icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

jana_toky
18. feb 2011

@mona777
palit nepalia (klop,klop), len ked maly papa, tak to sem-tam boli. Ale mam pocit, ze od kedy ich riadne vetram, tak je to lepsie. Aj v noci som bola bez BH, napriek tomu, ze mi mliecko vytieklo pri Adamkovom papani z druheho prsa a bola som mokra 😀 . Aspon v tom jednom je ho tusim dost.

Inak precitaj, co nam povedala pediatricka, teraz som pisala malemimi 😖

jana_toky
18. feb 2011

@tanija133
keby si nahodou nieco buduci tyzden potrebovala od Dzuppovej, tak ma dovolenku. Zastupuje ju ta lekarka v ordinacii vedla. 😉

me
18. feb 2011

@jana_toky -bože tak rada by som ti poradila ale ja fakt netuším, nikdy som nemala ani laktačnú krízu, tak ja fakt neviem, aj môj malý sa často jeduje ale mliečko mám, neviem, možno vôbec nemáš málo keď priberá nie, či neni to o priberaní, veď je chlap jak hora tak podľa mňa musíš maš dobré mliečko, jáááj ja neviem, na toto by mali byť lekári ale keď niekedy stoja za...., nespýtaš sa tej laktačnej, ☹

me
18. feb 2011

@jana_toky - my sme za posledný mesiac pribrali len 400g tiež som sa zlakla, že je to málo, ale doki povedala že to je v poho, že budú priberať stále menej, tak ja neviem, podľa mňa keď sú mokré plienky a dieťa priberá tak je tvoje mliečko OK, ale možno sa mýlim, ja fakt neviem, ale škoda by to bolo prestať, ja by som asi skúsila vydržať kým nedáš príkrmy

ale samozrejme keby mal plakať od hladu tak sa na to vykašli a daj umelé, len či fakt plače od hladu, to je to, zistiľ to je asi ťažké

tanija133
18. feb 2011

@jana_toky Jaaaaj, ten stafilokok netusim co to sposobuje a ako sa to lieci, to @mona777 je odbornik na taketo veci 😉 A co sa tyka mliecka si myslim ze by si mu mohla dat UM, maly bude napapany a spokojny a ty takisto budes kludnejsia. Ale prikrmy by som este nedavala, ved doteraz bol plne dojceny...., to by bolo vela zmien naraz... 😉

jana_toky
18. feb 2011

@me
no, ved prave mam pocit v poslednej dobe, ze aj malo cika. A este aj ta kaka hlackova vcera, som sa normalne zlakla. Priberat pribral, ale ten plac je niekedy hrozny.
Chcem to este skusit a vydrzat. Ved prikladam stale, ako sa da a pyta.
Mam pocit, ze od tych koznych problemov sa to na nas opat zasa sype 😀

jana_toky
18. feb 2011

@tanija133
prikrmy aj tak nemozeme, aj keby som chcela, kvoli tym koznym problemom. To bol len taky navrh od lekarky, ze by to bolo jedno riesenie.

jana_toky
18. feb 2011

@me
Jasne, ze budem robit vsetko pre to, aby som nejako este vydrzala. Cez den sa to da zvladnut, horsie vecer pred spanim a uz aj v noci ☹ .Uz ho kojim uplne potme, aby sa neprebral a papal. Ale to lave prso uz nechce aj tak ☹

me
18. feb 2011

@jana_toky - pozri skús ešte vydržať cca týždeň, buď sa to upraví, a ak nie a bude veľmi stále plačkať, skús dať UM flašu ALEBO skús dať už teraz UM z flaše a uvidíš aká bude reakcia, podľa toho sa rozhodneš a nebudete sa stále obaja trápiť, len pozor na mlieko ak má takéto problémy - kožné asi by som kúpilo to NAJ hypoalerg... prípadne aké sú - nemám v tom moc prehlad

horalka777
18. feb 2011

@jana_toky ja by som este neprikrmovala. Nestiham citat, co si vsetko pisala, ale niekedy mam pocit, ze co Dr, to iny nazor 😠 knoli comu vsetkemu myslis, ze ma malo mlieka?

