icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

petuska55
24. apr 2013

Mne sa zdá že sa malý snaží začínať plaziť, je pri tom podarený ale este mu to nejde.

@tinasc - kokso že postavil, musí mať riadne silné nohy, ale predsa má na to ešte čas.

tinasc
24. apr 2013

@petuska55 no hej, čumela som ako puk... no povedz mu že nesmie... sa mu to asi zapáčilo, ale vydrží iba chvíľku, predsa tie nôžky sú ešte slabučké 🙂 ale ja ho stavať nebudem však aj chodítko máme zakázané 🙂

ingeborgnicol
24. apr 2013

@tinasc Tinuska s tym nic neurobis. Ja som mala takto syna prveho. Normalka sa postavil a stal a my sme ho dali sadnut a on stal a dokolecka a vobec nic sme s tym nespravili a o dva mesiace chodil. Naozaj chodil na 8 mesiacov.....a sam na 9. ale opytaj sa lekarky. na tie co necitaju kontinualne sa vykasli, ja som bola iba ironicka 🙂

@petuska55 ani my uz nemame krasne 2, hodinove spanky iba 1,5 tiez mi je to tak velmi luto aj podvecerny mame v postielke iba 40 minut iba ak sme na prechaszke tak hodku.....je mi luto toho vajecnika, to uz mas ovulku?

tinasc
24. apr 2013

@ingeborgnicol on je celkovo taký húževnatý, bojuje zo všetkých síl... určite keď uvidí behať staršiu, tak sa za ňou bude chcieť rozbehnúť 🙂 a bude mu jedno či bude mať 10 mesiacov alebo rok 😀

petuska55
24. apr 2013

@ingeborgnicol - už minulý mesiac som mala, dost skoro, myslela som že aj menzes bude neskôr ked kojím - bohužial. 😠 Budúci mesiac idem na gyndu tak sa spýtam či na to niečo môžem, naštastie to trvá len max 3 dni.

ingeborgnicol
24. apr 2013

@petuska55 no niekde som citala ze akonahle sa nekoji plne ale su uz aj prve prikrmy tak sa obnovuje komplet cyklus..

slady
24. apr 2013

a ja idem v piatok na baby salsu 😀 ta dam vediet ako bolo 🙂

petuska55
24. apr 2013

@ingeborgnicol no ja som plne kojila ešte minulý mesiac a aj tak som už dostala, ktovie.

petuska55
24. apr 2013

@slady jej to budete spolu so zorkou tancovať ?

adel22
24. apr 2013

@ingeborgnicol aj moja sa furt pretaca, vlastne uz viac ako mesiac...tak sa s nou hram, volam ju k sebe a ona sa snazi priplazit, ale nejde to este 🙂

adel22
24. apr 2013

@slady neviem, max. 65 ma, ale skorej 64cm🙂

ivinka77
24. apr 2013

@janulka_s v meste je uz total hic, uplne leto...ja uz som taka opalena, jak po tyzdni pri mori 🙂

slady
24. apr 2013

@petuska55 no uvidime, dufam ze hej a este neviem ci ma Wilko necha, beriem ho so sebou a dufam ze sa tam vyhra dako s vlacikom alebo co kym my budeme trsat 🙂 ale tesim sa ze daco nove vyskusame a ze sa trochu rozhybem 🙂

ivinka77
24. apr 2013

@ivka228 no vidis, supis... som vravela,ze to pomoze 🙂

slady
24. apr 2013

@adel22 ja netusim kolko ma moja, v skotsku tusim rovnych 60 mala ked som ju merala, o tyzden bude poradna tak mozno sa dozviem 🙂 a pekna fotecka 🙂

adel22
24. apr 2013

Baby a ja som zajtra pozvana s ostatnymi babami z predporodneho kurzu k jednej Nemke, tak som zvedava. Vlastne ani neviem ku ktorej to idem, lebo dve sa volali Stefanie a dve Simony a nikdy neviem ktora je ktora, snad si dobre myslim a ten chlapcensky svetrik neprinesiem dievcatku🙂

adel22
24. apr 2013

@slady ak nezabudnes na tu poradnu ist🙂 Danke!

ingeborgnicol
24. apr 2013

Baby mam pre Vas pecku! zabudla som Vam povedat. Moja malinkata je teda tiez poriadne uplackana ak nie je po jej. ale jedno som si vsimla ze unas funguje na 100% a to slovicko "vydrz" Ak jej poviem toto slovicko, zo zaciatku som si myslela ze je to nahoda, ale nie, ono to funguje, pocka a vydrzi, prerusi plac. napriklad velmi kope nohami ked ju obuvam a neviem jej prevliect na sandalke snurku tak jej chytim nozku poviem do oci a poviem "vydrz" a ona tu nozu podrzi. alebo poviem ked ju polozim do postielky ze "chvilku vydrz" a ona fakt caka a potom pridem a sa usmieva. to vydrz fakt funguje ked place a poviem jej to tak prestane a caka. Inak aj v knihe "A Dost" je tiez o tom pisane ale ta je slovicko "pockaj" ale to mi pride ako u psa u mna to fungovalo u oboch deti ale nikdy som ich nesklamala, ked osm povedala vydrz, bola to iba chvilocka a prisla som, alebo urobila som.

