icon

Novembrové detičky 2012

alyze
7. dec 2012

Ahojte mamičky, celkom sa nám fajn písalo v novemrovkách-datum porodu, tak budem rada, keď sa aj tu podelíte o svoje radosti aj starosti s dedičkami 🙂

ivinka77
23. máj 2013

@mata884 tak dalsi mimozemstan ! 🙂 ste nas tromfli, my doobedu len 4,15 hod.

slady
23. máj 2013

zuby + bradavka = AU! mna tie moje deti raz dokalicia...

nikiniki
23. máj 2013

Matka tebe aj tak spal krasne dopoludnia 3 hodky aj popoludni to je spolu 6 hodin 🙂)))takze ste mimozemstan a teraz ste poctom hodin spankov pretromfli aj Ivinkinu Viki he.....robim bazovy sirup kto sa prida?

Slady neblbni, kusni ju nazad .-)

tinasc
23. máj 2013

@mata884 teeeeda super... 🙂

nikiniki
23. máj 2013

a uz sa aj susi na cajiiiiiiiiiiik este ze mae susedov kam chodit na bazu 🙂))))

slady
23. máj 2013

@nikiniki pocuj ty sa cinis zena, dala mi som si taku bazovu limcu! mnam! s ladom!
aspon liter!

nikiniki
23. máj 2013

@slady mnaaaaaaaaaaaam, ja som to este nerbila, ale e tu jeden opusteny pozemok a na nom rastie baza kazdy rok chodim okolo a cakam ze pride nejaky majitel a ju pozbiera. a nikdy neprisiel a baza posla. tak som sa toho roku obetovala a otrhala som ju ja 🙂)) je to sice "mestska baza" ale lepsie ako kupovany sirup 🙂)))))))))))))

slady
23. máj 2013

@nikiniki mnam inak ak si tam nieco nechala, tak odporucam otrhat druhy krat ked dozreju bobule a nasusit tiez na cajik 🙂 ma to este viac vitaminov a ucinkov ako cajik z kvetov 🙂

slady
23. máj 2013

@nikiniki tusim sa to pouziva proti teplote ale nie som si teraz na rychlo uplne ista

nikiniki
23. máj 2013

ja ani neviem ze to ma bobule clovece........musim s aist kuknut, ja som poslala to kradnut syna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to by bolo trapne ak by ta nacapali mna s manducou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nikiniki
23. máj 2013

@slady no ja pouzivam tento caj kazdorocne ked mi ochorie chlap, a fantasticky sa z neho poti. naozaj, ked su chlapi chori a dam im to vypit, ucinkuje to ako silny liek, pri nachladeni, akurat ze sa z nich vyleje litre vody fakt. cize moze byt ako ty pises aj pri teplote.

slady
23. máj 2013

@nikiniki no vidis tak to bude tak, dobre si pamatam, ja som zatial len lipu pouzivala pri teplote, tiez je potopudna, lebo baza nam tu rastie pri potoku sice ale tak na chuja nizko ze by om si nohu dolamala a fajne sa vykupala kym by som daco odsklbla, budem to tu musiet tiez trochu presmejdit, dobre ze vravis 🙂

ivkasendy
23. máj 2013

no teda, baby, po dlhsom case som sa dostala k citaniu a vase detvaky uz dobreze nechodia a spia pomaly cely den... ta to kde sme 😝 ale my si to vynahradime aj za vas - v stredu doobedu bola hore 4,5 hodiny!!! od 7 do 11.30, myslela som ze sa obesim, lebo vacsinou po 2 hodkach zaspavame... a spala uctyhodnych 25 minut 😝 a noci - uz ani nepocitam kolkokrat vstavame 😒 motoricky napredujeme pomalsie, ale zato keca od rana do vecera, niekedy este aj pocas kojenia musi vyjadrovat svoj nazor 😀 jou a mali sme v stredu poradnu a vazime 8005g 😉

ivinka77
23. máj 2013

a nas caka zajtra ockovanie...kua teda vlastne uz dnes 🙂 tak drzte palce !

tinuska1112
24. máj 2013

@tinasc v postieľke tak bubala.. ale to bolo prvý - krát 😉 .. no zato sme mali hrooooznu noc.. asi najhoršiu od narodenia, budila sa každú hodinu, nevedela som, čo mám s ňou robiť, uskučaná bola, aj teraz ráno, ale to pripisujem tomu, že je nevyspatá.. teraz spí, som zvedavá ako dlho. Ináč v kočíku spánok nula bodov, max. tak pol hodinku..

adel22
24. máj 2013

Baby my sme vcera otestovali nosic /bo bolo 7 stupnov a lialo/ a super vec fakt, pekne ticchucko kukala asi 45min a zrazu len hlavicka mi spadla na hrud a bola tuha 45min🙂 a vobec ma nic neboli, nato ze sme chodili hodinu a pol...no skoda ze som to nemala uz skorej!

