November 2010 - a ja budem mamou
Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂
@azarijka ja som priamo z BA , z Ružinova... mám to ide celkom dobre, až som sama prekvapená 🙂 tento mesiac sa nám podarilo zaviesť si režim cez deň a zatiaľ to funguje... a v noci spí od začiatku ukážkovo - budí sa okolo polnoci a potom až ráno medzi 5:30 - 6:00, takže ja patrím k tým šťastnejším, ktoré sa v noci v pohode vyspia 😀
@lubina78 jeeej ja som byvala v ružinove 2 roky, ale teraz byvame v Karlovke. Nam v noci tiez spi dobre, budi sa okolo 3 a potom rano o 6....ale nesmiem ju dat spat skor ako o pol 9, ked ju nahodou dam skor tak sa okolo pol 10-10 zobudi a do polnoci sa chce este hrat 😠 😀 tak novembrove deticky su asi poslusni spachtosi 😉 inak uz tyzden strasne slinta ktovie ci sa uz zubky nehlasia.....
@ azarijka no my chodíme spávať okolo 18.00, takže si v noci potiahne tých 11-12 hodín spánku, ale cez deň spí len 3 x po hodinke 😠 všetci ma strašili, že sa nevyspím, ale musím si zaklopať, že to zatiaľ nie je pravda... aj my už tak týždeň strašne slintáme a strašne sa mu páči vyplazovať jazyk 😝 ... no dúfam, že zúbky ešte počkajú, lebo mi sa ešte stále kojíme
@lubina78 wau to tak skoro chodi spat? o 18tej? to mas potom cely vecer pre seba.... ale to potom vstavate rano o 6tej? to by bolo skoro na mna, ja som spachtos 😉 ja ju musim cez den uspavat v kociku, lebo v postielke by mi vydrzala max pol hodinu spat, potom sa zobudi a uz ju neuspim ani keby neviem co...aj my sa stale kojime,tak snad nam do zubky neskomplikuju 😉 a cumlik ma rad? nasa nie,ale asi by som bola radsej keby mala, lebo takto ma nonstop rucky v ustach ...
@azarijka no moja ja zase vravim, ze radsej trhat zuby ako porod, vsetky porody boli pre mna katastrofalne take bolesti ako svina a najhorsie, ze to dlho trvalao a nesli von uz to nechcem zazit a dufam, ze ani nezazijem, a my tiez mame upchaty slzny kanalik a uz nam ho 4x prepichovali a teraz davame kvapky a ak sa to do 5 mesiacov neupravi tak musime ist na sondaz, tak len dufam, ze to bude vsetkook, lebo moje deti to vsetky mali ale vzdy sa im to upravilo po prepichovani, tak dufam, ze aj lUcka to bude mat ok a nebudeme musiet kdesi do ZA cestovat kvolitomu, ty mas tiez pekne meno, ked som vyberalameno pre Nelku, tak somnajprv hcela Elu, ale potom ,ze u budu volat Hela, tak som dala Nela, a inac uz to mate lepsie s ockom
@pepinka79 no tak to teda riadny darcek chlapovi pripravila na narodeniny 😀, teraz to ani neni fuska, ked deti pridu zo skolky, bo je pekne a do 5 byvam s nimi von a potom este zo dve hodky doma s nimi sa da vydrzat a ked byvaju von tak sa unavia a doma su pokojnejsi, horsie toje ked prsi bo len doma sedime a to je psychiatria, starsi to ako znasa, ze mate male, ziarli ci nie?
@bonaquaba no Ele robili sondaz (v 2mes), aspon tak mi to Dr vysvetlila, potom bolo 3 tyzdne pokoj a opat sa jej to vratilo tak jej to len preplachli a teraz som jej tiez davala kvapky a mam jej masirovat kutik, ale nezda sa mi to nejak zlepsene,stale jej poriadne slzi ☹ najhorsie ze uz v nom mala 3x hnisavy zapal ☹ Ja som tiez rozmyslala nad Nelou, ale potom sa mi strasne zapacila Gretka, lenze moj drahy ani pocut o tom mene, tak sme nakoniec vybrali Elišku a tesne pred porodom som to zmenila na Elu 😀 inak to mas super ze mas uz 3 deti, aj ja by som chcela, len mam pocit ze som dako neskoro zacala,stale som mala cas cas cas... a teraz by som uz mala najradsej aj pat deti 😀 😀 😀 a kde byvate na dedine ci v meste?
