icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

malemimi
23. feb 2011

@vejinka no mne mm povedal že načo to kukám že potom sa budem báť

vejinka
23. feb 2011

@malemimi sme starostlive maminy co dodat 😉

me
23. feb 2011

@vejinka
@malemimi - podobne, radšej sme to nemali kukať, aj tak s tým nič nezmôžeme, celé to bolo od veci, ukázali nám čo sa deje u niektorých detičiek a zároveň že nemáme možnosť výberu - no super reportáž pre všetky matky ☹

nicky182
23. feb 2011

@vejinka ahoj ...no presne aj mam tento problem - mam riadne zmiesane pocity ...ale co urobime ? nedame zaockovat ? to zase nie, lebo CO AK ....aj sa mi o tom snivalo 😨

malemimi
23. feb 2011

@me a ani to nie je dokázane na 100% že to je s toho ...mne sa to nezdá jedna tam hovorila o svojich 4 detoch ze okrem jedného čo nedala zaočkovať ochoreli tak potom má ona možno niečo v tele čo deti zdedili a preto neprijali tú injekciu...

malemimi
23. feb 2011

@nicky182 no a u nás to je povinné očkovať...

nicky182
23. feb 2011

@malemimi jasne, to ano - myslim si, ze ked my sme nemali problemy ako deti, tak ani nase deticky by nemuseli mat, ci ?

nicky182
23. feb 2011

@malemimi hej, ved to tam hovorili, ze je to riadne odsledovane a pokutovane, hmmmm

mona777
23. feb 2011

@yvett14 fíha - díky 🙂 v piatok prídu ku mne celé oddelenie kde som pracovala -tak hladam nejaké dobré pitie

malemimi
23. feb 2011

@nicky182 no to neviem ale kto vie presne prečo to tak je aká je naozaj príčina toho...

nicky182
23. feb 2011

@malemimi pamatam si, ze raz som videla podobnu relaciu - cca 10r. rokov dozadu, uz tam to spominali, ze take dievcatko 3mesacne dostalo obrnu ...a aj v reflexe to obcas davali ....

emily327
23. feb 2011

@malemimi dakujem za opytanie, je super, som normalne prekvapena, vobec akoby sme neboli ani ockovat. Je malinko otapena ale inak dobre, nema ani teplotku, nozicky su ok, nema ich ani zacervenane.Uvidime aka bude noc a zajtrajsok 😉

vejinka
23. feb 2011

@malemimi to napadlo aj mne ...zasa si musime uvedomit ak nedame zaockovat nase dieta sa stava nebezpecnym pre spolocnost moze byt nosicom roznych chorob...co dodat nemame na vyber 🙄

vejinka
23. feb 2011

@emily327 a ma tie hrcky na nozickach ?

me
23. feb 2011

@malemimi veď áno, keby sme aj mali na výber neviem či by som sa priklonila k NIE, lebo všetky tie choroby mi naháňajú hrôzu, len ma dosť zaskočilo ako hovorila tá jedna lekárka alebo kto to bol, že po zavedení povinného očk. pneumokok stúpla cukrovka u detí, to ma desí

emily327
23. feb 2011

@yvett14 ok pohoda 😉
@cukruska1920 vyskusaj LIBENAR, je to fyziologicky roztok do nosteka, krasne uvolni nostek ak v nom nieco chrci. Nam to pomaha 😉

@vejinka my sme boli dnes, ani ja som nemala dobre pocity z ockovania ked som vcera videla ten reflex aj som pediatrovi vravela a on len pokrutil hlavou. Neboj bude dobre. Aj ja som sa bala a je zatial vsetko ok. Drzim palce 😉 cmuk som zvedava ci vam povie,ze uz mozte dokrmovat.

emily327
23. feb 2011

@vejinka myslis po dnesnom ockovani?

vejinka
23. feb 2011

@emily327 ano po dnesnom 😕

emily327
23. feb 2011

Baby, nebojte sa,ja som sa tiez bala, dokonca som mala zaludocnu nervozitu a zvladli sme to. Zatial je to ok. Nebojte sa, bude to ok. 😉 drzte sa cmuk netreba si privolavat zle. to co ukazali v reflexe je zopar pripadov a miliony deticiek co je ockovanych.... dame deticky zaockovat iba to povinne ockovanie a tie extra nie a basta. Zase neockovat by bolo nerozumne... Hlavku hore, to je ako so spravami, ja uz ich ani nekukam, lebo mi je z toho az zle. Ked som naposledy videla tu nehodu ako mlada baba s 6 tyzdnovym babatkom mala tu nehodu s vlakom,tak mi doslo az zle. A je toho ovela viac, nebudem tu pisat o porodnici, kde sestricke vypadlo babatko z ruky a moja sonicka mala zlomenu klucnu kost a to si myslim,ze sa asi stalo v nemocnici. Nemozme to vsetko takto brat, lebo sa zblaznime 😉 Dufam,ze som vas aspon trosku povzbudila 😉 cmuk drzte sa maminy

emily327
23. feb 2011

@vejinka no nehmatala som jej to, urcite to ma bolestive. Ale nema to zacervenane nic, pri prvom ockovani mala jednu nozku cervenu. Zatial nema nic, uvidime co bude do rana a zajtra. Neboj mamina, bude vsetko ok 😉 ked som to zvladla dnes sama bez mm ja, tak to zvladnes aj ty cmuk

majka1981
23. feb 2011

@yvett14 sikulka je, ako si uz pekne drzi hlavku 🙂

majka1981
23. feb 2011

@emily327 dobre ste to zvladli s ockovanim, a ked nema do teraz nic, tak uz nebude 🙂 . My sme boli minuly tyzden prvy krat ockovat a nemal ziadnu reakciu 🙂

emily327
23. feb 2011

@majka1981 bodaj by si mala pravdu 😉 Dakujeme pekne, aj vy ste to dobre zvladli cmuk

lenkaoravcova
23. feb 2011

@emily327 hehe az dnes som sa rozhodla, lebo ho nevyuzivam, tak nech posluzi niekomu inemu 🙂 Ked som mala male auto pouzivala som ho, ale ked mam teraz velky kufor pouzivam ten druhy tak preto

lenkaoravcova
23. feb 2011

@mona777 no to teda je, ale za 7 tyzdnov pribral iba nejakych 250 gramov, takze narastol iba skor 😀

lenkaoravcova
23. feb 2011

@emily327 no ale ja som ho vazila doma mal 6800 gramov a 68 cm 🙂

lenkaoravcova
23. feb 2011

@mona777 super foto maly je krasavec okaty cmuk 🙂

emily327
23. feb 2011

@lenkaoravcova ok super, tak zapisujem do tabulky 😉

lenkaoravcova
23. feb 2011

Baby vobec sem nestiham chodit v poslednej dobe pri mojich dvoch zlatickach, ale musim sa Vam pochvalit vcera rano som si povedala ze zrusim starsiemu synovi cumel a na moje prekvapenie to bolo uplne bezbolestne 🙂 Povedala som mu ze prisiel bubo a vzal dudu prec, no tak teraz to kazdemu rozprava prkrat sa na nu este opytal, ale inak dobre sa tesim, o starost menej, nemusim stale hladat dudu.

lenkaoravcova
23. feb 2011

@vejinka tusim som vam to ani hovorit nemala, ze to pozerajte ☹ neboj vsetko bude ok, moj maly si dnes ani nevsimol ze bol zaockovany, zamrncal pri pichnuty asi na 3 sekundy ale inka bol uplne v pohode cely den