Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@donatoni tak ine ma nenapada, spytaj sa este pediatricky, co ona na to a ak je vsetko okay, tak si este porob co chces, pokial mas cas 😀
@mona777 dakujem 🙂
@yvett14 neviem, ako dlho som nebola, asi tak 2 mesiace... tak mame asi rovnake deti, ze spavaju po tej pol hodke 😀 . Na prdelku pouzivas vlhcene utierky ci vodu? Ja pouzivam len vodu, utieram handrickou alebo umyvam v umyvadle a zatial sme cervenu ritulu nemali.
@mysenac jeej tak mas radost z otacania a mala bude poriadne unavena, ze tolko cvicila 😀
@horaka777 veru, to som si aj ja uz pomyslela - radsej nech sa este neotaca, este trosku mam oddych 😀
@ziza55 ja si myslim, ze ak sa dviha do sedu, tak by si mu v tom nemala branit, kazde dieta sa vyvija inak a ked je taky sikovny, tak preco ho brzdit, ved ho nedavas do sedu ty a ani nejako na dlho...nas pediater dvihal kristinku na poradni do sedu uz ked mala mesiac, aby si cvicila krcne svaly a dvihala aj hlavicku a povedal nam, ze s nou mame takto cvicit...samozrejme nejake dlhodobe sedenie v takomto veku by mozno mohlo skodit, ale ked len skusa to urcite nie.... 😉
mne tiez strasne padaju vlasy uz vyse dvoch mesiacov, sa cudujem, ze mam este nieco na hlave 😲
@nivejka
@malemimi dakujem vam za povzbudenie cmuk no ja to mam asi z chrbtice ☹ Ale co uz, kedysi som to mavala aj 3-4 krat do tyzdna teraz to mam raz za 2-3 mesiace. Aj to je pokrok. Ale ked ma chuti ten migrenovy zachvat, tak nie som schopna fungovat.... ☹
Sofinka je krasna s tym cumlikom 😉 Vobec sa nemusis bat,ze nebude chciet prsko, ja som sa krava bala a v porodnici som malu nechavala plakat dlho predlho ale cumel som si povedala,ze nedam, aby sa nestalo toto. A nakoniec som jej ho doma dala, dokonca 3 tyzdne v kuse pila z flase a prsko chce 🙂 No budeme vediet pri druhom babatku 🙂 clovek sa cely zivot uci 😉
moja mala ma neskutocny talant... vzdy ked som tu a citam vas, tak v tom momente sa zobudi, takze mi nie je dopriate prispievat do diskusie tak casto, ako by som chcela 🙂
po dlhom case sme zacali vstavat v noci na kojenie asi okolo 4-5- a kedze si mala mysli, ze uz je rano, tak o106 naklada do plienky, vyskiara sa a výska, kedze je rada, ze ma vidi 😀 cize nocne kojenia je u nas minimalne hodinova zalezitost... 😒 kym sa napapa, na prse zaspinka, ale ked ju dam odgrgnut, tak si taku uvali, ze je hned hore a potom jej dlho trva kym sa ukludni a zaspi. takze takto sa my najnovsie zabavame.
pretacat sa zatial pretacame len na bok, ale to kym sme sa k tomu dopracovali stalo zato, tie neskutocne polohy ktore dokazala, fakt klobuk dole 😀
zubky za tial nie su na obzore, ale zato slinta akoby mali ist vsetky naraz 😀
Ten moj zlatusik zasa dnes pofnukava ☹ , papa len chvilu a potom sa zlosti, vobec si nevie vytiahnut viac mliecka. Skusala som odstrekavat, asi tak za polievkovu lyzicu, viac nedam von. ☹
Kocky, v akych intervaloch sa maju uzivat tie MORE MILK PLUS - KAPSULY ?????????????????????????? Dakujem
@lenkaoravcova ahah no ja som sa len bála aby nevymýšľala ... 😉 dik
@jammka
Jani, ten popis nocneho papania a vsetkeho co k tomu patri mi pripomina presne nas 😀 .
