Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
Neviem kto to tu pisal myslim ze Mata, ze ich maly ma najradsej stitky na plysakoch. No moju som dala teraz do hojdacky a vysledok je ten, ze tam ma povesanych milion veci a ju fascinuje-stitok z tej hojdacky, uz sa s nim hra 15 minut 🙂))))))))
@ivinka77 takze uz nemas narok, ale keby si velmi ze chcela, tak mi posli a budem mat ja 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja mam od vcera taku chut na ICa rezy ak to poznate, ze neverim ze si dnes nedam stale sme so svokrovcami chodievali v nedelu a vcera sme neboi na kolac a od vtredy slintam ani na nete neni recept! nemate niektora? ak dnes neupeciem, ,, tak si iste pojdem kupit dieta nedieta!
@alyze sak to, ze s tym chudnutim to zatial vidim dost blede... inac minule sa ma ktori pytal, ze kedy bude svadba, lebo my sme si zijeme len tak nadivoko, tak som povedala, ze ked dokojim, nebudem opat tehotna a schudnem...a dotycny zahlasil, cize nikdy ? 🙂 akoze fasa povzbudenie 🙂
@tinasc sak kludne mozme dat rande niekde na slniecku a pofotime, no problem....
@janulka_s po roku ides do prace ? aaaaa kurnik...to preco ??? :( a kam das malinku ?
inac uvazujem nad tym, rozsirit porfolio a spravit nejake hromadne rande mamiciek s detickami sprijemnene fotenim 🙂 za symbolicku sumu...
Ahojte, chcela by som sa opýtať, či niektorá máte problém, že malé vymýšľa s kojením? Asi týždeň už fungujeme na striedaní kojenia a nutrilonu. Normálne to začal odmietať, aj keď je hladný. Akoby mu to prestalo chutiť. Myslela som, že si zvykol na fľašku, lebo mu dávam troška čaju cez deň a večer nutrilon Ar(máme reflux), tak som odsala do fľaše, ale aj tak nechcel. Môže to byť tým, že beriem fenistil kvapky? Kojím ho teda už len v noci, vtedy mu to je asi jedno 🙂 lenže tým pádom vstávam každé dve hodiny a to má 5 a pol mesiaca. Je to normálne že nevydrží v noci bez jedla dlhšie? Prosím poraďte 🙂
no vidite a ja mam jasno v zivote ja som bola vydata a uz sa nevydam. Nikdy. a mojmu to nevadi a podozrievam ho ze aj vyhovuje 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a to fotenie by som brala aj ja, ale ja sa takto ako krizenec bravcovej konzervy a vystreleneho sipu nedam pofotit. Ked aspon 10 kil schudnem tak potom ano. Ale dcerku by som si dala podotit, velmi sa mi pacia fottky ako sa vola ta fotografka A.G? tak? na ten styl, tie babatinka kadejake.
No kolac padol za vlast, zbohom dieta na dnes, ale skoro som odpadla keby som si nedala-.fajny bol. Ica rezy to su rezy z torty s cokoladovym kremom, nieco neskutocne (to vidno ze kojim a mam este tehu chue a hormony, ktore som ani v tehu nemala🙂))))
Kupila som Michelle dnes tu mliecnu kasicku dam a uvidime aka bude noc, na radu imunolaergologicky. a
@ivinka77 fakt stoji 2x tolko co nemliecna, mala si pravdu!
Inak dnes so skusila dat hruskove pyre a struhala xichty, nepreslo 😀 😀 😀 😀
@doming ahoj pravdepodobne to bude tou flaskou, s prsnika mu ide tazsie tak sa hneva, flaska je dostupnejsia a jednoduchsia, tak ju uprednostnuje. v noci su deticky ospale tak im prsnik vyhovuje vtedy nehnevaju, vtedy si ten rozdiel neuvedouju. Oni su teraz celkovo vo veku kedy by chceli aby sa z prska lialo a ono sa neleje. Mame tu viacere tento problem. Moja strajkuje uz sksoro tyzden, dnes prvy den nestrajkuje. Ale pozor na to, v tomto veku sa vedia velmi rychlo odstavit. budu strajkovat, kym nevymenis prsko za flasku ak ustupis. ale da sa. Moja fakt teraz hnevala asi tyzden a neustupila som, neboj to prejde, ale davaj co najviac prsko a co najmenej flasku 🙂)) Nechce ti pit z poharika, neskusala si? chce to ale vela trpezlivosti.
