icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

jgiovanna504
3. máj 2013

tak baby,plienky objednane. dakujem este raz! 😉
a ináč ja jej dávam piť normalne z úplne obyčajneho pohára,(vraj tak by sa malo, ak nechcem prestať dojčit). a celkom v pohode nám to ide,síce polka niekedy na oblečku,ale pije z neho ako psík alebo mačička 😀

adel22
3. máj 2013

@jgiovanna504 aj my tak skusame a pripadne s tou lyzickou, flasu tiez nechcem🙂 ale to len skusame, este som nezaviedla pravidelny prisun nejakej tej tekutiny...mala by som? ved plne dojcim, radsej dam cecik🙂

ivinka77
3. máj 2013

@ingeborgnicol hej hej aj tenucke igelitky sustiace su ''in'' 🙂
@mirkov hrncek tento...s tvrdym naustkom a male dierocky , netecuci http://www.nasebabatko.sk/nasebabatko/eshop/4-1...

zabka29
3. máj 2013

@mata884 Ďakujeme..dnes už je to lepšie...aj teraz pospala doma pol hod a máme späť náš akýtaký režim, tak dúfam, že už sme z toho von. Držte sa a nech to máte úplne bez problémov.

evamarcel
3. máj 2013

v com vam teraz spinkaju babatka v noci len v pyzamku mame 23stupnov a neviem mojej je asi horuco.

jgiovanna504
3. máj 2013

@adel22 ani ja pravidelne nedávam,iba sem tam,keď sa mi zdá, že si málo cucla v tom teple.niekedy nedám vôbec...proste kedy ma napadne....ale myslím si,že nejako pravidelne nepotrebujú detičky navyše vodu,keď dojčíme,nie?..

ingeborgnicol
3. máj 2013

No tak ja davam info od mojej lekarky, iste vsetko popletiem, lebo som tam sedela pol hodinu a vypytovala sa.
teda co si pametam budem pisat.
Inak ta baba dojcila 5 rokov druhe dieta tak asi vie o com hovori. Povedala mi ze bola v kuse 6a pol roka na aterskej a pri prvom robila vsetko podla knizky, ale druhu si uz vychutnala tak ako sa ma, sledovala dietatko a prisposobovala sa jemu a jeho zdraviu a vyvoju.

Co sa tyka pitia: ziadne flasky, ked tak normalny poharik, ked je dietatko smedne tak vodicku, aby nebolo obmedzovane, cista voda je vsade, ked sa nauci na caj, je mozne ze niekde kde caj nepodavaju-ako v niektorych skolkach-ostane smedne. tak voda je najzdravsia a vsade dostupnaa. deti maju schopnost pit z poharika , cize z normalneho pohara sa sanzit davaj ako jgiovana pisala.

Co sa tyka ockovania, u nas sa to roi tak, ze tie prve 2 ockovania su rozdele do 6davok a teda do roka cca dostane 6vceliciek. Ale ze je to tak maximalne bezpecne a nemoze sa stat, teda moze ale minimalne ze babatinko bude tak trpiet. vravela mi dokonca ze u jej kamaratky lekarky zaockovali tak ze dali obe vakciny sucastne a aj roatvir achlapcek do 3 dni zomrel, boze. cize preto sme dostali mi dnes dalsiu vcelicku. a este tri dostaneme na kazdej poradni asi jedno.

Co sa tyka jedla. tu so sa dozvedela najzaujmavejsie veci. pytala som sa toho vela takze aspon utrzkovite:
Dieta extremne nepotrebuje prikrmy ak je plne dojcene, v materskom mlieku ak ho ma mamicka dost je vsetko, ano, ak ho ma mamka malo treba zacat s prikrmami, ale ak je mlieka dost, nie je to nutne. V prikrmoch su oba skroby a cukry. Cize potrebne ako take to nie je, moze sa prikrmovat ale NEMUSI. Nie je nutne podavat najprv vsetky druhy zeleniny a potom ovocie ako to tu pisalo vela bab, moze sa podavat sucastne ale.
nikdy nema byt konzistencia hustejsia ako polievka do jedneho roka. nicoho. mala by byt riedka, aby sa vosla do flase. ale samozrejme nedavat do flase to so len na prirovnanie. Nemala by sa kvoli alergiam podavat korenova zelenina ako: mrkva, petrzlen, a zeler. moze sa davat: cuketa, karfiol, brokoluca, zemiacik...a stale podavat maximalne 3 druhy. Co sa tyka ovocia, tak aj tu plati, ze iba stava, nie hustota vyzivy, radi iba odstavovat a riedit 1:1 s vodickou....kvoli prebytku cukrov a este niecoho zabudla som coho..... najviac odporuca stavy (a teraz nacisto SLADY buds do nej) ako napriklad kombinacia: pupava listyy, zihlava, mrkva a jablko. do vsetkych stiav radi ako zaklad mrkvu a jabko, aby babatinku chutili a ostatne zabezpeci kopec vitaminov, stavy odporuca aj popri dojceni, podavat s lyzickou.

