icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
5. máj 2013

@evamarcel tie torty si peckaaaaaaaa !!! 🙂

ingeborgnicol
5. máj 2013

@slady no moja presne som na tom tak isto. ja s mojou extra super odsavackou som vytahala teraz z oboch dokopy iba 40 a s obycajnou by som nedala ani 3ml......neviem neviem, naco robi kokosiny a experimenty. pila si dost vody? a cuca poriadne tvoja? nie len ze si cucne a dost? moja sa aj vrtela troska dnes lebo moc mliecka tam dnes nebolo...a doteraz sa az dusila mlieckom.......az jej zabehavalo......a tieklo po lickach a dnes ltt mala....no ono ja som sa pytala lekarky ze preco sa prikrmuje hlavne? ze ci je nutricne mlieko potom sabe, ci treba viac vitaminov alebo co a pametas co mi povedala? zee v tomto obdobi uz ho zacina byt malo.....nie u kazdej zeny, je to indi vindi. ale asi sa ho aj menej tvori a asi aj nase detvaky viacej sosaju....a je tu drha laktacna velka kriza podla statistik, jedna v 3 mesiacoch a druha v 6TICH

adel22
5. máj 2013

@ivinka77 Ano, drahemu ponukli job na 2 roky a potom ze opat v SR, ale drahemu sa zalubilo, tak tu chce zotrvat.
Ja som odrobila az tyzden a potom bum bac a bola som tehu🙂
@ingeborgnicol Porod? Nooo, nemozem porovnat, nakolko bol prvy🙂 ale som spokojna, aj ked nabuduc to bude este lepsie🙂
Respektovali moj porodny plan takmer cely, odrodila ma porodna asistentka- doktor sedel na stolicke a kukal, rodila som v drepe/na vsetkych 4, skoro cely pobyt som bola sama na izbe s malou - od utorka do piatka/dali mi tam jednu po cisarskom/, v sobotu som sla dom, respektovali, ked som odmietla brat ich vitaminy a neviem co- moj mi nosil stavy cerstve, mala bola stale pri mne, ani raz ju nezobrali bezomna prec, maju tu samostatne izby len na dojcenie- ak chces tak vyuzivas, su tam stolicky, tie vankuse na dojcenie, stolcek na vylozenie nohy pri dojceni, voda, casaky, a odvazia ti dieta pred a po, aby si videla kolko vypilo...uzasny pristup personalu, kazdy sa predstavil- usmev na tvari, blahozelal k babu a pomahal ako vedel....a gol bol, ked ta po cisarskom reze bola teda ubolena a v noci dojcila, resp. rozbiehalo sa jej mlieko, tak zvonila sestram cca kazde 2hodky a ony dosli vysmiate, ze ano, dojcit sa ide...tak jej dali vankus pod ceciky, spytali sa na ktorom ceciku naposledy skoncila a dietatko jej prilozili, zazvonila o 15min a znova vymenili cecik a zazvonila o 15min a babo dali do postielky....no sila, teda aspon si myslim, ze v SR toto nie je...segra rodila pred 2,5rokom a viem, ze 24hod, po porode bola kdesi na pooperacke a bola mi vdacna za MMS malej, bo si ani nepamatala ako vyzera!!!no tak sa necudujem, ze mlieko sa jej nerozbehlo...aj ked tam bolo viacej faktorov....
Nas nechali asi 3 hodky na porodnej sale s muzom a s malou, aj ju tam vysetrovali, vazit a merat som chcela az po tomto case, ze to nie je dolezite. Hned si ju fotili a pytali sa ci mozu zavesit na net- lebo to tak robia, tak po tych 3 hodkach tam uz bola /krst. meno a miery, datum/ ,
Pri tych vysetreniach na dalsi den si vyzadovali aby som bola s malou, ze to pomaha a je to dolezite pre dietatko...ukazovali mi ako ju mam umyvat handrickou a neviem co este....myslim ze ju tam ani nekupali...vraj ten mazok je dlezity, aby sa vstrebal..tak mam tucha, ze ona sa kupala az u nas doma....oni len handrickami mokrymi na dalsi den pretreli cele telicko aj zarezy...
Ranajky boli v bufete, alebo na izbe- ako si sa citila...svedske stoly / co ma mrzi dost nezdrave by som povedala- biele pecivo, jogurty, salamy, margariny......no ziadna zelenina, ovocie- nic/, na obed som mala vyber z 3 jedal a plus este som si mohla vybrat stillmenu- akoze pre kojace, tak som si dala to a priniesli mi bolonske spagety- akoze uzas....no ale aspon chodili a ponukali caj a vodu....tie vlozky stale doplnali aj gatky tie sietove, aj domov mi nabalili.....proste, super, nemozem nadavat...aj ked nieco bolo az moc, mne staci malo, ale zase si zakladam na inych veciach a tie mi niekedy chybali🙂
Vadilo mi napr. ze ta hebamme- porodna asistentka bola fajciarka a chodila za mnou vzdy po cigaretke a ten smrad bol otrasny a este ma s takymi prstami /samozrejme rukavice/ vysetrovala! Tak ked sa doktor pytal ci som bola spokojna, tak som mu povedala ze hej, ale toto si dam do dalsieho planu, ze to mi dost vadilo, tak sa smial. inak to bol tiez sympos, starsi ale tie oci jeho, jaj, no kukuc mal riadny🙂 ja som vyfasovala pri porode takeho mladeho a ten nevdel kde je Slovensko, resp. povedal ze nepozna🙂 ale to nebol Nemec🙂

