Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ingeborgnicol Krasny polnarodeninkovy dnicek!!!
@janulka_s dakujeme ;)
Dnes sme mali zasa nanic spanok, aj som spala vedla v spalni a behala som celu noc hore dole, co sa stale budila ☹
Neviem co to ma znamenat, ze jednu noc spinka celkom fajn a druhu je aj 10 krat hore
Akurat sme v parku, uz nevie zaspat ani na normalnej prechadzke, musím ju ist vytriast na hrbolaty teren😀 tak som zvedava ze kolko potiahne😉
Sama veverka tu je 😀
Sranda, nemam s kym pokecat, este ze je tu ten kon 😀.
baby strasne ste ma pobavili, nika s jej funkciou doplnanim na mobile a ivinka s fotkou, perfektna sranda 😀 @alyze, ja pouzivam bambusove kapsovky. otazka cislo jeden: pouzivas iba latkove alebo striedas? otazka c 2 v com to peres? a este, ako sa jej vyhadzala? mojej zabe sa zaparila rita iba raz - ked sme zacinali po prichode z porodnice latkovat. este som vtedy striedala s pamperskami, ked som presla uplne na latkove tak sa "odparila", moze byt ze jej pokozka na to nie je este zvyknuta a takto reaguje na nove prostredie, ak peries v total neskodnej veci (lovela alebo mydlovy sliz) tak skus prebalovat po kazdom pocikani, pri latkovkach treba castejsie ako pri pampersoch, nechaj ju sem tam prevetrat, a kludne ju natri aj sudocremom alebo co mas na ritulu - vravi sa ze by sa pri latkovych nemalo ale ja natieram obcas, vacsinou vecer pred spanim tenkou vrstvou, jasne ze jej nedam kilo kremu, a plienky su v pohode a mala tiez 🙂 potom by to este mohli byt aj potnicky, kedze zacina byt celkom teplo, neobliekas ju prilis? nevyhodila sa aj inde na tele? ak skusis vsetko a nic nezaberie tak je este mozne, ze jej pokozka neznesie kontakt s mokrym, v takom pripade sa hodia stay dry separacky, aj take som uz pocula, ze babatko sa vyhadzovalo pri prirodnych materialoch a potrebovalo mat stay dry vrstvu aby nebola pokozka v takom vlhkom.
@ingeborgnicol ako nam to leti, vy uz mate polrocik 🙂. Gratulujeme!
@mirkov Dakujeme. My nepomozeme, my uz neprikrmujeme a to je aj odpoved pre EVAMARCEL. Nie uz nedavame prikrmy, ideme v piatok na poradnu a dohodneme sa s lekarkou co dalej, papka iba moje mliecko a v pripadoch tretej svetovej kasicku 🙂
@slady a tu tekvicku ako robis? rozvaris, roztlacis a zmiesas s tvojim mlieckom?
@ingeborgnicol nika k tej satke mam ju z nosime.sk je to ta inka ale fotku ti pridam az zajtra lebo ja neviem stahovat do pc a muz siel opekat teraz takze nebude mat zaujem mi ju pofotit....a satky su do vela kil aj na veeeeelke deti daju sa s nou rozne uvazy aj na chrbat ...to vsetko je na tej stranke nosime.sk ci aka to je ...ja som chcela ze predam satku a kupim si ergo nosic ty si nechcela ergo?
@ingeborgnicol http://www.nosime.sk/kategoria52-babysatky-stor... presne tu mam co je tam tretie babatko
http://www.nivea.sk/Experience/baby-care/My-NIV... toto mi voslo pod ruky, cdne aj tu odporucaju mrazit...a mne je to tak proti srsti...
