icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

janulka_s
20. apr 2013

@ingeborgnicol socialku na nas, i ked ja mam pocit, ze nasho psa na mna nasadili zo socialky...ako ma ten stale kontroluje, ci je mala prebalena a ci ju netyram, ked zaplace...

janulka_s
20. apr 2013

@ingeborgnicol na tom nasom pohariku pisu od 4 mesiaca, ze sa moze...ja osobne som ho skusala a ide pomalicky, ked posajes trosku, takze v pohode

slady
20. apr 2013

@marianka0101 podla mna je zase hlupe odsudzovat rodica za jeho vychovne metody, kazdy robime co vieme a kezdemu funguje nieco ine. ak chces konstruktivne poradit, tak porad. ak nie tak nekybicuj.

slady
20. apr 2013

som docitala dokonca a vidim ze uz sa rozculujem neskoro 😀 a hlavne vidim ze ten zdrb bol vlastne pytanie o pomoc a o radu, sme to len zle pochopili @mirkov 😀 inak @ingeborgnicol tiez mi napadlo ze obraztoky sem davat mozno nie je najlepsi napad... ale co uz ked mame vsetky take krasne deturence, no nezdielaj to! 😀 😀 😀

akwee
20. apr 2013

Ahojte. Tiez mam doma novembrove babatko, dcerku. Okrem nej aj trojrocnu slecnu. Rada si z casu na cas precitam vase prispevky, ale zvacsa do ziadnych for neprispievam. Asi nie som "prispievatelsky" typ 🙂
Chcela by som vsak zareagovat na prispevok od @marianka0101. Sama pises, ze sa staras o deticky najlepsie, ako vies. Myslim, ze kazda mamicka na tomto fore robi presne to iste. Diskutuju tu predsa o radostiach a aj starostiach spojene s ich ratolestami. A preto, ze ich lubia, snazia sa riesit vsetky situacie podla vlastneho uvazenia najlepsie, ako vedia. Osobne je aspon pre mna "tabu" riesit inych rodicov vychovu, jedalnicek, spanok... nemam na to pravo, nezijem "ich" zivot. Moja patmesacna dcerka je velmi kludne, spokojne, usmievave babatko. Ani neviem, ze ju mam. Avsak moja starsia dcerka bola velmi uplakane a nervozne babatko. Dlhe hodiny sme ju nosievali na rukach, spievali jej... az raz sa vyriesil problem - zaviedli sme jej presny rezim na spanok, jedlo, kupanie. Nasa dcerka sa zmenila na usmievave, pokojne babatko. Tiez sme vyuzili metodu nechania ju v postielke v case rezimoveho spanku. Ano, plakala. Aj 15 minut sa mi zdalo ako vecnost. Ja som ju vsak pri tom hladkala, pokial nezaspala. O tri dni si zvykla. A uz neplakala, ked sme ju ulozili spinkat. Usmievala sa a rovnako sa usmievala, ked sa zobudila. Myslim, ze tymto sposobom si vytrpela ovela menej, ako by mala plakat od unavy kazdy den x hodin. O psychike ani nehovorim. Ak teda hladas riesenie problemov, zamysli sa nad danou situaciou komplexne...

adel22
20. apr 2013

@ingeborgnicol este predcasne ucime na nocnik? 😉

mata884
20. apr 2013

@akwee ahoooj.... pekne si to napisala. No mna dnes to riadne rozhodilo, co napisali. Ale uz som kludna. Aj vdaka tebe. Pekny den prajem. A nech deticky robia len a len radost

tinasc
20. apr 2013

@ivinka77 no mne klasicky vstal o 1.00 na papanie... ale potom spal až do rána síce sa mrvil, ale spinkal 🙂

mirkov
20. apr 2013

dievcata, dakujem Vam za podporu. Celkom sa ma to dotklo, ale ved na nazor ma kazdy pravo, len sa to da napisat aj slusne a bez urazok..dufam ze taketo spravanie marianna svoje deti ucit nebude, asi by na nu hrde neboli. Ale vsak podla seba sudim teba no nie? A inak prva jarna grilovacka za nami. Dufam, ze ste si vsetky uzili krasny den! 😀

tinasc
20. apr 2013

@mirkov aj my sme boli vonku na kofole a cigánskej 😀 a buď v kľude, určite robíš pre svoje bábo to najlepšie čo vieš 🙂

zabka29
20. apr 2013

No teda pár dní tu nie som a čo som si musela prečítať..... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

komarekmik
20. apr 2013

@ingeborgnicol este by som dodala, ze niektore si tu dovoluju riesit svoju postavu, uz som tu citala aj cosi o polke deci vinka. No a ja osobne si dovolim vecer pozerat TV a venovat sa manzelovi ked dcerka krasne spinka 😉 krkavcie matky to sme!!! 🙂

