Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol vecerne som myslela🙂
Kurz akurat riesim s hebamme /porodna asistentka/, a chce ist s nami aj pan tata...tak sa tesim...bo pri poslednom kupani som bola zhrozena, ze to moje dieta za ten mesiac akosi vyrastlo a v tej malej vanicke je to uz poriadna nuda. Asi sa zacneme spolu sprchovat🙂
@adel22 aj ja som na to myslela, my nemame vanu, len neviem ako to zmenezovat.....myslim to sprchovanie.....
@ingeborgnicol no ved to uz podla mna je dieta aj ja sa budem inspirovat tebou nejest kysnute a sladke a peciva a take...som si objednala tiez z tej dukanovej diety tie cestoviny a aj otruby a skusim si spravit chlebik z tych otrub a pridam aj zeleninu len som este stale nezacala tie cokoladove vajca ma normalne tak lakaju ze stale musim nejake zjest
@ingeborgnicol musim sa aj ja pochvalit moja mala uz tyzden krasne spinka v noci zobudi sa iba dvakrat ja som normalne stastna 🙂 uz len neviem ako poriesim spanie ked sa otepli lebo to jej uz asi v tom overali zimnom bude v noci horuco si predstav odkedy som ju do toho overalu supla a este aj dekou musim prikryt spinka tak dobre.
@evamarcel závidím ti v dobrom, ale naozaj závidím takéto spinkanie...
baby, my máme noci čoraz horšie... krpec vládze preplakať aj dve hodiny... a nevieme čo mu je... ak neplače, tak mrnčí, hnevá sa, nechce spinkať... takto dnes v noci bol hore od 1.30 a zaspal až o 5.00 a o 6.00 normálne vstával ☹ nevládzem neviem už čo robiť...
a dnes na doobedňajšie spanie som ho šupla do postieľky, však nech si poplače unaví sa... no.... reval, ale že strašne akoby ho na nože brali hodinu s štvrť ☹ 😕 😨 a potom zaspal a spal 20 minút... teraz som ho dala spať na obedňajšie spanie a zobudil sa za pol hodiny!!!!!! ja už neviem ako ho prinútiť aby spal...
@ingeborgnicol V septembri bude prvák. V júli bude mať 6ROKOV. Ináč dnes som mala extra krátku vychádzku....zlomila sa mi rúčka na kočíku ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Bol po Brunovi staršia verzia ABC design..veľmi som s ním bola spokojná...má veľké terénne kolesá a hlavne som sa tešila, že za chvíľu začneme korčulovať na hrádzi. Tak teraz neviem, čo robiť. Chcela som kúpiť menší športiak, ale ten je momentálne ešte aspoň mesiac pre nás nepoužiteľný....som jemne povedané zúfalá. Kupovať kočík , keď má malá už 4 mesiace sa mi zdá blbosť, ale keď inak sa nebude dať, budem musieť. ☹ ☹ ☹ ☹
Sieťka kúpená, poobede testujeme na mrkve. 😉 😉
Hlasim sa chora ako pes. Bola som na pohotovosti a dostala antibiotika. Na nervy. Ale boli na cely clovek. Nos upchaty. Hrdlo cervene. Hnusne. Tak dufam, ze antibiotika malemu nic neurobia. ☹
@tinasc juj tak to mi je velmi luto on moze byt az chronicky nevyspaty a ma problem spinkat potom, skus tak ako ja daj ho do overalu kde nemoze velmi sermovat s ruckami urcite ho rusia a aj z toho je nervozny a daj mu ciapku na oci ja to robim podla ivinky a davam cumel a vzdy pred spanim nech je dobre napapany a odgrgnuty a davas tak po dvoch hodkach od zobudenia spinkat? lebo ked je dlhsie hore moze aj tym to byt ze nevie zaspat a niekedy nic nepomoze len polozit vecer a nechat revat samozrejme napapany musi byt prebaleny ...skus precitat ci sa nieco nedocitas na stranke
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/2010/09/2...
drzim ti palce nech sa polepsi spinkanie ved aj ty potrebujes a urcite aj maly
@evamarcel ono denné spanie až tak neriešim, lebo ak nespí doobeda ani podvečer, tak naobed je to ok...ale v noci je to des... cez deň spinká v tom overale, ale na noc si neviem poradiť... už ho plakať nenechám, vidím, že to nemá význam, je vytrvalý... a v noci, no ak je zabalený tak sa jeduje, nevie sa otočiť, ak sa otočí, tak je zase zle a budí sa... ach jo... netuším už som vyskúšala všetko... veru už by som si potrebovala pospať...