celkovo co sa tyka pitia a jedenia, selektovat ako ritual, niekde pri stole, ako riadne stolovanie dospelych a nie pobehovat s poharom so sosacikom po byte. jest a pit pri stole ako kultura a nie ako zlozvyk....

este som sa zabudla opytat ze cim podavat tie prikrmy, lebo ze nemaju byt huste na lyzicku, ale v hustote polievky ale to jej napisem emajla, napiste mi kto chcete jej adresu, mozem podat dalej...suhlasila....

Na vstavanie v noci, povedala e niektore deticky maju kasicky overene a ze niektore potrebuj fakt iba mamku, v ojom pripade iste iba mamku, a juj este nieco, som sa pytala ci mozem teda podavat zmrazene materske mliecko, o 22.30. tak mi povedala jednu velmi zaujimavu vec, ze zmrazene jedlo jevelmi tazke na reakcie sleziny, veli to slezinu zatazuje, takze zmrazene veci davat minimalne, jedlo uz vobec nie a mliecko, ked je to nutne zlo, lepsie ako umele mlieko, ale ovela ovela horsie ako priamo z didky......

jo a cajik ak uz podavat tak na pretravenie fenyklovy ale bez prichuti, klasicky.

Iste toho bolo ovela viac, ale si momentalne nespominam.

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady nechcem zrusit uplne pmpersky, lebo moja nevie vonka curat, neviem ci sa hanbi, ci nevie, alebo len nie je zvyknuta, cize na vonku a na noc by som chcela nechat pamersaky. ale na doma by som uz chcela take nejake rtreningove, alebo pullkove s vkladackami a ak si pisne mimo nocnik aby som len vyhodila vkladacku a dala novu, chapes? toto by som chcela a neviem co mam pouzivat a kym na to pridem nebude nosit vobec plienky hehe

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol jaaj no tak to by ti podla mna na doma stacili tie co si si vybrala, teda keby boli mensie hehe ale kludne ak obycajne pul gatky ako sme tu radili jgiovane ci jak sa to pise, a do toko take vkladacky, ale pravda je ze v tych co si posielala link by ti to lepsie drzalo asi vdaka tej trukli na pripinanie. ta co ja viem, adel ty co myslis? ja som neni bkm tak netusim kolko take dieta cika ked sa to odchytava bo ja neviem ci prebalujem po kazdom ciknuti, ja tak kedy sa zacne zlostit tak vtedy 🙂

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol yes, dakujem za vycerpavajuci ony, na zihlavu sa zajtra chystam, milujem zihlavu 🙂 vykosim vsetko okolo bystrice samosprava usetri na pesticidoch! noo ja si to trochu zaonacim tote rady, ale princip sa mi paci 🙂

ingeborgnicol
3. máj 2013

pekne od teba ze sa staras o okolie a dovolim ti prist k nam na pupau hehe vies kolko jej mam? co s nou? na nieco sa susi aj listky?

ingeborgnicol
3. máj 2013

Jo a mame 7150gramov a 65 cm, ale myslim ze cm mame viac, lebo oblecenie 68 je len tak tak pre nas

sssiska
3. máj 2013

@zabka29 my sme boli vcera ockovat...v noci sme mali 38.2 a dnes opat...tak je mrzuta cely den...takze sa cely den mordujeme, nosime po rukach a zabavame ako vieme ...dufam, ze noc bude pokojna...

sssiska
3. máj 2013

rozmyslame, ze dame malu zaockovat aj proti TBC...rotaviry sme nedavali...ale TBC by sme chceli...ved napr. v Hypermarketoch sa premelie kade kto...a nechcela by som raz banovat. Nas doktor vravel, ze najskor na 20 mesiacov a robi sa to na nejakom specializovanom plucnom pracovisku....

