icon

Októbrovky 2010. Pridajte sa!

sue33
24. jan 2010

Ahojte všetky ktoré budete mamičkou v októbri 2010.
Budem rada keď sa pridáte a podelíme sa o naše spoločné šťastie.
Už sa na vás veeľmi teším 🙂

nicky182
30. mar 2011

@lucikan Ahoj stalo sa to aj mne, mala som pocit, ze dieta je horuce, a na teplomeri 37,4, samoska minus 0,5 stupna...hmmm. no bohvie preco to tak je .... 😲

mona777
30. mar 2011

@snowella tak som to planovala - presne tak to spravím - ku koncu týždna tohto už pridam trocha krupice - som zvedava. Diky

me
30. mar 2011

@nicky182 - ukludni sa, u kojených detí sa má lepok zavádzať v priebehu 6 m, takže je to OK, ja mu dám na bud. týžden, síce každý lekár vraví inak, ale moja doktorka tvrdí toto, nech je ako chce, určite si ju nijako neohrozila 🙂

nicky182
30. mar 2011

A som sa chcela opytat mamiciek co koja - mali ste uz menzes ? Ja 1 krat a uz nic....cakam cakam a nic...akoze nechyba mi 😀 ako ste na to vy ?

lucikan
30. mar 2011

@nicky182 uz nic nenarobis, nic hrozne si nespravila, neboj mala bude v pohodke, je fajn ze sa kojite, nasa generacia ine flakoty pojedla a sme tu 🙂

nicky182
30. mar 2011

@me no fajne, lenze Simka este nema 6m... 😒 😒 to je tak, ked sa vecne ponahlam .. ☹ ☹ ☹ A je pravda, ze je vela nazorov na zavadzanie lepku....

mona777
30. mar 2011

@nicky182 nemalo by sa nič stat, ak dobre čítaš, tak niektoré baby veselo dávajú piškotu v takomto veku a nepísali, že by sa niečo stalo - ved aj tak v priebehu 6 -teho mesiaca sa ma lepok zavádzať- resp. do ukončenia 7meho tuším. Dôležité je že kojíš - to je ochrana - dobre si prečítaj toto http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=dojcenie...
uvidíš, že je to ok

nicky182
30. mar 2011

@lucikan joooj, tak to hej..moja mama mi to vecne vravi 😀 ziadna intolerancia laktozy, ani lepok sa neriesil 😀 😀 Ja viem, ze uz s tym nic nenarobim, len dufam, ze dcerka bude nadalej zdrava 🙂

nicky182
30. mar 2011

@mona777 dakujem, dobry clanok...tak som sa trosku ukludnila, aspon ze sa kojime a este by som chcela aspon mesiac...dcerka neda cicik za nic 😀

mona777
30. mar 2011

@nicky182 no vidis, je to ok 🙂 🙂

me
30. mar 2011

@nicky182 - no ved v priebehu 6m, to je vlastne po ukončenom 5m, takže si v tom intervale a nič sa jej nestane, a prečo chceš kojiť už len mesiac?

nicky182
30. mar 2011

@me ok, tak hadam bude dcerka v poriadku 🙂 Preco ? Vies co, uz sa mi tvori menej mliecka, citim to...snazim sa to udrzat ...skor je to tak, ze by som chcela aby mi mliecko vydrzalo 🙂 nie ju len tak odstavit, to by som chcela postupne - nahradzat mliecko uz jedlom ....uz teraz jej davam na noc kasu do flase, pomohlo nam to zo spanim, uz jej mliecko nestacilo, tak mi Dr poradila tuto moznost..zda sa mi to lepsie ako UM ...a okrem toho este vypije oba ciciky, je to hladoska...spi 8-9 hodin ...

mona777
30. mar 2011

@nicky182 ty chceš mať viac mlieka svojho alebo ti nevadí, že ho strácas? lebo annag ma na svojej stránke napísané ako zvyšiť tvorbu mlieka - ja som tieto dni užívala doperidon (motilium) a poviem ti - stala sa zo ma mliekaren, a to som užívala tablekty len jeden den a hned som znížila davku Tam je písané že niekoľko dní plnú dávku a potom znižovať - no mne stačil jeden den. Takže http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/ako-po...

nicky182
30. mar 2011

@mona777 chcela by som mat viac svojho mlieka...na tej stranke som kedysi riadne ficala 😀 😀 Annag vdacim za vela 😀 😀 ja som brala jeden cas- par dni, ked mala dcerka cca 2m., homeopatika,take v zelenom obale.....tie hned zabrali...a teraz mam jeden super cajik, lenze to sa rano budim cela mokra, tak ho pijem len obcas.... 😀
vy sa teda este kojite ? a ako casto syncek papa v noci ?

