icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

kamka17
14. apr 2010

tinka...nestrácaj nádej, ja si tiež verím že mi zle už bývať nebude, lebo by som to asi nezvládla, mne stačila 2x migréna a mala som dosť, takže každý deň to prežívať, to veru nechcem 😅

a s tými kadejakými testami..jonki..máš pravdu,že je to len o poisťovniach a povinnostiach voči zákonu, lebo mňa naprklad môj doky posielal na genetiku a normálne povedal, že je to formalita, ale že to musia podľa zákona posielať...neviem, či všetky alebo len pri nejakých indikáciách, ale je to všetko len zbytočný stres...

misinn
14. apr 2010

ja inak mavam tiez casto migreny a mala som aj minuly tyzden, tak som si ju musela pretrpiet, trvalo to par hodin, hlava ma bolela a niekolko krat som bola na zachode 😖 😖

kamka17
14. apr 2010

ja som takú fajnú záchodovú migrénu mala asi pred mesiacom a to som sa práve zľakla, že už teda asi tie nevoľnosti idú a trvalo mi to dva dni, kým to prešlo...ale zistila som, že ma to chytá hlavne pri zmene počasia, ako napríklad v piatok naposledy, tak dúfam, že sa počasie umúdri a že si v kľude budem užívať tehulkovanie

misinn
14. apr 2010

ja som zistila ze mam migrenu bud z toho ze som malo pila, alebo ze som prespata, alebo ked som v miestnosti kde su neonky a aj z kavy ju mavam...ale samozrejme ze to urcite nezalezi len na tychto veciach

grelu
14. apr 2010

cafte baby...citavam vas, ale nejak nestiham pisat .-(

drzim palce vsetkym, dufam, ze to spolocne dotiahneme az do toho 40tt 🙂

k tym testom a odberom...aspon co som si nastudovala:
su 2 druhy screeningovych testov:
1. v prvom trimestri (ten je presnejsi) - pozostava z uzv (meranie NT a zistovanie pritomnosti nosovej kosticky) + krvne vysetrenie (tam sa zistuju hladiny nejakych hormonov)
2. v druhom trimestri (okolo 16tt - dost nepresne triple testy) - tento screening sa sklada len z krvnych odberov

Okrem toho sa na zaciatku tehu berie krv na rozne vysetrenia (krvny obraz, biochemia, zistovanie chorob ako HIV, sifylis, toxoplazmoza a neviem co este)

K tym screeningom este....ten prvotrimestrialny sa niekedy robi len uzv, ale aj tak si myslim, ze aj len takyto ciastkovy ma vacsiu vypovedaciu hodnotu ako triple testy 🙂

cestovatelka
14. apr 2010

ahoj kocky, zase jedna neprespata noc za mnou, vy ako?

kamka17
14. apr 2010

grelu...čaf a dik za infošky...ja som totiž taká lenivá študovať na nete všetky tieto veci, že som rada, ak to niekto naštuduje za mňa
😅

cestovatelka
14. apr 2010

paneboze ale ste toho napisali ...nestiham citat...inka ohladne testov nemate niekto anglicke terminy...tusim sa do toho budem musiet naozaj ponorit a studovat

catrin1
14. apr 2010

ahojte....moc neprispievam,neni cas pri synovi ale citam vas pravidelne. 🙂 mne zle nebyva len rano ked vstanem z postele tak mi je tak cudne....nestalo sa vam uz ze vas sem tam bolelo podbrusko akoby po stranach maternice take pichanie??uz sa mi to stalo dvakrat a neviem co to moze byt...

cestovatelka
14. apr 2010

ahoj catrin, mavam to aj ja obcas, ked lezim na boku...takze sa dam na chrbat a je to

kamka17
14. apr 2010

cestovatelka...skús kuknúť, či tu nie je nejaká zahraniťná témička s tými termínami a keď nenájdeš, tak pekne študuj, aspoň budeš zas o niečo múdrejšia 😉
ja inak zase tlačím obed a chystám sa pomaly do práce na poobednú...