@tinasc a nepomoze ti na noc dat overal vypni radiator a tak pri 19-20 by to mohlo byt ok ked ho neoblecies pod overal ja dam malej len body z dlhym rukavom a hole nozky a dokonca ked sme ju este aj deckou prikryli tak sa mi zobudila dvakrat na papanie, tvoj ma um tak to by mal mozno iba raz sa zobudit na papanie no ale ty vies ale myslim ze ked ti nespinka v noci aspon tych 10hod. tak mu to urcite nestaci nemyslim tym vkuse 10 moze mat prestavku na jedno papanie ale mal by mat noc 10hod. ci nie? aj ingeborgnicol nechala poplakat v noci a teraz pekne spinka ale to ti ja neradim sama vies je to tvoje dieta a najlepsie mu rozmies hlavne nech sa vam spinka dobre ale ja inac aj v noci ciapku na oci dam...
@tinasc ja mam taky nesustavy taky je hrubsi flys asi no take klasicke na vonku do kocika neviem moja mala ma asi rada teplo lebo ju dokonca aj zakryvam dekou nozky lebo predtym sa mi viac budila a ked sme ju zakryli sa menej budila a ta ciapka mne pomaha aj cez den lebo staci ze jej dam cumel a oci zakryjem a hned sa uklada sice po pol hodke plac musim kolisat ale aspon ze zaspi a vecer ked ju ukladam spat tiez to nemam vzdy ruzove place aj s cumlom a tak jej chodim davat cumel aj trikrat a viac niekedy hned zaspi niekedy nie ale ked uz je raz okupana nakojena polozim do postielky a uz nevyberam na hranie a tiez si poplace necham take tri styri minutky dam cumel a niekedy to staci raz dvakrat a potom uz zaspi niekedy zaspi aj bez plakania to je asi od toho ako vystihnem unavu sa mi zda ze ked dlhsie place ze je az velmi unavena a tazsie sa jej zaspava ale na rukach ju nekolisem snazim sa ju neucit nejakym navykom narocnym aj ked si myslim ze u nas aj cumel je dost desny navyk.
A co s nim robis ked sa ti o 1,30preberie ?
@evamarcel aj my máme taký hrubší to je taký klasický do zimy... tak skúsim... no hej cumel je zlozvyk, ale mne pri staršej pomáhal keď bola väčšia cca do 2 rokov, keď naobed spala a začala sa preberať, tak som jej dala cumel a spinkala dlhšie... no a čo robím? no hladkám, prekladám, mojkám, stískam, len aby neplakal...
@tinasc to sa ti zobudi ked sa napapa v noci mliecko? A ked skusis potom mu dat cumel a nechat nech trosku poplace a zas dat cumel ale nebrat na ruky nic aby sa postupne sam utisil a zaspal? Malu tak nechavam pri vecernom zaspavani...a skusala si rezim cez den...vraj aj to velmi pomaha na lepsie nocne spanie....tiez sa snazim o nejaky aj ked nevravim ze u nas je to 100percentne...kdesi som citala ze rano by mali spat na 9tu a na obed medzi 12-13 a podvecer o 16 potom by mali ist spat medzi 18-19 na noc...myslim ze presne na tej stranke co som ti davala.
@evamarcel spinkanie v postielke je u nas take, ze zaspi pri kojeni, ale nie ze by tam bol dlho len sa napapa, alebo sa s nim prejdem po byte a polozim do postielky uz spiaceho. Samozaspavanie nam zatial nejde, ale nevadi. Inac dnes ked som bola na pohotovosti, tak sme vzali aj maleho a bola tam super lekarka, a povedala som jej, ze sa nam stale objavuje ta biele bodka v puse a dala nam na to ine. Rozrobit taku jednu tabletku vo vode a potriet tri krat vsetko v puse. A ze to zmizme, lebo to ma este nejaku candidu z porodnice. Tak hned ked vstane mu to potriem, uz spi 4 hodiny. Ta fialova vodicka sice pomohla, ale furt sa to objavilo.

@ivkasendy inak a malinka je prekrasna 🙂
My sme sa vcera zabusli pochvalit. Boli sme na poradni a mame 6500g a 67cm, co je za dva posledne tyzdne narast o 5 cm a pribrala 640g! za dva tyzdne, to asi z tej mojej straty mlieka co som jej supala prsnik kazdu minutku sa vytesujeme 🙂