Takze tak, otazky?
Pridavam zopar foto, sak to mam kazda a sebou, hadam sa tu nik nebude pohorsovat🙂 no a tu vidno tu smradlavu prefajcenu hebammusu a toho doktora, co nepozna SR🙂 a novopecenu maminu🙂

adel22
5. máj 2013

@slady mo presne toto aj ja pozorujem zopar dni, ze v noci som mavala pekne velke konecne, a teraz nic a dieta spi skoro celu noc...no co toto ma znamenat? 🙂

alyze
autor
5. máj 2013

@ivinka77
@mata884 jasne ze listkove cesto, ved som nejaka off 😀

ingeborgnicol
5. máj 2013

@adel22 jeeeeeeeeeeeeee, az si mi slzicky vohnala do oci...ty si mala krasny zazitok, takze jasne ze neporovnatelne. Ja som rodila v sukronej nemocke, lezala som na nadstandarte. takze porod. Uz som sto krat pisala ze sme skoro zomreli ja aj Michellka, potom som ju 3 dni nevidela, teda po 2dnoch mi ju ukaali, ale dali az po 3tom dni, cize mlieko 0bodov, a bola som v takom stave ze so mnou musela lezat na izbe najprv skorosvokra a potom muzik aby mi dali malicku lebo mali co robit so mnou...ale jedlo bolo schopne, aj zelenina aj ovocie, ale ja osm nemala ja som mala vysoke horucky a bola som po operacii tak mne vodove davali.....este ta nieco zaujima? no a kedze som bola v tej drahej nemocke, platili sme tam 50eciek na den, tak sa nam tocili okolo zadnic, ucili dojcit, snazili sa zo mna vydolovat aj posledne kusky mlieka....laktacne sestry boli vyborne, aj lekari kalap dole a aj sestricky az na zo dve vynimky co ma chceli liecit namiesto lekarov, ale s mojimi bolestami a v mojo stave som ta zacala jacat na lekarov, tak si potom netrufli...ja si to ledva pametam 🙂

