icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

me
10. mar 2011

@malemimi zlato nemýlim, ale aj mne hovorila ešte vo februári, že môžme začať v priebehu 6 mesiaca a aj ostatným povedali doki že kedy a čo, tak či náhodou aj tebe nespomínala tá nová doktorka, že kedy by si mala začať, ja len kvoli tomu že každej hovoria tí lekári inak 😉

me
10. mar 2011

no ja som sa chystala von, ale naskôr začali padať krúpy, potom pršalo a snežilo zároveň a teraz už len prší, tak super 😠

yvett14
10. mar 2011

@me gratulujeme a posielame pusinky cmuk lubkáme vás 🤐 🤐 🤐

mona777
10. mar 2011

@ela2710 sedkat babatku sa nemá davat - dostane skoliozu - aj moj manžel ju ma - tiež ho matka davala sediet pred tým ako sam chcel - a poznám vela babatiek čo takto dopadli - je tu aj téma o tom a tam jedna mamička píše že jej prvé dieta tiež tak dopadlo 4-5 mesiaci ked este samo nesedelo

mona777
10. mar 2011

@me dávala som mkrvu 3 dni a dnes prvý den dávam zemiak - celkom mu to chutí - je z toho paf - čuduje sa čo sa to s ním deje a páci sa mu že mu dávam lyžičkou papať - a dnes sa natahoval za tanierom aj lyzicou - chcel asi papat sám. Lne to leátko čo mam ma ste že sa nedá polohovať sakra - dala som pod neho vankús ale nepáči sa mu to

mona777
10. mar 2011

@lenkaoravcova stolicku na krmenie som dostala - ale zrejme nebude polohovatelná - lebo vraj je drevená - ale este je na strednom slovensku u naších 🙂 treba íst po nu - ja som chcela tú umelú peknú ale sestra mi kúpila drevenú - este som ju nevidela - no nechcem kupovat dalšiu ked už mame

mona777
10. mar 2011

@me všetko najlepšie k 5 mesiačikom 😉

ela2710
10. mar 2011

@mona777 k tomu sedeniu, aj ja mam skoliozu mama ma nikdy nedavala sediet v taak malom veku, a mam ju. Najmladsiu sestru sme sediet davali a ma super chrbticu, ziadne vykyvy alebo nieco take...to je aj dost v genoch skolioza, ja ju mam po starkom a mamine, ale sotva to vidiet.

ale mozem ti povedat taky vtipny pripad z nasej rodiny, babicka nechcela davat krstnu mamu sediet, kym sa neposadi sama, teda kym nezacne lozit, moja krstna mama vsak nikdy nelozila - rovno zacala chodit, hoci jej babicka ukazovala ako ma lozit, nenaucila ju to, teda babicka bola neskor aj rada, ze sa vykaslala na tie rady, ze dieta sa ma samo posadit pri lozeni, lebo keby tak robila, tak by krstna tak skoro nesedela

mona777
10. mar 2011

@horalka777 prikrmovanie nezáleží od váhy babatka - moj ma 7 kg a už ho mozem prikrmovat - moja Dr povedala že váha na to nemá vplyv kedy začat

ela2710
10. mar 2011

@mona777 a este daco, zober si, ze nas krpec sa nezmesti do vajicka 🙂 takze ked niekam pojdeme (uz sme davno nikde neboli autom, ale predsa keby nahodou) tak ho nemam dat do autosedacky len preto, ze sa nema sediet? hmm 😕

mona777
10. mar 2011

@ela2710 No ja by som v každom prípade neriskovala a nedávala dieta sediet - ved prečo to chceš robiť - potrebuješ to k vôli niečomu? predsa sa nemaš kam ponáhlať - či áno? No a tie autosedačky to je fakt - ale v tých vačších sú také opierky pre menšie bábo - tak tam v podstate nesedí ale je v pololahu.

