Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@tinasc a predobednajsi spanok nemate?
ja som uvazovala ze jak dobre ze nasa nepotrebuje divadielko, ona sa vie este troska sama zahrat a ked jej gate vyzleciem ze ide na nocnik to je radost najradsej si nohy objeda ak sa nahodou nevrha na brusko 🙂))) a zajtra nam pride ohradka, strasne sa tesiiiiiiiim !
@ingeborgnicol hej doobedňajší bol a tým sa to skončilo... až večer niečo...
juj to sa stalo aj na a to nem dobre potom je taka mrzuta...ktovie preco niekedy pospia aj niekolko hodin a niekedy iba par minut....nieco zazitkove maju v hlvickach....ja som sa pred tym do jej asi tretieh omesiaca fixovala na mlieko. tym ze som ho mala malo som si myslela ze je to tym ze sa malo najedla a davala som si to zavinu, ze si prehodila den aj noc a pod....ale teraz vidim ze to maju vsetucky deticky a viem ze som mesiace mala komplexy z mlieka zbytocne 🙂)))
tak my sme vcera nedostali ockovanie. Pani doktorka sa rozhodla, ze este pockame, lebo este je len kratka doba od kedy mal zapal pluc. Hlavne, ze som sa jej bola opytat minuly tyzden, ze kedy mame prist, vtedy asi nerozmyslala. Joj ake som mala nervy, ze sme tam uplne zbytocne isli. Ale co uz. tak si to zopakujeme na buduci tyzden.
Tak zatial iba tu na nas krasny slovensky liptov a do vysokych tatier. Ale velmi sa tesim.. Ozaj dievcata a neviete ako je to s nadmorskou vyskou a nasimi deturencami. A este co sa tyka aquatermalov a parkov. Kedy by ste prvykrat isli do bazenov?
@tinasc viem o com hovoris 😉 ta nasa tiez potrebuje stalu pozornost, inak je zle 😖
no vcera tiez moc nenaspala, rano sa zobudila o 04:00 potom zaspala o 06:00 do 08:00 a nechcela spat cely den, az o 14:00 konecne zaspala a konecne viem co to je ked vam dieta place celu cestu v kociku 😕 no hruza, ani za svet nechcela zaspat v kociku, nerozumiem tomu, do teraz to bol jediny ucinny prostriedok, na uspatie a teraz...
no a zobudila sa o 16:20 a isla spat az o 20:30 😠 no cely rezim v prdeli 😠
Keby len to ! lahla som si k nej o 22:00 a hned samozrejme pýtala didku, potom za pol hoodinku a tak to bolo az do 01: ked som sa nasr... zapla pestunku a isla za manzelom do druhej spalne a konecne spala a hadajte co sa stalo ?
No zrazu jej stacilo papat az o 03:40 a rano sa zobudila o 7:00 supeeeeer 😀
@ivinka77 zhodila som 3 kila , za tie dva tyzdne 😉
@ingeborgnicol ozaj aktualna vaha 78 🙂
@ingeborgnicol kde je tabulka ? 🙂
@mirkov Uzite si dovcu! Inak co sa nadmorskej vysky tyka, ja som robila letusku, lietali velmi casto uuuplne malinke deturence. Vacsinou zvladali krasne, jedine, co by si mohla mat problem, je pri pristavani, vzhladom k zmene tlakov, tak by si mohla podat mliecko, nech dietatko prehlta, aby ho uska neboleli, kedze zuvacku este zuvat nemozu 🙂
@alyze nemam tabulku lebo nemam este Ivkunu vahu a ani tvoju som nemala 🙂
No a asi som prisla na to ako je to s nasimi spaniami. ak ju nebudim, vyspi mi velmi krasne cez den, MINIMALNE rano 1,5-2 hodiny, obed 2-4 hodiny a vecer 1 hodina. Ale v noci sa budi jak hadica. a skoro rano vstava. Presne sa mi to potvrdilo. aj dnes vstala cca 5-6x a rano bola o 4.00 hore na hodinu.
Takze pekne budeme budit ako doteraz a uvidime nocne spinkanie a ranne vstavanie. Moja je mimo zemstanka iba cez den, vedela by pospat tiez az 7-8 hodin. Ale potom v noci matozi na rozdiel od Ivinkinej. Zahada vyriesena.
@mirkov Drzim palce na prvu dovolenku!odpoved neviem ja vlacim malu vsade 🙂 a ked cestujem lietadlom chodia s nami aj malilinke babatinka, takze asi nadmorska vyska dobre.
