Novembrové detičky 2012
Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂
@ivinka77 ja treraz varim meskovu polievockua a druhe som navarila vcera perkelt a hodim k tomu cestovinu. TIez som bohvieako kreativna nebola, ale navarim vecsinou na dva dni a mam pokoj. MY sme na to delo len ja a dsyn tak sa imi oplati. a co na zajtra? asi pecene mesko, kapustu a pecene zemiaky......asi, ak sa nezmeni plan, lebo mam v chladnicke kapustu a treba spotrebovat a nedela bude tak by sa hodilo nejake mesko.
Inak k nosicu, ja mam jedno stastie ze mam vecsie kozy ako brucho, inak by v manduce nemala sancu aj tak som si ista, ze ju tymmojim brusiskom tlacim 🙂)))))))))))
@ivinka77 utorok alebo stvrtok
@ivinka77 my varime rizoto s kuracim masom a spenatom 🙂 ale chcelo by to este nejaky kolacik...
inak k tomu sterilizovaniu, aj mna to zo zaciatku drzalo, ale uz je sterilizator riadne zapraseny v pivnici 😀
ale hracky najskor vyperem (nove) kým jej ich dam a hracky umyvam priebezne, keby som mala umyvat kazdu jednu co mi šmari na zem, tak to by bol iný nedoplatok za vodu 😀 😀 😀
@ivinka77 No ja som prvorodicka, ale spravam sa ako po 10tich detoch, kedze mame maleho dunca, ktory je vsade a robila som kedysi au-pairku, tak si z mnohych veci nic nerobim....si neviem predstavit, ze by som kazdu spadnutu hracku hned umyvala a sterilizovala....by ma porazilo, kedze mame maniu vsetko hadzat na zem :D A to by nas dunco osedivel kompletne, kebyze nemoze k malej, alebo na gauc :D
no presnidavka hotova, aj ju us degustovala, vyzerala ze jej celkom chutila, tak uvidime 🙂
@ivinka77 ja uz skoro uvazujem ci neskusim dat na noc normalne krupicku ako kedysi davali....neskusila som ale tak ked niekedy potom deti celu noc spali tak ci by aj moja aspon tych 6hodin vkuse neprespala...ale to tu asi teraz poburim no ale nevravim ze to spravim uvazujem🙂))
chcem sa ta spytat mala ti vecer vypije az 230ml kasicky a to tesne pred spanim? a potom po akom case je hladna? Ja davam celkom hustu tu ryzovu kasicku ale tak vydrzi max. 2,5-3hodky a uz sa koji. A pritom mozno aj 100ml celkom hustej s lyzickou podavana a za tym aj kojim a tak ide spat.
mne jedna babka radila ked sa mi mala nevedela velmi vykakat a tlacila az plakala ze mam masielko na lyzicku rozpustit ale original maslo kravske a jej dat...kedysi ludia nerobili taky problem z kravskeho mlieka to preco teraz tak sa strasi s tym mliekom?
dnes sa mi taka vec podarila pri malej ze sa po 40min.zobudila normalne ze hore vysmiata som k nej prisla dala jej opat cumel a toho plysaka k hlavicke troska pomrncala zas som jej dala cumel a odisla z izby a zas spinka ale ci sa to berie ako kvalitny nepreruseny spanok no neviem co myslite?
@evamarcel asi preto, že pomaly každé druhé dieťa má nejakú alergiu... a teraz je strašne veľa detí s alergiami na mliečnu bielkovinu... kedysi takéto nebolo, mohli snívať o nejakých antirefluxných a hypoalergénnych mliekach... vtedy bol tuším len sunar a potom prešli na kravské mlieko... aj vtedy boli deti možno alergické ale nebola taká informovanosť a nerobili sa testy, tak ľudia nevedeli...
@slady no presne to mame uplne rovnake sak ti nasi chlapici su aj rovnako stari, to vies co je u nas jaky horor malu nakojit? schvalne pustim malemu rozpravku nech pozera aby som malu v spalni nakojila a aby na neho nekukala a nerehlilla sa lebo vtedy jej je moja cicka uplne lahostajna ale aj napriek televiznemu opatreniu tej moj maly vrestan vykrikuje ze sa bojiiiiiiii a ze ide k nam no tak si vies predstavit jake mam nervy ked sa mala po minutke pekneho sania odtiahne a uz ho hlada ze kde je lebo sa ozyva ....joooooj to su horory ja by vtedy najradsej so vsetkym praskla a dala jej flasku a pokoj
@evamarcel no ja neviem, ale podla mna ked ti nespi po tej ryzovej kasi , tak si myslim, ze nebude ani po klasickej krupici... nevidim v tom velmi rozdiel... ci ??? a Viki vypije tych 220 ml kazdy vecer v priemere...uz sa jej podarilo aj 270 stiahnut, ale niekedy len 180, fakt ako kedy... a to , kedy ide po tom spat, tak je tiez rozne... ja ju kojim pred kasou, potom dam kasu, dam odgrgnut a ked vidim, ze je uz KO tak ju hned dam do postielky a spi... niekedy je este 10 minut hore po kasi, niekedy aj pol hodku, fakt akokedy... snazim sa ju teraz davat v rovnakom case cca medzi 19.30-20.00 ale aj tak nikdy nie je v rovnako unavenom stave...nastastie uz je naucena, ze aj ked ju dam do postielky, tak sa tam pohra a nakoniec zaspi... len to trva rozne dlho....ale nereve, velmi rychlo pochopila, co od nej chceme, ze musi zaspavat sama... a po kasi vydrzi tak 4-5 hodin spat, cize cca okolo polnoci , az jednej sa zobudi... ked nevypije celu kasu vecer a ja nejdem spat skor ako o tej polnoci, tak cakam, kym sa zobudi, prihrejem kasu a dam jej ju dopit, lebo mam 330 ml flasu a varim je vzdy plnu pre pripad....ked ten zvysok dopije, tak ja si lahnem , ju nechavam v postielke a spime do rana, ale ked sa mi nechce cakat na zobudenie, tak si lahnem skor a ked prvykrat vstane, tak ju kojim a vtedy si ju prelozim k sebe do postele...a spime do rana....
