icon

November 2010 - a ja budem mamou

monika0001
25. feb 2010

Vidím, že november 2010 tu ešte nie je a teší ma, že ho môžem začať práve ja 🙂
O bábätko sme sa pokúšali od februára 2008, medzičasom sme o dve prišli, no teraz to bude dobré! Verím tomu! Verím, že November 2010 bude náš mesiac! 🙂

me5
14. apr 2010

inac s tymto pristupom som sa uz stretla. kamoskina znama potratila a chcela vediet dovod, ze nech to zistuju, robia testy a tak. lekarka povedala, ze to mozu testovat az po troch potratoch 😲 sila, ze ta nechaju 3x potratit, abby sa ti vobec venovali. tak si to ta baba dala vysetrit na vlastne naklady v cechach. a zistili ze mala tusim rychlejsiu zrazanlivost ci co a tak ked otehotnela druhy krat, jej hned od zaciatku kazdy den pichali nejaku injekciu na riedenie krvy, aby sa jej nevytvorili zaidne zrazeniny, ktore by mohli vyvolat potrat. myslim ze uz je niekde na konci ttehu, alebo uz ma aj babo. ale inac by ju nechali este dalsie dva razy potratit. kokso to slovenske zdravotnictvo je fakt hruza.

cestovatelka
14. apr 2010

mozem Vas uistit, ze ani v Luxemburgu to nieje lepsie...vobec nemam pocit, ze by sa tu o teba starali viac ako no Slovensku...ja mam skor opacny pocit...na Slovensku ci v Cechach som mala gynekologa, ktory ma sledoval a volal, ze musim prist na take a take testy, a ze uz som tam dlho nebola a to som bola iba obycajna pacientka bez spacialneho zelania otehotniet.....tu ked som oznamila, ze chcem otehotniet, tak ma gynekolog potlapkal po chrbte povedal, ze moje sance su 30% v mojom veku a ze good luck a poslal ma domov......ze by som uz bola moc rozmaznana?

grelu
14. apr 2010

mne aj robili nejake vysetrenia, ale vsetko vyslo negativne...a pravdupovediac, neviem, ci mi robili vsetky vysetrenia alebo len take bezne...je to tazke, ked clovek nevie, coho sa ma dozadovat a ake vysetrenia teoreticky ma kvoli tomu podstupit

...trochu ma hneva aj pristup lekarky, ktora to uzavrela s tym, ze infekcia...ale potratit 2x v 20tt na infekciu sa mi zda az prilis velka nahoda

..neviem naozaj co budem robit v druhom trimestri...akym sposobom ich prinutit, aby ma castejsie kontrolovali, pripadne, ci sa daju spravit este nejake vysetrenia, lebo len tak sediet so zalozenymi rukami nemam chut

cestovatelka
14. apr 2010

ozaj kocky, uz ste to oznamili blizsiemu ci sirsiemu okoliu?

cestovatelka
14. apr 2010

grelu a o zmene gynekologa si neuvazovala?

grelu
14. apr 2010

cestovatelak...pekna blbost, ze 30%...nastastie s tymto nemam problem...ja som vzdy otehotnela okamzite, ako sme sa zacali snazit...2x dokonca len na jeden pokus a to uz mam viac rokov ako ty .-)

inak musim uznat, ze naozaj mam zimomriavky, ked si citam zazitky bab z inych krajin a som rada, za nase zdravotnictvo...inak u nas to ani nie je o zdravotnictve ale asi skor o pristupe lekarov...kamoska prisla o babo v 6tt, pricom uz jedno zdrave babo ma a jej lekar jej robil testy od vymyslu sveta...a mne dokopy nic nerobili, len som brala nejake antibiotika na ureaplazmy, ktore mi nasli. Asponze hematologicka sa snazi, ale chuda tiez nevie co so mnou, kedze mam vsetko negativne