kamka17
14. apr 2010

catrin, to pichanie mávam takisto, hocikedy aj cez deň, ale je to len maternica a asi aj vaječníky sa snažia niečo robiť...nemalo by to byť nič zlé, neboj 😉

cestovatelka
14. apr 2010

Kamka dakujem,....hej hej, zistovala som, dokonca je tu jedna kocka z Luxemburgu priamo, len t uz porodila a teraz chyta rytmus 🙂 takze tu nieje...asi jej napisaem do IP...
to moc nezavidim, ale snad to pojde rychlo a pri praci snad aj zabudnes, ze ti je blbo, hmm? 😀

moncika15
14. apr 2010

ahojte 🙂
ako sa dnes mate?
ja som zas buntosila,okolo 3 som isla vpnut PC, potom na zaxod, napit sa vody, lahla som do postele a zistila ze nemam po ruke vreckovky, ked som si doniesla spustila sa mi taaaka nadxa ze som nestacila vreckovky vynienat, pustila som si TV a snazila si najst vhodnu polohu lenze xvylu mi bolo teplo xvylu zima...tak asi po hodine som vynervacena zaspala 🙄

catrin1
14. apr 2010

dakujem baby..uz som sa zlakla ci to neni nieco zle...
neviete co sa moze v tehotenstve na zaseknuty nerv...ledva chodim ked ma to chyti,vacsinou poobede,nemozem poriadne ani chodit tak ma to tam picha ale neviem co s tym?
cestovatelka pozeram ze mas termin o den skor ako ja..🙂...super..

cestovatelka
14. apr 2010

catrin...budeme tlacit spolu? 😀 tfuj tfuj tfuj

kamka17
14. apr 2010

moncika...ak si doma, tak si nájdi aj teraz nejakú dobrú polohu a snaž sa tiež zaspať...tá nádcha dúfam rýchlo prejde 😅
inak tie návaly tepla a zimy...to som tiež kdesi čítala, že sa aj zvyšuje telesná teplota mamičkám..ja to cítm hlavne večer, furt mi je teplo...

cestovatelka
14. apr 2010

catrin, spytaj sa radsej gynekologa....ja som si myslela, ze obycajny vlakninovy prasok, ktory som doteraz tale pouzivala predsa nemoze nic urobit a gynekolog mi ho vobec neodporucil ☹

moncika15
14. apr 2010

teraz som vstala 😅 uz nemozem ist spat 😀
obavam saze nadxa neprejde ja mam xronicku a nemozem uzivat teraz steroiidy tak si to musim pretrpiet 🙄

cestovatelka
14. apr 2010

moncika, sadni na gauc obklop sa poduskami zapni telku a pocitac a pis nam 😀DD...zachvilu Ta tak vystavime, ze zaspis jak babatko 😀

moncika15
14. apr 2010

😀 😀 presne to praktizujem 😀 😀

muzika vystrojim a hned sa vam venujem 😝

cestovatelka
14. apr 2010

tak ja idem zatial hodit ocistnu kuru 😉

ivanelka
14. apr 2010

ahojte, ja som dnes radsej ani na obed nesla, lebo vcera som mala problem vydrzat tie zmiesane pachy,tak som si kupila bagetu ☹
baby aj ste uz nieco pribrali?ja som zatial 1kg schudla, tak som zvedava, ze kedy sa to otoci 🙂

moncika15
14. apr 2010

ozaj, nerozmyslali stenad autopasom pre tehulky? je to drahe ale ja mam z toho hrozu ked sadam do auta 😅

cestovatelka
14. apr 2010

moncika, ja budem urcite riesit take nieco, ivanelka vcera som tiez vecerala bagetu...konecne som na nieco dostala chut, ze som ju spraskala za 5 minut, dlhu jak predlaktie s uhorkami, vajickom, sunkou, rajcinkou a salatom.

kamka17
14. apr 2010

ja som pribrala niečo vyše 1kg, ale bola som aj dva mesiace doma na pn, takže mi aj to pridalo...a neboj, že si schudla, ono sa to razdva otočí a budeš pekne priberať akosa patrí 🙂

moncika15
14. apr 2010

ja som sxudla 2kg v obdobi ked som este nemala potvrdene tehu, mala som strasne nexutenstvo. no ale teraz som urcite pribrala a pocitam take 2 kilecka 😅

andel1987
14. apr 2010

Ahojte môžem sa k Vám pridať, ja Vás len čítam ale nestíham písať, som tu dlho nebola. Ako sa mávate? Ja som včera 2 x navštívila misu a bolo to hrozné. A tiež mám 1 kg dole.

moncika15
14. apr 2010

ahoj andel 🙂 vitaj v grckajucix tehulkax 😀

catrin1
14. apr 2010

cestovatelka no dobre bi bolo keby rodime na termin... 🙂 ..ale s mojim stastim zas budem 3 tyzdne prenasat... 😒
na ten zaseknuty nerv sa budem muset spytat lebo je to fakt na nervi..
ja som zatial pribrala 2 kg.... 🙂

moncika15
14. apr 2010

ja mam tiez zaseknute nervy 😀 v zadu nadzadkom niekde v panvovej kosti a v krcnej xbtici. uz asi 9 tt 😕