a inac neviem, preco sa s tym mliekom robia take caviky...ja som na kravskom odchovana od 3 mesiacov 🙂 a inac Teri som tiez davala klasicky ''grisek'' na riedko do flase tusim od 10 mesiaca a spala mi celu noc...tak asi to spravim aj u Viki...lebo inak za tie kase miname majland :(
@evamarcel je to kvoli alergiam, Ak sa pametas pisala som ze mne doslo mm v jeho 2 a pol mesiacoch. a vtedy bol iba sunar a feminar. na obe bol alergicky, grcal ako sialeny z nich, tak sme presli rovno na tuhu stravu a kravske mlieko. no a co som mala robit, vtedy ine mlieka nebli. zvlast extremny alergicky si nechavali nosit zo zahranicia, ale ja som ledva vtedy mala na to kravske a nie est ezo zahranicia. tak jedol pevnu stravu, rano lieko, na obed obed a na veceru krupicku. daval sa chlieb do mliecka, rozky, alebo ine pecivo, ale ine vtedy moc nebolo, potom sa davali jogurty a vyzivy a hotovo. ako prvu pevnu stravu mal zemiaky pucene s maslom a broskynovy kompot, a to mu dala moja svokra, kym som sla do skoly, skoro ma porazilo ale nakoniec sme prisli na to ze ine riesenie nie je.
Ja som vcera nedala krupicku, lebo som si mslela ze skorej vstane a bude cicat a vysledok ze spinkala do 24.00 od 19tej...ako vzdy bez krupicky. Potom ja stale uvazujem naco ja jej ju davam........
mne co tento tyzden vobec nechce pit, strajkuje mam tiez milion dvesto chuti jej dat krasne z flasky a presne vediet ze vypila ze nie je hladna a ze mam pokoj dalsie aspon 2 hodiny bez stresu......ale strasnu, vcera keby ma nebola ukecala laktacka, iste by som s tym uz tresla, tento strajk nema obdoby. Ona necicia, lebo je tam malo mlieka a je tam malo lieka, lebo necicia.....aspon si myslim, mozno ze tam malo mlieka nie je, lebo by asi plakala od hladu, alebo by nezaspala a nie ona ako babatinko zaspi.......
Ake pauzy spanok -hore maju vase deti v takomto case popoludni? lebo moja zaspala v nezvycajnom case per nas a teraz netusim ako ju ulozit, po 2 hodach? nejavi zatial znnamky unavy, no ked bude, bude neskoro 😀
@ivinka77 Neviem 🙂)))) Nasa vobec nespala a v kuse revala, ale nonstop, ani koikou sa to nedalo nazvat.....ona proste iba vecer nezaspala a tahala do rana ku koncu a tak si to prehadzovala, cize ani nevieme ci to boli koliky alebo nie, ale plakala non stop 12 hodin v noci, kym sme ju nedali na rukach a niekedy aj tam........tak sme boli dat rozbor krvi a tam jej to vyslo....lebo sme nevedeli co jej je. ale to mlieko zakazali aj mne pit, kedze kojim, cize ani ja nemozem ani lieko ani nic mliecne. Inak mne laktacka vcera doslovne varovala pred mliecnymi produktami v tomto veku, lebo som jej hovorila ze kamosky davaju, lebo ze mozu sa vyskytnut velke alrgie v buducnosti. Nie teraz, ale neskvor aj v skolsom veku. Alebo tak ako mi hovorila lekarka, ze moze mat celozivotny traviaci problem s niecim, ale ci je to pravda......
Moja erdegbaba zacina mat "kriciace" vyjadrovanie, zakazdym sa strhnem, ako zavriesa, to sice je emocia radosti a vyskania a pozitivnej komunikacie, ale zakazdym ma trhne az padam.......smrom k nej smaozrejme 🙂
@nikiniki ideme...len slecinka akosi odpadla uprostred hry v postielke 🙂 tak cakam , ci bude spat dlho ci co... lebo vacsinou o 15 este len zaspava a teraz uz 20 minut drichme jak zarezana, tak neviem...uvidime... inac strasne mokro je tu, vcera bol taky lejak, ako uz dlho nie... :(
no neuverite ja mam asi riadne navykove decka, moj maly zaspava cez obed jedine tak ze som pri nom a mame nalepene cela no neviem ci chapete hlava pri hlave 😀 zaspal odisla som ze si troska oddychnem lebo mala spi ale co maly sa teraz po 45min ci 50prebral krici mamka ku mne musim zas dat celo a maly spi dalsiu pol hodku ale to sa uz odneho nemozem pohnut....joj dokelu s tymi blbymi spaniami tak som si povedala ze pri malej taku chybu uz nesmiem spravit ziadne zlozvyky a sice nespim pri nej s celom ale chodim davat dudel bo po pol hodke alebo po istej faze sa prebere a reve a to asi iste robi v noci...lebo nemoze byt hladna po tolkej kasi dokelu .....vcera som jej skoro kazdu hodku cueml davala taka som bola cely den nevyspata a nervna az dnes som sa vyspala co som poslala muza k nej aby on jej daval v noci dudel ...ta na porazenie toto

ozaaaaaaaaj co dnes varite baby ? boze...len pol roka som doma a uz mi dochadza inspiracia totalne... :(