aduliak
14. apr 2010

grelu...drzim ti palce! teraz to dopadne dobre, uvidis!
baby, mne je uz zase zle ☹

grelu
14. apr 2010

cestovatelka...ani nie...ja by som mala ist na rizikove a to potom budem chodit asi na kontroly do nemocnice, takze teraz je to uz jedno

inak zmenila som gynekologicku ked sa mi to stalo prvy krat a nepomohlo to .-(

cestovatelka
14. apr 2010

tak si drzme paste navzajom!!! tfuj tfuj tfuj

zopka
14. apr 2010

My sme TO ešte nikomu nepovedali, hoci brucho mám ako v 5.mesiaci. 😠 Keď chodím po ulici, tak sa ho snažím nejako skrývať v plášti, aby sa ma ľudia nič nepýtali. Ešte vydržať 12 dní, kým dostanem knižku a potom to už začneme oznamovať. 🙂 Alebo už len jednoducho vytrčím brucho a budú vedieť aj bez pýtania. 🙂

grelu
14. apr 2010

adu dakujem...aj ja sa snazim mysliet pozitivne...dnes idem na kontrolu, tak sa zacinam triast, ci malinke bude ok...ale to asi vsetky poznate :D

inak sucitim s vami aj napriek tomu, ze mne zle nebyva...tohto som nastastie usetrena, ale radsej by som cele tehu presedela v kupelke objimajuc zachodovu misu ako skoncit to v polovici tehu :-/

...drzim palce, nech vam to co najskor prejde a zacnete sa tesit...o chvilku pridu na rad kociky :D

grelu
14. apr 2010

zopka neboj...ludia su nevsimavi...alebo taktni a nebudu sa pytat, z coho si tak pribrala...ja som predtym od 8tt nezapla nohavice a mala som pocit, ze to vsetci musia visiet a kolegovci v robote na mna kukali ako na nove vrata, ked som im v 15tt povedala, ze som tehotna...ale zase na druhej strane...chlapi :D

grelu
14. apr 2010

no som sa dnes rozpisala....dobieham vsetko zameskane a potom sa zase tyzden, dva neozvem 🙂)

aduliak
14. apr 2010

ja idem na kontrolu zajtra....na tie testy, co ste tu rozoberali....bojim bojim ☹

me5
14. apr 2010

no my sme to povedali rodine hned ako nam to gynekolog potvrdil v 7 tt. a zopar kamosov sa to dozvedelo, lebo ked sme boli vonku na "pivo", tak som si nic nedavala, resp. mi smrdelo jedlo a tak, a to pri nasom veku uz kazdemu hned dojde, ze ci nie sme tehotni. a myslim ze by bolo trapne sa vyhovarat a vymyslat ze nie a potom o par tyzdnom im to povedat. 😀 sefovi som povedala, lebo som sa musela dohodnut, nech na tie vecerne prenosy chodi on, ze ja nemozem. a kolegyne ma odhalili vcera, ked sme isli na obed a zrazu som vybehla z restiky predychat pachy. povodne som to chcela tajit az do 2.trimestra, ale nevyslo. a co uz. ked sa nieco ma stat tak sa to stane. nie som poverciva. ale prirodzene sa bojim aby bol drobcek ok. 😉

lubica69
14. apr 2010

Ahojte kočenky
Prišla som Vás pozdraviť
Ako sa máte?
Ja som bola v pondelok na tom kyrete Ráno ma prijali Poobede pustili Takže relatívne OK Podľa možností
Inak grelu a me5 to sa divím,že nezisťovali príčinu Ja si mám ísť o 2 týždne po histológiu aby prišli na príčinu Tiež som mala problém s krvou a brala anopyrin na riedenie...
Grelu budem veľmi veľmi držať palčeky
Inak ak si dobre pamätám niektoré čaká tento víkend svadba,že?!Tak hlavne veľa pohodičky a nech Vám aj počko vynde
Držkajte sa všetky pa pa

