November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@weverka11 tak to som rada, že je všetko ok. a to ako ti napríklad kolísal ten tlak. Ja mám bežne a to sa cítim fajn 110na60 akurát teraz cez víkend mi to "skočilo" 119 na 80 🙂 ja práve v stredu budem chodiť do nemocky a to k Budinskému, ale to máš jedno, myslím, že sa stretneme v pôrodnici. Ani nehovor, ja sa tiež hrozne teším kedy to bude, ale nehnevám sa, že to napríklad tento víkend ešte nebude. Pochystané veci mám a keď tak mi to privezú. A čo personál v nemocke, boli ok? Lebo napríklad ja som bola na prvej kontrole dole v ambulancii, volala som predtým, že prídem neskôr a bolo mi povedané dobre. No potom som tam teda prišla a nikto na klopanie nereagoval a počula som, že tam niekto je. Až potom sa sestrička vybrala po pol hodine hore na oddelenie a teda snád zo slušnosti sa spýtala čo chceme. Povedala som, že som volala že idem p.Budinskému a ona mi na to, no dojdete neskoro ešte si aj budete vyberať. A to si tak po ceste hovorila ako už išla po chodbe. Ani mi nepovedala, či mám teda počkať alebo čo, no urazená bola. Som si myslela, že mi potom ešte vynadá, aj bola tak rozbehnutá, ale videla môjho manžela a tak nič nepovedala a úplne otočila. Tak som z toho mala zmiešané pocity. 😒
@simona22 no vždy sa všade nájde nejaká ufrflaná sestrička,najleošie je ignorovat abo jej povedat svoj názor a aj manžel sa može zapojit ak bude frflat dalej....ja to zažívam pravidelne na poradni,ale už som si na tú jednu babu jagu zvykla....už ju ignorujem,ved nebudeme s nou navždy 🙂 raz z nemocky odídeme a ju tam musia trpiet stále 😉 inak sú tam sestričky celkom fajn,akurát tie staršie sú troška "múdrejšie" 🙂 treba ich v tom nechat 🙂
som od soboty v 39tyzdni a mam aj termin na december uz som s toho na nervii jajajj cem uz rodit
@simona22 Ahoj, no mne to kolisalo tak ze 100/70 a o hodinku ze 130/90.... hore dole, kazdý inakší... Ale ja to budem mat asi od chrbtice tie mdloby, lebo vzdy mi doslo na odpadnutie, ked ma polozili na chrbat... Aj monitory aj uzt mi museli robit na boku a dolu hlavou, lebo som bola na odpadnutie...Aj teraz ked posličkujem a začnú mi bolesti v chrbte tak ma uz kláti k zemi, musim vylozit nohy hore a otvorit okná... Co sa týka personálu, tak by som im dala samé jedničky aj s hviezdičkami, dokonca ma prekvapil Kvaltín, bol celú dobu velmi príjemný, slusný a dokonca vtipný 🙂 sestričky perfektné, uplne super... Dr. Šefčikova - perfektna baba, privítala ma s úsmevom, kedze sa trolinku pozname a pamatala si ma spred dvoch rokov, ked som potratila, tak bola fakt moc príjemná... Aj Budinský samozrejme, ten srší humorom furt 😀 takze ja mam len dobré skusenosti so Skalicou, dokonca aj upratovačky su prijemné 😀
