icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

mata884
20. apr 2013

@slady no riadne som sa nasmiala. To nepapkala, ale sa s tym ohadzovala 😀

mata884
20. apr 2013

@marianka0101 to je tvoj nazor...ani ja nedavam maleho plakat.Ale kazdy si musi najst svoj system vychovy. Ale nemas tu preco niekoho ociernovat. Ci sa citis taka dokonala? A to, ze si tu zabludila, tak kludne vypni pc. Moj nazor. A nie tu si na niekom zgustnut. Normalne som sa vytocila. My sme teraz lezali v nemocnici a ked videli ako maly vobec neplace, lebo sa mu stale venujem, tak ma aj zjazdili, ze to nie je dobre. Ze ma aj plakat, lebo potrebuje cvivit pluca. Preto hovorim, ze je na kazdej maminke ako si zivot s babatkom zariadi. Tak sa nenavazaj do @mirkov . A kludne odkracaj s tejto skupiny.

tinasc
20. apr 2013

@ivinka77 to tak keď vidím Vikinku, tak to si môžu s Lukym ruky podať, tam je vidno, že radi papkajú 🙂 a tiež si tak cucá palček 🙂 krásna baculatá, vidno, že je spokojná 🙂

jajuuus
20. apr 2013

@mata884 cvičit pluca dvojhodinovym revom??? To je tak na prietrh a zajdenie sa... :/// ako sorry, ale niektore máte fakt namiesto mozgov hovna...

ingeborgnicol
20. apr 2013

@marianka0101 pozri sa. ja sa zamiesam, hoci nezvyknem iba zjedneho dovodu. Moja dcerka mala tiez ako Tvoje babatinko 3 mesiace prehodeny den s nocou. Nesutocne sa trapilo dietatko, cuchcalo si ocka a bolo nestastne, co nevedelo celu noc zaspat. Mojaspinkala durch non stop 12 hodin cez den a 12 hodin v noci bola hore ako duracelko. Skusali sme mozne nemozne, s lekarmi, laktacnymi poradkyniami, len aby sme jej pomohli v noci zaspat aspon na par minut, aby si jej telicko oddychlo a ona bola stastna a spokojna ako ine deti. Nevies si predstavit co sme pre to vsetko urobili a vyskusali. No moja dcerka bola napriek tomu nestastna, uplakana, nevyspata a z toho tenzna a nervozna. Ako posledne riesenie sme sa aj my uchylili k metode vyplakania, ho som s tym v duchu nesuhlasila. A predstav si, pomohlo. Nielen to, ano, plakala som s nou a bolo mi jej luto, nebehala som si pozerat TV ako si tu ociernila nasu kamaratku. a nerobila som to preto, lebo som lenicva a nechce sa mi starat o dieta. naopak cakali sme 7 rokov. Preto ma vytacaju take zeny ako si ty. Hovno vies o tom, preco kto co robi, vpalis sem a dovolis si ociernovat ludi a kritizovat. ja som sice pouzila drasticku metodu ano to je pravda, ale v 3 mesiacoch zivota moja dcerka zacala pekne rast, spinkat, priberat, ja som mala dostatok mliecka pri spravnom jedeni a ona je stastna a spokojna. Neviem ako si dovolis prist, pchat nos kam nemas a ociernovat ludi. Lebo poedat svoj nazor je jedna vec, TOto je verejne forum a mas na to pravo, nikto ti to nezakazuje. Ale ak vies co je moralka, etika a slusnost, tak sem vpadni este raz a slusne a potom s nami debatuj. MYslim ze taky ludia ako ty si tu iba nieco kompenzuju, tak si uprataj hlavu apotom toto forum, je mi ta luto. Ak mas pre nas dobru radu, ktoru sme neskusili, teda ja nie, my uz mame vsetko v poriadku, ale ostatne, tak sem s nimi ak sa rada slusne rozpravas si tu vitana, ale s takymto chovanim nehnevaj sa, prispievaj niekam inam. ahoj, a toto iste na 100% plati aj pre @jajuuus - evidentne splietka Matkino pocinanie ako naucit babetko smae spinkat a odnaucit od dudla s precvicovanim pluc, ale ved to nevai, ze? hlavne ze si rypla a ozvala sa. Praje Vam zeny krasny slnieckovy den, a odporucam opalovanie na balkoniku aspon na 5 minut, precisti Vam hlavu a vleje kopec optimizmu na cely den, myslim slniecko. Potom sa nam bue lepsie citat Vase prispevky.