ingeborgnicol
5. máj 2013

@adel22 a jak si rodila na styroch, to sa da? tu to neponkaju

slady
5. máj 2013

@ingeborgnicol @adel22 jasne! laktacna kriza na nas dosla svinucha! a ja sa idem ukojit (to znie vselijako ale myslim tym akoze vela kojim nie ze sa ukajam 😀) a to robim aj ake ze kojim pred prikrmom a prikrmov davam len po troske, vacsina jej ide z mliecka. dnes som na pikniku improvizovala - roztlacila som jeden krumpel nech nie je mala bez obeda 😀 a dala si, riadne jej chutilo, ale zase len jeden kustik po kojeni som jej dala 🙂 no neviem hadam sa to rozbehne a aj tebe nika, inak mne to caro ani pivo vobec na mlieko nezabera ani nic. pijem furt rovnako - dost vela... skusim este viac. odsavacku mam novucicku ale skoda je ju spinit s takymito cvrkmi smiesnymi. a mala mi ciucka ale furt ju nieco vyrusi, tak pije dost kratko. a ja stale kojim z oboch mimochodom, a v poslednom case musim aj v noci, pred tym jej v noci stacilo z jedneho a teraz uz nie.

adel22
5. máj 2013

@ingeborgnicol som striedala polohy, bo nohy akosi nevladali v tom drepe, potom som aj tu stolicku vyuzila...hej da sa...je to jedna z naj poloh!🙂ani tu neponukaju ale ja som si povedala ze ziadna postel ale na zemi, tak aj sestricka sla na kolena🙂

Vdaka za pochvalenie, chapem, ze su zeny, ktore dopadnu fakt zle, to odlucenie od dietatka, je to max. neprirodzene a strasne najma pre to dietatko, ale dolezite je, mu to potom vynahradit...kazdej zene by som dopriala aspon taky porod, aky som mala ja....ak nie este lepsi!
No a mne dost pomohol aj manzelik🙂 boli sme dohodnuti ze ziadne lieky a on sam mi ich ponukal🙂 ale pochopil ze nechem, ze to vydrzim /od pol noci do obeda 12:24/m ale ked som bola na tej zemi, tak ma drzal zozadu....a to dost pomohlo!

ale najviac ma vytacal nad ranom, ked nam dali izbu a ja som kontrakcie predychavala v stoji a on si tam lahol na polohovaciu postel, ovladacom si skusal polohy, priniesol si ranajky z bufetu a dokonca na tej posteli zaspal!!!🙂 no a ja som tam nadavala, ze ako mohla autorka jednej knihy napisat, ze porod neboli!!!tak som aj vulgarizmy pouzivala, ked som si na nu spomenula pri kazdej bolesti🙂

ingeborgnicol
5. máj 2013

@adel22 a este velmi velmi ti zavidim v dobrom ze si ju mala ihned u seba a cely cas, ja by som si ju nedala teraz uz ani keby nahodou toto by som si dala do planu v kazdom pripade,lebo potom som bola K.O a vzali mi ju a ked som oponovala a plakala velmi ze ju chcem (a potom ze osm nemala mlieko) tak mi ju nedali lebo ze mi islo o kejhak....teraz by som si dala vytetovat ze mi ju NESMU vziat ani nahodou.

adel22
5. máj 2013

@slady no neviem cim to bude, ale nemam pocit ze by som mala malo mlieka, len proste ked sa nazbiera je hned prec a v noci asi oddychuje:( no ja kojim cca kazdu hodinu a som z toho fakt vycerpana niekedy....ale sak tak to ma byt🙂

ingeborgnicol
5. máj 2013

@slady Pocuj moja, ked si toto pozriem: raw vegan bodybuilding tak logicky mi z toho ma vyjst, ze aj ked nebudem jest bielkoviny, sacharidy a uhlohydraty pravidelne, ale cca kazdy 4ty den, ale budem mat ovocie a zeleninu denne, tak mozem pokojne kojit s vedomim ze moje dieta sa bude spravne vyvyjat tak?