zabka29
20. apr 2013

A keď pri kočíkovaní čítam alebo telefonujem to je povolené 😉

petuska55
20. apr 2013

ahojte kočky, som tu dlho nebola, ale už som normálne KO, malý je posledné dni teda riadny nervoš, nikde nevydrží len u mna na rukách, tre dasná ale zuby zatial nikde, nechám ho aj chvílku poplakat ale nepomáha, po chvíly spustí taký rev že ho musím zobrať a nosiť, mám už vytahané ruky ako opica 😀 , dúfam že už niečo vylezie v tých ústach a bude chvílku pokoj.
Musím prečítat spať čo ste popísali, bo vidím že tu niečo riešite 😨

zabka29
20. apr 2013

Radšej ani nečítaj... 😉

petuska55
20. apr 2013

No kukla som, každý má právo na názor ale tiež ho musí vedieť podať, je pravdou že každá sa snažíme čo najlepšie vieme, preto netreba zbytočne útočiť na druhých, 1000 ludí 1000 chutí. Ja malého tiež nechám teraz aj trošku vyrevať ved by som sa ani nevyčúrala, naštastie pri zaspávaní nemáme problém, ked dodržíme režim tak je to OK.

komarekmik
20. apr 2013

@petuska55 my sme tiez az doteraz nemuseli riesit problem zubky, no prislo i na nas. Nepamatam ake pomocky tu baby riesili, ale my sme malej kupili hryzatko curababy a je z toho unesena, vidno ze jej pomaha, stale to kuse

petuska55
20. apr 2013

@komarekmik - jej aj ja som malému včera kupila a hryzie ho, konečne bo iné nedal ani do úst, ale aj tak je total nervozny, dnes som začala dávať aj homeopatiu, tak dúfam že zajtra už bude lepšie, mám aj gel tak v najhoršom dám aj ten.
Inak od kedy sa môže dať vysušená kôrka chleba?

alyze
autor
20. apr 2013

@slady tá nasa vyzerala podobne 😀 dupacky oranzove a pusa, ta mi nesla umyt cely den🙂 uz som sa zlakla, ze bude mat zltu hubinku na fotkach 😀

alyze
autor
20. apr 2013

curababy je najlepsie hryzatko ? 😕 kde ho kupim ?

alyze
autor
20. apr 2013

inak baby v chladnicke nadherna poschodova torta😉 a zakusky, to bude riadna skuska vole pre mna, dufam ze si nedam, este ze ma muzik strazi 😀

mirkov
20. apr 2013

@komarekmik dnes som chcela kupit curababy ale mali len ruzove 😀. Tiez som pocula len samu chvalu nanho..
@alyze robi ho curaprox, skus v lekarnach...

mirkov
20. apr 2013

@alyze fotku torty prosiiiim!

alyze
autor
20. apr 2013

inak deco vinka s colou 😉 raz za cas neublizi, nazdravie 😀

alyze
autor
20. apr 2013

@mirkov zajtra ju sem zavesim😉 dnes uz nevladzem ani otvorit chladnicku a nie ju este odfotit 😀

som KO DUFAM ZE NEBUDE MALA ZASA 10 KRAT HORE, LEBO TOLKO MAKEUPU NEMAM, ABY SOM TO ZAKRYLA NA FOTKACH 😀

petuska55
20. apr 2013

@alyze - v lekárni, len mne ho objednávali bo stojí 10 € a preto ho moc nekupujú, ale vrelo odporúčam stojí za tie peniažky.

ivinka77
20. apr 2013

@ingeborgnicol asi bola vcera hladnejsia, lebo dnes zjedla len 150, a pomer som nedavala podla navodu, ale od oka...naliala som vodu do misky a postupne som sypala a miesala vidlickou , aby to nebolo moc huste a tieklo jej to dobre cez flasku...na navode je napisane 4 polievkove lyzice na 150ml vody, ja som dala asi 2 ale take uplne vrchovate a bolo to fajne riedke...potom som preliala do fliasky s cumlom, co ma velku dierku na kasu a bolo... zhltla vsetko 🙂 od 21.30 spi, tak uvidime, jaky efekt to bude mat dnes 🙂

ivinka77
20. apr 2013

inac co sa tyka hryzatka, my mame toto a je tiez skveleeeeeee
http://www.mel.sk/mel/eshop/6-1-Produkty-pre-ba...

tinasc
20. apr 2013

@zabka29 a keď mám malého na rukách a pritom jem a trúsim mu na hlavu, nezavrú ma za to?

tinasc
20. apr 2013

@petuska55 u nás je to podobne, ležať ani za svet, keď ho dám do postieľky sa trochu hrať, tak tak plače, že sa steny trasú... len by sa nosil, ja už mám ruky vyťahané ako opica, kĺby ma bolia už tú jeho váhu veru cítim... jedine kde trošku vydrží je vysoká stolička, ale to tiež iba chvíľku... 😉