me
18. feb 2011

@jana_toky tak skús tú druhú možnosť daj mu UM a uvidíš či bude lepšie reagovať ak áno tak je to OK a nemáš si čo vyčítať spravila si všetko pre to, ale hladný byť nemôže ☹ ak ani po UM to nebude lepšie tak je to len nejaké obdobie a snáď to prejde, držím palce

adrika202
18. feb 2011

@jana_toky a kolko ti prespi v noci na tvojom mliecku?

malemimi
18. feb 2011

@jana_toky fú ha tak to je blbé a to ako sa tam dostal?
juuuj no asi bude najlepšie prikrmovať nech nie je hladnučky.... ale je to na tebe ...
hlavne kľud veď nič sa nedeje len proste máš menej mliečka neboj to bude dobre 😉 cmuk

malemimi
18. feb 2011

@jana_toky a pijávaš nejaké čaje a polievky a tak?
ja stále pchám gravilmilk a teraz mi mm kupil od hipp pre kojacie mami niečo a 3l vody pijem min denne a polievky jem aspoň cez vík si robíme zásmažkovú a tá mi vydrží 3 dni toľko spravíme a jem všetko aj keď mám držať dietu 😀 😝

mircova
18. feb 2011

@nivejka a ktorú kašičku jej dávaš na noc a koľko?

mircova
18. feb 2011

@malemimi to je dobrá diéta 😀 😀 😀

mircova
18. feb 2011

@jana_toky jani ja som takto dávala malému keď som prišla z pôrodnice a kombinácia moje mlieko a po ňom umelé mu nerobila dobre, vždy ho strašne bolelo bruško, tak potom som to robila tak, že som mlieko odsávala a teda fungovala som takto: moje mlieko z prsa + moje z fľaše, ale kedže mlieka bolo málo tak som mu jeden krát za deň dala celú dávku UM a potom sa to upravilo (asi aj tým odsávaním sme to vyprovokovali aj prso sa mi zahojilo) a sme len na mojom mliečku i keď sme už 2x mali krízu, ale našťastie sme to zvládli 😉
Píšem ti to len, aby si vedela ak by si mu predsa len dala umelé a bolelo by ho bruško, že to môže byť aj z tej kombinácie.
Držím vám palce, teraz už aj na nohách aby bolo dobre 😉

mircova
18. feb 2011

Ja mám dnes dobrú náladu 🙂 , lebo malého prešlo to hryzacie obdobie a pekne papá z prska, som mu dala ten najmenší cumeľ na fľašku a asi si to rozmyslel, že z prsa to ide lepšie a prestal ma hrýzť 🙂 ale prsia mám ešte ubolené 😖

mona777
18. feb 2011

@jana_toky zavolaj laktačnej poradkyni - najskôr napiš annag - ta je aj v tomto fore - velmi dobre ti poradí - ja si s nou dopisujem od oktobra minulého roka - a fakt viem veeeela vecí od nej a od nej mam kontakty na všetky osoby, ktoré mi pomohli kojiť aj počas abscesov, ktoré mi rezali a doktori nariadili nekojiť - ja som kojila pretože laktačné mi radili tak - takže určite sa porad s nou a ona ti dá prípadne kontakt na jednu uvelmi dobrú lekárku z kramárov - ktorá bola aj u mna.
Možno ti povie aby si brala ten DOPERIDON - na podporu laktácie - tu maš link - toto je jej stránka http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/domper...

emily327
18. feb 2011

@jana_toky zlatinko, ja ti odporucam, cez den ho normalne prikladaj 😉 A vecer ked ho prilozis, zarob este UM a daj mu, v noci sa vyspinka a nebude hladny. A to,ze mas malo mliecka hm z tych priznakov, je to asi tak. Mne toto mala robila ked som mala laktacnu krizu. Ale UM som jej nedala. Ale u teba je to ine. Vyskusaj s tym prikrmom iba na vecer. Ja si myslim,ze ked mu budes davat za kazdym papanim UM, tak ti prestane velmi skoro pit z prs. A to ty chces asi este kojit,ze? Neboj mliecko sa rozbehne, skus tie homeopatika, cajik na tvorbu mliecka, papaj vela zemiakov... mozno gravimilk, vela tekutin... neboj ja si myslim,ze sa to rozbehne 😉 vela robi psychika ☹

