Októbrovky 2010. Pridajte sa!
Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂
@jammka gratulujeme k Stelinke k 4.mesiacikom 😉 Neskutocne to leti. Ja planujem byt doma s malou do 2,5 roka a potom ju chcem dat do skolky.
@jana_toky si sikovna a trpezliva mamina 😉 perfektne,ze to zvladas bez UM 😉 Mliecko mas, tak je dobre, coskoro zacnes prikrmovat a uz bude super. Hlavne,ze maly pribera a ma sa dobre, to je najdolezitejsie cmuk
@lenkaoravcova diky a s tym cumlom ste to super vyriešili - som zvedavá ako dopadneme my - lebo sa mi zdá že pre Davida je cumel druga - niekedy tomu cumlu závidím 😢
@malemimi no ja tak vseliako.....ma to riadne chytilo ale tak uz je to o nieco lepsie, dufam ze do nedele budem fit lebo sme pozvany na privitanie najmladsich obciankov dediny ktory sa narodili v roku 2010, tak tam chceme ist je to vlastne pre malu ........najhorsie je ze nemozem to poriadne vylezat kedze sa staram o malicku tak nie je kedy lezat
@hirunka aj my chrapcime...akurat som to tu riesila minule.... aky sirup papate?
Tak som to o tom očkovaní pozerala na nete a fakt by ho teraz nemali znovu očkovať aj keby mal ten 2 typ vakcíny.
Tá naša doktorka je dáka divná., ale čo mi sestrička písala, do kartičky tak tam je len napísané, že poradňa, moč a nie očkovanie, tak to sa tá trubka, asi pomýlila, že toto, už bolo druhé očkovanie, 😠
alebo chcela možno povedať, že o 6 mesiacov, ale ja viem veľmi dobre že mi povedala o 6 týždňov a ja som sa jej ešte pýtala, či do obidvoch nožičiek a ona, že hej ale to je už naposledy. Ale to je tak keď telefonuje a vybavuje aj mňa popri tom a stále vybiehala z ordinácie a tak ... išla mi na nervy, lebo malý bol vyzlečený a robila prievan. Tak dúfam, že sa len pomýlila, ja ho teraz určite nedám zaočkovať, aj keby som sa tam mala s ňou povadiť. 😠 😠 😠
Krava, krava, krava.........neznášam ju a ten je debilný prístup ja ju asi fakt vymením, najbližšie si už idem pýtať kartu.
Som fest nas.....tá, lebo aj toto druhé očkovanie sa robí od 4-6 mesiacov a malý mal len včera 4 mesiace, tak neviem, čo to tak strašne súri a potom to malý tak zle znáša. Aj prvé robila ked mal len 2 mesiace a 2 týždne. 😢
@mircova no pozri sa ak bude chciet maleho zaockovat, povedz ze ho ockovat teraz nechces dat,ze az ked bude mat 10.mesiacov a mozno je to fakt len poradna 😉 Nestresuj sa teraz, pojdes tam a uvidis. Ak bude chciet ockovanie, mas pravo povedat teraz nie az neskor 😉 Drz sa, je to na figu, ked lekar nieco hovori do toho sestricka a tebe dieta place a nevies co skor robit a este ich treba pocuvat co vravia. Ja vzdy odidem a nic neviem, pripadam si ako sprosta,ze som tam bola a aj som sa zabudla opytat na vela veci. Ale to sa fakt neda, ked mala place, lebo to clovek na vsetko zabudne a venuje sa len dietatku, takze nie si jedina co takto vzdy pochodi u pediatra 😉 A ak nie si spokojna a mas moznost ,tak treba vymenit, len je fakt problem najst dobreho pediatra ☹ Drzim palce a hlavku hore 😉
@jana_toky mozem sa spytat co ma maly za problem s kozickou? Pytam sa preto, ze moj ma seboroicku dermatitidu a teda nema len tie supinky na hlavicke, tie ma vlastne velmi mierne, ale prejavuje sa mu to viac na telicku - v zahyboch a na lickach. Doktorka nas s tym ale ani ku koznej neposlala, ja vsak silno uvazujem ze pojdem. Davam na to jednu mast, ktora to velmi pomaly hoji. Tak sa chcem spytat ci nahodou nemate aj vy toto, ked spominas tu kozicku.