@weverka11 no to ležanie na chrbáte ani mne nerobí moc dobre. A to stačí len ked sa ukladám do postele, teda maličkú chvílku som na chrbáte a už to cítim. No uvidíme, neviem asi nejako zle pôsobím na ľudí 🙂 teda aspoň na tú staršiu sestričku, zatiaľ ich tam nepoznám. Lebo som bola u Budinského a bola tam spomínaná sestra, uvidíme ako to bude na oddelení. Inak ten tlak ti riadne kolísal...aj si doma meriaš? Ja ked mi je zle tak si ani tlak nemusím merať viem, že mám zvýšený, a najlepšie sa cítim ked mám 110/60. ja si aj doma meriam. Momentálne mám ten spodný zvýšený a to ma troška bolí hlava. Nevieš aké bude počasie ked máme termín? 😀 myslíš, že bude už veľká zima? idem kuknúť či nenájdem aj nejakú dlhodobú predpoved. Inak plánujem drobčeka odviezť vo fusaku, zavinovačke, deke a bude v aute vo vaničke od kočíka, má certifikát aj ako autosedačka. Oblečenie som zatiaľ zvolila košielka, dupačky, namiesto svetríka takú bundičku flísovú bežovej farby, čapičku jemnú aj zimnú a rukavičky. Ale neviem teda či nezmením názor. Pamätám si ked som pred 10 rokmi odchádzala z pôrodnice so synom a to bola riadna zima. Sedačky vtedy neboli povinné,ale išli sme podobne vo fusaku, perinke, deke a oblečenie podobne ako som teraz už písala. TAk sa na to teším, už ho čaká krásna postieľka a všetko čo je treba. 🙂
@simona22 no fakt, ja na personál nemozem povedat krivé slovko 🙂 chvala bohu tlakomer doma nemám, lebo by som si asi furt merala 🙂 ja mimi beriem v overali, fusaku a vo vajku... to co mu obliekam mam odfotene v mojom fotoalbume, ked chces tak mrkni, mam to vo vybavicke... Aj nase uz ma vsetko nachystane, uz by mu to mohlo aj docvaknut a mohlo by sa vypytat uz aj na svet, nech je maminka spokojná....
@weverka11 ano už som videla, to ti stačí, teda bábätku to postačí a ked bude fúkať, tak ho prikryješ celého, aby nebol ani vidieť. To mám tiež v pláne. Teraz som pozerala, ty máš 12 dní do pôrodu a ja 9, zajtra ho pofotím v brušku, nech mám na pamiatku to maxi brucho zvečnené. 😀
@moncika15 juujha tak uz to mas blizsie a blizsie 😀 ja som mala tiez poplach,ale naozaj iba plany 😅 asi zo 4x som sa s hnackami a bolestami uz zberala,len stale nic zo mna netieklo tak som to odkladala 😅 ale ta moja drobka ma asi do terminu este pocvici. Tak rodite vo velkom ? no u nas sa dako baby odmlcali tak nevieme ci rodia ci poslickuju 😀 😀
No čaute novembrovky tak my sme to nakoniec stihli ešte v oktobri voláme sa Melánia anarodili sme sa 30.10 v ružinove.Vážili sme 3140g a 50 cm.Sme zdravučké a šťastné.
No máme po termíne a stále sme 2 v 1 :(. Už som sa dobre narobila, vsetko popratané, krásne sa to tu ligoce, odmilované a malá stále v brušku 😀 😅 . Už žiadne iné babské recepty a privolanie nepoznám 🙂. Síce, este ma napadlo chodenie po schodoch .... ževraj pomáha, no pojdem možno skúsiť, aj ked ja ty schody nelúbim :(.
@weverka11 ahoj, no neviem, neviem, ale asi som sa nakazila tým rozkolísaným tlakom. Totiž dnes čo som vstala sa necítim dobre. TAk som si zmerala a na môj normál som mala vysoký a to. 130/93 o pol hodinu 144/85 o pol hodinu na to 130/102 a o hodinu a pol 118/87 a to som si teraz merala po osprchovaní, lebo normálne mi na takéto stavy sprcha pomáha, ale stále sa cítim nič moc. Drobček sa hýbe, tak je dobre. Mala som na pláne pobehať byt vysavačom a mopom, ale asi sa do toho nepustím. Uvidím ako to bude pokračovať ak sa to nezlepší, tak pôjdem dnes do nemocky ak sa to upraví, tak sa budem aj zajtra kontrolovať a v stredu na ambulancii v nemocke to spomeniem doktorovi.
