Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Ahojte dievčatá. My sme dnes boli na druhom očkovaní a poradni. Malý váži 8,7kg a má 70cm, zatiaľ ho kojím a príkrmy ešte nepodávame, kedže dobre priberá, tak doktorka vravela, že stačí začať o mesiac. Po prvom sme horúčky nemali, tak verím, že aj to druhé bude bez zvýšenej teploty. Teraz spinká, tak uvidíme čo bude do večera. Prajem všetkým pekný deň. 😉
@ingeborgnicol ja poctivo hlasim, ze som pocas prveho tyzdna ulozila tucik do brucha a vyhladila tym vrasky na pupku 😀 asi si na tom zalozim karieru: chcete vyzerat maldsie a vyhladit vrasky prirodzenym sposobom? staci sa obzierat 24/7 😀
@adel22 ja idem, cakala som kym dovrsime 5ty mesiac. zakladny znak mame, ked je unavena a chce spat, rici ako kon 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a ked je hladna je riadne protivna, pocita sa to za znaky? pytala som sa laktacky, ona znakovala s jednym synom, ale mali vlastne znaky, takze mi nepomohla. my mame iba jeden znak, ktory pouzivame a to "ideme papat didu" a otvarame pri tom dlan a zatvarame, inak nic viac, ale rada sa pustim do toho s tebou, treba si najst literaturu na netet zevraj je toho plno, ja so este nemala na to cas, respektive sa mi nechcelo.
@tinasc kokso a co robi ked je cez den ak dlho hore? ved moja je hore najdlhsie hodinu a pol a to sa neda s nou uz vydrzat ku koncu taka je unavena ze je zla......
Baby v kolko mesiacoch sa dava sportovy kociar? dnes som musela zase uz druyh krat nasu malu slecnu dat sadnut tak do polosedu do hlbokeho kociara a stiahnut striesku lebo rev neskutocny asi pol hodinu ked som to urobila, dalsiu pol hodinu sedela pekne a cumela okolo seba bez nadychu a slova, potom sa samozrejme zacala mrvit a mrncat ale to uz od unavy, ale druhy krat osm prisla domov s nou posadenou v hlboko kociku. nedala som sportovy iba preto, lebo v nom na obed po leziacky spi, ale zvazujem, ze spat bude doa a vonka bude chodit v sportaku. my mame do neho novorodenecku vlozku, ale nie so si ista ci dobre uvazujem, raz sme to tu uz preberali ale to ma netlacila bota este.....
@ingeborgnicol no vidíš aj také sú deti.... aj staršia vydržala nespať no oni sú obidvaja takí, jednoducho vydržia... tiež to nechápem... 🙂
@ingeborgnicol A preco si cakal az doteraz?
No ja mam presne taky isty znak na papanie🙂 to ma len tak napadlo, lebo ked pije, tak to robi s rukami, ale to asi kazde babo🙂 no pojde teda do toho🙂!
Tak drobec zaspal, horúčku naštastie nemal a verím že už nebude mať. Dala som len homeo na zúbky a teda nevedel čo robiť s tou lyžičkou ale nakoniec prehltol 🙂. Ja už mám športovú verziu nachystanú len ešte som nebola von ked je takéto počasie, ale od pondelka hlasia krajšie tak ideme už v športovej bo chce kukat už von.
@adel22 suhlasim mas aj nejaku literaturu? pocuj to si nesadneme na rit uz vobec, ja bud beham s nocnikom ,alebo budem znakovat? 🙂))))))))))))
@petuska55 no tak to som rada ze neni som sama, a nebojis sa ze ti v nej nezaspi? ci davas spat doma vsetky tri spanky ci ako?
Teraz už ráno a podvečer zaspávame spolu v postely, cez obed spinká už od malička na balkone v športáku, lebo druhý kočík mám von aby som nemusela prenášať. Ja ho tam dám on pokuká po balkone 10 minut a zaspinká, myslím že s tým problém nebude.
@petuska55 aha no u mna to takto nefunguje, ona nevie so mnou spinkat ani v noci nieto este cez den 🙂))
Ja som dnes v noci skusala spinkat s nou, ale obe sme boli hore a ked rano spinka so mnou este na didike od 6do8.00 tak ja som hore mrvim sa okolo nej a ona spinka 🙂 nevieme spolu proste v noci spinkat, aj v noci sa mi hemzila na didke hore a dole, vypluvala didku a hladala j, kym som ju riadne nenakojila a nedala do postielky, potom spala jak dudok hned. iba nadranom vie so mnou pospat tie dve hodky....
@ingeborgnicol tak skus toto mrknut http://ulozto.sk/xC1H5Ys/moje-prvni-znaky-nazev...