@mircova ....presne ako hovoríš,že to asi spáli--lebo ja neviem ona mala byť asi chlapec--toľko energie čo má v sebe--no nechápem z nej--len sa trepe,skáče a to od začiatku sa ťahá len na nožičky--mne sa zdá strašne pevná a aj držanie telíčka....ťažká je veru dosť a ja padám večer od únavy do postele a teraz sa ešte snažím pracovať na otázkach do školy---no a navariť ,upratať a malá mi spí po polhodke,takže stále jedno kolo----nechápem prečo mi spinká tak strašne často kadú hodinu /hod aj pol---a to má už potom tak červené očká ako draculka a je zlá ako čert.....
@emily327 ano aj mne sa zda, ze kazdy pediater nieco ine hovori. Treba tie rady filtovat a tuho rozmyslat, co ano a co nie. S tou hmotnostou a prikrmom - neviem ci nahodou to nie je tak myslene, ze od istej vahy sa uz predpoklada, ze MM nestaci. Ale myslim si ze s takymto argumentom velmi opatrne a ja by som veru od doktora pytala viac dovodov preco zacat prikrmovat pred ukoncenym 6. mesiacom.
no ja sa idem aspoň trochu skultúrniť pokiaľ mi malá spí,lebo zase to bude len bleskovka 😒
@lenkaoravcova tak my sme si tentokrat riadne poplakali ale aspom to mame za sebou.nozicky su ok citujem: jadierka vyvynute moze behat.takze o starost menej kupila som si v lekarni sampon na vypadanie vlasov vraj vitaminy ee popri kojeni.tak skusim lebo mam uz lisiny v kutikoch.teraz sa snazim uspavat ale ani jeden nechce.tak bud pridem o dalsie vlasy alebo zosediviem kym dojde muz.a ozaj vraj sa nam tlacia zubky tak som kupila aj calgel.no prcham lebo mi erik demoluje spalnu a vilko prave nalozil do plienky.
@cukruska1920 lekar nam predpisal mucosolvan sirup
@emily327 díky emily snád sa len pomýlila......presne ako píšeš ja si vždy pripadám ako neschopná ked odtiaľ odídem, ale aj tak ju asi zmením 😖 nepáči sa mi jej prístup (možno je to tým, že ona nemá vlasné deti tak to s nimi ani tak moc nevie)
ale sestričku má super milučkú 🙂
...očkovali nás teraz v utorok tou druhou dávkou
@jammka ja planujem byt 2 roky, iba ak by sme nahodou nemali rovno druhe, co je plan B. Zavisi od toho ako sa bude mangelovi v praci darit, ci budu korunky a plus moje zdravot. stav - mala som cisarak, tak uvidim co odporuci lekar. ALle vek uz nemam najnizsi, a tolko tazkosti vie byt s tym otehotnenim, ze si hovorim, ze sa dat rovno na druhe mimi, teda aspon to skusat. Lebo to by som si hlavu o stenu obuchala, keby sa nam druhe nezadarilo, za to mi ten navrat do prace nestoji.
@nivejka ahojky moja , maličká mi dakedy vydrží aj 5 hodin a teraz je to tak že ju štvú hlieny a grcká často tak je hladnejšia tak je to 3 hodiny. a v noci ju chovám tak že o 230,00 a potom o pol noci ju zobudim ona už vie že má otvoriť ustočká a potom papá až o 6,30 -posledné 3 dni. včera mi zaspala už o 19,30 lebo ju asi zmohla chripka. ☹

@tanija133 @emily327 očkovali nás do oboch nožičiek už 2 krát a máme prísť ešte raz o 6 týždňov na 3 dávaku, tak hádam doktorka vie čo robí 😒 (možno máme trochu iný typ vakcíny, lebo som počula, že sú 2 druhy)
...tiež máme priniesť na bud. týždeň moč, tak pôjdem kúpiť ten sáčok do lekárne čo sa tu spomínal
@yvett14 zlatunká, aj ja by som bola zvedavá a dvíhala hlavičku, kebyže mám na posteli toľko krásnych hračiek 😉