evamarcel
24. máj 2013

ahojte dievcata neviete nieco na zahlienenie ako odhlienit moja mala celu noc nespala kazdu chvilu sa budila co nemohla dychat normalne jej vynechavalo dychanie a potom sa rozplakala a tak nadychla ja som uplne z toho hotova neviem co mam robit aby sa jej lahsie dychalo a ako dostat tie hlieny z dutiny von netecie jej z nosa len jej to chrapci niekde medzi jojjjjjjjj strasne

alyze
autor
24. máj 2013

@ivinka77 drzim palce, ale ved Viky ani nepostrehne ze ju nieco stiplo 😉
a to co sa tu vykecavalo do pol druhej v noci 🙂

alyze
autor
24. máj 2013

@tinuska1112 a nejdu jej zubky, ked je taka umrncana, my sme davali na dasienka gelik DENTINOX a robilo jej to dobre 😉

tinuska1112
24. máj 2013

@evamarcel naša tak bola už dva - krát, ak jej to steká z nošteka, tak veľa, veľa odsávať, ak nie, tak nám dali v lekárni bylinkový sirup Bronchipret,.. do týždňa jej to prešlo a minule som už bola aj u lekárky, tak tá mi dala zas fenistil kvapky - oni sú na to, aby sa netvorilo toľko hlienu..

ivinka77
24. máj 2013

@evamarcel boze dokelu, vy ste chorucki ? :( no to je riadne na prd... a u doktorky ste neboli ? ja ti teda neporadim, kedze moja starsia mimozemstanka este chora nebola, o mladej ani nevravim 🙂 ...klop klop....ale drzim vam silnoooooooooo palce, nech to prejde cim skor !

tinuska1112
24. máj 2013

@alyze aj ja jej dávam gél na zúbky, pomáhalo to, ale dnes v noci nula bodov.. neviem, čo jej mohlo byť, aj bruško sme masírovali, aj espumisan som jej dala, aj gén na zúbky.. o proste hrozné to bolo, nič nepomáhalo.. toľko čo zaspala, bola hneď hore.. strááášne nervózna bola..

alyze
autor
24. máj 2013

@evamarcel nasa ties chrapci, ale nie nejako velmi, ale na noc jej davam nasivin, ten pre babatka s pipetkou a uvolni jej to, ale teda jej nechrapci na hrudniku, iba v nosovej dutine, ak jej chrapci na hrudniku, radsej chod k doktorke 😒

alyze
autor
24. máj 2013

@tinuska1112 jaaaaj chudetenko, tak snad ju to uz preslo 🙂

tinuska1112
24. máj 2013

@alyze akurát vstala.. a je celkom vysmiatá... klop, klop..nechcem zakríknuť. Idem jej uvariť výživku z broskyne na desiatu.. 😉

alyze
autor
24. máj 2013

Baby mam na vas taku otazocku, ideme cez leto na chatu koncom jula a rozmyslam kupit malej bazenik, ale vobec netusim, ci sa take male babatko moze kupat v bazeniku, ked na kazdom tom detskom bazeniku je napisane ze od jedneho roka, tak neviem poradte mi 😉
alebo poradte aky 🙂 dakujem

alyze
autor
24. máj 2013

jeeeeeeeeeeeeej a my mame dnes 6 mesiacov presne 😉

evamarcel
24. máj 2013

dakujem dievcata za rady vcera som volala lekarke a kazala fenistil a sinupret ale noc bola priserna nevie mi ani teraz spat sa budi ze sa nevie nadychnut...tak ideme k lekarke jojjjjjjj strasne tak mi je jej luto

tinuska1112
24. máj 2013

@alyze aj my ideme na začiatku júla na dovolenku na Liptov a idem malej kúpiť tento http://www.worker.sk/1973/detsky-bazen-intex-mu... . Ale ešte popozerám, na niektorej stránke bol aj lacnejší... len proste tento so strieškou..

nikiniki
24. máj 2013

@evamarcel no my sme od narodenia zahlieneni ako nedonosenci, nam sa vyvynie celkom chrupka az v roku. a ked je toho hlienu vela, tak jej nastriekam spray QUICK, to je len morska sol a vda kupuje sa v lekarni- a poriadne vyodsavam, nic ine nedavame, ale aspon v pohode dycha.
@evamarcel ja som ti hovorila: nosit, nosit, nosit! ci satka, alebo manduca, a uvidis kolko mliecka budes mat. a nic ta nebude boliet ja nosim s tmito kilami a nic nam nie je neboj ani vam nebude 🙂
@tinuska1112 TInka aj ke tato noc prva taka, tak to budu len zubky, alebo brusko, neboj sa to prejde, popripade daj espulmisan kvapky preventivne v taky cas v noci na brusko a gelik na dasienka a vies ze si vsetko pre to urobila 🙂))
@slady noooooooooo co sa tyka lipy nam vlacila svokra, lebo ona ma deti odrastene na lipe a na breze. na mojho chlapa nic ine ako lipovy a brezovy caj neplati. obe su na vypotenie a su y´vynikajuce. Akurat ze ja budem teraz z anajepsiu nevestu 🙂))))))))lebo nam urobim saa. ale lipu som este nenasla rast. pocuj a to tu bazu mam susit iba cisto kvietky, alebo mozem aj tie stopky?lebo to je tazko davat dole.