@ azarijka no my cumlík používame, ale väčšinou na zaspávanie, prípadne ukludnenie, keď nie je možné ho priložiť na prsko... ale spať už spí bez neho a cez deň mu viacej chutia ruky a hrkálky... dnes sme boli v poradni a dostali sme očkovanie do stehienka... bolo že to plaču ☹ ....dúfam, že sa to zaobíde bez teplôt.... a naše najnovšie miery sú 64 cm a 5990 gramov 😀 a vy ako máte už očkovanie za sebou?
@bonaquaba no ja viem ved každý rok mu možem zagratulovat a podat malého že tu máš darček 😀 ale bolo to úžasné naozaj ,moj prvý synček zasa je 10.augusta a ja mám narodky 20teho takže ten bol skoro na moje 😉 inak už si zvykol že je doma další člen zo začiatku tažko znášal to že plačká 😅 ale inak príde a chce ho pusinkovat a nejako nežiarli skorej by už sa s ním chcel hrat tak mu ho dávam občas do izbietky ked pozerá rozprávku a tak tam troška trávia čas spolu a ja sa na nich pozerám a hovorím si kiežby im to ostalo navždy 🙂
no dnes ráno snežilo že super pojdeme vonka a začalo už pršat a všetko zliezlo tak budeme asi doma 🙄 ale malý bol aj tak včera na očkovaní a do jednej rána plakal a mal teplotu tak dostal nurofen a až pak spal do osmej rána..a dnes zasa zvýšená teplota...a to sme aj chceli íst do trnavy na nákupy ale asi ostaneme doma...
joj ty máš dve babulky aj ja chcem jednu aspon 😅 a Lucka je očkovaná ? lebo ako tu všade čítam o tom tak už nechú dávat očkovat deti....tak preto sa pýtam 😉 a ked hej tak ako to zvládla?
@lubina78 my sme mali ist na ockovanie tento pondelok,ale som cely tyzden u nasich tak nas preobjednali na buduci pondelok, tak som zvedava aj na miery aj na ockovanie... a gratulujem ku takmer 6tim kilam 😉 no a dnes v noci sa mi konecne podarilo dat jej cumlik, plakala z takeho polospanku takze cumlik ju ukludnil,ale rano ked som to skusala sa uz prebrala a ked zistila ze cumlik nieje prsicko hned ho vyplula 😀 😀 😀 a ako teploty teda neboli? nech viem ci aj mna to caka 😉
@azarijka u nás keď je hlad, tak cumel nefunguje... to ho neoklamem 😀 , no teploty sa mám vyhli, pre istotu som dnes ráno zmerala, a mali sme len 36,7... večer po očkovaní bol trocha umrnčaný, ale dnes je už v pohode... aj som bola prekvapená, že máme už skoro 6 kíl... za 4 týždne sme pribrali cez 1 kilo... a to som si myslela, že mu mliečko nestačí, lebo cez deň by jedol aj každú hodinu ...my sme mali pri narodení 2570 gramov, takže sme mali čo dobiehať
😀
@pepinka79 aj Vás očkovali tým základným očkovaním (záškrt, tetanus,čierny kašel, detská obrana, žlatačka)?? či ste dávali očkovať aj proti niečomu inému?? nám ponúkala doktorka očkovanie proti rotavírusom, ale po zisťovaní ohľadom tohto očkovania, sme sa rozhodli, že toto nedáme
@azarijka no my sme uz boli 4 x preplachovat a prepichovat ocko a stale jej tam tie slzicky stoja v ocku a hnisa jej to a dr vravela, ze pojdeme na sondaz,ale mne sa zda, ze to co jej prepichuje tak to je uplne to iste ako ta sondaz no ja neviem, a ako mala ked jej to robili, velmi ti potomplakala,bomne vzdy vrieska ked ju chytia a uz ked ja jej chcem doma dat kvapky tak place len preto, ze vie, ze jej nieco predtym robili a bolelo ju to, chudatka male, no ja som vzdy chcela tri deti uz v 20 tke som chcela, ale vtedy akosi moj partner nexel, tak sme pockali, kym dokoncim vysku a potom sa nejak uz pocas skoly zadarilo a teraz som rada, ze ich vsetkych mam aj ked sa mi zda, ze az pri Lucii(tretie babo) som dozrela mat deti, a to kvolitomu, ze si ju konecne vychutnavam a vobec mi nevadi, ked place a pri Andrejovi a Nelke som bola stale nervozna, ked plakali a teraz to beriem uz sportovo a tiez som od nich po pol roku odchadzala do roboty a bola som potom unavenaa a podrazdena, co teraz nehrozi ist do roboty, pekne si budem uzivat doma tri roky 😀 😀 😀 😀 , a inac sa mi zda, ze mat v 30 tke deti ako to dnesna moderna doba diktuje je velmi neskoro a to preto, lebo jednoducho zena