adel22
5. máj 2013

@ingeborgnicol to si dobre napisala, toto je velmi dolezite...mat ju pri sebe...ja som si ju hned do postele zobrala a mala ju tam stale🙂 aj v noci🙂 ja som im ju ani nedavala, rasdej som pockala na muza nech je on pri nej kym sa osprchujem....ja som mala hlavne ten prvy mesiac taky pocit, ze ju mam chranit a musi byt stale pri mne, sak ja som ju ani svokre ani mojej mame nechcela dat na ruky....lebo som mala taky pocit, ze je len moja a musi byt len v mojom naruci🙂 ale tak co som mala robit, ako 2tyzdnova zvladla 1000km cestu za babkami tak som im ju musela pozicat:(

ingeborgnicol
5. máj 2013

@adel22 Mozno prave preto kojis kazdu hodinu, lebo ma smalo mliecka teraz tak sa jej castejsie ziada, ci nie? lebo ze keby sa velmi prepapkala tak by o hodinu nechela, alebo blbost? No vsade pisu ze cim su starsie tym nase didky budu handrickovejsie a meksie a mliecka bude uz tak akurat....ze uz to nebudu tie kozy ktore treba odbremeneovat osavackou....

slady
5. máj 2013

@ingeborgnicol he? to som pisala totam do skupiny na FB bo tam prebiehala velice horuca pro a anti masova diskusia na jednej stranke 😀 ale tak ked uz sme pri tom, ovocie a zelenina obsahuju aj sacharidy/uhlohydraty aj bielkoviny a aj tuky, takze som nepochopila otazku 🙂 sak ine ako uhlohydraty, bielkoviny a tuky a skroby sa ani velmi jest neda... ci?

slady
5. máj 2013

@ingeborgnicol ja nechcem handrickove kozy!!! 😀 ja si prosim tie pamelovske spred piatich mesiacov!

adel22
5. máj 2013

@ingeborgnicol ale zas ked v noci vydrzi raz jest tak preco nie aj cez den? 🙂 no myslim si ze to aj tym, ze nedavam tu vodu este a ona odjakziva pije len 5min a koniec🙂 a teraz je to tiez tak ale castejsie....ale vzdy ked dopapa tak si stisnem a mlieko tam este mam....tak neviem preco ho nevypije...nie, ona si vypyta o hodinu🙂

slady
5. máj 2013

@adel22 no ale mas aj ked si stisnes viac krat? bo na jeden dva stisky mam po kojeni aj ja ale potom je prazdno, to preto ze sa furt tvori, takze na ten jeden dva streky ho tam mam furt, ale ak by som chcela odsat daco viac tak nula bodov, odsavam po 10 mililitroch.

ingeborgnicol
5. máj 2013

@adel22 aha tak je to len jej ochrana pred separacnou uzkostou a nie hlad 😀 😀 😀 😀 no a dobre si urobila ze si ju nedala ja ju nechcem dat zase teraz, po porode som bola prilis hcora a slaba a vela som nevnimala ale teraz by som sa aj pobila a zabula 🙂))))

@slady no aby si bola v obraze. nad tou hadkou na fb sa este teraz sulam od smiechu ako su niektori ludia obmedzeni, ale dobre....moja otazka znela: nahradi ovocie a zelenina funcne bielkovinu, sahcharid a uhlohydrat? lebo_ 90 dnovka sa zaklada na principe ze striedas 4 dni: bielkoviny, sacharidy, uhlohydraty, ovocie. a takto dokolecka. a ku kazdemu dnu si davas cele doobeda ovocie a cely den zeleninu. cize som sa tym chcela opytat ze ked budem mat napriklad bielkoviny ci mlaickej v ten den nebudu chybat sacharidy a uhlohydraty ked si dma kopec zeleniny a ovocia. a ked budem mat sacharidy tak ci jej zas nebudu chybat bielkoviny a uhlohydraty a tak...chapes? zase pisem ako madar skrizeny s telatom......

ingeborgnicol
5. máj 2013

@slady pocj mam pre teba pikosku potesi ta. Moja laktacka mikdy neodsavala lebo poto sa len stresovala nikdy nodsala viac ako 10, ak odsala 20-30 to uz mali vianoce. a kojila 5 rokov 😉

ingeborgnicol
5. máj 2013

@slady ty nechces handrickove kozy? ja mam co povedat ked mi ovidnu tieto pamelovske 5ky? uz teraz si ich nahanam niekde v polopupku 🙂)))))))))))))))))))))))))ked suhadrickove.....prosim toho hore napumpovat!

