icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

aduska82
18. feb 2011

@me aj ja som zo zaciatku pila feniklovy po dvoch dnoch som chytila taku prehanku ze som pol dna na zachode presedela 🙂 a malemu to nepomohlo...tak som kupila HIPP feniklovy detsky a ten pil...a teraz som mu kupila bylinkovy a ten mu viac chuti...ale nedavam mu vecer lebo ho zvykol vygrckat..tak len cez den parkrat...

me
18. feb 2011

@jana_toky ale môj tiež kaká také riedke, to je normálne asi, keď si riadne uľaví, tak to máme stále v body a na chrbte, plienka to nestíha i keď je prázdna, stáva sa pravidlom u nás, že po kakaní bežím namáčať 😀

snowella
18. feb 2011

@me hej, prave feniklovy caj, co sa doposial odporucal proti nafukovaniu, vraj ucinkuje naopak. Aj pediatricka mi to povedala...

me
18. feb 2011

@aduska82 ja mám tiež feniklový ale Humanu, možno keby som skúsila iný, ale asi to nechám tak, nechce to , ani dcérka nepila, hádam v lete

jana_toky
18. feb 2011

@ziza55
Zuzi, ja tiez mam take pocity a niekedy by vydrzal aj s troma plienkami ☹

me
18. feb 2011

@snowella aj mne to povedala pediatrička, že zbytočne nafukujú a preháňajú, a sú z nich zelené stolice, ale ja som chcela vyskúšať, ááááá mala pravdu 😉

aduska82
18. feb 2011

@jana_toky ja nemam pultik ale na posteli tiez podlozka a le teraz som necakala ake to bude tak som sikovne plienku pod ritku suchla..no ale my sme ani tie prdy nemali len vcera zacal trosku a ti poviem to bola bomba 😀

me
18. feb 2011

@jana_toky - no keď tak nad tým rozmýšlam tak ja asi tiež viac ako 4x neprebalujem, pokiaľ sa nepokaká

lucikan
18. feb 2011

@aduska82 ano, doverne poznam aj ja 🙂 taka som potom vzdy vyhukana a neviem ze co sa dialo a ci uz je mu dost ci nie... 🙂

jana_toky
18. feb 2011

@alex1983
my davame dudlik tiez, ked je to nevyhnutne a v noci ho vypluva. Ale v poslednej dobe ho davam dost casto, ked sa tak jeduje, ale ani ho moc nechce.
Viem, ze to asi nie je uplne najlepsie, ale je to dobry pomocnik.
Nech ta to nestrasi, podla mna mozes byt v klude. 😉

aduska82
18. feb 2011

@me ked nechce tak mu nedavaj ja mam susedu mala sa jej narodila v januari do leta ju len kojila ziaden cajik a nechybalo jej...

lucikan
18. feb 2011

@jana_toky dakujem, ano, hned ako zmaturujem ako sa sem fotky davaju prihodim. A to odtlacanie sa nozicka mi, to aj moj zacal posledne robit, trochu mu vtedy uhnem, ale zas ako paragraf byt nemozem 😀

aduska82
18. feb 2011

@lucikan my to mame teraz fajn maximalne v noci 3krat hore ale predtym aj 8 az 10 a to fakt len cucol tak som ho dala k sebe do postele a je spokojny....sa citil sam v postielke 😉 este ze mame velku postel 😀

lucikan
18. feb 2011

zienky, tie co kojite po leziacky, chcem sa vas spytat: tece niekedy babatku mliecko von nosom? posledny tyzdne sa nam to stava pravidelne a neviem co to ma byt. Niekedy si to ani nevsimne, ale niekedy zacne plakat, lebo sa mu jasne ze zacne zle dychat. Akoze niekedy ma to pekne vydesi ale zda sa ze hned ako prestane sat, tak pohoda s dychanim. Aj ked teda je aj on vyplaseny ze co to bolo a chvilu place. Vsimla som si, ze vtedy aj soplik viac potahuje ked sa nam to stane. Mate niektora takuto skusenost?

jana_toky
18. feb 2011

@me
my sme mali normalne jedno obdobie dvoch tyzdnov, ze kakal iba v noci. Takze som mala o zabavu postarane. Nastastie s tym nocnym uspavanim je to do pol hodiny ok. Ale musim ho drzat za ruku, takze mam ruku vrazenu v postielke a niekedy zaspim skor ako on 😀

aduska82
18. feb 2011

@lucikan tak toto sa nam este nestalo...juuuj chudatko si sa musela zlaknut...my mame zasa problem ked place tak potom zacne strasne chrcat ale podla dr.ma dychanie ciste...

jana_toky
18. feb 2011

@me a ako casto kakavate v tomto obdobi?

