Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@evamarcel gratulujem k super spanku!
my sme boli tuto noc 6x hore nas rekord, neviem od coho nic som nejdela co som nemala, snad este vecer jahody moze to byt z toho? a v klude som ju ukladala.
Baby okrem Ivinky davate fusak? No my tu nemame 24 stupnov maximalne takych 15 si myslim, idem dat vonku teplomer.
my sme si dali dnes uz aj suketku k zemiacku a mrkvicke a zase bez problmeov, hoci nie s takou chutou ako ked tam je mliecko, takze odporucam iba s materskym mlieckom kto koji 🙂 Slady tym som myslela teba potom 🙂 a tu je na teplomeri 19 stupnov, ale nezda sa mi.
@ingeborgnicol my sme mali tekvicu zo včerajška a uvarila som mu do toho žĺtko... spapal ale už bol uplakaný bol unavený, však mi doobeda spal pol hodinu... o 12 som ho dala do postele zaspal hneď ale spal iba hodinku, čo je podľa mňa málo, tak som ho znovu hodila do kočíka a spí ďalej... stále je problém, že sa otočí na bruško a plače... tak som ho 2x preložila naspäť a potom do kočíka, lebo ma to prestalo baviť... ale budem skúšať ďalej 😉
@tinasc alku tekvicku a ako si uchovavala zo vcerajska? a zltko uvarene si tam dala? ja sa bojim este takto experimentovat. a normalne ze z postielky si dala do kociarika a spinka? 🙂
Nasa babulka mi robi radost, pekne so ju ulozila prvy krat na obed do postielky, ked sme nikde neboli a ona od 12tej spiinka 🙂)) idem ju zobudit aby osm ju mohla dat o 16tej spinkat zase 🙂))))) super!!!! tolko som podla rezimu potrebovala aby spinkala jupiiiii
@ingeborgnicol včera čo som uvarila, tak som si zbytok dala do fľaštičky od výživy a dala do chladničky, dnes som to zohriala a dala tam čerstvo uvarené žĺtko... a hej preložila som ho do kočíka, samozko ešte do overalu a šup do chladnej predsiene 😀 má vyložené nohy na kočíku a spinká 😉
Po dlhsej odmlke sa pripajam do konverzacii......@mata884 drzkajte sa, nech to rychlo ubehne a ste doma zdravi....my sme vcera skusili dat poobede polovicku maleho jablcka uvarenu, az za usami sa zalyzovala opica skorica a dnes sme skusili petrzlen so zemiacikom a tiez az za usami, esteze tak...momentalne nas trapia nepodarene zuby, ktore nie a nie vyjst, takze hryzie vsetko a vsade dasienkami. A ako typicky skorpion sa dnes pajedila pri poobednom ukladani na spanok, to bolo nervov, ale nakoniec moja stoicka pokojnost vyhrala a zaspala 😉
Ozaj, ako uz obliekate detvaky na von? Ja uz som povyhadzovala vsetky mozne deky a poddeky....
@ingeborgnicol Ahoj, mohlo to byť z jahôd, sú silným alergénom a hlavne také dovozové, lebo sú chemicky ošetrené. A fusak už tiež nedávam, aj ked je u nás len 10-12 stupnov. Len overalik a prikryjem malého dečkou.
Vo fusaku mu už bolo horúco a nezmestil sa mi už do hlbokého kočiara, lebo už má 8,8kg a 70 cm. 🙂
@gabikaadam aha dakujem to som nevedela a teda ste poriadne velky. a mate hruby overal? lebo ja davam iba vetrovku a nohavice, cize asi v tom pripade hrubsiu deku ze:?
@janulka_s ja sama zistujem ako obliekat, dnes so dala iba tenucke rukavicky, nohavice a dlhe body, vetrovku a tenku ciapku. a fusak.
Dnesny den zase skoro nespime ☹ spali sme 3x po 30min ☹ a noc bola tiez strasna. Od 20:00 do pol noci spala krasne. Potm sa budila kazdu hodinu a sermovala rukami. A to som sa tesila,ze.sa nam nocny spanpk polepsil. Dva tyzdne sa budila len 1x za.noc. Stale sa jej ten spanok meni.
matejko spí už 4hodiny a to mu nič nato nedávajú. ani hluk placucich babatiek mu nevadí, až na jedno, ktoré dokaže riadne kričať, ale to zjavne spí. Ja som už vysedela dieru do nemoc. postele. ale som rada,že spinka, lebo tu dá riadne zabrať zabaviť malé babo. tieto hráčky doma asi na čas odlozim a budeme sa hrať s inými, lebo určite mu uz lezu na nervy. 🙂
@tinasc Práve zisťujem, že sme veľmi podobné vekom my aj naše deti a aj manželia...sranda. Ja si MD bez môjho muža neviem ani predstaviť. On je SZČO, takže má "kanceláriu" doma. Nie je síce stále doma, ale vieme sa zladiť.