uz ma dost inych starosti aj sama so sebou a nieto este mat v 30 male deti, respektive v 35,40, uz jednoducho nemas na to nervy a chces sa venovat aj kariere a urcite nie detom,aj ked novodobe mamicky vravia, ze je to uplne v pohode mat male deti v tomto veku, ale po pol roku utekaju od nich do roboty za karierou, aby im nahodou nieco neuslo a potom tie deti daju nejakym pestunkam, ale nie o tom som xela pisat, tak teda vyber vasho mena presiel riadnou zmenou, ale urcite ste teraz spokojni a byvame v malom mestecku cca 10 000 tis obyvatelov Tvrdosin na Orave, ja som tu spokojna, len chlap akosi stale tuzi ist byvat na derevnu do domceka, aj ja by som sla do domu, ale nie nadedinu a vy kde byvate a inac kolko este deti planujes, lebo ja som vzdy tak ze tri chcem ,ale Lucka mi dava tolko energie a pokoja, ze sa mi to zapacilo a rodila by som este do neviem kedy, respektive mala deti, rodit uz nie 😝
@pepinka79 no jasne malu som dala zaockovat, myslim, ze jej to az tak uskodit nemoze, aj ked clovek nikdy nevie aona to dobre znasala, vobec nemala teploty a ani doma nebola podrazdena, bola jednoducho skvela,ona je taka pokojna, tak som rada,ze aspon ona ma tak nevycerpava, a asi aj citi,ze mam toho dost, tak sa tam sama hra, blaboce si prevracia sa no super decko, to ked mi baby rozpavali, ze ich deti vstavaju o 8, 9 a ze ani neplacu, tak som nexela verit, ze take deti existuju, bo Andrej s Nelinou stale vrieskali a plakali a nevedela som co skor a Lucinka vobec,iba ked ju brusko boli, ale hned ako ju rozbalim a dam na volnobeh tak je spkojna a kopka si, no to ti verim,ze by si xela dievcatko, pri dvoch chlapcoch tiez musis mat toho dost, a tak este do tretice a hadam sa podari nie aj dievcatko. A maly ako spava v noci a Samuela nedavas do skolky? A kde byvate?
@bonaquaba asi plakala ked jej to prepichovali,ale nie moc,teda oni mi ju vzali niekde na koniec chodby do inej ambulancie, a ked sa vratili bola uplakana ale uz neplakala,tak neviem ci ju to moc bolelo alebo malo ... ja by som chcela 3deti,ale uvidime ako to vyjde, ked som bola na VS som deti este nechcela mat, potom po VS tiez nie hned ze si chcem vyskusat ako a co v praci,lenze ten cas zacal strasne rychlo utekat, a som rada ze uz aspon prve babo mam, moje kamosky este stale nic ze sak maju cas.... ako moj muz povedal ze na stuzkovej svojich deti nechce byt ako stary dedusko 😀 😀 😀 no a byvame v BA 🙄 🙄 🙄 ja som vyrastala cely zivot na kysuciach, tak sa mi v BA moc nechce ostat,ale co uz....muz tam chce ostat kvoli praci a aj tak uz na kysuciach nepoznam skoro nikoho, vsetci su niekde po svete rozlietani,a v BA mam zatial aspon kamosky.... 😉
@lubina78 no to som zvedava ako bude nasa zvladat to ockovanie, a ona tiez nebola velka ked sa narodila mala presne 3kg a 49cm,taky drobcek maly bol z nej.... som zvedava kolko teraz vazi, bo v poslednej dobe sa pri kojeni viac hra ako papa,tak ani neviem kolko toho vlastne zje 🙂
@bonaquaba no chodila som tu na VS, po VS som chcela ist do sveta ale samej sa mi nechcelo a kamosky si chceli najst rovno pracu v BA, tak som si aj ja nasla pracu v BA a tam som sa spoznala s mojim drahym , takze sme tu ostali. byvame v Karlovej Vsi, uplne na konci celkom pekne tu je,aj les mame hned za panelakom.... Ved to ked pridem domov k nasim a chcem sa stretnut s dakymi kamoskami tak bud su vo svete alebo su doma,ale kazdy uz ma svoj svet a stale niekto nema cas ☹ esteze ma Elinka teraz zamestnava 😉 😉 no a praca ti nechyba? mne zo zaciatku strasne, aj som si nemohla zvyknut ze nie som medzi ludmi, bo ja som vzdy mala okolo seba kopec ludi, a potom zrazu sama na byte.... ale uz som si trosku zvykla 🙂
Ahojte maminky,
máte niektorá skúsenosť s pomaly sa hojacou značkou po očkovaní na TBC? Mojej dcérenke to teda trvá poriadne dlho. Už nás pre to niekoľkokrát nezaočkovali, že ešte treba počkať, kým sa to neukľudní...