ela007
18. feb 2011

@jana_toky mne super zabral ten aventacky kremik, potierala som si nim bradavky len obcas a za den dva po bolesti ani stopy 🙂 a ked to zase prislo, tak som natrela a pomohlo...odporucam 🙂

jana_toky
18. feb 2011

@ela007
dik za radu, kamoska mi priniesla nejaky kremik s lanolinom, tak vyskusam najskor ten, snad zaberie. 😅

ela007
18. feb 2011

@jana_toky necitala som celu diskusiu, ako si sa nakoniec rozhodla s tym dokrmovanim? Ak by si chcela kojit dalej a pritom aj dokrmovat, ja som dokrmovala na prsniku cez cievku 🙂 zo zaciatku to bol boj, ale potom som si zvykla a frcali sme tak doteraz, t. j. 7,5 mesiaca 🙂

ziza55
18. feb 2011

@jana_toky noo presne jani..tie 4co som vymenila boli poloprazdne..uuplne lahucke..no co..uvidime zajtra ako bude..drzim palce nech mate pokojnu noc

ela007
18. feb 2011

U nas v lekarni maju kapsule More Milk 30 ks tusim stoja okolo 22 eur a tie 60 kapsulove okolo 35 eur...Ja som ich brala asi styri mesiace, mne pomohli, ale nie tak, ako som ocakavala :( Nakoniec sme s laktacnou poradkynou vyhodnotili, ze ja patrim medzi tie mala zien, co maju malo mliecka od prirody :( ale aj tak som pomocou cievky kojila 7,5 mesiaca 🙂

aduska82
18. feb 2011

idem ja do hajan deti spinkaju a ja ledva vidim na obrazovku....dobru a hlavne pokojnu noc.. 🙂

lucikan
18. feb 2011

@aduska82 och, 3 krat, to je super, tisko zavidim. My tak 5 krat stale. Tym ze spi vedla mna na posteli, tak sa to da. Jedine co ma doraza - drobec ma kakanie totalne pravidelne a sice VZDY kaka medzi 3-5 hodinou rano. No a ked, tak to je potom komplet prebudenie (on nikdy nepusti v spanku, potrebuje k tomu moj doprovod ci co 😀 ). Takze ked kaka, na totalku sa tym tlacenim prebere, potom si zacne svitorit, ze aky som uz dobre vyspinkany..cca vzdy hodku je takto hore. Posledne dni to fakt bolo ze kakal o 3 rano a tak som do 4 buntosila s nim. On zaspi len na prsniku 😅 , cize ja tam sice tisko lezim vedla neho, ale priebezne nukam prsnik ci uz konecne vezme a uspi sa. No a je to ranostaj, takze rano vstavam bezne 5:15 (ale ostaneme lezat v posteli to je jasne, ja mu tam dam hracky a lezim vedla neho, on si tam keca) . Ked niekedy sa podari o 6, som stastna ako blcha. Takze vlastne dve veci co ma dorazaju 🙄 No tak len dufam ze z toho vyrastie. Teda hlavne z toho nocneho kakania, ranostajom asi ostane 😒

lucikan
18. feb 2011

@ela007 7,5 mesiaca je podla mna super, hlavne ak boli problemy, tak silna gratuloska 🙂

ela007
18. feb 2011

@lucikan dakujem 🙂 stale som si hovorila, ze vydrzim do 3 mesiaca, kym ma citlive brusko, potom do 4, potom do 5 a nakoniec som skoncila minuly tyzden :D Boli to krasne chvilky pri kojeni 🙂

lucikan
18. feb 2011

@aduska82 a aduska, ja si to tiez chvalim ze je s nami maly v posteli, nam to funguje krasne. Viem ze mnohi o tom ani pocut, ved jasne, je to kazde uplne osobna vec take rozhodnutie, ale ja som s tym velmi spokojna. Velku postel treba, to ano 🙂 . Ale mamina sa ma aj tak kazdy tyzden co so mnou vola, pyta, ci uz spi maly vo svojej postielke 😠 radsej no comment

repi
18. feb 2011

@emily327 Kocky, ja vas dost casto citam (vacsinou, ked krmim Karolinku), ale nestiham velmi pisat, ale na toto mi neda nereagovat...Je to naozaj super, zda sa mi to az nenormalne, ako vsetky riesime podobne problemy. Emily, pripajam sa k alex, tiez si myslim, ze si to krasne vyjadrila, nevedela by som to lepsie popisat. A vobec, zdaleka to nie je prvykrat, co si ma takto povzbudila. Velmi sa mi pacia tvoje nazory, co sa tyka starostlivosti o babatko.A velka vdaka vam vsetkym kocky, ktore sa vo svojom volnom case, ktoreho pri babatku nie je vela, dokazete zamyslat nad problemami inych mamiciek, reagujete a vzdy povzbudite. Velke dakujem vsetkym, aj mne ste uz pomohli velakrat!

tanija133
18. feb 2011

@snowella Presne ako ty, ani ja som nevedela kojit prvy mesiac po leziacky, nedokazala som tu polohu absolutne pochopit, a takisto maly sa nevedel poriadne prisat prvy tyzden hlavne....Potom som pouzivala polohu futb,lopta, ale rpi tej mi strasne striekalo mlieko a bola namahava, a potom som konecne pochopila polohu poleziacky a odvtedy si ju neviem vynachvalit....Mlieko mi pri nej nestrieka a hlavne sa mojkame s Miskom a aj mi vecer takto zaspinka....A jasne ke d som nikde vonku , tak kojim v naruci... 😉 .Myslim ze by bolo nevhodne sa hocikde polozit na zem a zacat kojit...Chi, chi, chi.... 😀

tanija133
18. feb 2011

@emily327 Dakujeme.... 😉
@sofia2008 Dakujeme, no Emka je kusok lahsia od Miska 😉 ale super , ze aspon mrkvicku trosku spapala....Len tak dalej 🙂