@ingeborgnicol Čo hovoríš na dnešný košícký tajfún 😀 😀 😀 ...ráno sme vybehli na Izru...tam sa nepohol lístok a to sme boli v Slanských vrchoch a tu dole horor aj po návrate domov. Dala som ešte poobede jedne okruh okolo jazera, ale strááááááášne som si to neužila kvôli tomu vetrisku. Ináč ak si bola v utorok u nás na jazere, tak som ťa videla....nepamätám si presne farbu tvojho stokáčika, ale veľa ich na jazere nevídam
@mirkov
@ingeborgnicol tak dnes som robila tekvicovu polievku pre nas, tam davam tekvicu, mrkvu a zemiak, tak som to uvarila, mixla, kus odobrala pre krpanu, zvysok potom dochutila, doriedila a pridala smotanu a malej pridam zajtra k tomu iba trosku mm, ale ani to uz velmi nerobim, bo nemam 🙂 takze tak, a je to riadne sladke takze sa ide umlatit za tym, dnes som mala este zo vcera krumpel s cukinou a to mala take bez chuti, tak aj do toho som jej supla trochen tekvy a otvarala na celu kuchynu 🙂
@evamarcel super, na ranny spanok som ulozila skor, tak ako tu vsetci pisu - hodinu po prebudeni namiesto dvoch a hned to inak vyzeralo 🙂 cez den mi na ture trochu v manduce vystrajala bez cumla, ale rozchodili sme to, poobedny spanok ok a teraz vecerny neviem, som ju ulozila a este som nepozerala ci uz spi, ale zatial cusi a to je hlavne 🙂 fakt pohoda, aj chlap dnes skonstatoval ked sme isli autom ze je ovela kludnejsia, pred tym v aute sa jedovala ked jej cumel vypadol a nedociahla osm jej ho podat a teraz pohodka, zuzlala si klobuk a pokoj bol 🙂 este stale nelutujem ze nedudlime.
@slady dakujem za rady, iba s nimi zacinam, tak skusam, mam kupene 4 bambusove a jednu bavlnenu viacvrstvovu a skusam co je lepsie, len pri takom mnoztve musim aj pampersky davat a to je asi problem, ale uz je to lepsie, dnes som nechala casto holu frndžulu 😀 a uz jej to zmizlo 😉
Evka ja mam aj ergo aj satku, ale satka nam je mala uz a prave mi dnes volala laktacka ze nech nekupujem ze nam pozicia 🙂)))))ak jej vratia. sa velmi vytesujem!.Co sa tyka ukladania rano, to ja so pisala. Presne taky problem je ze rano ju usim ulozit DO hodiny, inak cele zle, po 3/4hodine cuvha ocka...ak ju ulozim neskvor ihned je hore po 40 minutach a nedobra vyspata, ak ulozim tak ako am nacas, do hodinky tak potiahne aj 4hodiny a 🙂))
@zabka29 hej hej, to som bola jaaaaaaaa, aj som ti chela napisat ze idem, ale som nestihala, bola som aj so sestrou a sme kocikovali, aj pivko si dali na plazi cierne 🙂)))mna bolo len dlho, 🙂
Slady varim bravcove kare na sampionoch sryzou, a ako dezert pre synatora su palacinky a moja zaprazena polievocka, ides? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@evamarcel no ona spi ako kedy stale inak 🙂 niekedy prespi 30 min a niekedy 1,5 hodiny (veeeeelmi zriedka), v manduce niekedy prespi cele 3 hodky co sme vonku s pauzami a dnes napriklad prespala len okolo 15/20 minut. Rano mi zaspala v mojej posteli s didkou v puse, takze bez placu 🙂 ja som sa psychicky tak nastavila, ze jednoducho ked nespi tak nespi, neriesim to, ak to teda nie je patologicke ze nespi cely den, proste ak sa zobudi skoro tak uz mi to nevadi, beriem to jak pride. ale pri synovi napriklad som bola tak navyknuta ze pekne spi a ze mam svoj cas s ktorym som uz potom ratala, ze ak sa mi nahodou zobudil skor alebo nechcel zaspat tak som bola strasne nervozna a zla ako pes a citila som to ako krivdu na sebe a ukratenie samej seba, proste zle, cely den som mala potom v pecku, podla mna ti neostava nic ine iba sa psychicky zmierit s tym ze jednoducho malo spi, pokial to malej vyslovene nechyba, ze nie je nervozna, unavena alebo nerastie alebo co, a zzit sa s tym, ze je furt hore, robit veci ak sa da, a ak sa neda tak skakat na to a byt s nou a nosit ju po byte a vsetko robit jednou rukou, ja to tak robim, uz som sa naucila maleho jednou rukou obliect aj vyzliect, dokonca aj kakame vsetci traja spolu, wilcu na vecku, ja ho drzim za koleno bo inac sa nevys..ie a zorka na mojom kolene si hrkuta 😀 bo tiez je taka ze ked ju dakde polozim a zmiznem z dohladu tak ju ide rozhodit od revu.

@alyze Vraj su to najvacsie alergeny, ale moja petrzlen miluje a nic jej nie je.