bude mať nejaké ho hnusného bacila 😠 ...
takže pôjdeme pred obedom, dúfam, že tam nebude už veľa detičiek ...