No malý nie je zvyknutý zaspávat na dide, my sme nakojení za 7 min. a basta, vypluje didu a už ju nechce, ja nepoznám dudkanie diky 😉 , odgrgneme a hotovo, pohladkám chytím za ručičku a zaspávame.
ja som dnes kúpila na zúbky dentinox...
de diki za linky, uz mi to natahuje ale do dilou mojho pripojenia sa k tomu vecer dostanem 😎 😎 😎 ale pozriem iste. ja y som chcela nejaky manuailk. A preco od 5 mesicov? hovori sa a pise ze do vtedy je to zbytocne, ze to deti nie su schopne si zapametat.
@petuska55 tak to ste poriadne sikovni!
@adel22 Nieco v slovencine by sa nenaslo? nic proti tomuto videjku na youtube cele pekne len troska tomu nerozumiem tak ako by som potrebovala 🙂 nieco overene 🙂 ale z uloz.to mi to este stahuje a par rokov este bude 😀 😀 😀 😀 😀
@adel22 je nasla so aj pre nas debilov : http://www.youtube.com/results?search_query=det...
baby ja mam doma dve knihy ale obe v Aj o znakovani, kuknem ich a mozem odkukat alebo oskenovat nejake znaky ked nebudem mat co robit, pre inspiraciu. z tej teorie si pamatam len tolko ze je dobre pouzivat existujuce znaky ktorymi sa dorozumievaju hluchonemi, lebo tak sa dieta vlastne nauci hned od narodenia jazyk, ktory sa mu zide aj v dospelosti, a ze staci znakovat pr vsetkych beznych cinnostiach a dieta to pochyti, a ze je dobre zacinat par znakmi na uvod, povdzme na zaciatok clovek vyberie 5 najcastejsich, a pridava postupne. teda tak pisali v mojich knihach ale to som citala 3 roky vzad tak este to ceknem :.)
Ja osobne by som sa trochu bála, či to znakovanie neposunie normálne rozprávanie u detí. Ja mám radšej džavot a pokiaľ bude Lea po bratovi, tak to bude O.K. Dúfam, že počko vydrží, lebo aj včera na nás pršalo a museli sme 2 hod kočíkovať a dnes je doobedňajšie spanie len 3X20 min, takže ide sa von!
@zabka29 Drzim palce, y sme dali radsej obednajsi spano dnu teraz aj ked riskujem ze bude o polovicku kratsi, ale ked sa ja sa potom bojim, ze chyti teplotku, my sme dnes po druhom ockovani.
Juj ale sme sa naplakali 🙂 uz mame po tom, aj preventivna davka nurofenu za nami, prikrm cislo 4 🙂)))
@slady Ta sa tesim kukni, je super rozumiet svojmu batoliatu co chce, mna zaujima hlavne: WC, alebo toaleta, mlieko, spat, boli a daj pokoj 🙂))))))))))))) a an o znakov sa nemaju ucit viac ako 5 cca 6 a aj to cca jedne znak jeden mesiac, je to dlha drina a ako pozna svoje dieta na rk sa jej papulka nezastavi a ja sa budem smiat ze som chcela znakovat 🙂
baby niektora ste mi tu pisala ze tiez mate stokke kociarik, neviete i povedat ako sa prehadzuje strieska z hlbokej casti na sportovu? dakujem.
Prečo si dala preventívne nurofen? Ste mali po prvom očkovaní problém? My sem v pohode, ani teplota, len sa mi zdá viac ospalý, ale to zas až tak nevadí 🙂
@petuska55 Poradila nam pediatricka, ze potom na 99%nie su teplotky.
Uz som prisla na to ako sa to meni.
A menime rezim , teda rezim ostava ale vonku sa budeme chodit uz iba kocikovat a nie spinkat. Skusala som teraz druhy den dat spanok dovnutra aj na obed a vyslo 🙂))Este stale spinka od 12tej a nam to staci do 14.15 podla reziu 🙂
a vonku bol stale uz cirkus so spanim. Tak so prehodila kociak za polosportovy s tou novoroneneckou vlozkou naj moze cumiet a pojdeme vonku ked sa vyspi a budeme sa prechadzat, kym sa jej bude pacit, hoci by to malo byt spociatku len 15 minut nech si zvyka. a spinkat s abude vsetky psanky domka 🙂

@alyze POuzivam ich len ked ideme k doktorke, alebo tak /lebo vyzeraju dobre 😉 /. Ona mi ich zatial len ocikala, neviem si predstavit, ze by boli okakane🙂 ale pohodka...vsetko sa da.....ale ja som za klasiku..najlepsie su stvorcove plienky!!! rychlo schnu, rychlo preperies....to je vyhoda!!!