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol no vidis, tak to je miska vacsia jak zorec o kusticek 🙂 inak vidis to, to som ti presne pisala, ze isto to ta tvoja dokina rozdelila aby nemala tvoja kocica tak vela ocko naraz ako sa dava 🙂 inak je to brutal celkom podla mna, hexa do jednej nohy, prevenar do druhej a rotavirus do tretej, dokina je sikula 🙂 z pupavy sa da robit tzv pupavovy med, skus poguglit 🙂 aj do salatiku sa da.

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady a ostatni ako to maju vy nemate ostatne 6davok? rovno to pichne celu jednu naraz a nie v troch ako nam?

mata884
3. máj 2013

@ingeborgnicol no my mame ockovanie na tri mesiace, potom preockovanie teraz a dalsie preockovanie potom cca o 6 mesiacov

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady a co budes robit zo zihlavy?a nepoprhli ta to? ja to nenvadim :P

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol sak si zeberem rukavice ne? no cajik mam rada, potom odstavit ako tvoja dokina radi, alebo do smoothie, skvely detox a hromada zeleza a vitaminu C. a mozno budem robit aj dake kozmeticke pokusy na vlasy, naj rastu 🙂

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol neviem presne ako to robi tvoja dokca, ale normalne sa dava naraz hexavakcina a prevenar, cize dve vcelicky, kazda do jedneho stehienka a dava sa prva v dvoch mesiacoch a druha v siestich a tretia v dvanastich, cize takto tri krat dostanu deti po dve vcelicky, cize dokopy je to sest pichancov na 3x lebo sa davaju hexa a pneumokok naraz a tebe to asi rozdelila, ze ti da raz hexu a na druhy krat prevenar, cize tych 6 pichancov ti neda na 3x ale na sest, chapes?

alyze
autor
3. máj 2013

mnaaaaaaaaaaam tvarohove gule zo zmrzkou a malinami 😉
dnes je po diete 😀

alyze
autor
3. máj 2013

ved sme vyhrali nad Francuzmi, tak si zasluzime 😎

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady ano ano presne toto sa mi snazila vysvetlit ze takto i to teda Michelle picha, len ja so na nu pozerala ako tela, tak mi to asi 6x vysvetlila :_))))))))

ingeborgnicol
3. máj 2013

@alyze gratulujme, mna by to nepohlo ani keby hrali u nas doma, akurt by som ich dodrbala za bordel 🙂))))))))))))))))))))))))))

slady
3. máj 2013

ja dnes buhcty na pare 😎 sice kupovane ale fajne boli aj tak 🙂

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol takze jednu vcelu dostanete o mesiac a potom dalsiu az v 11 alebo 12 mesiacoch a poslednu z tejto serie potom o mesiac od tej predposlednej. a potom hura horsa na mmr 😒

slady
3. máj 2013

zeny tu je tak krasne jak teraz vsetko oprsalo... teda este stale prsi, ale za oknom les cely zozelenel, vsetko krasne voni, sice som sa dnes nedostala k zubarke ale aj tak som rada ze nam prsi 🙂 to len tak na margo 🙂

ingeborgnicol
3. máj 2013

@slady to len tak na margo myslis vazne? ja so cela zufala ked prsi, lebo nemozeme ist vonku a ziaden les, ktory by mi robil radost tu nemame 🙂))) takze u mna na mrtvicu ked rpsi...ale zato som malicku pekne aspon ponosila v manduce a pekne som sa jej venovala som rada.a upiekli sme tortu "ala banany v cokolade " svagrovi zajtra na narodky.

Alyzee dakujem za tip s maslom, pomohol! ty si taka dobra cukrarka?

slady
3. máj 2013

@ingeborgnicol aj ja som sa venovala, lebo krpata mala zase dnes ukricany den, tak ani sekundu sama, asi jej tiez dazd lezie na nerv, ja som bola celkom rada ze som sa nemusela k tej zubnici trepat aj ked ma to caka v utorok ☹ to ten moj zub co som si na ryzi zlomila 😀