Inak baby neviem ako vy, ale ked pozeram ze nas tu asi cita kopec ludi, nielen my co prispievame, ja sa tu uz necitim bezpecne 🙂 takze Vam fotocky neposlem, aj ked mi to robilo velku radsot vidiet Vase deticky a delit sa o radost 🙂 Ved mame IP nie? 🙂

mata884
20. apr 2013

@jajuuus slusne vyjadrovanie velmi. Ja nevydrzim ani 5 min. plac. Ale urcite neodsudzujem druhe mamicky.

jajuuus
20. apr 2013

@ingeborgnicol dajte si to tu zamknut, nech necitame taketo bludy 😀 aj tebe pekný slnieckovy den 😉

mata884
20. apr 2013

@ingeborgnicol pekne si to napisala. A vobec, co reagujeme na taketo k......y. Len sa vytocime a im to robi radost. Uzivajme si slniecko. Uz dufam, ze ma nevyprovokuje nikto kto sa tu len nahodne zamiesa a pojedol vsetku mudrost sveta.

mata884
20. apr 2013

to akoze dnes co za zenske sem prispievaju. A naco sa sem miesaju. Ach boze. Komlex sa riesi niekde inde.

ingeborgnicol
20. apr 2013

Nie mna to nevytoci, ak by si reagovala dalej, tak oni budu aj tak mat posledne slovo na hocico co napises a budu sa predbiehat kto je inteligentnejsi a mudrejsi ja taketo nemusim, stoji mi nenaporcovane mesko na grilovacku, malicka spinka tak si ho idem naporcovat a velmi sa tesim na popoludnie na nasu rodinku ze si spolu pogrilujeme 🙂 na dvore ale predsa 🙂)))prisposobujeme sa mojej dcerke, lebo sestrin malicky je este malinkaty a on rezim este nema, tak sa vedia chvalabohu prisposobit nam, kedy ju treba dat spinkat 🙂 no idem si porobit dobru chut k obedu baby,

mata884
20. apr 2013

@ingeborgnicol jeej..aj ja chcem grilovacku... my asi az buduci tyzden...malinky doberie liecky a sup na chatu a grilovat. dobry napad Nika. Tak pekne popoludnie prajem. Minule som bola na anicke s muzickom a sme cumakovali ci tam nezbadam tyrk.kocik 🙂. Ale asi si bola inde. 🙂

ivinka77
20. apr 2013

babyyyyyyyyy jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tak hlasim, ze kasa zabrala 🙂 zaspala o 21.00 a vstala o 5.00 trosku pocuckala a tahala este do 7.30 , tak snad to nebola nahoda 🙂

ivinka77
20. apr 2013

@tinasc no musime ich niekedy zoznamit 🙂

ingeborgnicol
20. apr 2013

@ivinka77 No takze. teraz ja chcem pocut. kolko kase, akej kedy a podrobnosti podrobnosti 🙂)))))
Mne uz tiez pekne spinka. az do 02.30 sa vytesujem a potom este o 3.30 a 6.00 tie dve dalsie by si mohla odpustit ale co uz ked jej mamkina didka chuti 🙂)))
@mata884 hej makam s meskom ako farebna ale sa tesim, ved ak ides na anicku niekedy napis vopred ja tam viem vyehnut za 30 minut 🙂)) a som tam skoro denne, tu mame vela spoluobcanov, vylezie slnko a tak aj oni 🙂 a auta same, tak tu nemam kde kocikovat 🙂))) chodim tam, alebo na jazero, alebo na hlavnu.

ivinka77
20. apr 2013

@ingeborgnicol no spravila som jej tu hami bananovu, na riedko, cez flasu a velku dieru v cumli, vypila 180 ml jak opreteky asi o 20.00 potom si fajne odgrgla, este sa tu chvilu skerila, lebo stale mame navstevu, tak ma milion vnemov okolo a o 20.55 som ju vzala na ruky, zacala hladat cecok, tak som jej dala cucnut, ale asi 3krat potiahla a bola KO , tak som ju supla do postielky a vybavene... 🙂

marianka0101
20. apr 2013

@mata884 prepáč, ale ja som tu nikoho kurvou nenazvala, tak si vyprosím, aby niekto takto o mne rozprával. Napísala som svoj názor, ktorý ako píšete je možné vyjadriť. Nenadávala som ani nič podobné, iba som dala aj iný pohľad. Hľadala som u vás odpoveď na náš "problém" keďže máte detičky približne v našom veku, ale idem hľadať inde. Pekný deň vám prajem
@ingeborgnicol absolutne nič si tu nekompenzujem, som obyčajná mamina, ktorá sa stará o deti najlepšie ako vie a iba som reagovala na to, čo je moje srdce nejako nevedelo stráviť. Tiež sa trápime, máme rôzne problémy, či už zdravotné, výchovné... ale nebudem predsa riešiť problém tým, že nechám 5 mesačné dieťatko vyplakať 2 hodiny. Nehovorím, že mne deti neplačú, ale je rozdiel plač a plač... a presne viem, aký to bol plač,ktorý trval 2 hodiny. okrem toho, @mirkov pred tromi dňami písala, že sú čerstvo zaočkovaný... o to viac by som s takouto metódou počkala a nie 3 dni po očkovaní nasadila krutú drezúru, takže asi tak.