V KE dnes ozajstný apríl...aj keď oproti včerajšku aspoň nepadali krúpy....ja už som zrušila fusak a malej som sa rozhodla spievať inú pesničku ako "Bim bam spadla vločka snehová...", aby sme konečne zahnali tú tetu zimu 😉 😉 😉 😉
@ingeborgnicol Aj môj muž odchádza na jeseň na cca 6 týždňov každý rok a toho roku to bude prudko zaujímavé, keďže Bruno ide prvýx do školy. Ale taktiež som si na to už zvykla a myslím, že odlúčenie nášmu vzťahu aj prospieva 😉
@ingeborgnicol no aj ja ukazujem len mliecko, teda ked si spomeniem a ked ideme kupat tak aj to jej ukazem, nic viacej...mame cas🙂
Inak uz dobry mesiac mi nekadila do plienky...co je nas velky uspech,,,,s cikanim sa chvalit nemozem, su dobre dni a aj zle.....
A dnes aj pekne spinkala poobede- 3,5 hod., asi sa jej paci ta teplota- ze 20 gradov dnes🙂 A zajtra mame mat 23- konecneeeeeeee do skrine s overalom....staci decka a ideme🙂🙂🙂
@ingeborgnicol ono vieš, ja by som občas potrebovala jeho dve ruky, hlavne ráno, keď ho musím pobaliť, lebo idem dať krpatú do školy, potom ho pobaliť a ísť pre ňu do školy, nakoľko nemáme školu u nás v dedine, takže musíme cestovať..zišli by sa mi dve jeho ruky večer pri kúpaní, keď treba dohliadnuť, či si krpatá urobila úlohy, treba sa s ňou učiť a vtedy mi drobec vyrevuje, lebo posledné dni vôbec podvečer už nespí, keď treba dohliadnuť na staršiu aby sa večer umyla, obliekla, ráno keď sa oblieka a pod... no ak by bol niekde v zahraničí, jasné, museli by sme sa zladiť bez neho, ale vlastne aj teraz je to tak, s tým rozdielom, že príde večer domov 😉
No moja sa dnes pochlapila s kakanicou do plienky a aj par pisanicami 🙂 nejak nenapredujeme a neviem ako sa ukaze kupat, ci voda sa ukaze?
@tinasc mas to velmi velmi tazke ja sa tu stazujem a to mam a dcerku cely den cas........
@ingeborgnicol v pohode, zase zvládame 🙂 ja si až teraz spomínam aké to bolo, keď som len na dcéru mala čas 🙂 😉
@ivinka77 aj Alyze, pocuvajte zase citam o tom ze : "Pokial telo nespaluje tuky samo, je rozumnejsie ho do toho nenutit", ze je to velmi nebezpecne aby sa nestratilo mlieko a hlavne preto, aby sa nevylucovala ta kyselina mliecna necvicit, ale na druhej strane ze ani nechudnut celkovo, lebo sa dostava vela toxinov do tela......ja neviem ci do toho pojdem, cim dalej citam....fakt, niekolko for a odbornych casopisov citam. ja so sice drak ked si nieco zaumienim, a aj neskutocne viem chudnut a sa o seba starat, ale takto asi nevedie cesta, zeby sa v tolkych clankoch mylili? co vy na to? ja tak bojujem s mliekom a nerada by som o neho prisla alebo nedavala nim vsetko co treba a ani toxicke ho nepodavala!
@tinasc no ja neviem ci by som zvladla, nahanat tie spanky 🙂)) Inak vase deti zaspia aj same v postielke take ze sa hra hra hra a samo zaspi, alebo ich stale msuite ukladat?
@ingeborgnicol niekedy by som potrebovala aj ja si pospať cez deň... skúšam to stále v posteli, ale vždy spí len polhodinu... a ja si k nemu ľahnem a hladkám ho... zaspí, lebo je unavený a po polhodine je vyškerený jak lečo...
@tinasc no a ked ho das do inej izby? lebo ja ked spim s nou v jednej izbe alebo nebodaj v posteli tak je skoro veli hore ja tomu hovorim ze "zapachala mlieko " 🙂))))))

@ingeborgnicol ten cumel je aj vyhoda aj nevyhoda lebo nevie spat vkuse hodinu a pol sama bez toho aby som k nej nechodila davat cumel a niekedy ani to nepomoze...
no tuto noc sme mali perfektnu asi prva v jej 5mesacnom zivotiku🙂)) spala od 18tej do 18,45to som dala cumel a potom vkuse az do 1rana to som ja este nezazila a potom od 1 po nakojeni do 4,30cumel a spala az do 6tej no a s muzom sme sa normalne divili ze co sa stalo az sme nato rano prisli ze sme jej dali pred spanim fenistil lebo mala vyrasticky akoby alergia tak som pre istotu dala 4kv. a cipok viburcol co stale davame a zrejme suprova kombinacia dieta spalo jak zarezane, keby som len bola vedela ze tak krasne vkuse bude tahat tak idem spat uz o 19tej nech sa dobre vyspim 😀
Zobudila som sa s prsnikmi naliatymi a hlavne ten co ma bolel tak som odsala a malej rano dala fajne ho vytahala takze ma uz az tak neboli len trosku pobolieva takze mozno to bude ten upchaty mliekovod