icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

slady
30. apr 2013

@evamarcel prvy vecer bez som ju nechala zaspat na didke, druhy vecer som zobrala didu a drzala som ju za rucku a dnes som uplne odisla, ale este som ju nechala v mojej posteli, zajtra to vyskusam uz v postielke 🙂

slady
30. apr 2013

a uz dve noci po sebe sa mi nezobudila o desiatej ked som isla spat 🙂

ingeborgnicol
30. apr 2013

Mnam slady ty provokateeeeer

ingeborgnicol
30. apr 2013

Slady ne mala ozuzlava manducu od narodenia aj satku a teraz najnovsie aj popruhy na kociariku, vsetko mame zababrane a co narobim.....ona cumel zasadne nechce

evamarcel
30. apr 2013

@slady no tak neviem potom sa skusim dat nato aj ja lebo to neustale podavanie cumla a mna dost stve ze spi iba po pol hodine a uz treba dat cumel aby zas spala keby tak potiahla hodinu a pol max spokojnost u mna... ale jedno ma zaujima dnes si ju dala spat po akom case od posledneho zobudenia ...podla mna tam je dolezite vystihnut unavu a nie az velku...

evamarcel
30. apr 2013

my sme dnes mali divny nerezimovy spanok...rano vstala asi okolo 6,10 zrejme kedze ona ked sa zobudi ja som uz v kuchyni s malym a ona nereve ze hned ona si pozera hra sa s ruckami a az po takej pol hodine dnes sa mi ozvala no dala som ju spat akoze skor zhruba o 8,35 spat a ze bez cumla skusim ale co mala pekne v postielke blaboce a po 15min. rev no tak cakam ci nezaspi a ked uz revala asi pol hodinu som to nezvladla nakojila ze asi aj smadna bude polozim ju do postielky a ona vysmiata jak leco si blaboce zas to uz bolo pred pol desiatou no tak som sa nazlostila este mi spat nebude tak som ju dala do ulitky capku na oci cumel plysak a zaspala do minutky a spala hodinu tak do 10,40 no tak som ju dala na 12,30 spat ze obedny spanok ale klasika uz som neriskovala zas ten rev a zaspala na pol hodinu tak zas cumel a zaspala na dalsich 45min. zobudila sa asi o 14,20 no a treti spanok jaksi sa mi nepodaril tak som dala na 18tu hodinu na nocny spanok ale uz som bola davat cumel tak neviem....dajaka nebola unavena ani po 3 hodinach? cudne uz som vedla z toho kedy je unavena.

evamarcel
30. apr 2013

@alyze vies co mi prave napadlo ze mi kamoska vravela ze ona dala plienku ku hlavicke ktora bola navsiaknuta materskym mlieckom no ze si na nu troska odsala a ze sa jej mala az tolko nebudila a som zabudla dnes to spravit a uz som tolkokrat chcela a stale mi to vypadne

evamarcel
30. apr 2013

@ivinka77 chcem sa spytat to si ako davala tu zeleninku do mrazaku pre Viki, vsetko dokopy si povarila mrkvu , petrzlen , zemiak, cuketu, a neviem co este a dala do doziciek podelene alebo si robila nejake kombinacie ze mrkva zemiak, cuketa zemiak, ci a ako to rozmrazujes na izbovej teplote? a potom prihrievas?

evamarcel
30. apr 2013

@ivinka77 cvikla sa este nedava, lebo prave tu mam cviklu a papam taku surovu celkom dobre 🙂 ja by sa aj dala na tu macingovu len sa mi nechce to varit, no co ides na toho dukana?

evamarcel
30. apr 2013

@slady ako ju teraz obliekas na noc? ona sa ti nepretaca na brusko ked je len tak oblecena? Ja musim dat malu do tej ulitky lebo sa mi pretaca a potom place

tinasc
30. apr 2013

baby na tom oddelenom spaní od detí asi niečo aj bude, možno môj by spal dlhšie a kľudnejšie bezomňa, lebo dovtedy ako idem spať tak spinká pokojne, akonáhle idem do spálne spať len vojdem a krpec sa už mrví... ale nemám inú možnosť kde spať, lebo v detskej je staršia a už máme len obývačku...

evamarcel
30. apr 2013

@tinasc skus ist k malej ci tam sa neda? Citala som ze deti okolo 4-5m su citlive a rusi ich vsetko pri spanku

slady
30. apr 2013

@evamarcel mozno mas pravdu, ja vobec neviem kedy sa mi zobudila poobede ale zdalo sa mi ze dost skoro ju davam po poslednom zobudeni, mozno hodinu a pol, max dve. fakt som nekukala na hodinky ale dala som ju o siedmej ako vzdy, ze ved ak nezaspi tak sa nezblaznim a zaspinkala krasne.