@mata884 aj ja si mysli, ze dobre urobila lekarka, ale mohla si otvorit kartu kym ta prehnala
@mirkov ja som s tou nadmorskou vyskou pochopila, ze sa pytas nie na lietadlo ale do hor... nedavno som citala o tom clanok ale uz nemam ten casopis, myslim ze tam bolo, ze babatka znesu rozdiel nadmorskych vysok do 1500 m oproti tomu kde bezne byvaju (napr. ak byvas 300 m n.m., tak mozu ist do 1800 m n.m.), ale nie som si uplne ista tym cislom 😅 ale na nejaku peknu prechadzku v Tatrach myslim ze v pohode 🙂
@mirkov juj, tak prave som nasla na inom mieste, citujem: Ideálna nadmorská výška pre dieťa v dojčenskom veku je medzi 700 až 1000 m. Výšku 1000 m nad morom by nemalo prekročiť žiadne dieťa mladšie ako dva roky. Pri prekročení tejto výšky sa u malých detí môže prejaviť podráždenie a poruchy spánku...
takze tak 🙂
@komarekmik
@ivkasendy dakujem 🙂. Aj jedno aj druhe snad tento rok otestujem. No, na lomnicky to teda nevyzera, ale chopok snad zvladneme...spime tak vselijak uz teraz takze katastrofa to nebude 😀.
A boli ste uz v bazenoch?
boli sme na klbikoch a uz sme konecne fajn!!!!!!!!!!!!!!mozeme sediet!!!!!!!!!
@ingeborgnicol aj my sme oki s klbikmi😉
@slady podaj hlasenie ako to ide bez cumla ...mne sa to jaksi nepodarilo nezvladla som plac prisla k nej nakojila a znova ze polozila a mala akoby nic sa zacala pekne hrat a to bola bez spanku 3,5hod. tak som pouzila klasicku metodu uspania ciapka zavinovacka a cumel spanok sice trval hodinu ale teraz cez obed opat pol hodina tak ...niekde ten pes zakopany musi byt.
@ingeborgnicol nika no ved v tej g.f rezime aj pise ze ak dieta cez den prespi viac ako 3hodky sa budi v noci castejsie...ale u nas to ani tie tri hodky spania nie su a aj tak sa budime ...tak neviem
My chodime do bazena normalneho uz a zatial ok, no s cumlom hlaseniee nepodam bo sme od rana vonku takze dnes uz mi spala 3x kratsie. Ale inak ok, len tie ranne spanky su hruza, to sa jej neda zaspat, inak fajn.
inak, pre baby co dietuju, dnes som urobila rano uzasny zdravy kolacik: 1salka datli (nie susene ale obycajne, dostat v tescu, ja som objavila zlacnene-skoro po zaruke hehe), 2 salky orechov (ja som dala mlete mandle a kokos bo som nemala dost mandli) a 4 lyzice kakaoveho prasku. to sa rozmaglajzi vsetko dohromady az je z toho ledna lepkava masa, potom sa to vtlaci do formy a da do chladnicky a potom sa to vytiahne a nakraja a zje a je to strasne dobre a este aj zdrave 🙂 a je to recept z casopisu dieta, aby ste si nemysleli ze som nedajboze taka kreativna.
zeny ona mi tak krasne vecer zaspava bez tho dudla ze odpadnut idem z toho. @evamarcel fakt sa to oplati, aspon mne, vzdy vecer si vyberala cumel a jedovala sa a teraz som nakojila, odisla a sem tam prisla do izby lebo som upratovala a iba si tam lezkala a kukala az zaspala, a to uz tri noci po sebe mi super zaspava vecer, cez den je to tazke aj u nas a mam obcas velmi silne nutkanie ju umlcat dudlom, hlavne ak uz je unavena a place aj ked ju na ruky vezmem, no tu mi dnes pomohla ta baby salsa 😀 som ju nevedela utisit nijako, tak som sa postavila pred zrkadlo, zacala som si spievat a trsat a pomohlo 😀 ale tiez uz som mala na male. ranny spanok je bez dudla tazky, vyplakala sa a potom mi zaspala vonku a dalsia nevyhoda je, ze mi v manduce ozuzlava popruhy ked nema stupel v puse, ale vyhody zatial prevazuju, toto vecerne zaspavanie a hlavne ta zapareninka okolo pusy je uz ovela lepsia 🙂 ze som ja na toto nedosla skor, by necumlovala uz dlho 🙂

baby tak ja som dnes nestihla nič, domácnosť mi horí už dávnejšie... dnes malý úplne vynechal obedňajší spánok, večer spal od 16.15. cca. hodinku ale aj to sa budil... čo sa mu to deje? neviem... ale snáď mi neprestane spávať...