Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@evamarcel moj syn jedol od 3tieho mesiaca jedlo a pil kravske mlieko 🙂))))) a nebol od vtedy kojeny.....a na veceru mal plnu flasku mlieka kravskeho s krupickou a cukrom siel sa zaduist a spal celu noc. ale NEBOL kojeny. U malej je to na 100% o kojeni, pretoze akonahle ju prilozim v noci k didke spinka, vobec nepotrebuje lieko ale didku a ked ju chcem iba tak ponosit na rukach alebo tak, tak sa mi az do luku vzoprie a vrieska.....musim jej dat didku, ale mne to nevadi ja ju prilis milujem na to aby som ju v noci trapila. a vcera sme naprilklad vstali o 23, 2.45, 4.45 a 5:30, uvidime co dnes dnes som jej dala viac kasicky tak uvidime, vcera som jej dala 90tku a dnes som jej bola dorobit tak tahala ze mi skoro palec vycucala, tak dostala dokopy 150. je to veli vela tak uvidim ci tomu chudatku nebude zle, ale tahala ako o dusu, tak uvidime, poviem ti rano. aj my sa este hladame. Dnes som jej uz didku nedala lebo som u naposledy kojila o 18.00 a kasicku mala o 18.30, potom uz didku nechcela. aj ma to mrzelo ze opacne, ale o 18tej tak pytala didku ze pomoc, no nedaj jej....
lebo mate dve deti, to je preto a nespinkaju Vam ako mimozemstanky. Ja mam iba jedno (to druhe uz beriem ako spolubyvajuceho) a da sa v pohode stale ked ona spink, ja si povarim a pouprtujem aj pri nej si niekedy nieco kratke urobim, aj ked s nou sa veli hram 🙂teraz napriklad varim cinu, ryzu a cestovinu a polievocku rascovu a uvazujem ci neupeciem kolacik, lenze to by som ho potom zozrala hehe...
a tu je to z toho clanku co som pisala ja:Ak kojíte svoje dieťatko, tak určite nezačínajte Dukanovu diétu prvou alebo druhou fázou, ale prejdite na obohatenú tretiu fázu diéty, tak ako je v prípade tehotenstva .
Pri veľmi rýchlom chudnutí sa do tela uvoľňujú toxíny, ktoré sa môžu dostať do materského mlieka. Pri nezdravom chudnutí sa môžu vo vašom mlieku znížiť imunologické látky, ktoré vaše dieťatko chránia. Treba však vedieť, že samotné kojenie prispieva k znižovaniu vašej hmotnosti. Tvorba materského mlieka pomáha spaľovať tuk, ktorý si vaše telo uložilo počas tehotenstva.
ta nezabudnem pri vas odsavat? nie je narocna na financie a cas ta dukanova?
@ingeborgnicol ....samotne kojenie prispieva k znizovaniu hmotnosti ... kua tam...
teraz som ju bola na 5 minut chytit za rucku a ukludnila sa a spi 🙂 bez didky 🙂 sice si tych 5 minut cmukala naprazdno ako keby mala dudel ale zaspalaa! yes!
@slady jej gratulujem k uspesnemu dnicku...tak podavaj hlasenia bo ja sa asi tiez nato dam...ta kde dve deti doma clovek nic nestiha bo len uspava a aj to na 40min. a este ked sa prida blba noc tak ani nehovorim ja som vcerajsiu noc naspala asi tri hodky...tak mam dost ja sa chcem uz aj normalne vyspat uz jaksi asi nesom taka obetava ci co...pri prvom som aspon cez den mohla dospat ale teraz sa to neda...sak uz sa aj chystam hajde.
@ivinka77 no y dve sme zivym prikladom ako sa chudne pri kojeni, ty plus 12 kil a ja 15
pocuj ja mam asi problem, pri tej dukanovej treba samy tvaroh a tak a ja nemozem mlieko co vcul?
@evamarcel ja so prisla na to preco mame vsestky chut na sladke, ale teplu vodu som objavila zas co? lebo laktacia vznika za pouzitia sacharidov a este nejakej zlozky ktora viaze cukry a kedze nam odcerpa cukry z mlieka, tak mame chut ho doplnit, preto ja som jedla sladke aj ked som pred tym v zivote sladkost nezjedla.
@ingeborgnicol ja detto...predtym som sem tam zjedla tabulku cokolady, ked som mala kramy... a inak jedine zmrzku , ziadne ine sladkosti mi nesmakovali a teraz des ! vsetko za radom...
ahojte kočky, tiež nič nestíham od kedy je teplo, furt sme von, potom musím upratať, navariť - však to poznáte. 🙂 Zajtra idem doniest moč malého aby vo štvrtok na poradni už boli výsledky. Teraz celkom fajn obdobie, pretáča sa pekne aj sa pohrá na brušku, dokonca aj v kočíku vonku chvílu posedí, samo že najradšej na rukách, normálne mám už total bolavé zápastie a aj kríže - ako ty slady. Musím začat viac vápnika papkať bo mne mlieko nechutí a dokonca ani jogurty v poslednej dobe, tak aspon syry a tvaroh musím viac.
@zabka29 - všetko najlepšie prajeme 😉
@slady - ja som mala prvú dcérku takú lenošku, do 9 mesiacov nič a potom za kôrkou chleba sa začala plazit 😀 a potom to šlo už rýchlo - štvornožkovanie, chodenie, ale s nou som cvičila vojtovku od pol roka.
Dávidko ten je uplny opak, total hyperaktívny, furt sa mece.
@ivinka77 - malá mala hypotoniu a aj torticolis - čiže na pravú stranu bola velmi oslabená, ale do pol roka som jej dala čas, lenže potom sme už museli, ale naozaj to bolo účinné a hned som videla výsledky, rozhodne to stálo za to, v roku dobehla všetky deti, zato v jemnej motorike, reči a takých veciach je este aj teraz popredu, vraj takéto deti to tak majú, ked zaostávajú v pohybe v ostatnom napredujú rýchlejšie.
@zabka29 joj aj ja gratulujem 🙂
teraz pozeram rececpty ale to aby som mala doma kucharku tak jeden den aj kolaciky z otrub aj snehove pusinky a pod, to akoze kedy mam stihat varit a pict, ku tou chilli con carne a este dalsie jedlo?
@ingeborgnicol kde to kukas ? ale sak to neni povinne, to je len akoze navrh jedalnicka, nie ? ci ja to zle chapem ?
@ivinka77 no tak co budes papat ty napriklad?
@ingeborgnicol no v prvej faze napr sunku, lososa, masoooooooooo, omeletu, vajce na tvrdo, jogurt, ,tvaroh, udena makrela, treska, krabie tycinky....to vsetko milujem 🙂
Alyze a myslis to vazne? nemala si mliecko? to je uz druhy dovod preco ju nedrzat

baby ja mam tiez problem navarit aj popratat nic nestiham! dnes vecer si musim pradlo poskladat, zehlenie uz neriesim 😀 stihla som dnes kupelnu umyt tak si gratulujem sama sebe k tomuto vykonu 😀