ingeborgnicol
20. apr 2013

@ivinka77 jaj tak to je potom jasne, lebo my chodievame spinkat o 19tej, cize ak by o 20.50 ste isli to je o dve hodiny neksvor. Cize ak moja vstava na didiku o 02.30, to by vstala ako tvoja cca o 4.30 co sa vyrovna tomu istemu 🙂 chapes? lebo neviem ci nepisem ako tatar....my sme s kasickami prestali ked sme mali dostatok mliecka, lebo nam lekarka vtedy nedoporucila viac ako 50mg, teda len ako prikrm, ked sme mliecka mali malo. ale teraz ked uz je ho dost, ju nechas sa teda vydidikovat kym sa jej bude pacit 🙂))kasiciek sa este naje dost. ale ked mi raz napises ze ti po kasicke vstala o 8mej rano, idem do toho 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dieta asi v prdeli co?ja sa normalne snazim a vidim ze mi brucho trolilinku splaslo, ale nie vellmi na kilach nevidno ale mam o cenrimeter das mensi bruch 🙂))))))))))

ingeborgnicol
20. apr 2013

@ivinka77 este mi napada, v dobe dinosaurov, ked mala puberta mala asi pol roka, sme varili normalne s kravskym lieckom riedku krupicku davali sme do tych sklenenych flias, plnu flasku a spal presne do rana do 5.30 kazducku celu noc 🙂))) teraz sa to sice neda porovnat ale taktika ta ista 🙂

ingeborgnicol
20. apr 2013

@ivinka77 pubertou rozumej mojho syna, lebo od kedy ma desnu pubertu nevolame ho inak ako puberta 🙂

mata884
20. apr 2013

@marianka0101 zle pochopene...ja nikomu nenadavam... k......y- znamenalo kok...ny.. pochopene? treba ratat bodky a vypnut vztahovacnost

ivka228
20. apr 2013

@ivinka77 tak my spime cez den priemerne cca 3,5h, ale niekedy je to aj menej, niekedy aj viac. A aj my sme dobri papkaci. Filipko sice nenaskakuje na lyzicku, on si rovno vezme moju ruku a taha spolu s lyzickou do pusy 🙂 🙂

ivka228
20. apr 2013

@alyze my mame rovnake noci ako vy, len chvalabohu neskor vstavame. Ale hladni podla mna uz nebudu. Je to skor uz separacna uzkost (strach z odlucenia) si myslim. Aspon u nas.

ivka228
20. apr 2013

@slady po prvom prikrme sme aj my mali mrkvu kade tade, ale myslim, ze na vas dve sme nemali. Uzasna fotka. 🙂

mirkov
20. apr 2013

@marianka0101 ahoj, ty si bola u mna doma ked vies ako plakal a ako to prebiehalo? Myslim, ze to nevies ked nie si vestica. Ja svoje dieta milujem, a aby rastlo potrebuje spinkat. A ty nevies ake zdravotne problemy mam ja.. Ale ja ti vlastne nic vysvetlovat nemusim, ani nebudem. Prajem tebe a tvojim detickam vela zdravia a stasia. Pekny den ti prajem...

janulka_s
20. apr 2013

@ivinka77 Ivi, my pijeme z takehoto http://www.tommeetippee.co.uk/product/first-sip... a v pohodicke, ono to tecie, len ked potiahne a dala na prvy sup tak 20ml.

janulka_s
20. apr 2013

Jaaaaj, ake slovne boje. Ale nie zly napad uzamknut si skupinku, co vy na to stalice?

janulka_s
20. apr 2013
ingeborgnicol
20. apr 2013

pozeram ze viacere kupujete uz pohariky so sosacikmi. Neviete od kolkych mesiacov je zdrave a prospesne pre dieta aby pilo z toho namiesto flasky?

No a este neviem kto sa ma pytal ze aky cumel na flasu. ak sa s flaskou zacina, je jedno kolko ma dietatko mesiacov, ale potrebuje stale ucmel0, aby mu to spociatku netieklo rychlo. a potom sa az kupuje vecsi, ked je z flaskou a tokom lieka, alebo tekutiny oboznamene.

@ivinka77 pocuj a nie je 180 nejak vela? hmhm, pouvazujem a este otazka, aky si dala pomer kasicky a vody? lebo Hami bananovu mame doma no problem, ak sa rozhodnem.dala si podla davkovania na obale? ci inak?

ingeborgnicol
20. apr 2013

@janulka_s ja by som ju este nechala chvilku otvorenu, ak by sa chcel pridat niekto normalny, myslim ze sme sa zisli celkom fajn partia. partia tyranskych matiek, trepeme do deti prikrmy pred pol rokom, nechavame ich revat a neviem co este iste sa na nas nieco najde 🙂 aha, niektore tu chcu odvykat od didky, tie by sme mali zabit ako prve 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sssiska
20. apr 2013

@slady ...a to aj take sa da 🙂)))