snowella
10. mar 2011

bavite sa o autosedackach.. nemate niektora problem, ze vajicko sa da priputat len na prednom sedadle? Na zadnych sedadlach su kratsie pasy a sedacka sa da pripnut len uplne nakolmo. A mame to tak na obidvoch autach..
Inak. do roka by dieta malo sediet z hladiska bezpecnosti len v protismere jazdy, tak tie vacsie sedacky (nasledujuce po vajickach) sa daju tak vobec priputat? Este sme nezistovali v predajniach...

malemimi
10. mar 2011

@monca1991 hihi podla malej či je unavená alebo nie riadim sa podla nej 😉
@horalka777 nie mne nič nehovorila my sme o tom vôbec nehovorili ani slovo o tom nebola len čo sme spolu hovorili bolo že dobre vyzerám na to že kojím a že malá tiež lebo si myslela že keď má takú váhu ako má tak že prikrmujem a som jej povedala že nie to bolo vsio...
čoho koľko má g? cca 6700g neviem presne som zabudla sa zajtra alebo v pondelok opýtam ...uvidím ako sa mi podarí moč odchytiť...

snowella
10. mar 2011

@mona777 bojis sa toho predcasneho sedenia riadne, chapem.. Ked mi doktorka neodporucala to sedenie, pokial to nevie sam, oponovala aj oproti tomu , aby bol doma vo vajicku- kde je sice v pololahu, a ked tak len na kratko... Tak pocas doby jedenia by mu to nemalo uskodit, hned potom ho vyberies... 😉

malemimi
10. mar 2011

@me jáááj haha som nepochopila...ale v apríli na začiatku ideme do poradne tak asi potom spomenie 😉
@snowella no my máme v poho pási takže sa dá pripútať bez problémov
a u nás nie su že vraj také sedačky čo sa dajú dať v protismere jazdy takže smola asi v zahraničí alebo kde budeme musieť hľadať... ak nie je 5 bodové tak že nie je dobré dávať v smere jazdy mimi

tanija133
10. mar 2011

@mona777 Zlaty Davidko , sa tesim ze mu chuti konecne ....) Deti vraj maju velmi radi tu Ikeacku sedacku a stoji 11 E, tak to sa da...ale nie je polohovatelne tiez....((( Ja este neprikrmujem , lehatko nemam polohovatelne, ale hojdacku mam polohovatelnu aj s odnimatelnym pultikom...., ale zacnem az tak o mesiac..... 😉

kristinagregorova
10. mar 2011

@mona777 v tomto s tebou uplne suhlasim..ani natalku som nedavala sediet v kociku skor,aj v stolicke bola len v pololehu,ked som ju krmila..skodi to chrbatiku

snowella
10. mar 2011

@yvett14 ahoj, chcem sa ta opytat. Ked si objednavala zo sportsdirect veci pre syna, tak aku velkost? A zodpovedala ta velkost tomu veku? Tvoj ma 13 rokov, moj 11 a tu mu bezne kupujem velkost na 14-15 r. (164). A tenisky velkostne a modelovo sedeli ? Mala som nejaku obuv s anglickym cislovanim a tam mi vychadzalo, ze napr. damske UK 5 zodpoveda skor nasej 37.

snowella
10. mar 2011

@mona777 robila som ten sliz na pranie.. ale nema taku homogennu konzistenciu, je to vyzrážané. OK?

ela2710
10. mar 2011

@mona777 ja som ale nikde nikdy nepisala, ze davam maleho sediet...pisala som, ze sa sam dviha, dokonca vcera dvihal aj chrbatik s hlavickou tak na 4-5 cm od matraca, kedze s nim robim tie cviky, ze ho tahame za rucky do akoby sedu (co robi aj doki na poradni kvoli drzaniu hlavicky), tak sa mu celkom fajn posiluje brusko a zacina sa dvihat sam, mozno aj preto, ze on ma vahu a vysku na vacsie dieta, tak mu idu tieto veci aj lepsie, ved na brusku sa uz snazi aj plazit, a spekuluje vsetko mozne,..
No poznam aj maminky , a nielen z netu, ale aj osobne co sediet deti davaju, a deti maju zdrave...ja ich neodsudzujem, ved kazda maminka vie najlepsie co je pre jej dieta dobre. Takze ked vidim kamosku, ako dava 4-mescne dieta do sedu, nezacnem po nej hned vrestat....