slady
30. apr 2013

@evamarcel no moja sa nepretaca ani cez den ani v noci, ona je taky lenochod, par krat sa pretocila nahodne ale nejako jej to este nedoslo ze to ma zacat robit pravidelne 😀 inak aj moja sa zvykla budit hned ako vojdem do izby, musim byt exrtra ticha, len sa k nej suchnem do postele potichucky, ani pyzamo si kolkokrat nedam aby som ju nezobudila 😀

tinasc
30. apr 2013

@evamarcel tam nemám kde spať 😉

slady
30. apr 2013

@evamarcel a skusala si spacak?

ingeborgnicol
30. apr 2013

@evamarcel podla mna davas alu velmi neskoro spat, 2 a pol hodiny je velmi vela, skus hodinu a pol, co to urobi, aj tak ti zaspi cca 2 hodiny, uz som ti to minule pisala, ja akonahle presvihnem co i len o 15minut tak potom ide spat s placom a nezaspi ani dalsiu polhodinu, cze to mne z toho vychadza. a podla toho co pises presne tak tvoja mala reaguje. a podla mna fakt ona je uz taka unavena ze nevie zaspat, ja malu davam rano hodinu po zobudeni a zaspi v pohode a hned a potiahla by aj 4 hodiny keby som ju nechala. ked ju dam po odine a pol tak uz sa zobudi o hodinu. a keby osm ju dala o dve hodiny, tka mi nezaspi!

ingeborgnicol
30. apr 2013

@slady ja presne to iste kolko krat spim naha, lebo pyzamo si zabudnem v spalni pri nej a nemozem sa ani obliect ani nic lebo v momente je hore 🙂))

evamarcel
30. apr 2013

@ingeborgnicol no skusim davat po hodine a pol ale ona je uplne v pohodicke sa smeje hraje a ked som ju davala po hodine a pol do postielky a cumel zavinovala tak mi revala akoby ze ona este nechce spat a dnes vecer to iste ja som ju chcela dat spat kedze vstala o 14,30 tak ze ju dam o 16,30 ale ona normalne ne a ne zaspat sa smeje hraje ja neviem ci to som uz presvihla ten cas ...zajtra si to skusim stopnut a dam ju do postielky po hodine a pol oblecenu do spacaku a skusim co to spravi.

evamarcel
30. apr 2013

@ingeborgnicol nika a ked nahodou presvihnes tak ju nechas plakat a nakoniec zaspi? a ako dlho ti place?

evamarcel
30. apr 2013

@slady skusam spacak len si predstav moja mala len sa sermuje s tymi ruckami a ne a ne sa ukludnit ja neviem ci si uz velmi nezvykla ze sa rucky zavinuju akonahle spravim ritual ze zavinujem dam capku na oci a cumel hlavu hned otoci nabok k plysaku a oci zatvara a zaspava.

ingeborgnicol
30. apr 2013

@evamarcel no neviem dost mas toho neprirodzeneho na jej zaspavani, ozno by si fakt mohla skusit davat ju normalne spinkat po hodke a pol, ale nedavat jej pokusy tak vela 🙂))) Ja neviem co mala urobi teraz, lebo ja davam stale po hodine a pol, ale ked je unavena aj poplace, ja po chvilke pridem dam didku a zaspi ,a ked nie az tak strasne co je vyborny pripad, ze pokeca si sama so sebou a zaspi. dnes sme mali ten pripad, lebo sme prisli neskoro doov, tak som ju len umyla, dala prso, potom krupicku a spat, ale som presvihla skoro o 15minut! tak mi dalsiu skoro pol hodinu kecala, Inak je do 5 minut stale tvrda a spinka.

