Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
No baby.. ja neviem, čo sa ešte na našu Ellu nalepí... minulý týždeň v stredu dostala teploty, v piatok ráno, keď som jej namerala 39,1 som šla radšej k lekárke.... poprosila som ju, aby jej vzala aj CRP, lebo nkašľala, ani uška ju neboleli, moč mala OK, tak pre istotu, aby som bola spokojná cez víkend, ale ona mi hneď vravela, že to bude buď viróza, alebo šiesta choroba.. No a včera sa vyhodila po telíčku, takže šiesta choroba za nami.. Nechápem, čo to za nové choroby sú, pri starších také neexistovali 😲 . Ale vraj sa dostane iba raz za život, tak to už máme za sebou 😉
Ahojte. po dlhšom čase sa ozývam aj ja a veľmi vás prosím o radu...viem,že niekto tu niekedy čo si písal o nejakom recepte, či čom, ako pomôcť vykakať sa detičkám. Nechcem do nej nič pchať,a k doktorke máme ísť, ak sa do stredy nevykaká, ale chcela by som jej pomôcť nejak inak. Čo mám zjesť, alebo vypiť,nech to ide von?? plíííííííííís...
@tinuska1112 vela deticiek mojich kamosiek malo tu 6tu chorobu...ja tiez nechapem, co to za haluz.... ale uz to aspon mate z krku, tak supis ! skore uzdravenie !
@jgiovanna504 skus jablkovy dzus a kolko nekakala ? ma problemy ? ze ju boli brusko ? a je len kojena ci UM a prikrmy uz papa ?
@ivinka77 ten som skúsila,asi v piatok, napriek tomu, že ho neznášam,som vypila až dva poháre..bolo to málo? .lebo nič sa nedialo. je zatiaľ čisto len kojená, už som mala začať aj prikrmovať, no ešte počkám,lebo neviem čo by s ňou tá mrkva ešte porobila..
@jgiovanna504 U nás funguje Acidko alebo požujem ľanové semená. Keď budeš už ozaj potrebovať bábu pomôcť, tak rektálna rúrka je tiež riešenie. Ja riešim kakanie svojho staršieho syna od jeho cca 3 rokov doteraz a to ide do školy 😒 😒 😒
@jgiovanna504 A tiež biogaia kv.
@ivinka77 a bruško ju asi nebolí,prdí ako tchor 😎 nepučí sa pri tom,ale cca 14 dni nič..nepamatám si presne..
@zabka29 uf, Acidko? ďalšia vec, čo nem rada. ale čo neurobím pre bambuľku.a tie ľanové semiačka mám len tak zjesť? tu rektálnu mi aj doktorka povedala,no radšej by som ešte skúsila nejaký iný spôsob...
@jgiovanna504 a kolko nekakala ??? ked je len plne kojena, tak nemusi kakat aj 2 tyzdne v pohode...my mame rekord 16dni bez kakania a pohodicka...dokonca starsia dcera raz nekakala az 19 dni.... MM je tak super stravitelne, ze mozno nema co kakat...ked nema ziadne problemy, tak nemaj strach !
@tinuska1112
@ivinka77 tuším už aj naša mala tú 6 chorobu, najprv nenormálne teploty a potom sa vysypala po celom tele a zrazu teploty boli fuč... tak asi to bolo ono, lebo ani u lekárky sme neboli... a to ešte existuje piata choroba... to je tiež niečo...
@ivinka77 Ďakujeme.. tak ja si myslím, že už to bude OK, keď sa vyhodila... tak by mala tá pliaga vychádzať von z tela.. tým výsypom... 😀
@ivinka77 tak dlho??? ja som myslela,ze 10dni je o.k.,potom už to treba riešiť.ona tie cca 2týždne nič.aj doktorka mi vravela, že dokým prdí, nezvracia, a nebolí ju bruško,tak sa báť nemusím.no mne je už dlho 🙂
@tinuska1112 boooze..aka siesta choroba? na nervy. ☹ . Tak nech je ccim skor fit. Drzte sa.
@jgiovanna504 presne tak... kym prdka a nema ziadne trable, tak je to oki....nebooooooooj , tu na fore baby pisali aj o 25 dnoch bez kakania a v pohode...a mrkni sem http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/18/stolic... tam tiez pisu, ze 3-4 tyzdne nie je ziadny problem, ak nema ine trable, cika a pekne prospieva... tak neboj...
@jgiovanna504 jablka vela vela jablk, ja staci ze vypijem vela jablkoveho 100% dzusu a mala ide v ten den este fakt, ak by nepomohlo skus aj dva dni za sebou vazne. a co radia baby ze acidko a lanove semena to je tiez dobre. ale tie jabka su na 100%, najlepsie rozmixovane, alebo postruhane a najlepsi dzus.
Ja mam skoro 85,5 vyborne,na to ze beriem stale tie lieky, minimalne som prestala asi silou vole a neprejedanim sa priberat 🙂)))))) a Alyze? hlas!
@tinuska1112 je mi luto co ste si museli prekonat naozaj luto. drzim lace aby ste uz boli v poriadku
@jgiovanna504 ani ja som nerobila vedu, akurat aby som mala ciste svedomie som do nej asi zytocne pchala espulmisan kvapky, lebo aj tak sa nevykakala ia vyprdkala. ale na to ti staci fenyklovy cajik. a nekakala aj 21 dni nasa tiez, ludia z nej boli na vjetvy,
@ivinka77 uf, upokojila si ma! možno som ani doktorke nemusela volať...ale idem si aj tak asi kúpiť ten jablkový džús a acidko..moje najmenej obľúbené nápoje 😅 ďakujem 😉
@ingeborgnicol myslíš, čaj pre ňu,alebo ja mám piť? lebo ja mám teraz strašne veľa mlieka,tak tie čaje na mlieko nepijem...a ovocie jem,len asi málo alebo čo...no a kvapky moc tiež nechcem,dokým nebudem musieť...
@jgiovanna504 nie je zac...je to normalne, ze je clovek z toho nepokojny...ja som pri starsej dcere tiez stresovala, ked sa to stalo prvy krat... ale teraz uz viem, ze je to v pohode... bolo by ine, ak by sa ti pucila, plakala , necikala alebo mala ine problemy...ale ked je v pohodke, tak naozaj sa nemusis bat... uvidis, coskoro sa vykaka !
@jgiovanna504 preto nekaka lebo nepapas ovocie, zarad do jedalnicka a caj mozes aj ty aj ona, robila si nieco specialne ze mas vela liecka? alebo ju vela nosis?
@jgiovanna504 malej pomohlo, ked som jedla zeleninove salaty a hlavne ladovy salat zeleny a jablckova stava, tak skus😉

@alyze no sedi veru sedi...
@ingeborgnicol hlasim aktualny stav... je to neuveritelne a vobec tomu nerozumiem , ale vaha ukazala 85 ! 🙂 strasne sa tesim, ze tam nie je o 2 viac 🙂 lebo som od stredy naozaj v kuse nieco jedla... nechapem to :( cakala som naozaj, ze to bude este viac ako pred tyzdnom.... ale mozno je to tym, ze navsteva mala all inclusive full servis, furt som okolo nich behala a boli sme aj vela vonku a lietali s deckami, tak mozno tam je pes zakopany.... 🙂