Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@mata884 no to aj mne sa zda dost.....
@tinasc a kolko ti pospinka po kasicke?
Ja nevie ja stale spekulujem, ze moja zase nespinka az tak zle. vcera prespala 3/4 dna lebo sa zle rano zobudila tak isla mimo rezim. to my moc nemozeme lebo ona naozaj nevydrzi viac ako 1,5hodiny hore.aj to poslednych 15minut place lebo musi spinkat uz a tak skoro cely den spinkala a ked som si ju na opekacke vzala do manduci tak nevydrzala ani hodinu hore. ale zaspala krasne o 19tej bez problemov som bola rada. potom sa vzbudilao 23.00, 02.30, 06.000 a o 08.15som ju budila uz ja aby mala zase den.
Tak mozno jej ta kasicka ani nebude chybat.....
@ingeborgnicol uff to mi nedoslo...tak to je fakt dost... tak ale mozes jej skusit dat menej napriklad len takych 50 na zaciatok a uvidis... ci to vobec bude chciet...
@ivinka77 my sme uz aj kasicku papkali, uz jej chuti velmi ta s bananovou prichutou aj hustu zje nielen riesku, ale ja som sa pytala lekarky a ona mi vravela ze do pol roka jej staci ako prikrm ku mliecku 50ml, preto som ja viacej nedavala, ale akurat si pisem s kamaratkou ze aj ona koji a dava 120 tak neviem, idem na poradnu zaciatkom mesiaca opytam sa.......mozno je nejaka hypoalergenna nemliecna kasa len s vodou nejaky grcik ale zato vyzivny 🙂)) alebo mozno v lekarni budu mat nieco. aleo budem nadalej odsavat a davat neliecnu s mojim mliekom, ale uz by som chcela prestat odsavat, ja som povodne odsavala preto, lebo mala vstavala az o 04.00 rano prvy krat. ale teraz uz vstava kadejako a vela krat odsajem a ona sa chvilku na to zobudi....
baby vsetkym odporucam tento clanok je z ineho fora a je vynikajuci:
Baby, skuste tu http://www.zdravedasna.sk/obchod/katalog/pre-deti
@ingeborgnicol ahoj, ja som našla vcera v lekárni hipp nemliecnu kasu ryzovu bez príchute a je hypoalergenna a da sa miesat s mm. Momentálne sme doma na SK tak sliedim co je na trhu, ono tie sladene ochutene kase mi moc nepasuju.
@ingeborgnicol výborný článok nika, diki!
@andie25 Dakujem toto kupujem aj v HM tesco od nestle maju nemliecnu ryzovu a aj od Hami maju ochutenu bananovu nemliecnu, do oboch pridavas mm. Len to viem robit teraz, lebo jej robim malicko kase, ak vobec, vecsinou kasicku davam iba ked si neni som ista s mlieckom. ale inak jej davam iba 50ml, ale ked sa bude uz riadne podavat strava, tak to pisem ze tu bude problem, ze skade vezmem moje mliecko 120-180 mm? tolko neodstrieka....toto ma mrzi, a som zvedava ako sa riesi toto
Jezis co sa nam stalo. Boli sme teraz so skorosvokrovcami v aide. a hned ako sme vosli do aidy asi 100 oci na malicku a kazdy ochkal a achkal aka je zlata a pod. Ona sa prave zobudila tak bola vysmiata, zlatucka vyrehotana, a vyspinkana do ruzova. a tak sa hrala cely cas. No o 20 minut zrazu z nicoho nic sa zacala prehybat, natahovat, velmi plakat, ani na rukach sa neukludnila, no des, tak sme rychlo vysli vonku. a tam to bolo este horsie ani do kociara sa nedala dat tak sa napinala a plakala strasne, doslovne vrieskala. a z nicoho nic sa zacala pomedzi plac ukladat na ale dost tvrdy a rychy spanok a ked som ju chytila bola cela vriaca, nieze horuca...spala na nohach a len sa ukladala ze spat a spat, napriek tomu ze sa pred cca 30minutami zobudila.....strasne.tak sme leteli k ni lebo ved oni hned pri aide byvaju a skorosvokra jej urobila rychlo zapalky. a vysledok? o minutu zacala chladnut, ukludnovat sa, a prestala sa napinat. o 5 minut lezala na posteli, vyskierala sa , smiala sa a bola spokojna. Nikdy som neverila az na take "spadnutie z oci" ale toto bolo strasne, ved mi dietatko normalne "odchadzalo" neviem, neviem, keby sme jej hned nedrobili.....ihned sme davali cervenu maslicku, lebo ona nosila do piatku, cele tie mesiace. Lenze v piatok som si vsimla ze jej je mala tak som ju dala dole a galanteriu otvaraju az v pondelok...tak asi tak. Jedno stastie, ze vieme "odrabat", inak neviem, neviem. .......mozno tie co na to neverite sa budete smiat, ale mne este dobru chvilku z toho zle bolo od strachu........