@ivinka77 jou jou, po roku ta het, nuz teleworking, dufam a dovod, aby sme pod mostom nespali, asi tak a to stretko beriem, ako uz sme trapne tety z BA, vsetky ta het do jednej dame rande, v KE a okoli by tiez mali urobit, slady a okolie BB tiez a posharujeme los fotos a potom v novembri dame celostatne kolo volade uprostred, alebo rovno v budapesti, nech to mame vsetky daleko :D
@doming mne este napadla laktacna kriza - ze sa hneva lebo netecie a v noci casto papa lebo netecie, co na to @nikiniki odbornicka na kojenie? ja by som cez den casto prikladala a vecer pred spanim dokrmila kasickou, vlastne tak som to aj spravila ked som mala podobny problem a pomohlo. ja som davala kasu z flase ale teraz som zacala lyzickou radsej, viac nam to tak obom vyhovuje. my sme uz krizu ako tak roztahali a zase sa kojime cez den normalne no na prikrmoch sme uz ostali. ale zase nechapem preco tvoje mliecko odmieta aj z flase, mozno si len zvykol uz na inu chut, ktovie...
dakujem dakujem, aspon niekto ma pochvali, samu seba sa ma to uz prestalo bavit 😀 no to bola taka rychlovka, len ten bordel v kuchyni co po tom zostal musim este spratat 😀
@alyze my už sme začali s príkrmami, kvôli tomu refluxu (doktorka odporučila) teda sa skôr snažím aby niečo spapal. Večerné kašičky spapá bez problémov, ale so zeleninou nie je kamarát 🙂 a tak či tak toho viacej nepospí...
@slady tak ono aj keď sa mu to snažím uľahčiť a mu to dobre že nestriekam do úst aj tak nič.....ale mňa už aj napadlo že možno mám už slabé mlieko...že mu už nestačí,preto je hladný... tak uvidím, že dokedy budeme bojovať, lebo čím menej papá moje mlieko, tým sa mi zdá, že ho mám menej...
@doming nelbniiiiiiiii, slady ma pravdu, na 99% sa jedna o rastovy spurt-latkacnu krizu v 6tich mesiacoch, len so tu nechcela ist s pojmami, ale je to iste.....fakt....u niekoho to trva dokonca cely meiac, u niekoho 2-3 dni. U mna to trvalo tyzden teraz necely. uz sa to dostava do normalu. ak papate prikrmy, neviem poradit vobec nic, iba vydrzat. My sme dosli az do rekordneho cisla 13x za noc a preslo to, uz zase vstvame "iba" 2x 🙂)) ale fakt. vecsina zien to vzda a prejde na umele mlieko, leo je to naozaj tazke.....ale neda sa tu velmi poradit, iba vydrzat. a kojit v noci, lebo vtedy nebojuje a papa mamkine mliecko ......ono na ten den fakt nieto reeptu, iba ak zvysit produkciu mliecka. a to sa da jedine tymto:
-velmi caste prikladanie: bude sa ti zdat ze uz tam nic nemas, ale aj napriek tomu prikladaj hoci aj kazdu pol hodku mu ponukni ty sama.
-casto sa mojkat, hladkat, nosit sa a prikladat si ho na svoje telicko"skin to skin" alebo nosit ho v nosici
-vela pit a spat 🙂 je toho viac, ak by si mala zaujem poslem linky, ale toto je zaklad......
@doming a hlavne slabe mliecko iste nemas, ono vazne slabe liecko neexistuje, existuje iba malo mliecka, co je pri rastovom spurte normalne babetko sa naraz natiahne o ovela viac ako v inom case a teda spotrebuvava ovela viac mliecka ako inokedy anase prisa na to nie su pripravene....ale to prejde, je to fakt iba kriza co znamena ze sa to vrati do normalu, kym nas medzitym neklepne pepka a my budeme so zdravym rozumom dalej kojit.......
@nikiniki tak to si teda super, že si to zvládala :P a ďakujem fakt veľmi pekne 🙂 za rady aj za podporu dievčatá 🙂 a ak by si mohla poslať tie linky budem rada 🙂))) ešte zabojujeme 🙂 akurát idem robiť kašičku s mojim mliekom ta uvidíme či mu bude chutiť, lebo tie s vodou mu chutia..ale tak s mliekom to bude asi lepšie....:D

@ivinka77 pocuj tak potom ty uz mas golfac porieseny po Terri a mas pokoj, ja by osm zase musela mastne prasule vypacit z vrecka, lebo keby som povedala chlapovi ze chcem treti kociar vyrazil by ma z domu, alebo by mi nedal jest 🙂)))))))))))))))))))))))