icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
16. feb 2011

@kika9449 ahojky...fúú tak hlavne že ste už OK prajem veľa zdravíčka 😉

malemimi
16. feb 2011

@mona777 mandlové fúú netuším haha 😀 😀 ale ďakujeme za kompliment

mona777
16. feb 2011

@kika9449 tak aj vy ste mali pruh - aj moj maly mal koncom druhého mesiaca pruh - operovali ho na Kramaroch ☹ dúfam že je to OK už

emily327
16. feb 2011

@me no mna sa detsky nepyta na dolezitejsie a podstatnejsie veci ako dokrmovanie ☹ ach jaj hned by som ho vymenila, keby som sa to dalo. Ked som sa ho opytala na dolezitejsie ako ockovanie TBC,ze malinka tam nic nema ani som si nevsimla,ze by bolo ockovana do ramienka, tak sa ani od pocitata nedvihol ☹ uz to nebudem komentovat, lebo sa mi zvysi tlak..... Preto som rada,ze vas tu mam lebo od neho sa urcite nic nedozviem... A rozmixovat klasickym ponornym mixerom? A aky pomer potravin sa dava na tu polievocku?

emily327
16. feb 2011

@kika9449 ahoj vitaj medzi nami, mrzi ma,ze ste mali taketo problemy ☹ a to na lickach mate ake? Nie je to alergia na nieco? Ma to len na lickach alebo aj po telicku?

mona777
16. feb 2011

@me @emily327 @tanija133 pytala som sa na tomto fore v teme "začiname s prikrmy" a tam mi napisali celkom dobré odporúčania - najma ako používať jačmenú, ovsenú a ostatné kaše a ktoré sú najlepšie v biopotravinách - myslim si že velmi zdravo to robia tie baby - takéto v tom časopise nenájdete a je to zdravé čo píšu - pozrite si poslené príspevky v tej teme

mona777
16. feb 2011

@emily327 sonicka sa podoba na ocina alebo? zlatunka je 🙂

me
16. feb 2011

@emily327 - áno ponorným mixérom, a na to TBC nezabudni, po poslednom očkovaní na tom trvaj!!! cca v 15 mesiacoch

mona777
16. feb 2011

@jana_toky vidíš ako to tie babatka vycítia že niečo nie je v poriadku s prsami 😢 😢 ☹ ale tvoje to ma len dočasné - ja som mala rezané prso to bolo horšie a pred tým skoro mesiac červené a obrovsky bolavé - preto začal odmietať prso. Ale ty si to mala len chvílku a nie v takom rozsahu - z toho si nič nerob. A ked stlačíš prso mlieko nemusí striekať! somarina, a malý priberá poriadne takže mliečka maš dosť - to tymto smerom ani nerozmyslaj - by ta vysmiali laktačné poradkyne aj lekárka. Malo mliečka znamená že babo nepriberá ale chudne alebo priberá minimálne

emily327
16. feb 2011

tak toto som myslela ked som sa pytala na prvy, uplne prvy prikrm. Ze iba uvarena mrkvicka... Ak to neviete precitat z nahladu, dajte si to ulozit do PC.

kika9449
16. feb 2011

@emily327 ma to len na lickach a asi tak 3 dni - je zvyknuta spinkat na brusku,takze to mame o to horsie,ze si to sucha o podusku a potom to ma cele rozdrazdene.myslim,ze tzie kamilky jej pomozu a upokoja jej to,ale ma to uz dost suche,pokozka je taka supinkova,tak by som to aj rada natrela,len neviem,ci urobim dobre.

cukruska1920
16. feb 2011

@emily327 to mas z tej ruzovej knihy od narodenia po 1 rok?

kika9449
16. feb 2011

@mona777 aj nas tam operovali a plakali sme aj s manzelom - hlavne,ked robili odbery a zavadzali kanilu na infuzky.kricala strasne ☹ .uz je to ok,dokonca aj vajecnik ma funkcny,takze super.

tanija133
16. feb 2011

@mona777 Ty si taka bio ,.eko, naturalna mama.... 😉 Mozno vyskusam aj taketo vecicky....