@ingeborgnicol uf no tak to je dosť, aby si naodsávala... no pospí mi zhruba do 2.00 asi...
Caute baby, krst za nami a bolo super 😉 aj fararko bol skvely, akurat ked som mu bola zaniest zakusky, tak zasrandoval, ze : teraz uz zacne byvat pekne, tak snad vas sem tam uvidim kocikovat aj okolo kostola 🙂 a nie ze sa zasa uvidime az za dva roky 😀
tak tam budem musiet sem tam zabludit 😉
a pripajam foto torty:
ale kus som neodolala 😝 ☹
@alyze jej mas prenadhernu dcerenku!krasnucka je. o torte sa nevyjadrujem, dnes som bola v aide cize som si dala za teba 🙂 predpokladam ze sa to odzrkadli v zajtrajsom vazeni aj vcerajsia opekacka 🙂 ale malicku mas aozaj na spapkanie!
@ingeborgnicol haluz, dnes som na to presne myslela a pri podobnej situacii, sme boli plavat a bola tam taka pani, ktora sa strasne malej prihovarala az mi to bolo neprijemne a chvilku na to som si vsimla ze zabka ako keby mala horucku, ja sice odrabat neviem ale presne toto mi napadlo pri tej zenskej ze ci nema z oci, aj ked na take vobec neverim ani sme nikdy cervenu snurku nenosili ani nic podobne, nastastie potom to hned preslo tak som si vravela ze to sa mi len zdalo, ale uplne som si na toto pomyslela, tak bud mi kon leze na mozog alebo mozno take nieco fakt existuje, no umrela by som keby sa mi to stalo co tebe. co ste jej to so zapalkami porobili? ja viem ze ocikanou plienkou sa oci utieraju a v ocisci sa kupe, ale o zapalkach som nic nepocula.
@slady pocuj dnes sme mali premieru vo Vasej bundicke, mala bola neuveritelna v nej, preto sme aj tak dopadli ako som vyssie pisala 🙂
@ingeborgnicol 🙂 som rada ze mala uspech 🙂 my sme dnes boli vonku iba v tricku s dlhym rukavom tak bolo teplo tu 🙂 a malu som prvy krat potopila asi zo styri krat - prezila to, ani sa nenadychala, takze super 😀 ale iba tak na chvilku, len dole a hore hned a velmi sa jej to nepacilo, tak zmurkala a funela 😀 ale inak sa jej vo vodicke pacilo 🙂
@slady no to sa tak "odraba" nechas zapalene hlavicky z troch zapaliek odpadnut do vody a zriekavas taku odratavanku a tak aj zistis odla hlaviciek od koho jej spadlo z oci, ci od muza, zeny, alebo dietata a potom jej potries s tou vodickou ruky, hlavicku krizik urobis, das zapit a zahodis za seba...to je taky ritual 🙂 No a este som zabudla napisat aj z nicoho nic mi vracat zacala ale take ze v kuse....joj brrrrrrr, posledne grcla este na rukach jak sme ju domov brali. idem si odsat mliecko a idem k nej lahnut dnes mam o nu velky strach. uz som ju bola dva krat pozerat. vies ani ja som neverila, ale mne osobne sa par krat stalo nieco take, a toto co som videla dnes ma presvedcilo poriadne brrrrrr
@slady skus ju naucit na taku formulku. Malu si otocis k sebe a povies jej "Zorka šuuuuuuuuuuuup", potom na nu fukni do tvaricky, a az potom ju ponor. A ponaraj ju tak ako keby lickom, bokom prejdi s nou vzdialenost asi pol metra a vyjdi s nou celne vodou, chapes zatial? ona pochopi ze ked sa povie "suuuuuuuuuuuuuuuuuup" musi sa nadychnut a tak ju ponoria. My dnes uz ked to michelke povieme uz sa nadychuje lebo vie ze pojde pod vodu to ju naucili v kurze.

@ivinka77 ja kašu trepem rovno vo fľaši... dnes zase 180... nalejem vodu a nasypem od oka kašu a zatrepem... cumel mám od aventu s variabilným prietokom od 3 mes. cez ten mu to dobre tečie 🙂