Akorat, ze Adamko sa este absolutne nepretaca ☹ (sme-tam len urobi ako keby mostik na chvilocku), ani do sedu netaha, snad to je v pohode. 😖
Inak ako si na tom s mlieckom?Ja zatial nic-moc ☹ , nasadila som tie kapsule a ricinus dnes, tak uvidime. 😲
@mysenac ja tiez od prveho mesiaca cvicim s malou tak, ze ju dviham za ruky, aby si cvicila krcne svalstvo a hlavicku.
uz v prvom mesiaci ju na brusku pekne zdvihala, samozrejme nie velmi dlho, ale bola velmi sikovna. aj teraz, ked lezi na chrbte pekne zdviha hlavicku, takze podla mna to cvicenie ma nieco do seba
@mona777 vsetko najlepsie Davidkovi k 5.mesiacikom, boze ale to ubieha 🙂
@lenkaoravcova aj my ideme zajtra na 2.davku ockovania. Tak vam drzim palce 😉 Potom daj vediet ake miery ma Leo 😉 Ja som zvedava ake mame my. 🙂
@jana_toky mne sa zda, ze je to lepsie, nasadila som vsetky odporucane rady od @emily327 od inky az po gravimilk, a mam pocit, ze to pomohlo. pije teraz uz len z jedneho prsa, len vecer, ked je asi mliecka uz menej, si pyta z oboch. ale tiez mam pocit, ze sa jej nechce tahat a takto jej je to pohodlnejsie 😉
skusala som ju troska osalit a to tak, ze ked zacala plackat na jednom prse, ze jej uz nejde, tak som ju vzala na ruky, trosku ju ukludnila, odgrgla a zasa som ju dala na to iste a cuduj sa svete tahala dalej uplne v pohode. tak z toho usudzujem, ze sa jej nechcelo tahat. 😉
@jammka som rada,ze ti moje rady pomohli 😉 no mame lenivejsie deticky co sa tahania mliecka tyka 🙂 Ale nevadi, oni sa to naucia 😉 A hlavne teraz su v obdobi,ze ich vsetko zaujima a je pre nich omnoho tazsie sa sustredit iba na cuckanie prska. Ale to je normalne, aspon vieme,ze sa vyvijaju ako maju 😉 Drobci nasi milovani 🙂
Tak som sa snazila si lahnut spat,ze mi to mozno prejde ale nejde mi ☹ Je to hrozne, ked je clovek unaveny a chce sa mu spat a nemoze zaspat fnuk
Mam otazocku, uz som sa vas na to chcela opytat davnejsie ale akosi som na to vzdy zabudla. Malinka ma stale cumel od 0-3 avent. Mam v zasobe 4 cumliky 3-6 ale ona ich nechce dudlat, su jej velke, normalne ju napina, ked jej ho dam do pusky ☹ Ale tieto su jej asi uz male, lebo vidim,ze ked spinka s cumlikom, tak ma otlacenu bradku od dudlika....
Co myslite? Mam jej ho vymenit za iny vacsi? A ak ano, poradte nejaky, aku znacku... My sme neskusali ziadne znacky, hned si zobrala avent, co sme mali kupeny. Alebo jej mam nechat tuto velkost, no potom jej budem musiet uz kupit nove lebo tieto uz ma 2 co pouziva a uz ich ma viac ako 3 mesiace... dakujem
@jana_toky tu je uzivanie popisane
http://sk.motherlove.eu/?q=node/14
@emily327 neviem ci ma avent aj iny tvar dudlikov ako ten symetricky - my sme jeden avent dostali k flaske (ten mala od narodenia) a nedavno sme od svagrinej dostali taky isty tvar je od 0-6 mesiacov z DM-ky (symetricky tvar, v baleni boli 2ks) neviem ci je nejaky extra vacsi ale Kristinka si nanho v pohode zvykla...mozes ist pozriet a porovnat. Ak ju z tych vacsich napina, radsej jej ich este nedavaj
@mysenac my mame tieto cumliky http://www.avent.sk/images/200000242-b659eb753e...
a tieto mam uz kupene do zasoby ale oni su od 3-6 http://www.avent.sk/images/200000247-9138792325...
a tie su jej fakt velke ☹ No neviem. Len neviem ci je dobre,ze od 0-3 tie jej nechavaju otlacok na bradke ☹

inak zdravim vas vsetkych..kocandy..uz vas nestiham ani citat kazdu.. 😅