mona777
18. feb 2011

@jana_toky ak je to zlatý stafilokok tak je to pliaga - mam ho aj ja - pozor nanho. Ale nemusíš sa bát - prsníkový doktor mi povedal že to ma vela žien a ani o tom nevie - on sa môže prejaviť a nemusí - hociktorá žena ho može mať hocikde na tele alebo aj v prsiach - tam sa dostáva cez ragády. A tam ich prenesie babatko ked kojiš - a babatko ich ma od narodenia ked prechádza porodnymi cestami - tam ich dostane.
Ak budeš robiť to čo ti odporučila pediatrička tak možeš skončiť ako moja sesternica - už mesiac kojí potom odsáva a dáva mu to a potom zarába umelé mlieko. Proste jej malá prestane sať ked jej to ide tažko z prsa - lebo si zvykla na flašu!! Ale zaleží aj od toho ako to dieta príjme

mona777
18. feb 2011

@jana_toky a este jedna zásadna vec: všetko čo mi poradila moja pediatrička bolo na prd - kebyže sa podla nej riadim už dávno je moje dieta na umelom mlieku!!!!!!!

me
18. feb 2011

baby nám sú už malé body 3-6 m, ja nechápem ako to vyrábajú, ved Samko vôbec nie je až taký veľký, tieto používame už od 2 m, teraz má 4 a už sú mu všade krátke rukávy, máme aj 6-9. tie sú mu také volné/pohodlné, teraz budem mať problém veľkosť vyberať, robia to na h....
@tanija133 vy stým nemáte problém, ste najväčší 🙂

me
18. feb 2011

inak poviem vám po tom všetkom čo tu píšete som si začala aj ja zarábať hipp pre kojace, človek nikdy nevie zo dna na den sa to môže zmeniť

tanija133
18. feb 2011

@me Ano su aj kratke na dlzku , a hlavne strasne tesne na bruchu 😀 Hlavne zalezi aj od vyrobcu.
Tesco bavlnene veci su mu male tie 3-6 m, tie sa hrozne sprali. Aj HM veci su male. Mam take dupacky Mark Spencer taku trojkombinaciu 3-6 mes a tie su ako jednine volne aj do sirky a j do dlzky.... 😉 A ja chcem aby mal take volnejsie aby si mohol aj pohodlne kopkat... 😉 Treba proste kupovat vsetky veci o cislo az 2 vacsie.... 😉 a je to 😉

hirunka
18. feb 2011

caute baby.......som chora viac a viac ☹ v noci mi to preslo aj na ucho takze otras ☹ ale manzel nastastie ostal doma pomaha mi aj s malou aj nachystat veci na zajtra

tanija133
18. feb 2011

@hirunka Ach jaj, nepotesi, a zajtra mate ten krst...Hlavne oddychuj nech aspon zajtra sa citis lepsie... 😒

emily327
18. feb 2011

@mircova super, konecne sa maly umudril a pekne papka z prska 😉 si sikovna mamina a hlavne velmi trpezliva, to je myslim zaklad medzi dietatkom a matkou, trpezlivost 😀 A na prska, mne velmi pomohol ten avent kremik je drahy ale je fakt super 🙂 Mne sa bradavky zahojili za 2 dni 🙂

emily327
18. feb 2011

@hirunka chuda nase, no drzim palce, nech to vsetko zvladnes. ale v chorobe sa venovat tolkym ludom a vsetko nachystat ☹ No nech je uz pondelok a nech uz to mas vsetko za sebou cmuk drz sa moja, skus si dat paralen, ten sa tusim moze 😉 nepamatam si, ci kojis alebo nie ale ak nekojis, tak si kludne daj na noc, horuci caj s pol deci domacej ak mas, dobre sa zababus do perin a mozno ti to prejde 😉 A ak to ucho mas velmi bolave, utekej k Dr. s tymto nie su zarty, ak mas zapal, tak iba antibiotika pomozu ☹

emily327
18. feb 2011

@lenkaoravcova jasne + 22 pridavky 😀 A s tou nemixovanou stravou, vyskusam nemixovat a uvidim ako to pojde 😉 Dakujem. No mrzi ma,ze ste chori ☹ Ale takto krasne spinkate? no super, to ja o tom mozem iba snivat :-/ nevadi, hadam sa to casom zmeni. Aj ja mam v plane pouzivat tie via pohariky od Aventu 😉 A potom sa to ako ohrieva a rozmrazuje?