icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
28. apr 2013

@ingeborgnicol inak som jej to dnes vecer natrela cajovnikovym olejcekom, ten je jemnejsi ako to oregano a tiez dezinfikuje, a potom som jej na to dala moj domaci vlastnorucne upatlany balzam z kokosoveho oleja, vcelieho vosku a cajovnikoveho oleja, tak hadam sa jej to ukludni trochu v noci, bo to mala teraz vecer riadne podrazdene, slinta mi ako bernardyn furt a teraz ako necumluje tak si obzuva ruky a slinta este dvakrat tolko.

tinasc
28. apr 2013

@komarekmik tak daj prosím vedieť, čo ti na to odpovedala, to by aj mňa zaujímalo, naša pediatrička tiež zaočkuje, neviem či by sa takýmito vecami zaoberala...

tinasc
28. apr 2013

@slady o tom slintaní a obžúvaní rúk by som vedela rozprávať 🙂

ingeborgnicol
28. apr 2013

@komarekmik a paci sa mi ze aj tvoja ju hned nezaockovala, ale to s tebou prebrala....je velmi sikovna.

Moja pedaitricka je jedna z miliona, ktora nenutila matky ockovat aj mna nenapadne podporila v neockovani, ale minule mi s lutostou v hlase povedala, ze uz sa davaju hlasenia aj na socialnu poistovnu cize to aj ona bude povinna nahlasovat....do teraz nemusela povinne

slady
28. apr 2013

ved to, ze nevies ci je to len pre to, ze organizmus sa na chvilu sustredil na nieco ine, alebo ci je to nejaka neurologicka reakcia...

komarekmik
28. apr 2013

@slady presne tak, a mozno sa malej len nechcelo kecat a viac ju v tom obdobi bavilo pretacat sa 🙂 No nic, tento tyzden to musim nejako doriesit

ingeborgnicol
28. apr 2013

@slady pytala so sa svokry na to, ale nevedela mi povedat a to on aje stara bylinkarka, ale napis zajtra tej mojej lekarke ak nebudem na hlavu padnuta a dam ti adresu, to ti verim ze sa ozuzlava ked nemate cumel.

slady
28. apr 2013

@ingeborgnicol ja som mlada bylinkarka a viem ze tie kamilky by na to mali byt dobre, aj to trochu ukludnili este v skotsku, ale davala som ich len dva krat, mozno castejsie by zabrali, ale doma nemam, mala by som ucekac do obchodu zajtra, ja uz skusam piate cez deviate.

ingeborgnicol
28. apr 2013

@slady No Kailka iste ukludni to je na sto percent a rebricek nahodou nie? ale kamilku ak budes davat nic s tym nepokazis 🙂

slady
28. apr 2013

@ingeborgnicol rebricek netusim, este nechtik by mohol pomoct a pupalka, ale tie nemam tiez. rebricek mam ale to som myslela ze je len na gynekologicke zalezitosti. musim kuknuc zajtra, uz mi oci padaju dnes tak idem chrapat, prajem vsetkym kludne noci. my mame tusim poradnu zajra, to tiez musim este ceknut. ale najvacsi drazdic boli tie cumle tak verim tomu ze teraz uz sa nam to vylieci, nemala som odteraz odvahu zobrat cumel, respektive bola som moc pohodlna, lebo teraz sa jej budem musiet ovela intenzivnejsie venovat aspon prvych niekolko dni, ale ak to pomoze tak to bude stat za to, uz co je vela to je moc a mesiac oparena pusa to uz je fakt na case spravit razny krok. bru noc.

ingeborgnicol
28. apr 2013

kokso teraz s si pozerala fotky po porode dva tyzdne, aka som tam chudulinka, idem ja na dietu, mlieko nemlieko a od zajtra a hotovo uz nebudem cakat na ziadny zazrak... 😀

slady
28. apr 2013

ja si idem dat milu, a umyt zub

ingeborgnicol
28. apr 2013

bru noc, ja zase slubujem ze okrem chudnutia budem poctivejsie pracovat na bkm, lebo od kedy chodime vonka na to poctivo flakame 🙂 teda vecsinou 🙂

ingeborgnicol
28. apr 2013

@slady ten zub schalujem, ale milu neodpustim! 😀

adel22
29. apr 2013

tak dnes v noci som bola s istotou hore raz- davala som curat a rano bolo suchucko, pekne bez plienocky🙂 hned mame krajsi den, motivovalo nas to🙂 😎

slady
29. apr 2013

baby je tu niekto kto nekrstil? chcela by som vediet ako to je ked chceme urcit kmotrovcov ale bez krestanskeho krstu, robi sa take? na matrike? plati sa nieco?