a druha vec, kupila som si sacky na mliecko a tam pisu ze skladovat sa moze uplne ina, napriklad ze ak je mraznicka do -18 tak aj do 6 mesiacov sa moze, poto v chladnicke ovela tdlhsie a tak, ak by mal niekto zaujem napisem a stali iba 10 euro 25 kusov oproti inym skladovacim nadobam je to mala cast.

slady
24. apr 2013

@adel22 no mam to v kalendari tak hadam sa dostavim na prvy sup tentoraz

ivkasendy
24. apr 2013

ahojte, takze nase novoty: rano sme boli na klbiky, vsetko ok, dalsia kontrola nie je potrebna 🙂 potom poradna: mame 7645, dlzku neviem lebo nasa doky nemeria, no 68 velkost nam zacina byt ltt, pripadne mala (podla strihu), takze minuly tyzden sme zacali nosit uz 74 🙂 a mozme zacat prikrmovat ! cize predsa uz aj na nas doslo 😀 doky mi dala zoznam zeleninky, maska a ovocia + instrukcie (napr.ze nemam mixovat, len pucit pripadne pasirovat ,a treba pridat aj par kvapiek slnec.alebo oliv.oleja)... takze zajtra zrejme budeme mat mrkvickovu premieru - ak sa mi podari zmontovat stolicku na papanie ktora cerstvo kupena lezi este rozsuciastkovana v krabici 😀 ako clovek co si vacsinou nezodpovedne vsetko nechava na poslednu chvilu som dnes nakupovala jak dziva a tak po dnesku moja najdrahsia dcerka konecne vlastni aj lyzicky na papanie a poharik na ucenie 😎 kus neskoro, ale predsa 😝 😀

petuska55
24. apr 2013

ja som malého včera merala a vážila - 7 700 g a 69 cm - riadny dlhán a neviem po kom 😀

slady
24. apr 2013

@ivkasendy preco sa nema mixovat? ja pucin bo sa mi nechce mixer umyvat ale to asi nebude dovod vasej doktorky 😀

ingeborgnicol
24. apr 2013

@slady zabila si, uz vidim doktorky ako rozdavaju letaky ako kampan proti spinavym mixerom 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ivinka77
24. apr 2013

my mame poradnu a druhe ockovanie v pondelok...tak som veeeeelmi zvedava...

ingeborgnicol
24. apr 2013

@ivkasendy gratulujem, my ideme k lekarke o tyzden a velmi sa tesim, ale nasu som vazila vcera mala 6700kg co je na nkrasna vaha a velkost len odhadujem 68micku, hoci aj nam je to nejak ltt, hoci nechapem, pretoze doteraz sme mali 62, asi sme 68 preskocili ako sme preskocili 56tku....takze hor sa do dokrmovania. a nehovorila preco sa tam ma dat kvapka oleja?

slady
24. apr 2013

@ingeborgnicol olej sa ma davat kvoli tomu ze tuk je pre babatka velmi dolezity na vyvoj mozgu, samozrejme najlepsie daky normalny panensky nerafinovany za studena lisovany, olivovy alebo kokosovy alebo tak 🙂

tinasc
24. apr 2013

no ja po vážení seba a potom s krpcom mi vyšlo že má 8,1kg 🙂 a merať som ho nemerala, lebo nebude kľudne ležať ani sekundu...
Nika, kvapka oleja asi kvôli vitamínom, ktoré sú v zelenine a sú rozpustné v tukoch, aby sa dobre vstrebali 🙂

adel22
24. apr 2013

Tak co mam knihu o lieceni deti s bylinkami, tak tam sa vsade pise, ze by dieta malo konzumovat extrapanensky a neviem aky olivovy olej....kazdy den, tak asi aj tato doktorka ma tu knihu🙂

A co sa klbikov tyka, tu v De bola mala na klbiky raz, ked mala mesiac a vraj ked je to vtedy ok, dalsie vysetrenie netreba robit, asi je ZS na Slovensku tak popredu alebo skor naduzivana? 🙂 V kazdom pripade, ked je vsetko ok, tak je to ok🙂 Tak to ma byt🙂

adel22
24. apr 2013

@ingeborgnicol a ja mam z Dm za skoro 6 eur 20ks asi. Ale este tu na ne prach sada🙂

ivkasendy
24. apr 2013

@slady aby tam boli aj trosku malinkate kusky... kdesi som citala ze mixovanie bolo dakedy kvoli krmeniu z flase, ked davame lyzickou sa nemusi az tak... mne sa tiez nechce kvoli takym malym mnozstvam zadzabat mixer 😀 no este sa da preonacit cez sitko alebo puciak na cesnak 🙂
@ingeborgnicol olej kvoli vitaminom rozpustnym v tukoch, aby sa lepsie vyuzili... no rozmyslam ze MM je tiez dost tukove tak neviem, mozno staci aj to, urcite nebudem olej davat furt