cestovatelka
14. apr 2010

me5, uplne rovnako jak ty...rodina a najblizsi o tom vedia a obcas sa proste nevyhnem potvrdeniu...aj ked v nasom pripade, si uz zacinam buchat hlavu o stenu, ci sme to neprehnali....ach jo ☹ no uvidim co povie ten moj "super" gynekolog v piatok

cestovatelka
14. apr 2010

je, koho caka svadba? som zase nieco missla ☹

hviezdickamaria
14. apr 2010

no ta ste toho veru dost napisali za tie dve hodky co som tu nebola, ale zase tu trocha nebudem, idem si lahnut, kamaratka odisla, tak idem oddychnut, inak este som dnes zjedla len pomaranc a polku pomela... myslim, ze som prisla na to, ze mi nechuti varena strava... ja budem jest hocijake somariny, len aby som si nemusela zohrievat normalne jedlo 😖 blleeee 😔

hviezdickamaria
14. apr 2010

u nas to uz vedia takmer vsetci, bo to na mne straaasne vidno, vsetci si myslia, ze budem rodit spolu s mojou sestrou, ktora ma termin zaciatkom augusta 😅 taze tak, ale aspon na nas viac ludi mysli 😉

me5
14. apr 2010

ahoj Lubka. tak sa len rychlo zotavuj, nech si cim skor v poriadku. no a asi sa opat potvrdilo, ze je to konkretnych lekaroch. jeden si da zalezat a druhy nie. tak snad mame vsetky len tych prvych a ze sa o nas dobre postaraju 😉
cestovatelka - tiez mi to niekedy pride ze to vie vela ludi, ale co uz. na druhej strane, kolegyna hned povedala, ze ma musia teraz setrit, co je fajn, ked to povie podriadena o sefke 😉 takze to vyvolalo pozitivne reakcie. tiez som zvedava ako pochodime u lekara toho 28.4., ale co uz.

cestovatelka
14. apr 2010

hviezdikamaria, asi sa k tebe pridam, nieco som tiez do seba konecne natlacila a tiez mi je z toho dako tazko ☹ necakane

me5
14. apr 2010

hviezdicka - ty uz mas ake hezke brusko 😉 ja som si myslela, ze to len mne tak vyhuklo - teda mne vyhukly sunky, ktore sa vytlacili, ked si maternica narokuje miesto 😀 😀 😀 ale uz sme cez vikend kupili tehu nohavice, len v klasickych mi je neprijemne a tlacia ma presne cez brucho. v tych tehu to je absolutna pohoda. takze uz ich asi zajtra vezmem prvykrat do prace. no co uz. ale stale si drzim 2 kg dole.

grelu
14. apr 2010

adu...drzim palce...viem, ze je to o nervy, ale pevne verim, ze to dobre dopadne 🙂

grelu
14. apr 2010

lubi, drzim palce, nech to nabuduce dopadne dobre...a nech ten cas, kedy sa nebude moct snazit ubehne co najrychlejsie

lubica69
14. apr 2010

ďakujem 🙂

grelu
14. apr 2010

ja mam vlastnych tukov prebytok (hlavne na bruchu), takze na mne to nebude vidno ani o 2-3 mesiace 🙂)...jedine co si budu ludia mysliet, ze som zase pribrala :D

me5
14. apr 2010

no len ja som na tvari schudla aj tak ruky a trochu nohy, len to "brusko" sa nejak tlaci do popredia 😀 😀 😀

cestovatelka
14. apr 2010

no ja neviem ci je to zase moje vecne nafukovanie alebo uz tehu

zopka
14. apr 2010

Svadbu má mať midsummergirl (či ako sa píše). Prišla z Anglicka na Slovensko a určite sa vo veľkom pripravuje na sobotu, tak nepíše.
Ľubka, som rada, že kyret prebehol v poriadku. Drž sa! 🙂