@anaj_janka hej skús schody fitloptu,kávu a teplú vaničku si dopraj to sú ešte také malé fígle od starých báb 😉 možno dačo pomože a ešte okná umývat ale tie už asi máš 😀
@simona22 no ten tlak je potvora a radšej to spomen lekárovi nech si ta tam radšej nechajú a sledujú...istota je istota a wewerka sa od včera zasa neozvala tak neviem či aj ten jej tlak zasa nelieta hore dolu.....či neni zas dakde v nemocke...och ako sa my ženy natrápime..ale tak snád dostaneme zato ten najrkajší darček na svete 😉
@zuzanka1983 nevadí že ste to stihli skorej ,hlavne že ste zdravučké a štastnučké tak nech to tak je na stálo 🙂
@pepinka79 no chúďa wewerka tá si ku konci užíva. No a ja mám teraz 114/86 už som sa rozhýbala, trocha porobila a snád to bude ok. Ale určite to spomeniem doktorovi. Inak dnes bol zvláštny deň, to počasie uplakané tomu asi len napomohlo tlak si robil čo chcel. Mám to za 8 dní, tak dúfam, že ok.
@simona22 ahoj, no som doma, ale mala som velmi tazky vcerajsok a dnesok tiez... Manzel neposlucha, takze mi to urcite na zdrav. stave nepomohlo ☹ snad bude vsetko O.K. trosku sa uz snazim upokojit, aby ma šlak neporazil. Uvidim co bude vecer, lebo mam dost silné posličky uz od vcera. Snad sa to ukludní... Len oddychuj, nenechaj sa vytočit ako ja a užívaj si posledné dni tehotenstva, zo mna si príklad teda neber!
@weverka11 no to môj neposluchal pred mesiacom a robil mi starosti. Teraz už poslúcha 😉 no tak to ti teda neprilepšil. A tých poslíčkov ti nezávidím, ja mám tak sem tam v priebehu dňa, ale rozdýcham to a po určitej dobe je klud, najviac tak okolo obedu, a teraz už úplne v pohode. Už sa aj dobre cítim a tlak sa upokojil. Zajtra plánujem ešte menšie úpravy s čím do pôrodnice, možno vybalím a zabalím tašku tak ako minule. 😀
@weverka11 neboj do rána ti to uschne a bez žehlenia si to pekne poukladáš do tašky. A keby, že náhodou ťa to chytne, tak pôjdeš bez košele, v nemocke ti dajú tak či tak, aby si si nezašpinila svoje a manžel privezie hned na druhý deň. S tým si starosti nerob. a ostatné veci si zoberieš náhradné 😉
ahojte babi no ja uz som v 32tyzdni a vam drzim palceky budem mat dievcatko
jej celkom sa to tu pohlo aj ked to uz nieje to co byvalo 😉
ja som tiez stale dva v jednoma hlasim ze uz aj pobalena 😉
citim sa celkom obre, poslicky chodia ako na klavir, vysadila som magnezium aj zelezo hadam nevadi ale doslo mi a nechcela som uz kupovat nove balenie ked to moze prist den co den...
ironiou je ze uz aj posledna kamoska porodila, mala termin na cisarsky na 16/11 a v piatok ju to chytilo a ma krasneho zdraveho chlapceka 😉
jedine co ma trapi su moje dasna:/ stretli ste sa s tym niektora? uz par dni ma tak boli cela pusa ze je to na nevydrzanie, vsetky dasna mi krvacaju a su strasne opuchnute:/a to pouzivam speci zubnu pastu aj ustnu vodu:/

@simona22 ahoj, uz som doma, trosku mam rozkolísaný tlak, inak Ok, babatko v poriadku a ja uz to nejak dobojujem 🙂 ja chodim tiez do nemocky, ale stvrtky k Vávrovi, sice mi teraz primar kazal chodit na rizikovú, ale nakoniec sme sa dohodli, ze mozem chodit aj k Vavrovi, takze budem chodit stvrtky... Ja uz sa porodu nemozem dockat, uz nech to je za mnu, lebo tieto dllllllhé poslicky uz mi lezu na city....