adel22
29. apr 2013

@slady my sme nekrstili🙂 nooo ked budes mat info, daj vediet....znie to zaujimavo🙂

ivinka77
29. apr 2013

@slady my sme tiez nekrstili, lebo sme neznajbohovia 🙂 ale pri Teri sme mali take uvitanie do zivota na urade a tam sa robil zapis do pamatnej knihy mesta a tam sa podpisovali aj krstni rodicia... boli sme tam len my, cela rodina, bolo to take osobne....ale teraz pri Viki sa uz taketo osobne zapisy nerobia, len hromadne uvitanie do zivota, kde nas bolo asi 100 , blby prihovor, vyfasovali sme obalky s prispevkom a nic viac... total masovka, takze sme si jednoducho len povedali, ze kto su krstni a finito ! 🙂

ingeborgnicol
29. apr 2013

@slady pokial ja viem tak nie. Kmotor-kmotra-su cisto krestanske nazvy pre krstnych rodicov co je tiez len krestansky vyraz, dnes je dokonca aj tazke realizovat prechod porucnictva na tieto osoby v pripade smrti rodicov, ak na urade nie su urceni ako porucnici. Cize ak chces porucnikov, v pripade ze sa Vam nieco stane, ano da sa tak poverit notarskym osvedcenim a na urade tiez nieco, ale to uz neviem co. Ale to je vsetko co mozes 🙂

ingeborgnicol
29. apr 2013

@ivinka77 dobre...a ked to neni tajomstvo kolko ste falsi euracov? ja som sa tu pytala a my sme velmi malicka mestska cast tak mi povedali ze nie u nas sa to nerobi, lebo na to nie su financie. to mooooooza?

ingeborgnicol
29. apr 2013

No dajte vahy cicinky, ja neviem ako to robim, ale mam 88 kil, u mna pri tych liekoch evidentne 3 kila hore dole, ale zeby iba dole,,,,,,musim evidentne pritvrdit tak od dnes ideme na to!

ivinka77
29. apr 2013

@ingeborgnicol fasli sme 70 euri, potesi...ale inak to bol des, vo velkej sale, asi 100 mamiciek s detickami , uplna masovka a cele to trvalo asi 12 minut, z toho som asi 4 minuty stala v rade cakajuc na obalku a podpis... no proste otras...a inak 85.5 kg a od dnes aj ja zacinam natvrdo, lebo je to horsie ako zle !!! :( ale mam dostat kramy, tak rozmyslam, ci nepockat az po...lebo vraj lepsie sa zacina s chudnutim az po a nie pred , tak neviem... kazdopadne o mesiac ideme na svadbu a dost silno uvazujem, ci tam vobec v tomto stave ist :(

slady
29. apr 2013

@ingeborgnicol ja mam trvale bydlisko na dzedzine u nasich este a tam sa fasovalo dakych 120 evracov, su radi ze sa rodi 🙂 ale zase ziadne privitacky, len dosiel list ze podte si po prasule 🙂

tinasc
29. apr 2013

@slady musíš si skočiť za farárkom, či môžu byť krstní, ktorí sú bez kresť. krstu... sú iného vyznania? či inak? či sú len bez krstu a sviatostí?

slady
29. apr 2013

@ingeborgnicol takze to si musim jedine ak tak do zavetu zapisat co? teda keby som daky mala 😀 booze to je nuda 🙂 a s krestanskymi kmotrovcami to v praxi funguje aj co sa porucnictva tyka? ci asi nie? ci co?

tinasc
29. apr 2013

u nás sa žiadne uvítanie do života nerobí 😀 nie sú na to prachy 🙂

slady
29. apr 2013

@tinasc no my nie sme taki ozajstni krestania a ti co sme si ich vybrali tak ti niesu uz vobec 😀

tinasc
29. apr 2013

@slady a čo vlastne potrebuješ vedieť? lebo niektorí farári nie sú radi, keď krstní nie sú v kostole zosobášení a nemajú sviatosti ale to by nemalo byť prekážkou krstu... ak by pindal, treba zmeniť farára... 🙂 ste RK vyznania? teda aspoň trochu? 🙂

slady
29. apr 2013

inak, prvy denny spanok bez dudla uspany, dost sme bojovali ale podarilo sa 🙂 asi 4x som jej musela dat didu a hnevala sa a odpajala sa a cmukala s puskou co chcela dudku ale nakoniec zaspala 🙂 a dnes poobede poradna, tak uvidime ako rastieme 🙂

slady
29. apr 2013

@tinasc moc zlozita otazka na mna, nemame to zadefinovane, v nedelu si vypocujeme kazen od takeho anglickeho faralka ale neriesime rozdiely medzi RK a luteranmi a podobne, to nepovazujeme za podstatne 🙂