Vďaka za každé písmenko. 🙂
@azarijka no mne praca nechyba, aj ked pravdu povediac som robila skoro do porodu, lebo som nevedela co ja budem robit sama doma, nevedela som si topredstavit, ze stale som bola ako ty vravis medzi ludmi a zrazu taky utlm a doma, deti v skolke a ja sama doma, ale ja som si rychlo na to zvykla a teraz som rada, ked mam klud a nik ma neotravuje, lebo aspon mam cas na seba a knihy a vselico mozne a este mam blizko mamu tak vzdy ked treba tak ku nej zbehnem a hned je veselsie a hlavne v tychto bytoch sme vsetci taki uzavreti nik sa tu s nikym nebavi aspon v tejto bytovke co byvame tak sa pomaly ani sused ti nepozdravi a myslim, ze v domoch to tak nie je, ze ti ludia maju k sebe blizsie a kde inac chodievas s malou vela chodievate von alebo ste radsej doma?
@teky mojmu malemu sa to tiez hojilo velmi pomaly a az ked mal pol roka tak ho zaockovali a potom sa nam vsetky ockovania posunuli, ale ani po tom pol roku to nemal uplne zahojene, ale dr uz ho radsej zaockovala a teraz aj najmladsej sa to akosi pomaly hoji ale jej to nehnisa iba to ma take velmi cervene, tak nas terza hned doktorka zaockovala a kolko ma maly?
ahojte,som prekvapená,že táto téme ešte funguje,som tu dávno nebola,ale som rada,že som to tu našla 🙂
ako sa majú vaše bábätká ? poslúchajú ? robia vám radosť ? 🙂
Moja fešanda má 4 mesiace. Som zvedavá, kedy sa to zahojí. Ale, ďakujem za skúsenosť, bonaquaba :o)
Hmla, moja sa volá Anetka. Je to skrátka poklad. Cez deň sa smeje a spí a v noci opäť spí. Takže, užívam materskú DOVOLENKU...:o)
@hmla Hej, hej, kojím oživot :o) Malej chutí, tak je spokojná. A odsávam ešte aj pre segrinu dcérku:o) My prespíme celú noc asi od dvoch mesiacov. A celú noc, to je cca 10 hodín. Keď prespí 7, tka už hovorím, že čo tak málo spinkala...chichi...už som asi rozmaznaná:o))))))))))
A cez deň ako spinkáte?
@ bonaquaba no my v tomto panelaku byvame len rok,ale susedov mame dobrych, vzdy kazdy pozdravia aj sa prihovoria kym cakame na vytah, su to ale vacsinou dochodcovia a inak mame v panelaku trojo dvojiciek 😉 😉 von s nou chodim casto, teda podla pocasia, a ked mala to ocko zapalene tak sme nechodili, to som ju davala len na balkon - esteze ho mame velky 🙂 ale chodim aj v kociku aj v satke s nou, hlavne cez vikend ked chodime aj do lesa tam by som moc s kocikom nezasla 🙂

@bonaquaba nasa tiez nemala koliky, len taky slabsi reflux ale uz to ma za sebou...len ma chudatko stale upchaty slzny kanalik, uz jej ho 2x prepichovali a stale upchaty 😖 a porod bol OK, radsej porod ako bolest zubov a zubar 😀 😀 😀 inak pekne mena si vybrala svojim detickam 😉
@lubina78 ahoj a vitaj 😉 a ty to ako zvladas? stihas? si priamo z BA ci okolia?