adel22
5. máj 2013

@slady a naco odsavas? ja neodsavam tak neviem, vyskusam zajtra

slady
5. máj 2013

@ingeborgnicol tak takto: ovocie=cukor a uhlohydraty. v ovoci su zlozite, v sladkostiach a pecive su jednoduche. jednoduche su zle, lebo sa rychlo spotrebuju a sposobuju glykemicke hojdacky, zlozite sa spotrebuju postupne a preto je hladina cukru vyrovnana v tele po ich konzumacii. cize ak budes kazdy den jest rano ovocie, tak malickej nebudu chybat uhlohydraty ani cukor, lebo to mas v ovoci. dalej som sa este docitala, ze uhlohydraty sa najlahsie premienaju na energiu, preto je po ovoci clovek najviac energeticky. naopak ked sa natlacis bielkovin a tukov (snicla) tak mas po takej fest tazkej veceri chut na sladke, lebo potrebujes cukor na to, aby si vobec tie bielkoviny/tuky mohla stravit, cize potrebujes dodatocnu energiu na to, aby si z toho vyrobila energiu. to len tak pre zaujimavost. ale netusim, ci bude mat mala dost biekovin napriklad ak za den nesezeres ziadnu bielkovinu. ale to je podla mna dost nepravdepodobne, lebp bielkoviny su aj v zelenine, takze podla mna ak budes kazdy den jest ovocie a zeleninu bude mat dostatok vsetkeho furt. moj nazor. a na tej diskusii som sa tiez zabavala, ako sa dokazu niektori posekat kvoli takym blbostiam, este k tomu ludia ktori sa navzajom nepoznaju a maju sa na haku 😀

slady
5. máj 2013

@adel22 ja preto, lebo chcem chodit do autoskoly a chcela som babysitterke nechat moje mlieko kazdy utorok, ak by som sa zdrzala.

tinasc
5. máj 2013

@ingeborgnicol ja som malého mala tri dni z piatich dní čo sme boli v pôrodnici na fototerapii poriadne som ho ani nevidela, tak možno aj preto sa nekojíme, malý sa mi neprisal vôbec ako sme prišli domov tak už vôbec nie, nech som skúšala ako chcela...

slady
5. máj 2013

@ingeborgnicol no moje ked zhandrickovateju uplne tak zmiznu, nechcem vidiet tie susene slivky co mi zostanu... a ked si predstavim ze raz chcem mat 4 deti a vsetky odkojit... amentma.

nikiniki
5. máj 2013

@adel22 Ja preto, aby som zazehnala latkacne krizy. a vidim ze zbytocne 🙂)))))

@slady cize bielkoviny nemusim ? o to mi hlavne slo...nieze si to budem potom vycitat fakt...bude jej stacit raz za 4 dni?

Jo a nie som schyzofrenicka jasne? tento krok som sa rozhodla uz davno urobit, lebo ako pozeram coraz viac a viac mne cudzich bab chodi ocumavat, na co maju samozrejme pravo a my tu prepierame nasu bielizen. a ja som tu bola pod mojim vlastnym a original menom. Takze nie som schyzofrenicka, som Michellkina mamina a budem tu uz iba pod tymto menom jou? aj ked som mohla vyhrat Miss najviac prispevkovu 🙂)))

nikiniki
5. máj 2013

@slady no moja ked zmiznu nulky je to super, ale vies co sa stane ked mi zhandrickoveju tieto 5ky? mozem s nimi ovievat cele futbalove muzstvo ked bude teplo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 , alebo ked budem sediet tak si zakryvat kolena aby mi ich nespalilo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

adel22
5. máj 2013

@nikiniki preco mas iny nick? 🙂

adel22
5. máj 2013

@adel22 ok uz som v obraze🙂