ela2710
10. mar 2011

@mona777 a uvedomujem so, ze skore sedenie moze sposobit problemy, no myslim, ze este vacsie problemy sposobuje zle drzanie tela v detstve, sedenie za pc na stolicke kde nie je dobre oprety chrbat, atd... je toho vela kde sa da skolioza ziskat: jednym z dovodov skoliozy moze byt ze clovek uprednostnuje jednu ruku - napr. na branie tasiek z obchodu, vtedy sa mu teda chrbtica krivi do tej strany kde to nosi, takze ani kabelky nie su zdrave - preto je skolska taska na 2 plecia, a na 1 neodporucaju, no a neviem ci budu maminky svoje deti napominat vzdy ked sa zhrbia, vzdy ked nebudu vystrete, ci im nedovolia nosit kabelky, ci kabelkove tasky do skoly...

snowella
10. mar 2011

@ela2710 prave som sa vystrela na stolicke pri PC 😉 Mas pravdu... Ale malemu babatku sa chrbtica este len rozvija a tie zmeny na nej mozu byt nezvratne. A v tomto veku mozeme my rodicia na to este plne dohliadnut, zabranit tomu.

snowella
10. mar 2011

@ela2710 este k tomu sedeniu.. vola mi kamoska, medziinym, prekvapene, ze mi maly este nesedi. Ze ci jej sedela mala v 5 mesiacoch? Ze ano od 4 - podopreta 😵

lucikan
10. mar 2011

ahojte baby, nervyyy maaaam, doslo mi dnes upomenutie z uradu pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou, ze som nedodala rocne zuctovanie poistneho, do kelu, pokuta 165 eur, ja sa tymto veciam vobec nerozumiem, mam pocit ze o to som ziadala zamestnavatela, aby mi to urobil, jasne ze doklad nemam o nicom...mozem sa odvolat, no ale neviem ako sa branit, ako si vobec spomenut, ci som fakt na to zabudla, alebo ci to moj zamestnavatel nieco zvoral a nedorucil, fakt ma "strasne bavi" riesit taketo veci...no tak ale budem musiet ☹

ela2710
10. mar 2011

@snowella no presne tak aj ja som tu zhrbena 🙂 inak s vami samizrejme suhlasim co sa tyka skoreho sedenia, mne minule pisala kamoska na pokeci, ze mala Sandra uz sedka (podopreta kadecim - ma 4mesiace) a ja ze dako skoro, nas sa sice pomaly dviha sam, ale my ho neobkladame vankusmi, aby nemal problem s chrbticou a ona sa normalne na mna urazila, ze ako sa ju dovolujem poucivat, preto vravim, ze uz na ziadnu kamosku vrieskat nebudem, nech si kazda robi co chce 🙂

ela2710
10. mar 2011

@lucikan ahoj, no to teda potesi 😠 ti zamestnavatelia su nespolahlivy, ani ja sa v takychto veciach nevyznam, ale 165 eur je dost 😒

lenkaoravcova
10. mar 2011

@snowella da sa kupit taky pretldovaci pas do auta na autosedacku urcite to maju v peg pergu v avione co viem, my uz pouzivam evacsiu sedacku, ma to v pololahu

snowella
10. mar 2011

@lucikan vystrasila si ma... ale podla tohto linku je za r. 2010 este cas do konca roka, ked sama, u zamestnavatela bolo treba poziadat do 15.2. ja si to musim tiez zistit, ale nasa personalistka je spolahliva...
http://www.zzz.sk/?page=poistovne_rocne_zuctova...

snowella
10. mar 2011

@lucikan opravujem : cas do konca marca...

snowella
10. mar 2011

@lenkaoravcova nova sedacka v pololahu, ale v smere jazdy?
A dik za ten tip s predlzovacim pasom, manzel preveri 🙂