Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@me no mna sa detsky nepyta na dolezitejsie a podstatnejsie veci ako dokrmovanie ☹ ach jaj hned by som ho vymenila, keby som sa to dalo. Ked som sa ho opytala na dolezitejsie ako ockovanie TBC,ze malinka tam nic nema ani som si nevsimla,ze by bolo ockovana do ramienka, tak sa ani od pocitata nedvihol ☹ uz to nebudem komentovat, lebo sa mi zvysi tlak..... Preto som rada,ze vas tu mam lebo od neho sa urcite nic nedozviem... A rozmixovat klasickym ponornym mixerom? A aky pomer potravin sa dava na tu polievocku?
@me @emily327 @tanija133 pytala som sa na tomto fore v teme "začiname s prikrmy" a tam mi napisali celkom dobré odporúčania - najma ako používať jačmenú, ovsenú a ostatné kaše a ktoré sú najlepšie v biopotravinách - myslim si že velmi zdravo to robia tie baby - takéto v tom časopise nenájdete a je to zdravé čo píšu - pozrite si poslené príspevky v tej teme
@jana_toky vidíš ako to tie babatka vycítia že niečo nie je v poriadku s prsami 😢 😢 ☹ ale tvoje to ma len dočasné - ja som mala rezané prso to bolo horšie a pred tým skoro mesiac červené a obrovsky bolavé - preto začal odmietať prso. Ale ty si to mala len chvílku a nie v takom rozsahu - z toho si nič nerob. A ked stlačíš prso mlieko nemusí striekať! somarina, a malý priberá poriadne takže mliečka maš dosť - to tymto smerom ani nerozmyslaj - by ta vysmiali laktačné poradkyne aj lekárka. Malo mliečka znamená že babo nepriberá ale chudne alebo priberá minimálne
@emily327 ma to len na lickach a asi tak 3 dni - je zvyknuta spinkat na brusku,takze to mame o to horsie,ze si to sucha o podusku a potom to ma cele rozdrazdene.myslim,ze tzie kamilky jej pomozu a upokoja jej to,ale ma to uz dost suche,pokozka je taka supinkova,tak by som to aj rada natrela,len neviem,ci urobim dobre.
@emily327 to mas z tej ruzovej knihy od narodenia po 1 rok?
umela ihla do rucicky - tam jej napajali infuzky
@kika9449 no s tým už prišiel na izbu - tak neviem či kričal ked mu to tam dávali - do kelu - normálne si ma vystrašila. No ked mu to dávali dolu tak neplakal - ale hrozne mu z toho tiekla krv - za par seknúnd mal celú ruku aj vecičky krvavé - na to nezabudnem - sestrička mu to zle zaviazala.
Je mi to velmi lúto - viem aké to je - ja som myslela že umrem - obrovsky to bolí rodičov - ked také malé babatko takto musí trpieť 😢
@cukruska1920 ano ano a to iste pisu aj v tom casaku speci mama a ja 😉 ale stale mi nie je jasne, ako kombinovat zeleninove a ovocne prikrmy ☹
@kika9449 ako to že ste to videli - boli ste pri operácii? lebo ja som nemohla byť pri operácii - mohla som íst tam niekde blízko ale povedali mi že nič neuvidím že mam počkať na izbe - tak som bola na izbe. Len ho niekde odviezli v kočariku a doviezli chúdatko až na infuzkach po dvoch hodinách
my sme cakali pred operacnou salou - ja som nezvladala byt na izbe medzi mamickami,co mali deti pri sebe.nevideli sme to,vyhnali nas von,ale poculi ako place chudatko - ked sme prisli,zaviedli jej kanilu a mala ju chuda v rucicke 2 dni a davali jej infuzky.tiez ju odviezli v kociariku a potom sme si ju doviezli sami do izby.zahojilo sa to krasne,dokonca sme kupili mast na ranky,aby jej tam ostala minimalna jazvicka.
@kika9449 ja som vobec nevedela kam idú - bolo to večer a nečakané - on už spal ked ho doviezli na izbu - tiež to mal dva dní ale ja som mu na to nič nedávala - lebo tam nemal žiadnu chrastičku - normalny pich po ihle - nič viac.
Ochh nechce sa mi o tom ani písať - lebo už plačem zase - je mi to velmi lúto fakt.
@emily327 no vacsinou pisu, ze prvy prikrm ma byt zeleninovy (najskor mrkva, potom zemiak), neskor ovocie a potom kase...no ale skus si uvarit mrkvu, rozmixovat a zjest len taku neochutenu...mozno to v tych priruckach pisu...ale nie je to nic moc 😒 a ani to dieta ti to nebude jest. preto ja som tu cistu mrkvu preskocila a presla tiez rovno na polievocky, kde tu zeleninku ma aj s nejakymi doplnkami a je to ovela chutnejsie. My sme ale pri Matkovi zacinali s kasou 😅 a nebol problem s neskorsim zvykanim na ine.a teraz ked som sa doktora pytala, tak mi povedal, ze mam zacat jablckom 🙂 takze uplny zmatok...ale asi zacnem polievockou 😉
@tanija133
ja som tiez nechapala, preco nam to islo mimo sacku 😠 . Ale hlavne, ze sa potom zadarilo. Som aj volala na druhy den kvoli vysledkom a je to negat, takze to nemusime vraj opakovat. 😀
No, ja to nevzdavam, prikladam, prave tiez papal 11 min. Nechcem nasadit Nutrilon, ci nieco ine, zakial mam mliecko, ale ten plac je hroznyyyy ☹ .
Netreba teraz vonku riskovat, aby sa nam nieco nestalo, ved sa musime starat o malickych.

@kika9449 ahojky...fúú tak hlavne že ste už OK prajem veľa zdravíčka 😉