mona777
30. mar 2011

@nicky182 žial moje babo nepije z prsa od vianoc - pred tým som mala 2 abscesy na jednom prse - odvtedy len odsávam a tak mu dávam svoje mlieko. tak veeelmi rada by som kojila. Zial len odsávam a tak mu dávam. V noci spinká od 24 hod do cca 5 hod. ale ja mu dávam o 23.30 mliečko - bez ohľadu či sa zobudí. Odsajem a dám mu tak 130 ml. - čiže dosť vela - to je aspon dobré na odsávaní, že môžeš korigovať nočné spanie 🙂

nicky182
30. mar 2011

@mona777 hmm, tak to ano, aspon vies kolko zje...nedavas aj UM ? ja nemam ani tucha kolko to moje dieta vyoije...a neskusala si klobuciky na bradavky ? ja ich pouzivam doteraz...aj ked obcas sa pricucne uplne v pohode aj bez 🙂

mona777
30. mar 2011

@nicky182 klobučiky sme použivali par dni na začiatku ked sa malý narodil - potom sme to odstranili. On nechce ani vidiet kozu - neche ani papat mne na rukach, lebo si myslí, že mu idem dať pit z prsa. UM sme skúšali - na začiatku, ked odmietal prso - som nestíhala odsavat . Teraz mam doma vždy UM pripravené, čo ak stratím svoje mliečko, kedže odsávam. No a sem tam som davala troška. Ale jemu nechutí UM

nicky182
30. mar 2011

@mona777 tak to som prekvapena, nepoznam pripad, ze by takto babo odmietalo cicik, hm ...si statocna, drzim palce 😀 Aj ja mam doma pre istotu UM, kupila som si jednorazove balenie Nutrilonu (na 180ml) ...ked uz nebudem kojit, budem davat dcerke HAMI 2-3.. precitala som si na nich vela dobrych ohlasov... 🙂

mona777
30. mar 2011

@nicky182 no ja som používala Bebu ale teraz som kúpila Sunar Nutradefense - vraj je dobrí - nenadúva, obsahuje všetko čo treba, je dobre strvitelný a chutí ako materské mlieko - tak snád mu bude chutit - ak to bude treba. Zatial nie, no o dva mesiace idem do práce - takže možno bude treba.

kristinagregorova
31. mar 2011

@nicky182 no ako?dufam,ze ste nemali problemy z tych piskotiek ☹

me
31. mar 2011

@nicky182 tá kaša na noc ma zaujíma, akú dávaš? a takú riedku do flaše?my ešte nedávame ale o týžden má 6m tak potom skúsim, spávame hrozne,

kristinagregorova
31. mar 2011

@nicky182 ja nekojim,ale kamoska ano a este menzes nemala.

kristinagregorova
31. mar 2011

@mona777 tento sunar som davala starsej dcerke ked sme sa uz nekojili..tak jej chutilo,ze do dvoch rokov nam nepila ziadne mliecko len sunar 🙂 ..az po dvoch rokoch zacala pit aj obycajne mlieko..

kristinagregorova
31. mar 2011

@me aj my sa uz kasickujeme 🙂

kristinagregorova
31. mar 2011

a kedze mam cas a moje dieta este sladko spi...prajem vsetkym babám DOBRE RANKO A PRIJEMNY SLNECNY DNIK 🙂

me
31. mar 2011

@kristinagregorova aj tebe, dnes bude zase krásne takže budeme celý den vonku 🙂

snowella
31. mar 2011

@mona777 Moni, takze si vyskusala domperidone? A po jednom dni si ho teda vysadila a mliecko ostalo? Ja som ho (z urcitych dovodov) nechcela, tak som sa dala este skor na Milk more plus (aj ked su drahsie). Vzdy doposial zabrali, ale...Aj teraz v 6. mesiaci som ich uzivala uz 2x, ale mam pocit, ze po ich vysadeni mlieko opatovne klesa... Skusim ich este raz, ked dojdu, mozno sa necham prehovorit na domperidone. Obe su na predpis od praktickeho lekara? A Motilum je teda drahsi a Costi lacnejsi?
Tazko mi je pri malom inak sledovat efektivne pitie, lebo stale rukami sermuje a az bolestivo mi macka prsnik - ja mu ich musim chytat a zakryva si aj bradu. A ani nestiham stlacat prsnik, lebo hned sa hneva a pusta... Ale zatial po druhom prsniku je spokojny... Mozno rastovy spurt..

kristinagregorova
31. mar 2011

@me aj my 🙂

jammka
31. mar 2011

@lucikan my sme nakoniec skoncili s teplotou 😢 vcera bola v pohode aj noc sme zvladli s dvoma kojeniami (u nas nezvycajne, prespava celu noc) a rano uz mala 37,8. chcela som jej dat sirup, ale ho hned vypluvala, tak som jej dala nurofen cipok, ktory hned aj vykakala 😠 uz som jej potom nedala nic. a teraz ma uz 38,5 tak som dala cipok znova a dufam, ze jej to klesne... 😒
kocky davate aj studene obklady, ked je teplota? a kam?

alex1983
31. mar 2011

@nicky182 ahoj, mozem sa ta spytat ako sa vola ten cajik? 😉