tanija133
16. feb 2011

@kika9449 Ach jaj, si si uzila teda, ja to len citam a je mi tazko.... 🤐 Drzte sa , bude uz urcite len lepsie... 😒

kika9449
16. feb 2011

@tanija133 veru,asi najhorsie som dopadla ja,lebo cely zivot mi nic nie je,chorlava nebyvam a ta otrava krvi mi tak oslabila imunitu,ze cokolvek ide okolo mna,hned ma to polozi do postele 🙄 .
Co uz,zvladneme to.dakujeme 😉

mona777
16. feb 2011

@kika9449 to je čo kanila - to nam nerobili - aspon o tom neviem

kika9449
16. feb 2011

umela ihla do rucicky - tam jej napajali infuzky

mona777
16. feb 2011

@tanija133 len u nás to bude variť mm 🙂 🙂 ja budem v práci - tak sa bojím aby z toho neurobil betón - lebo vela kasi môže velmi zahustit - musím ho to naučiť skôr 😀 😀

mona777
16. feb 2011

@kika9449 no s tým už prišiel na izbu - tak neviem či kričal ked mu to tam dávali - do kelu - normálne si ma vystrašila. No ked mu to dávali dolu tak neplakal - ale hrozne mu z toho tiekla krv - za par seknúnd mal celú ruku aj vecičky krvavé - na to nezabudnem - sestrička mu to zle zaviazala.
Je mi to velmi lúto - viem aké to je - ja som myslela že umrem - obrovsky to bolí rodičov - ked také malé babatko takto musí trpieť 😢

emily327
16. feb 2011

@kika9449 nam na suche licka pomaha sebamed mliecko 🙂 Mozno aj kalciova mast by mohla byt ok.

emily327
16. feb 2011

@cukruska1920 ano ano a to iste pisu aj v tom casaku speci mama a ja 😉 ale stale mi nie je jasne, ako kombinovat zeleninove a ovocne prikrmy ☹

mona777
16. feb 2011

@kika9449 ako to že ste to videli - boli ste pri operácii? lebo ja som nemohla byť pri operácii - mohla som íst tam niekde blízko ale povedali mi že nič neuvidím že mam počkať na izbe - tak som bola na izbe. Len ho niekde odviezli v kočariku a doviezli chúdatko až na infuzkach po dvoch hodinách

kika9449
16. feb 2011

my sme cakali pred operacnou salou - ja som nezvladala byt na izbe medzi mamickami,co mali deti pri sebe.nevideli sme to,vyhnali nas von,ale poculi ako place chudatko - ked sme prisli,zaviedli jej kanilu a mala ju chuda v rucicke 2 dni a davali jej infuzky.tiez ju odviezli v kociariku a potom sme si ju doviezli sami do izby.zahojilo sa to krasne,dokonca sme kupili mast na ranky,aby jej tam ostala minimalna jazvicka.

mona777
16. feb 2011

@kika9449 ja som vobec nevedela kam idú - bolo to večer a nečakané - on už spal ked ho doviezli na izbu - tiež to mal dva dní ale ja som mu na to nič nedávala - lebo tam nemal žiadnu chrastičku - normalny pich po ihle - nič viac.
Ochh nechce sa mi o tom ani písať - lebo už plačem zase - je mi to velmi lúto fakt.

mona777
16. feb 2011

@kika9449 jaj ty si písala o tej rane kde to rezali - na to som tiež nič v podstate nedávala - ani to nevidno že tam niečo mal

emily327
16. feb 2011

@mona777 no neviem na koho sa to nase dieta podoba, kazdy vravi inac, ale skor je to taky mix nas oboch. ale asi na ocina viac 😉 Ona je cela jeho 😀 narodeninovy darcek jeho 😀 dakujeme 😉

mona777
16. feb 2011

@emily327 aj my mame mix 🙂

mysenac
16. feb 2011

@emily327 no vacsinou pisu, ze prvy prikrm ma byt zeleninovy (najskor mrkva, potom zemiak), neskor ovocie a potom kase...no ale skus si uvarit mrkvu, rozmixovat a zjest len taku neochutenu...mozno to v tych priruckach pisu...ale nie je to nic moc 😒 a ani to dieta ti to nebude jest. preto ja som tu cistu mrkvu preskocila a presla tiez rovno na polievocky, kde tu zeleninku ma aj s nejakymi doplnkami a je to ovela chutnejsie. My sme ale pri Matkovi zacinali s kasou 😅 a nebol problem s neskorsim zvykanim na ine.a teraz ked som sa doktora pytala, tak mi povedal, ze mam zacat jablckom 🙂 takze uplny zmatok...ale asi zacnem polievockou 😉

jana_toky
16. feb 2011

@tanija133
ja som tiez nechapala, preco nam to islo mimo sacku 😠 . Ale hlavne, ze sa potom zadarilo. Som aj volala na druhy den kvoli vysledkom a je to negat, takze to nemusime vraj opakovat. 😀

No, ja to nevzdavam, prikladam, prave tiez papal 11 min. Nechcem nasadit Nutrilon, ci nieco ine, zakial mam mliecko, ale ten plac je hroznyyyy ☹ .

Netreba teraz vonku riskovat, aby sa nam nieco nestalo, ved sa musime starat o malickych.