ingeborgnicol
30. apr 2013

@evamarcel no ja ti to pisem preto, ze ja ked nam mala zacala mavat den a noc normalny tak sme ju skusali davat vecer spat a ona nevedela spat nijak raz, nedalo sa uspat a ked sme ju neuspali na rukach ostala hore do rana a prevratila si to, skusali sme sokolvek, presne tak ako ty, ulitku, zviazane rucky, ciapocky, vsetko mozne, boli sme nestastni, cokolvek len aby zaspala vobec to mi bolo jedno kolko by jej to trvalo, ale aby si zas nehodila nocnu. a nakoniec zabralo to vyplakanie, ale nie ten plac ako taky. ale prirodzeny sposob zaspavania. podidkat, vymojkat a pekne ulozit bez akychkolvek ciapociek, ulitiek, zaviazani, proste ni, uplne prirodzene ako to pisu v literaturach. a od vtedy ma moja cerka pokojne a krasne spanie. do vtedy sa budila casto, niekedy po 3 minutach , niekedy po 5tich, niekedy po pol hodine, alebo 40 minutach, dokonca niekedy po 20tich minutach, alebo som ju musela drngat no strasne...pouvazuj. hoci ako citam, tebe po tom zaspi, mozno je uz naucena tak.

ivinka77
30. apr 2013

@evamarcel nasu rusi ticho 🙂 hehe a mrazim tak, ze si urobim hocijake kombinacie a potom dam do kelimkov od natierkoveho masla, takych 200g, to je cca porcia, co zhltne, rano ked mi napadne, tak vyberiem a do tej 13 kym papa, tak sa to asme rozmrazi a potom len zohrejem...a masko mam pomixovane a nalozene v tej nadobke na lad, tak vyberiem vzdy tiez 1-2 kocky , rozmrazim a pridam do papania

inac my uz 5ty vecer absolutne bez problemov a cecku lahneme do postielky , pohladkam, posepkam dobru noc a finito, v sekunde spi...tak sa tesim , jak to rychlo pochopila 🙂

nika a vcera som pisala stav... 85,5 :( a ja teda od zajtra skusam tu DUkanku... tak uvidime...

tinasc
30. apr 2013

@slady aký spacák? ako to vyzerá? lebo vyzerá to tak, že môj malý spí rád stiesnený, na voľno spať nevie 🙂

slady
30. apr 2013

@ivinka77 pocuvaj a ked mrazis mrkvu nevadi ti ze je po rozmrazeni taka zgrcnuta jak spongia? ja som toto neznasala tak mrkvu uz nemrazim, radsej to zavarim ked budem mat cas na to.

evamarcel
30. apr 2013

@ingeborgnicol no ved presne mne sa zda ze uz ta ulitka by nemusela byt sak aj teplo ide a co potom ved jej bude horuco, lenze ked zaspi a ju po kojeni v noci odbalim ona sa dajako budi na tie rucky asi zrejme a akonahle ju zbalim tak kludne spi...ta ja neviem lebo to odmalicka som tak robila a teraz ona si to asi spaja ze rucky zvinut a dat cumel a capku na oci. Takze vravis ze das po hodine a pol lahnut do postielky ona hned zatvara ocka a ked presvihnes tak si keca a potom az zaspi po placi? a ako dlho asi place? to aby som vedela ked budem skusat ucit tak ako to mate vy.

vendula79
30. apr 2013

Ahojte zeny, tak, ak smiem, pridam sa k Vam 🙂 Nelka sa narodila 20. novembra. Celkom rada Vas citam, aspon vidim, ze sa vsetky borime s podobnymi problemami a obcas mi napad niektorej z Vas aj pomoze. Dokonca som piekla aj kokosove susienky, ktore tu boli davnejsie spominane a vyborne. Alebo som, tusim podla ivinka chcela dat prepichnut aj uska, ale v BA to v Ustave lek. kozmetiky to robia az od 6 mesiacov. Inak Nelka sa este vobec nepretaca, ale zato kopka jedna radost 🙂 Mame dva spodne zuby prerezane. A ozaj, Nelka je sice plne kojena bez prikrmov, zatial, ale napriek tomu ma 9,5 kg. Moj chrbat je trosku v cudu a oblecko 74 uz LTT, davame bezne 80 a zopar kuskov mame aj 86. Rukavy a "nohavy" su trosku dlhsie, ale na sirku v pohodke. Akurat som sa u Vas nedocitala (aj ked som pozadu nejakych 20 stran 🙂), ci aj Vy mate odobrat dietatkam moc. U nas po dovrseni 5 mesiacov dali skumavku a sice s problemami, ale spolu s manzelom sme to zvladli 🙂 Tusim som sa nejako rozpisala, tak aspon tolko na uvod o nas 🙂

evamarcel
30. apr 2013

@ingeborgnicol nika uz nedavas na obed zeleninku ci aj zeleninku aj kasicku?

tinasc
30. apr 2013

@vendula79 ahoj 🙂 no my ako najbližšie ideme na poradňu, tak krpec musí mať nalepený sáčok aby do toho cikal a tak byť zabalený v plienke, aby mohla skontrolovať moč 😉